GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- JThomas
#18551 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
najbolje i to da se stavi na račun za struju. pa da. i ako ne platiš gras oni ti isključe struju. to bi bilo kiflijansko-fadilovsko rješenje 
- Roccohljup
#18552 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
neka neka....ko nas hebe kad smo mazohisti
- ultima_palabra
#18553 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To ni komunistima nije naumpalo.JThomas wrote:najbolje i to da se stavi na račun za struju. pa da. i ako ne platiš gras oni ti isključe struju. to bi bilo kiflijansko-fadilovsko rješenje
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#18554 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma jok,kod izlaska na ispit,na uvid svi kuponi GRAS-aultima_palabra wrote:To ni komunistima nije naumpalo.JThomas wrote:najbolje i to da se stavi na račun za struju. pa da. i ako ne platiš gras oni ti isključe struju. to bi bilo kiflijansko-fadilovsko rješenje
- JThomas
#18555 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja stvarno ne znam šta ja više radim van ove sda. sve sam njihove rezone poprimio. a imam i nebošnjačko ime, ubio se za novog čedu lukića ili ivicu šarića 
- ultima_palabra
#18556 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Moraju i njih dvojica nekad umrijeti, pa ti sad vidi...JThomas wrote:ja stvarno ne znam šta ja više radim van ove sda. sve sam njihove rezone poprimio. a imam i nebošnjačko ime, ubio se za novog čedu lukića ili ivicu šarića
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18557 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
treba vala k'o u sparti, ove što su prošli npr. trojkom odmah zatuć' macolom, pička im materina, oni bi da studirajuvješalica wrote:Cuj upis 1350 maraka hhahahaha
To je cifra za one sto nisu imali uspjeh i prosjek ocjena + losi rezultati na prijemnom pa je jedino rjesenje na rang listi bilo ponuditi sufinansiranje troskova
- JThomas
#18558 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ali nakon što plate obavezni grasov kupon.
-
omar little
#18559 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
svi ste vi subverzivni elementi i mrzitelji drzave. oni donesu zakon a vi umjesto da ga postujete sprdate se tu i ismijavate. 
- Roccohljup
#18560 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
za cijelih 8 godina studiranja (za neke i duze mozda)JThomas wrote:ali nakon što plate obavezni grasov kupon.
- drug_profi
#18561 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prosječna ocjena u gimnaziji 4/5. Prijemni nije postojao jer to ne odgovara prigradskim školama.vješalica wrote:Cuj upis 1350 maraka hhahahaha
To je cifra za one sto nisu imali uspjeh i prosjek ocjena + losi rezultati na prijemnom pa je jedino rjesenje na rang listi bilo ponuditi sufinansiranje troskova
Upisuje se 20 studenata redovno i 20 samofinasirajućih.
kako upasti među one budžetske bez štele kad te šije djete iz Ilijaša i Breze sa suhim peticama, a ti ko fol završio neku rejtingovanu gimanziju u "metropoli"?
Ti bi se stvarno trebala ponekad razmisliti šta pišeš. Ili daj prije nego pritisneš submit, sačekaj i pročitaj par puta.
- Prpa.ba
#18562 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
U bosanskom protektoratu trenutno se formira potpuno autohtona ideologija, potpuna sinergija teokratije, demokratije, oligarhije, komunizma i kapitalizma.JThomas wrote:najbolje i to da se stavi na račun za struju. pa da. i ako ne platiš gras oni ti isključe struju. to bi bilo kiflijansko-fadilovsko rješenje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18563 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa sta vi mislite da Blek svon ceka...ultima_palabra wrote:Moraju i njih dvojica nekad umrijeti, pa ti sad vidi...JThomas wrote:ja stvarno ne znam šta ja više radim van ove sda. sve sam njihove rezone poprimio. a imam i nebošnjačko ime, ubio se za novog čedu lukića ili ivicu šarića
-
bumerangss
#18564 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hoceš li meni prodavati kupon za 35 KM?mali_milojica wrote:Inace studenti hodaju samo kuca-fakultet-kuca,ne izlaze nikad u grad,uce,rade na naucnim radovima.perfect_guy wrote:bi li ti plaćao da živiš kilometar od fakulteta?mali_milojica wrote: Jesi li student? Jesi. Moras platiti kartu.
Moze se provesti i na drugi nacin. Vlada sa Univerzitetom digne skolarine za 500 KM i i tih 500 KM preusmjeri GRAS-u. Karta za GRAS gratis uz upis. Ne platis skolarinu,nema fakulteta.
Jesi li zaposlen? Jesi. Plati kartu.
Zakon je takav,dok se ne promjeni.
Ili cemo iz zakona uzimati samo sto nam odgovara i kada nam odgovara?
RTV taksa?
Ne svidja ti se da placas uz racune od el. energije kod EP BiH? Raskines ugovor i potpises sa EP RS ili EP HZHB i nema rtv takse.
Ukratko,posao mi je 1.5km od kuce i redovno dobijam kupon,ne mogu dobiti pare umjesto nj. Isti prodajem za 30 KM jer GRAS koristim u rijetkim situacijama i iskljucivo komercijalu,ne znam jesam li usao u tramvaj zadnjih 5 godina.
Ozbiljno pitam
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#18565 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prodajem covjeku vec 10 god kupon,ne bih da ga izradim. Ali hvala na ponudibumerangss wrote:
Hoceš li meni prodavati kupon za 35 KM?![]()
Ozbiljno pitam
- Maharadza
#18566 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
..i to barem 10-godišnji!JThomas wrote:ali nakon što plate obavezni grasov kupon.
A nakon što kifla uspije sa ovom akcijom, uskoro nema ulaska u javni prijevoz bez kupona + sda članske!
-
kakaljin
#18567 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko se vozi gradskim prevozom neka obavezno plaća kartu, a ko se ne voza niko nema pravo natjerati ga da kupuje mjesecne karte.
- vješalica
#18568 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vidim da je problem u nekom djetetu iz Ilijaša i Breze što šije sve petice, a nije primat imala "rejtingovana" gimnazija iz "metropole".drugi profil wrote:Prosječna ocjena u gimnaziji 4/5. Prijemni nije postojao jer to ne odgovara prigradskim školama.vješalica wrote:Cuj upis 1350 maraka hhahahaha
kako upasti među one budžetske bez štele kad te šije djete iz Ilijaša i Breze sa suhim peticama, a ti ko fol završio neku rejtingovanu gimanziju u "metropoli"?
Ti bi se stvarno trebala ponekad razmisliti šta pišeš. Ili daj prije nego pritisneš submit, sačekaj i pročitaj par puta.
Argument nikakav.
- drug_profi
#18569 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma ne vidis ti nista. Problem je jer nije bilo prijemnog da se realno ocijeni ko kakvo znanje donosi.vješalica wrote:Vidim da je problem u nekom djetetu iz Ilijaša i Breze što šije sve petice, a nije primat imala "rejtingovana" gimnazija iz "metropole".drugi profil wrote:Prosječna ocjena u gimnaziji 4/5. Prijemni nije postojao jer to ne odgovara prigradskim školama.vješalica wrote:Cuj upis 1350 maraka hhahahaha
Argument nikakav.
A rejtingovana je namjerno naglaseno jer to ispada medvjedja usluga djeci koja pohadjaju takve skole. Visoki zahtjevi, slabije ocjene, nepostojanje eksterne mature i prijemnog na fakultetima, donose samo jedno = da vrh liste na upisu na fakultet zauzimaju djeca mahom iz skola koje imaju niske kriterije. To nije tema, medjutim ti se pravis da sve znas, a nisi kadra da dvije cinjenice svedes u zajednicki zakljucak.
- man_464
#18570 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo da dodam da se ovo oko rejtingovanih srednjih skola slažem. Ja sam dobro mozak oderao u medicinskoj na Bjelavama i jedva prolazio odličnim dok su neki u skolama sa nižim kriterijima imali sve petice. Ja dodjem na prijemni i položim al me oni šišaju po bodovima i ja ulazim u redovne samofinansiranje 3000 godišnje.
Na bilo kakav način studente dovesti u red da nema džaba vozanja. Plaća kafe po "rejtingovanim" kafićima ali za mjesečnu od 16 kao nema ili neće da da. Kaze platicu kad bude redovno. Pa nemoj se ti vozit ako je neredovno.
Na bilo kakav način studente dovesti u red da nema džaba vozanja. Plaća kafe po "rejtingovanim" kafićima ali za mjesečnu od 16 kao nema ili neće da da. Kaze platicu kad bude redovno. Pa nemoj se ti vozit ako je neredovno.
- drug_profi
#18571 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja se slazem da se placa ono sto se koristi, bez izuzetka.
Ali ne mozes me siliti da placam nesto sto vjerovatno necu koristiti.
Radi se o pravima.
Ali ne mozes me siliti da placam nesto sto vjerovatno necu koristiti.
Radi se o pravima.
- vješalica
#18572 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A eto ti vidis. Prvo gdje se to pri upisu gleda rejting skole? I ko usppstavlja taj rejting i na osnovu kojih ulaznih faktora?drugi profil wrote: Ma ne vidis ti nista. Problem je jer nije bilo prijemnog da se realno ocijeni ko kakvo znanje donosi.
A rejtingovana je namjerno naglaseno jer to ispada medvjedja usluga djeci koja pohadjaju takve skole. Visoki zahtjevi, slabije ocjene, nepostojanje eksterne mature i prijemnog na fakultetima, donose samo jedno = da vrh liste na upisu na fakultet zauzimaju djeca mahom iz skola koje imaju niske kriterije. To nije tema, medjutim ti se pravis da sve znas, a nisi kadra da dvije cinjenice svedes u zajednicki zakljucak.
Da se vratimo malo u dalju proslost rejting se u pojedinim skolama uspostavljao na osnovu djece ciji su roditelji bili napucana 'krema' drustva.Pa mnoga djeca nisu mogla ni prismrditi cak i pored polozenog prijemnog u pojedine gimnazije.I djeca koja nisu ostvarila uspjeh su zavrsavala 'neatraktivne' srednje skole koje su po slobodnoj procjeni maloumnih roditelja bile trofac u odnosu na gimnazije gdje njihova derlad uce po najsavrenijim programima i sa najboljim nastavnicima(al u guzici).Kako vrijeme odmicalo druge su se skole uspostavljale i kriteriji i metode upisa.
Sad u globalu dolazimo do zakljucka da ko je zavrsio 'suplju ' skolu treba da placa puni iznos a da glavni kriterij odabira ucenika bude 'rejting' neke razvikane skole.
Kriteriji su u svim skolama drugaciji a i nastavni programi.Diskriminisati djecu po osnovu zavrsene skole i ocjena je morbidno, a uz to se jos pozivati na nepravdu zvanu karte.
Da ima govana koji djecu ubijaju u pojam i daju nerealne visoke ili niske ocjene toga je bilo i bice jer je problem pedagogije i nastavnika koji lijece svoje frustracije.Nije jedan slucaj bio gdje necije dijete mora imati 5 a neko 'bezvezno' more i 2 jer mu je dosta.
Osim toga, problem o kojem se jos uvijek u nasem drustvu ne smije govoriti je i u odabiru skole ,jer se tu djeca ne pitaju nego roditelji,pa im djeca cesto zavrse srednje obrazovanje jedva ili nerealno visokih ocjena koje su htjeli ili niau htjeli ili su se vodili ostvarenjem tipicnog snobistickog sna o zavrsavanju neke par excellence skolice
- drug_profi
#18573 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ti ba lupas bezveze. Ko pominje rejting skole prilikom upisa? Ne citas, samo letis da nesto lupis. Receno je u smislu da su kriteriji u skolama u gradu visociji od kriterija u predgrađu. Kada ne postoji prijemni ispit, kao sto nije postojao u pomenutom slucaju, vrh liste zauzimaju djeca iz skola koje imaju nizi kriterij ocjenjivanja. I to sigurno nije slucajno tako urađeno, pogotovo na fakultetu gdje se na odsjeke prima po 20 redovnih budzetskih studenata. Tako smo dosli do toga da ja moram placati 1350 maraka godinu studija za svoje dijete koje ipak gura taj fakultet kako tako, za razliku od onih koji su upali za kikiriki (čast izuzecima).vješalica wrote:A eto ti vidis. Prvo gdje se to pri upisu gleda rejting skole? I ko usppstavlja taj rejting i na osnovu kojih ulaznih faktora?drugi profil wrote: Ma ne vidis ti nista. Problem je jer nije bilo prijemnog da se realno ocijeni ko kakvo znanje donosi.
Da se vratimo malo u dalju proslost rejting se u pojedinim skolama uspostavljao na osnovu djece ciji su roditelji bili napucana 'krema' drustva.Pa mnoga djeca nisu mogla ni prismrditi cak i pored polozenog prijemnog u pojedine gimnazije.I djeca koja nisu ostvarila uspjeh su zavrsavala 'neatraktivne' srednje skole koje su po slobodnoj procjeni maloumnih roditelja bile trofac u odnosu na gimnazije gdje njihova derlad uce po najsavrenijim programima i sa najboljim nastavnicima(al u guzici).Kako vrijeme odmicalo druge su se skole uspostavljale i kriteriji i metode upisa.
Sad u globalu dolazimo do zakljucka da ko je zavrsio 'suplju ' skolu treba da placa puni iznos a da glavni kriterij odabira ucenika bude 'rejting' neke razvikane skole.
Kriteriji su u svim skolama drugaciji a i nastavni programi.Diskriminisati djecu po osnovu zavrsene skole i ocjena je morbidno, a uz to se jos pozivati na nepravdu zvanu karte.
Da ima govana koji djecu ubijaju u pojam i daju nerealne visoke ili niske ocjene toga je bilo i bice jer je problem pedagogije i nastavnika koji lijece svoje frustracije.Nije jedan slucaj bio gdje necije dijete mora imati 5 a neko 'bezvezno' more i 2 jer mu je dosta.
Osim toga, problem o kojem se jos uvijek u nasem drustvu ne smije govoriti je i u odabiru skole ,jer se tu djeca ne pitaju nego roditelji,pa im djeca cesto zavrse srednje obrazovanje jedva ili nerealno visokih ocjena koje su htjeli ili niau htjeli ili su se vodili ostvarenjem tipicnog snobistickog sna o zavrsavanju neke par excellence skolice
A ti se se onda po tom ispišala u najboljem fašističkom maniru, pri čemu meni imputiraš nekakvu segregaciju među djecom.
Vješalice, idi molim te rješavaj te svoje frustracije sa onim ko te čini frustriranom, ili potraži profesionalnu pomoć.
Hoću da vjerujem da nisi loša osoba, ali zasad ne vidim ništa što bi tome išlo u prilog.
Tema je GRAS.
- vješalica
#18574 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mene nista ne cini frustriranom kao sto ostatak foruma misli i svoju isfrustriranost prenosi.
Mislim da je jedno od boljih rjeeenja da se tvoje dijete potrudi za prosjek da ukoliko je to moguce procedurom prebaci u budzetsko finansiranje.
I da znas motivi neke price se prije ili kasnije iznesu na vidjelo svidjalo se to kome ili ne.
Mislim da je jedno od boljih rjeeenja da se tvoje dijete potrudi za prosjek da ukoliko je to moguce procedurom prebaci u budzetsko finansiranje.
I da znas motivi neke price se prije ili kasnije iznesu na vidjelo svidjalo se to kome ili ne.
- zateznistub
#18575 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bespotrebno naglabanje...
Niko nema pravo da permus i unaprijed naplaćuje svoje usluge... ono moraš!
Isto tako, koje crne beneficije - hoćeš da se voziš - izvoli plati! Ali isto tako, davalac usluga mora obezbijediti uredan i redovan prevoz!
Niko nema pravo da permus i unaprijed naplaćuje svoje usluge... ono moraš!
Isto tako, koje crne beneficije - hoćeš da se voziš - izvoli plati! Ali isto tako, davalac usluga mora obezbijediti uredan i redovan prevoz!