Tirani su moji neprijatelji | Zlo pobjeđuje jednostavno zato što dobri ljudi ne rade ništa
Tendar
Srijeda 04.10.2023.
Zadržao sam ovaj tweet jer se prvenstveno temeljio na mojim osobnim nagađanjima. Radi se o mojoj pretpostavci zašto kancelar Scholz uskraćuje projektil TAURUS. To se promijenilo danas s najnovijim vijestima s BILD-a. Dopustite da objasnim.
Nije novost da Ukrajina već nekoliko mjeseci traži projektil TAURUS KEPD-350. Berlin je nudio sve moguće izgovore, čak i proturječne. Pogotovo nakon što su Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska pustile u promet projektil Storm Shadow/SCALP-EG, činilo se logičnim da će Berlin također pustiti u promet projektil TAURUS, ali to se još nije dogodilo. Pitanje je bilo što bi mogao biti mogući razlog.
Za to moramo bolje pogledati sam projektil TAURUS i njegov golemi potencijal da ga se upotrijebi protiv više ciljeva, a jedna se sposobnost ističe. Projektil TAURUS savršen je ubojica mostova. Njegova tandem (oružje sa tandemom ili dvostrukim punjenjem je eksplozivna naprava ili projektil koji ima dva ili više stupnjeva detonacije) bojeva glava može probiti raspon mosta i pogoditi stup ispod njega. Čak i reklama tvrtke Taurus GmbH, proizvođača projektila, parafrazira tu sposobnost. Ovo je najučinkovitiji oblik napada za rušenje mosta. I ovo nas dovodi do željene mete TAURUS-a...
Kerčki most
Neki kažu da Storm Shadow/SCALP-EG ima iste mogućnosti i što se tiče tipa i snage bojeve glave to je istina, ali to nije sve jer ono što zaboravljaju je domet. Projektil TAURUS ima domet od 500 km, daleko veći domet od britansko-francuskih pandana s 300 km. Slika iz naslova pokazuje kakvu to razliku čini. Zapravo, prostor u korištenju Storm Shadow / SCALP-EG za napad na Kerčki most je vrlo ograničen. Još kritičnija je putanja leta. Bila bi to praktički ravna linija, bez ikakvih krivulja. Ruska protuzračna obrana mogla bi biti bolje pripremljena za ovakav udar, jer bi se znao kurs i smjer.
Za razliku od TAURUS-a. TAURUS ne samo da bi se mogao ispaliti iz mnogo udaljenijih područja, dolazeći iz mnogo različitih kutova, već bi imao dovoljan domet da putuje nepredvidivim putanjama leta, koristeći najmanje zaštićeno područje da dosegne zadanu metu i uništi je. Opet, to bi bio savršen ubojica (Kerčkog) mosta.
To zastrašuje njemačko vodstvo, jer znamo da ovaj most nije samo most, već i spomenik za ruski ponos i osobno Putinovo postignuće. To je daleko više od samo vojnog cilja, to je simbol ove (fašističke) Rusije i uništenje projektilom njemačke proizvodnje zadalo bi dubok udarac u informacijskom prostoru. Možete zamisliti naslove vijesti u Rusiji i u svijetu. Bilo bi epski.
Kancelar Scholz i njegova stranka SPD previše su kukavice da preuzmu ovu "odgovornost". Djeluju samo kad nemaju alternativu ili kad imaju dovoljno političkog pokrića. Isto smo vidjeli kada se radilo o Leopardu 2 koji je poslan tek nakon što su SAD obećale Abramse. Ne radi se o činjenicama, već o percepciji. Ratni osjećaji u Njemačkoj još uvijek su izuzetno jaki. Mi u Njemačkoj smo čak kočili svoju vojsku u zadnjih 30 godina tako da nema šanse da neko izvan Njemačke traži vojnu pomoć. Nedavno sam razgovarao s nekim zaposlenim u Ministarstvu odbrane i ovo je njegova izjava:
"Slabljenje njemačke vojske nije bila nesreća ili slučajnost, bilo je namjerno."
To je sramotno i ne odražava potrebe našeg vremena, ali to je ono što sumnjam da se događa. Njemački političari potpuno su zaboravili što znači razmišljati globalno i strateški. Sama pomisao na odgovornost, kada ona uključuje upotrebu vojne sile ili čak samo slanje vojne opreme je užas. Podrška Ukrajini je još uvijek vrlo jaka u Njemačkoj, ali varira u strankama. Ako pitate CDU/CSU, FDP ili Stranku zelenih, isporuka projektila TAURUS bila bi gotova stvar. SPD, AfD i ljevica su sasvim druga stvar i sa SPD-om u kancelariji imamo najveću prepreku, a najveće moralne kukavice.
Neke dodatne informacije: Storm Shadow / SCALP-EG također ima varijantu s dometom od 500 km, ali vjerujem da je Ukrajina dobila samo izvoznu verziju s 300 km. Međutim, čak i ako to nije izvozna verzija, koju je Ukrajina dobila, to ne bi promijenilo moju pretpostavku.
* A, i?