Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vauvau

#18551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Rade Končara.
drug_profi

#18552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

vauvau wrote:Rade Končara.
Ne bih se ja sa Radetom zajebavo. Nikad ne znaš hoće li mu se svidjet što ga pominješ.
Travnički Noćni Šetač

#18553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Nisam ništa objavio ima hefta... i ovo sad nije nešto ali nisam ni ja Rus....

skafiskafsnjak

#18554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Dvije stvari mrzim.... a stalno seljacine rade.

Prvo, zmigavac... 80% seljacina ne zna sta je to.
Drugo, kad se vozi iza mene... prvo metar iza mene, drugo pola na svojoj traci, pola na suprotnoj...

:oops:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

skafiskafsnjak wrote: drugo pola na svojoj traci, pola na suprotnoj...

ivicnjaci imaju zube,nisi to znao? znaju ugrist felgu :)
drkanje po mobitelu je razlog,jer stalno pilji u mobitel pa je rizicno voziti uz ivicnjak ,da ne bi udario,ovako sredinom manja je vjerovatnoca :-D
skafiskafsnjak

#18556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

bitanga_sa_otesa wrote:
skafiskafsnjak wrote: drugo pola na svojoj traci, pola na suprotnoj...

ivicnjaci imaju zube,nisi to znao? znaju ugrist felgu :)
drkanje po mobitelu je razlog,jer stalno pilji u mobitel pa je rizicno voziti uz ivicnjak ,da ne bi udario,ovako sredinom manja je vjerovatnoca :-D
Jah bolje spucati u mene ili u auto iz suprotnog smjera :lol:
bitanga_sa_otesa

#18557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

skafiskafsnjak wrote:
Jah bolje spucati u mene ili u auto iz suprotnog smjera :lol:
pa naprijed gleda preko oka,ne moze sa strane... ne budi hejter :skoljka:
skafiskafsnjak

#18558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Ma da znam da me nece jako udariti..prikocio bih. Taman trebam zadnji branik sredjivati svakako :lol:
drug_profi

#18559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Jucer balavac vuce traku (lijevu ofc) 35 kmh od mdvora do pofalica kad sam uspio da ga se rijesim. Prolazim kraj njega telefon u ruci, tipka i pogleduje cestu. Da mi je stari auto tacno bi mu se uvalio i parkirao sa full kocnicom
bitanga_sa_otesa

#18560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

svaki dan 5 takvih debila vidim...
Throttle

#18561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Maloprije lik na Land Cruiseru raspalio LED bar na krovu. Ne mozes gledat u njega. Na cesti ispred njega se i ne vidi bas, il je smanjeno il je smece
vješalica

#18562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

skafiskafsnjak wrote:Dvije stvari mrzim.... a stalno seljacine rade.

Prvo, zmigavac... 80% seljacina ne zna sta je to.
Drugo, kad se vozi iza mene... prvo metar iza mene, drugo pola na svojoj traci, pola na suprotnoj...

uleti seljački sroljo i onda fisne po kočnici i naglo namota npr desno i sve to bez zmigavca
pogotovo glupe opajdare i još se čude u čemu je problem
hablešćine debilske
славянин

#18563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

Duga svjetla .... i to posebno kada je iza - konji ... coravi konji.Ako neko ima ispred tebe ili dolazi u susret pa malo mozga valjda iskljuci duga svetla..
nepass1

#18564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Pala kisa ne mozes se sa stupske ukljuciti od kolone auta, 10 minuta duza voznja do posla.
Sunculish

#18565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

славянин wrote:Duga svjetla .... i to posebno kada je iza - konji ... coravi konji.Ako neko ima ispred tebe ili dolazi u susret pa malo mozga valjda iskljuci duga svetla..
Nažalost, niko ne razmišlja da neko može da se slupa i ne daj Bože pogine zbog njegovih svjetala. Možda je u tom autu porodica sa djetetom a on uperio reflektore i juri... :twisted:

Jucer na brzoj cesti trbonja( policajac) izlijece I diže stop palicu u zrak da zaustavlja, heeej na brzoj cesti. A da samo krenu ove sa xenonima i upaljenim dugim na magistrali da zaustavljaju napunili bi budžet u rekordnom roku.
славянин

#18566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

Sunculish wrote:
славянин wrote:Duga svjetla .... i to posebno kada je iza - konji ... coravi konji.Ako neko ima ispred tebe ili dolazi u susret pa malo mozga valjda iskljuci duga svetla..
Nažalost, niko ne razmišlja da neko može da se slupa i ne daj Bože pogine zbog njegovih svjetala. Možda je u tom autu porodica sa djetetom a on uperio reflektore i juri... :twisted:

Jucer na brzoj cesti trbonja( policajac) izlijece I diže stop palicu u zrak da zaustavlja, heeej na brzoj cesti. A da samo krenu ove sa xenonima i upaljenim dugim na magistrali da zaustavljaju napunili bi budžet u rekordnom roku.
Nisu xenoni problem nego pretezno neustiman snop svjetla tako da umjesto da osvjetljava cesto osvjetljava 2 metra iznad ceste i jos ovi sa dugim sto su coravi valjda.
xamp

#18567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

славянин wrote:
Sunculish wrote:

Nisu xenoni problem nego pretezno neustiman snop svjetla tako da umjesto da osvjetljava cesto osvjetljava 2 metra iznad ceste i jos ovi sa dugim sto su coravi valjda.
Problem su xenoni kada nemaju socima na sebi vec samo xenone.
A problem su i rucno postavljeni xenoni sa socivom i neustimanim snopom.

Vozim se neki dan prema Sa, iza mene onaj touran ili neko slicno porodicno auto (trenutno najbrza auta na saobracajnicama), ima xenone, ima sociva, ali snop baca preko mog auta (a terenac je u pitanju). Ne jebe zivu silu on, ni maglenke nit ista...
To je kad odes na MUJE i drugih majstora da ti naprave to za stoju a njih boli k... hocel oslijepiti ikoga...
bitanga_sa_otesa

#18568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

славянин wrote: Nisu xenoni problem nego pretezno neustiman snop svjetla tako da umjesto da osvjetljava cesto osvjetljava 2 metra iznad ceste i jos ovi sa dugim sto su coravi valjda.
neku noc tako meni delegat na brzoj cesti,rasvjeta radi on slozio duga,corav valjda...to su oni isti sto im trebaju svjetla po danu jer ne vide auto da dolazi u susret..
condy

#18569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Coravim bolje je da kupe postene naocale nego neke bljestave sijalice u autu.
basicm

#18570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

condy wrote:Coravim bolje je da kupe postene naocale nego neke bljestave sijalice u autu.
Neku dan g2 raspad,guzva kod skole cvila1, iz srednje trake ode lijevo, pa se ukljucuje, pa desno, pa se ukljucuje. Parkiram i izadjem, pored njega kad sam prosao cica neki sa debelim naocalama, pretpostavljam da covjek toliko ne vidi da ne razlikuje parkirane od auta u pokretu. Izraz lica i pokreti mi to takodje pokazuju. 100% vid slab.
drug_profi

#18571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ma vidi. ja sam imao iskustvo sa pokojnim ocem koji je u jednom periodu počeo pokazivati znakove demencije.
Niej to bilo ništa ozbiljno, ono tipa zaboravio nešto kupiti, ili zaboravio negdje otići.
Mađutim jednom me kum zove i kaže moraš mu uzeti auto on skreće u zabrane, vozi trotoaraom, prestravio sam se sa njim.

Po ponašanju izvan auta izgledao je samo kao malo zabrinut (što je sasvim normalno za svježeg udovca a da ne govorim o vremenu u kojem živi).
I lijepo sam ja njemu to objasnio da mu se ne ispalti vozati auto, plaćati servise i registraciju, kad ga vozi svakih 15 dana. Više mu se isplati taksijem.
Srećom, jer ubrzo je počeo i kao pješak da pravi ekscese, pa smo morali da angazujemo njegovateljicu da sa njim bude i izlazi u šetnje.

E sad koliko je takvih staraca i vozača i pješaka koje porodica nema pod nadzorom?
Pazite se starih ljudi, nisu oni krivi. Sistem je kriv u kojem smo se svi otuđili, čak i u porodicama.
condy

#18572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

S tim da dosta mlađih ljudi ili ljudi srednjeg života doba ima probleme sa vidom kompjuteri, naprezanje očiju, mobiteli, sve to utiče na slabljenje vida, znaju to, ali ignorišu i misle da vide dovoljno dobro, a da stave naočale vidjeli bi razliku. Bez čala ne vidiš razliku :-D Misle da dovoljno dobro vide, da im ne smeta, da su se privikli, imaju fobiju od cvika :roll: To je varka, dobro vidiš kada bez naprezanja vidiš čisto na daljinu ali ako se naprežeš trebaju ti cvike...jer vid na daljinu je bitan za vožnju a ne na blizinu ( za čitanje = to nikad nije problem ). Kad neko ima dioptriju pa i manju a nema naočale, on na daljinu ne vidi dobro, ne uočava na vrijeme, ne reaguje na vrijeme, brže se umara, a sve to utiče na bezbjednost vožnje za volanom.

Pa onda jače sijalice na auto stavlja jer eto ne valjaju mu standardne. :lol:

Šta fali nekad provjeriti vid... :?
DoradO

#18573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

stade lik odjednom jutros na sred ceste ispred mene, zmigavac desni, i lagano na trotoar i prodje vamo na ovaj parking prostor... ja se jedva zaustavio a momak iza mene proletio u suprotnu traku da mene ne udari :D zivota mi ne znam jesam li plakao il sam se smijao :lol:

Image
nepass1

#18574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

https://imgur.com/a/kS7b4oi poturio lola dvicinu, jebe mu se
basicm

#18575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Ima li ijedan citroen sa ispravnim svjetlima u ovom gradu? Svi k’o crnadak, ne mozes voziti ispred njih.
Post Reply