Ima li neko da ovoliko dugo čeka na pošiljku preko NL pošte, ovaj status stvarno dugo stoji, nije nikad ovoliko trebalo iz amsterdama do sarajeva

Moderator: anex

Ja sam dva dana poslije narucio iz UK, jos nema nista.boshniak wrote:Meni sa banggooda refundirali za jedan item iako je bio sa trackingom, kad sam kontaktirao banggood da nisam još dobio pošiljku, odgovorili su mi da se paket njima vratio i bez problema mi odmah refundirali, a na trackingu i dan danas isti status
Ima li neko da ovoliko dugo čeka na pošiljku preko NL pošte, ovaj status stvarno dugo stoji, nije nikad ovoliko trebalo iz amsterdama do sarajeva
Fazon je sto je posiljka otvarana i nije mi ni carina ni pdv naplacn. Za carinu je obrazlozenje bilo da sa EU imamo bescarinsku politiku ( a proizvod je kupljen u EU), a da je PDV placen u inostranstvu vec, sto je meni u tom trenutku i imalo smisla, pa sam pitao jel ista stvar ostala i sada.un1ted wrote:Nije provokativan, već nije jasno kako si mogao doći do tog zaključka, jer nigdje takva informacija ne postoji.
To što ti je prolazilo iznad 50KM je slika i prilika ove države. Propust radnika kojem je lakše bilo uzeti 3.5KM da otvirit 10tak pošiljki ispod 50KM, nego da se zeza sa tvojom koja je podlijegala carini.
Ta bescarinska politika ima veze jedino ako imaš EUR 1 obrazac koji dokazuje da je taj proizvod proizveden u EU, a pošto naravno nisi imao taj obrazac a vjerovatno taj proizvod nije ni proizveden u EU ne miješaj kruške i jabuke. Samo pitaš gluposti, svaki odgovor si mogao naći u ovoj temi i ostatku interneta, ali lakše je palamuditi i pitati za svaku sitnicu koja je odgovorena minimalno 3985723528375 puta.freelancerBIH wrote:Za carinu je obrazlozenje bilo da sa EU imamo bescarinsku politiku ( a proizvod je kupljen u EU), a da je PDV placen u inostranstvu vec, sto je meni u tom trenutku i imalo smisla, pa sam pitao jel ista stvar ostala i sada.
Jesam ja, ali samo gdje mi je nudilo razuman shippimg cost.zincx wrote:Je li ko sa Amazona naručivao? Šta god probam naručiti, odreže mi poštarinu između 50-200$?
Po čemu zaključuješ da je trebao već doći? Poslije tog statusa može proći od 2 do 20-tak dana dok ne stigne u SA. U zadnje vrijeme dolaze brže pošiljke pa sada svi očekujemo da uvijek bude tako ali ne radi se o Express shipping-u. Sačekaj, doći će za par dana.kabal1337 wrote:2019-08-03 10:00China, CNBJSA - BEIJING, Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
Paketu od tad ni traga ni glasa, a do sad je valjda trebao doci u BIH. negdje izgleda zapelo, na trackingu od poste isto, ni traga ni glasa od 3.
Pretpostavka je majka svih zajebakabal1337 wrote:Pretpostavljam zato sto tako obicno bude. Vecini nako EDI porukr dodje nakon 2 dana. Al eto...