Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
drug_profi

#18551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

vivaldi wrote:
drugi profil wrote:
Cuj djecijih? Supljak si zivi, pa ti kontaj jel djecije il je sa visine.
I sve mi je jasno kad si ti u pitanju. Mudrolije vazda bez preuzimanja odgovornosti za bilo sta.
kakve bolan odgovornosti? kakve gluposti valjas??

za sta ja da preuzmem odgovornot?? jebote ne mogu da vjerujem sta pises..

preuzimam odgovornost za ono za sta sam placen i za sta dobijam platu!!! sta je tvoje preuzimanje odgovornosti u ovom slucaju? hoces ti pobit pse?
Ako, ako... :mrgreen:
I ja se iscudjavam tvojim postovima.
vivaldi

#18552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:Kakav je to izgovor?
nije nikakv izgovor nego se cudim da u ovakvoj zemlji u kojoj nista ne funkcionise, sistem se pocinje praviti od pasa lutalica. Pa to je suludo. Pritom ne ulazeci u samu inovativnost rjesenja.

nakon ovoga vjerovatno slijedi borba oko ciscenja korita miljacke.

da li smtram da je sranje sto imamo hiljade napustenih pasa? naravno da smatram, ali pored toliko problema krenuti od njih mi je van svake pameti.
Alfons Kauders

#18553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:
nije nikakv izgovor nego se cudim da u ovakvoj zemlji u kojoj nista ne funkcionise, sistem se pocinje praviti od pasa lutalica. Pa to je suludo. Pritom ne ulazeci u samu inovativnost rjesenja.

da li smtram da je sranje sto imamo hiljade napustenih pasa? naravno da smatram, ali pored toliko problema krenuti od njih mi je van svake pameti.
Pa sta je ako nije izgovor? Treba hapsiti lopove, cistiti Miljacku, rijesiti problem lutalica. To nije ili-ili, vec i-i. Treba raditi sve. To nije suludo, vec normalno. Ili mislis da grad treba raditi jednu stvar, pa onda drugu. Recimo da utorkom kupimo smece, srijedom rade pekare, cetvrkom ne rade pekare i ne kupimo smece, ali zato lopatamo snijeg? Zaista ne razumijem sta pokusavas dokazati, a bojim se da ni tebi nije jasno.

Dobro, od kojeg problema da krenemo i kada da se pocnemo baviti psima? Za koliko godina? Ili nakon koje cifre? 50,000 mozda? Mozda 2-3 mrtvih? Ili bjesnilo? Eto kada bi bilo ok da se pocnemo baviti ovim?
Prpa.ba

#18554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Prpa.ba »

Ne zaboravimo da je problem divljih i napustenih pasa vec bio adekvatno rijesen do famozne 2009. godine i "prvog pravog EU zakona u BiH" kada smo sami sebi svezali ruke jer se tadasnji sastav drzavnog parlamenta htio igrati europljana sa bosanskim budzetom i drustvom (zanemarimo cinjenicu da vecina drzava EU praktikuje eutanaziju :mrgreen: ). :-)
vivaldi

#18555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:
vivaldi wrote:

Pa sta je ako nije izgovor? Treba hapsiti lopove, cistiti Miljacku, rijesiti problem lutalica. To nije ili-ili, vec i-i. Treba raditi sve. To nije suludo, vec normalno. Ili mislis da grad treba raditi jednu stvar, pa onda drugu. Recimo da utorkom kupimo smece, srijedom rade pekare, cetvrkom ne rade pekare i ne kupimo smece, ali zato lopatamo snijeg? Zaista ne razumijem sta pokusavas dokazati, a bojim se da ni tebi nije jasno.

Dobro, od kojeg problema da krenemo i kada da se pocnemo baviti psima? Za koliko godina? Ili nakon koje cifre? 50,000 mozda? Mozda 2-3 mrtvih? Ili bjesnilo? Eto kada bi bilo ok da se pocnemo baviti ovim?
pa ne znam da li znas, ali vec danima je npr univerzitet u strajku

u porodilustu opet frka s mrsom

problemi s vodom nisu rjeseni

problem gradkog prevoza i dalje isti

svi ili skoro svi problemi traju godinama, fundamentalne stvari se ne rijesavaju i sad treba krenuti od pasa.

da se razumijemo, ne sporim ja da problem postoji, ali to je zato sto je i ovo, kao i sve ostalo zapusten problem
L u c i f e r

#18556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by L u c i f e r »

I zato sto je zapusten treba ga ostaviti za rjesavanje nakon nezaposlenosti i kriminala.
Probleme treba fino rjesavati jedan po jedan, pa kad zavrsis jedan do kraja tek onda pređes na drugi.
Napade lutalica treba osaburati dok ne pozaposljavamo nezaposlene i u cuzu spengamo krimose.
Ima smisla.
Alfons Kauders

#18557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:
Alfons Kauders wrote:
vivaldi wrote:

svi ili skoro svi problemi traju godinama, fundamentalne stvari se ne rijesavaju i sad treba krenuti od pasa.

da se razumijemo, ne sporim ja da problem postoji, ali to je zato sto je i ovo, kao i sve ostalo zapusten problem
Sve je to meni jasno, ali mi nije jasno sta zapravo predlazes i sugerises? Eto ima toliko problema, ne treba krenuti od pasa. Dobro. Necemo ih dirati, eto neka ih na ulicama. Necemo onda nijedan drugi problem dotaknuti, jer ce uvijek biti precih. Ili eto poredaj prioritete i javi kada da se vratimo na temu, ono kada ce odokativno biti rijeseno dovoljno problema da bi se bavili ovim (jer iz nekog razloga u vivaldijevom univerzumu je nemoguce raditi dvije stvari odjednom, po sistemu hodas dva-tri koraka, pa stanes udahnes)

Sta pokusavas reci? Mozda da pocinimo kolektivno samoubistvo, jer eto nagomilalo se toliko sranja da ne znamo odakle da pocnemo? STA?

Vidim rijeci, vidim recenice, ali ne vidim nijednu koherentnu misao i ideju, tj. zaista ne vidim sta pokusavas dokazati. Kao sto rekoh, vjerovatno ni tebi nije jasno.
L u c i f e r

#18558 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
vivaldi wrote:
Alfons Kauders wrote: Pa sta je ako nije izgovor? Treba hapsiti lopove, cistiti Miljacku, rijesiti problem lutalica. To nije ili-ili, vec i-i. Treba raditi sve. To nije suludo, vec normalno. Ili mislis da grad treba raditi jednu stvar, pa onda drugu. Recimo da utorkom kupimo smece, srijedom rade pekare, cetvrkom ne rade pekare i ne kupimo smece, ali zato lopatamo snijeg? Zaista ne razumijem sta pokusavas dokazati, a bojim se da ni tebi nije jasno.

Sve je to meni jasno, ali mi nije jasno sta zapravo predlazes i sugerises? Eto ima toliko problema, ne treba krenuti od pasa. Dobro. Necemo ih dirati, eto neka ih na ulicama. Necemo onda nijedan drugi problem dotaknuti, jer ce uvijek biti precih. Ili eto poredaj prioritete i javi kada da se vratimo na temu, ono kada ce odokativno biti rijeseno dovoljno problema da bi se bavili ovim (jer iz nekog razloga u vivaldijevom univerzumu je nemoguce raditi dvije stvari odjednom, po sistemu hodas dva-tri koraka, pa stanes udahnes)

Sta pokusavas reci? Mozda da pocinimo kolektivno samoubistvo, jer eto nagomilalo se toliko sranja da ne znamo odakle da pocnemo? STA?

Vidim rijeci, vidim recenice, ali ne vidim nijednu koherentnu misao i ideju, tj. zaista ne vidim sta pokusavas dokazati. Kao sto rekoh, vjerovatno ni tebi nije jasno.
Imas viska rijec u postu.
"Vjerovatno".
vivaldi

#18559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

L u c i f e r wrote:I zato sto je zapusten treba ga ostaviti za rjesavanje nakon nezaposlenosti i kriminala.
Probleme treba fino rjesavati jedan po jedan, pa kad zavrsis jedan do kraja tek onda pređes na drugi.
Napade lutalica treba osaburati dok ne pozaposljavamo nezaposlene i u cuzu spengamo krimose.
Ima smisla.
bice sta ce biti, kao i uvijek. pse ce vjerovatno pobiti, i to ce biti nacin rjesavanja jednog problema.

ali to naravno nije slucajno, jer je to problem za cije rjesenje trebaju 2 mesara, 1 bager, i par stotina litara nafte i rijesit ce problem (pod uslovom da da ne izbije sranje sa neadekvatnim odlaganjem leseva).

problem je samo sto nakon rjesavanja tog problema, sljedeci problem koji ce biti rjesen opet biti problem pasa lutalica.

znas zasto? zato sto ce se prije psi ponovo nakotiti nego sto ce ovi rijesiti ijedan drugi problem.

mi imamo sistemske probleme vec decenijama, a ovdje vec par njih napisa kako problema s lutalicama nije bilo do 2009.

zato i mislim da cemo nakon rijesavanje pasa lutalica 2014 sljedeci problem rjesavati oko 2020. - opet pse lutalica naravno
Alfons Kauders

#18560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:
L u c i f e r wrote:I zato sto je zapusten treba ga ostaviti za rjesavanje nakon nezaposlenosti i kriminala.
Ima smisla.
bice sta ce biti, kao i uvijek. pse ce vjerovatno pobiti, i to ce biti nacin rjesavanja jednog problema.

ali to naravno nije slucajno, jer je to problem za cije rjesenje trebaju 2 mesara, 1 bager, i par stotina litara nafte i rijesit ce problem (pod uslovom da da ne izbije sranje sa neadekvatnim odlaganjem leseva).

problem je samo sto nakon rjesavanja tog problema, sljedeci problem koji ce biti rjesen opet biti problem pasa lutalica.

znas zasto? zato sto ce se prije psi ponovo nakotiti nego sto ce ovi rijesiti ijedan drugi problem.

mi imamo sistemske probleme vec decenijama, a ovdje vec par njih napisa kako problema s lutalicama nije bilo do 2009.

zato i mislim da cemo nakon rijesavanje pasa lutalica 2014 sljedeci problem rjesavati oko 2020. - opet pse lutalica naravno
Ok. Ja sam proljetos krecio vikendicu. Mislim da cu je morati ponovo kreciti oko 2020.

Znaci bolje da je nisam ni krecio, jer eto, valja opet. Ah da, takodjer sam kosio travu oko kuce. Budala. Rezao sam i lozu, prao auto, krecio drugi stan. Budala sam, sta ces.

Ah da, ako ce se psi nakotiti i pored svih aktivista, higijenskih servisa, masno placenih kampanja i azila - koja je onda zapravo svrha njihovog postojanja?
uglavnomja

#18561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by uglavnomja »

sto rece kolega madner

keroljupci antilogicari :run:
vivaldi

#18562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:Vidim rijeci, vidim recenice, ali ne vidim nijednu koherentnu misao i ideju, tj. zaista ne vidim sta pokusavas dokazati. Kao sto rekoh, vjerovatno ni tebi nije jasno.
zato sto mislim da se fokus stavlja na sporedne stvari. prica o psima lutalicama mi ima smisla ko prica o zdravoj ishrani 93.

zasto sam ostavio prvi komentar?

zato sto su mi drage zivotinje. zato sto mi nije mrsko 2-3 sedmicno skupit sve ostatke hrane iz frizidera i odnijet im na ulicu. tad me je jedan i ujeo btw kad sam im hranu davao jer sam gurno ruku gdje nisam trebao.

za mene, u ovom slucaju poreskog obveznika, psi nisu problem. ili bar nisu goruci problem. meni je problem sto imam nocne redukcije vode i to spominjem vec godinama, znas i sam mada volis reci da te boli kurac za sarajevske komunalne probleme (mada ne znam sto ti sada sarajveske skevlije znace, al nema veze)

veci mi je problem sto u krugu moje zgrade od par stotine metara u zadnjih par godina draufnu 2 explozije.

veci mi je problem sto nema trebevicke zicare.

sad je novi problem sto ne znam da li ce uopste biti skijanja ove godine jer smo u medjuvremenu dobili nove strajkace.

i na kraju najvaznije - kao poreski obveznik imam pravo reci sta smatram priroitetom i to mi ne moze niko osporiti taman da je cijeli forum za ubijanje pasa.

e sad sto to niko ne jebe je druga stvar.

nadam se da sam bio jasniji
L u c i f e r

#18563 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste

Post by L u c i f e r »

vivaldi wrote:
Ima smisla.

Ogladnis - jedes.
Digne ti se - guzis.
Nakoti se - eutaniziras.

Its a circle of life, sto rece film Lion King...
uglavnomja

#18564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by uglavnomja »

ti uporedjujes skijanje sa napadnutom djecom, zenama, ujedima, ranama, slomljenim kostima, poderanom odjecom, traumama, tetanusima, posjetama hitnoj pomoci, nemogucnoscu izlaska iz kuce slabijim i starijim ... :roll:

kenda sindrom :run:
madner

#18565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Skijanje jeste ozbiljno pitanje. No mana u logici jeste da sinteraj be moze dugorocno rjesiti problem. Moze samo nije bilo humano.
vivaldi

#18566 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste

Post by vivaldi »

L u c i f e r wrote:
vivaldi wrote:
Ima smisla.

Ogladnis - jedes.
Digne ti se - guzis.
Nakoti se - eutaniziras.

Its a circle of life, sto rece film Lion King...
:lol: :lol: :lol: :lol:
vivaldi

#18567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

uglavnomja wrote:ti uporedjujes skijanje sa napadnutom djecom, zenama, ujedima, ranama, slomljenim kostima, poderanom odjecom, traumama, tetanusima, posjetama hitnoj pomoci, nemogucnoscu izlaska iz kuce slabijim i starijim ... :roll:

vrlo lijepo..od svega ti izvuce skijanje, vjerovatno bi i ambroziju da sam je spomenuo
L u c i f e r

#18568 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste

Post by L u c i f e r »

vivaldi wrote:
Alfons Kauders wrote:Vidim rijeci, vidim recenice, ali ne vidim nijednu koherentnu misao i ideju, tj. zaista ne vidim sta pokusavas dokazati. Kao sto rekoh, vjerovatno ni tebi nije jasno.
zato sto mislim da se fokus stavlja na sporedne stvari. prica o psima lutalicama mi ima smisla ko prica o zdravoj ishrani 93.

zato sto su mi drage zivotinje. zato sto mi nije mrsko 2-3 sedmicno skupit sve ostatke hrane iz frizidera i odnijet im na ulicu. tad me je jedan i ujeo btw kad sam im hranu davao jer sam gurno ruku gdje nisam trebao.

za mene, u ovom slucaju poreskog obveznika, psi nisu problem. ili bar nisu goruci problem. meni je problem sto imam nocne redukcije vode i to spominjem vec godinama, znas i sam mada volis reci da te boli kurac za sarajevske komunalne probleme (mada ne znam sto ti sada sarajveske skevlije znace, al nema veze)

veci mi je problem sto u krugu moje zgrade od par stotine metara u zadnjih par godina draufnu 2 explozije.

sad je novi problem sto ne znam da li ce uopste biti skijanja ove godine jer smo u medjuvremenu dobili nove strajkace.

i na kraju najvaznije - kao poreski obveznik imam pravo reci sta smatram priroitetom i to mi ne moze niko osporiti taman da je cijeli forum za ubijanje pasa.

Pogledas li temu o tom pitanju vidices da je za samo koji dan skupila ogroman broj postova, od kojih su ogromna vecina za eutanaziju.

Mislis li da bi ti ljudi toliko piskarali o tome da im to nije vazan problem.

To sto tebi nije, blago tebi.
Kad ugizu nekog tvog, bice.
Alfons Kauders

#18569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:

Ne, nisi bio jasniji. Naprotiv.

Tek sad mi nista nije jasno. Tebi je prioritet zicara i skijanje. I voda. I zato treba uraditi sta? Potrositi milione ne pse.

Logicno.

I ne, cijeli forum nije za ubijanje pasa. Forum je za normalan grad. Tebi i tvojim istomisljenicima niko ne brani da problem rjesavate u svojoj reziji, svojim novcem. Kao sto sam kazes, ima drugih prioriteta.
L u c i f e r

#18570 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste

Post by L u c i f e r »

uglavnomja wrote:ti uporedjujes skijanje sa napadnutom djecom, zenama, ujedima, ranama, slomljenim kostima, poderanom odjecom, traumama, tetanusima, posjetama hitnoj pomoci, nemogucnoscu izlaska iz kuce slabijim i starijim ... :roll:

Nedostatak empatije je evidentan.
jozojozic77

#18571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jozojozic77 »

poštovani gospodine Peđa, poštivatelj sam Naše Stranke i na većini lista glasam za vas i tako će biti vrlo vjerovatno i ovaj put.

Nisam se mislio nikada prijaviti na ovaj forum ali me jedno ime na vašim listama iznenadilo.

Zanima me kako bi ste Vi lično a i stranka kao stranka postupili kada bi saznali da Vaš kandidat ima (imao je) sklonosti koje teže "pedofilnim" (izvinite ne znam kako drugačije se izraziti).

Za većinu ostalih kandidata na listama svaka čast i puno srećee :)

pogotovo osobno vama :)
vivaldi

#18572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:Forum je za normalan grad.
od svih pobrojanih stvari volio bih znati sta je to nenormlano?

na stranu to sto nas ni masovna eutanazija nece svrtati u normalne.

problem je u sistemu koji je sve to dozvolio ukljucujuci i problem pasa lutalica, samo sto je tu tebi veca odgovornost nvo, mada ne znam kako.

sto se tice trosenje iz svog dzepa ne znam sta si htio reci? da ja uzmem kredit za vodovod, gras, zoi..?
vivaldi

#18573 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste

Post by vivaldi »

L u c i f e r wrote:

Nedostatak empatije je evidentan.

kakve bolan empatije? pa dva puta sam napisao da su i mene ujeli. samo sto za razliku od tebe mislim da postoje puno vece i odgovornije stetocine od pasa
vivaldi

#18574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

L u c i f e r wrote:Pogledas li temu o tom pitanju vidices da je za samo koji dan skupila ogroman broj postova, od kojih su ogromna vecina za eutanaziju.
mislim da je problem ljudi koji su nedavno izgubili kuce u poplavama, a ni do danas nisu dobili krov nad glavom puno veci od pasa lutalica, ali posto je tema o psima trenutno aktuelnija onda to po tvomim kriterijima valjda znaci, da ti ljudi jos malo mogu sacekati dok ne budu opet ektuelni na forumu
Alfons Kauders

#18575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:
Alfons Kauders wrote:Forum je za normalan grad.
od svih pobrojanih stvari volio bih znati sta je to nenormlano?

na stranu to sto nas ni masovna eutanazija nece svrtati u normalne.

problem je u sistemu koji je sve to dozvolio ukljucujuci i problem pasa lutalica, samo sto je tu tebi veca odgovornost nvo, mada ne znam kako.

sto se tice trosenje iz svog dzepa ne znam sta si htio reci? da ja uzmem kredit za vodovod, gras, zoi..?
Hm, a otkud te debilne odredbe koje je nemoguce implementirati u zakonu? Pale s nema, ili iz NGO sektora?

Znas ti vrlo dobro zasto svi pominju te stetocine (ne pse). U nedostatku argumenata pribjegavas trollanju, ne znam sta drugo da ti covjek kaze - nastavljas pisati a zapravo ne govoris nista.
Locked