Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Solzenjicin

#18552 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Solzenjicin »

Evo barem jedan trener, svi ćemo se složit (i manijaci i pitari), koji je u svakom smislu bolji od Papeta!

Najzgodniji djelatnik u svijetu nogometa - sportske vijesti Sport

:mrgreen:
Last edited by Solzenjicin on 26/09/2012 10:55, edited 1 time in total.
luckylaka

#18553 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Bosanski_kralj wrote:
luckylaka wrote:
Bosanski_kralj wrote:Sušić za Hrvatske medije govoreći o snazi HNL i PL BiH: „Nije toliko ispred koliko se misli, ali ispred jest. Hajduk bi se kod nas prošetao, Dinamo da i ne govorim. Slaven Belupo bi u BiH bio prvak.“

S ovim je objasnio sve u vezi pozivanja Vršajevića.
Jel to PAPE nesto slagao
Jesam li ja rekao da je slagao. :oops:
Ma ne nego nisam upratio intervju pa citirao ovo tvoje a vidim neki se zale na ovo citirano,jbt.pa za nas crnogorska liga velesila a ne hrvatska
Korisničkoime

#18554 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Tkd wrote:Sve mi je jasno oko Cocalića, Zukanovića, prežvakana tema.

No hajdemo nekom logikom. Imamo dva veoma jaka napadača Džeku i Vedu (hvala Bogu). Igramo, odnosno igrali smo sa dva špica u prva dva kola kvalifikacija. Šta ako se ne daj Bože neko povrijedi ili ako im ne bude išlo na tekmi ? Ko će umjesti njih ući u napad kada nemamo špica kao što je bio Muslimović ili Zec. Pod hitno zovnuti jednog napadača Muslimović, Zec, Mahmutović ili nekoga iz mlade repke.

Smanjite ribu malo. Ko je to osim Avdije pozvan u repku ? A vamo poznati dvojac iz prejake Premijer lige BiH :lol: Nemojte opet počinjati uzaludnu raspravu. Pozvan je umjesto Maletića, skoro isti tip igrača, oba brza, eksploziva i to je to. Ne bi igrao nikako protiv Latvija ili 15-tak minuta da se nije povrijedio Lulić.
Mahmutović je jedini koji bi donekle i mogao konkurisati za repku, nije kao druga dva - ni blizu ali opet najbolje što je sad na raspolaganju. Postoji mogućnost i igranja sa dva krilna i Džekom/Ibiševićem kao klasičnim centarforom, dva krilna mogu odigrati Stevanović desno i Višća/Lulić lijevo (iako bi Lulića malo zavalili na toj poziciji ali izgleda taj nema šta nije igrao na toj lijevoj strani ali bi izgubili beka). Ali to bi bila skroz nova formacija i taktika a Sušić i nije baš ljubitelj nekih velikih promjena na tom planu i taktiziranja.
@Infaze
Ne znam drug koje si ti tekme gledao pa si Avdiju vidio tako dobrog pa da makar može dobiti prolaznu ocjenu. Protiv Latvije nije bio na svojoj poziciji i momak ima samo jednu nogu - što i nije tako strašno ni prvi ni posljednji, tako da mu se ta tekma i može halaliti. Protiv Lihtenštajna s obzirom na jačinu protivnika je zaista bio odron ali samo takav. Opet ne kažem da treba momka prekrižiti iz repke rano je ipak mu je bila prva tekma za repku, nervoza je možda učinila svoje. Da smo barem imali prilike prije ga probati a ne u kvalifikacijama pa da sad znamo na čemu smo ali Sušić i prijateljske je posebna priča koja je završena na žalost. Međutim ne vidim razloga da njegovu igru uljepšavamo Sušić ima 101 razlog da to radi i dobro je uradio što ga je pohvalio poslije tekme.

Dalje sviđalo se to nama ili ne u vezi HNL i PLBiH Sušić ima pravo, možda je za Belupo malo pretjerao ali ne treba se stavljati svaka riječ na vagu mislim da je jasno šta je htio reći i upravu je HNL je kvalitetnija liga. Ima li zaista neko ko sumnja da bi Dinamo pa i Hajduk izdominirali ovu našu ligu, isto važi i za Zvezdu i Partizan.

U vezi stopera :shock: kao što su za vrijeme Busha nastali Bushizmi izgleda da će i za vrijeme Papeta nastati Papeizmi :) . Treba njega što dalje od novinara ili da mu dostave unaprijed pitanja. Ovi će njegovi intervjui postati kult. U biti ima Spahića i Šunjića + Vranješa koji može biti i bek i stoper zatim i Pandžu + Zukanovića ako ga pozove te Kolašinac uslovno, ako se doda Cocalić onda to sve skupa čini 7 stopera što jeste puno da se pozove za kvalif.utakmicu. Upravo zbog toga su mnogi ovdje prizivali te igrače u prijateljskim jer da su probani sad bi i sam Sušić znao neki redosljed i ne bi morao nagađati osim u slučaju Kolašinca koji je još upitan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18555 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

Sto bi Lulic bio zavaljen na krilu?
ultima_palabra

#18556 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Sto bi Lulic bio zavaljen na krilu?
I ja se pitam...
Infaze Studio

#18557 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Haha...upravo tako..PA tipu bolje logicno lezi ofanzivnija pozicija..Tu mu i jeste mjesto.

@Infaze
Ne znam drug koje si ti tekme gledao pa si Avdiju vidio tako dobrog pa da makar može dobiti prolaznu ocjenu. Protiv Latvije nije bio na svojoj poziciji i momak ima samo jednu nogu - što i nije tako strašno ni prvi ni posljednji, tako da mu se ta tekma i može halaliti. Protiv Lihtenštajna s obzirom na jačinu protivnika je zaista bio odron ali samo takav. Opet ne kažem da treba momka prekrižiti iz repke rano je ipak mu je bila prva tekma za repku, nervoza je možda učinila svoje.
Upravo zbog te nervoze o kojoj pricas, sam rekao da je momak odigrao VRLO dobro za debitanta i da ce u buducnosti biti vrlo dobra alternativa na desnoj strani Mujdzi ili Stevi. Pa sta hoces ti od covjeka..cuj odron bio protiv Lihta...Pa jeli bilo moguce da u toj tekmi iko od nasih igraca izgleda kao odron? :-)
Mislim, nemoj se ljutit, nista licno, ali Vrsajevic je vrlo dobro odigrao za debitanta. Cak i na toj desnoj strani, gdje, kao sto kazes (i istina je) ima jednu nogu, ali je covjek odigrao dobro. Povuci loptu do gol linije pa onda stati, pogledati i odigrati povratnu na rub 16 ili slicno, nije tako losa stvar u osnovnim "potezima" fudbalske igre. Koliko je nasa repka golova zabila poslije nekih centar-suteva iz trka i zabijanja glavom ili nogom sa 5-6 metara?? Cestoigraci koji imaju dobar plasirani sut igraju na kontra strani (Robben)...ne kazem da je Avdija neki suter ali ne mora znaciti da ako je tip ljevak da ne moze igrati u nuzdi na desnoj strani.
Sve najbolje :thumbup:
sportsman

#18558 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sportsman »

Zašto Pape ne oproba par novih igrača? Ako ne sad za Grčku onda poslije Grčke. Prvenstveno se to odnosi na stoperske pozicije. Mislim da smo jako loši u zadnjoj liniji, to je već tradicionalno - vjerujem da se većina s tom tvrdnjom slaže. Naime, Spahić sam ne može podnijeti sav teret obrambenih zadataka, a i on je sklon greškama i kartonima čime ostajemo izrazito hendikepirani kad je on suspendiran ili povrijeđen.

S druge strane, i kad je Spahić dobar jako smo loši u skok igri jer je Spaha prilično nizak za skoka i ne dovoljno snažan za stopera da se nosi sa robusnijim napadačima. Zato nam je potreban igrač koji će pokriti Spahin nedostatak, naravno igrajući u stoperskom paru sa Spahićem. Moje je mišljenje, a drugi neka prosude, da postoje igrači koji zaslužuju da im se pruži prilika.

Nabrojaću neke za koje ste vjerujem čuli:
1. Sead Kolašinac (Schalke 04)
2. Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig)
3. Ervin Zukanović (Kortrijk - BEL)
4. Sead Hajrović (Arsenal II)
5. Nedeljko Malić (Mattersburg - AUT)

Nabrojana prva tri su trenutno u dobroj formi i u uzlaznoj putanji. Pogotovo se to odnosi na Kolašinca i Bičakčića koji su jako perspektivni i nalaze se u dobrim timovima. Kolašinac jeste sjedi na klupi, ali zna često ući pred kraj tekme čime skuplja iskustvo i minute, a tek mu je 19 godina tako da je teško očekivati da se odmah izbori za startnu postavu u ovako jakom timu kao što je Schalke ove sezone. Bičakčić je odveć standardan prvotimac u 2. Bundesligi (kako stvari stoje moguć je njihov ulazak u 1. Bundesligu). Njegov tim jako dobro igra na početku ove sezone, prvi su na tabeli, a sigurno je i njegov udio u tome prilično velik s obzirom na ulogu glavnog defanzivca.

Zukanović je standardno dobar, u momentima iznad prosjeka, u solidnom Kortrijku u prilično zahtjevnoj ligi, ali ipak ne top ligi. Sead Hajrović je zalog za budućnost. Njega treba pratiti i u pravom momentu pozvati. Momak igra u rezervama Arsenala, ali definitvno neće ostati na tome. Po meni, sjajna zamjena za Spahića u budućnosti kada se Spaha oprosti. Nedeljko Malić je možda najlošija karika od svih pet pobrojanih i on se mora još mnogo dokazivati, ali mislim da je enorman talenat za stopera s obzirom na njegovu konstituciju od 1.94cm i jako je mlad i perspektivan igrač koji već igra u solidnoj ligi i solidnom timu. Trenutno ne za repku, ali vrijedi ga pratiti kako se razvija.

Također, dotaknuću se još jednog igrača koji definitivno zaslužuje poziv u repku, a to je, ovaj put ne branič, nego napadač koji igra u Italiji. Radi se o Harisu Seferoviću, igraču Fiorentine, momku koji je osvojio, zajedno sa Hajrovićem, svjetsko prvenstvo sa mladom švicarskom repkom. U Fiorentini je uglavnom na klupi mada je znao par puta započeti tekmu. Ulazi često u drugom poluvremenu kad druge napadače ne ide. Inače, trener Fiorentine Montella mnogo rotira kad su napadači u pitanju - ima ih 4-5 na raspolaganju.

Naime, često se zna dogoditi da nam nedostaju Džeko ili Ibišević, što zbog povreda ili kartona, što zbog loših partija na terenu kad ih ne ide gol. Zato, smatram da trebamo imati isto tako kvalitetnog - ako ne u budućnosti i kvalitetnijeg - napadača pored njih dvojice koji će ih u svakom trenutku dostojno zamjeniti, pa čak i zasjeniti golovima.

Sve u svemu, mislim da vrijedi, ako ništa, obratiti pažnju na te momke. Nadam se da će Pape sa svojim skautima malo bolje pročešljati sve timove i lige gdje naši igraju.

Lijep pozdrav!
Last edited by sportsman on 28/09/2012 23:11, edited 4 times in total.
Arteta

#18559 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Arteta »

Od tih odbrambenih igraca jedino je Zukanovic nekakav kalibar i donekle Bicakcic ali i oni su na nivou Vranjesa i Sunjica kao i najboljih stopera iz nase lige.
Tkd

#18560 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tkd »

Ako Braunschweig uđe u Bundesligu počet će priča da je Bićakčić bolji i od Spahića :)
Arteta

#18561 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Arteta »

Tkd wrote:Ako Braunschweig uđe u Bundesligu počet će priča da je Bićakčić bolji i od Spahića :)
Bundesliga je vec nesto drugo.
Abacija

#18562 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Abacija »

Arteta wrote:Od tih odbrambenih igraca jedino je Zukanovic nekakav kalibar i donekle Bicakcic ali i oni su na nivou Vranjesa i Sunjica kao i najboljih stopera iz nase lige.
Ali posto igraju u jacim ligama skoro je pa zagarantovano da ce vremenom postati bolji od najboljih odbrambenih igraca BH Premijer lige. Mislim da se ne smijemo rasipati talentima i da bi nas to skupo kostalo kad dodje vrijeme za smjenu generacija. Ne znam je li to Susicev posao ali ko kod da je zaduzen za podmladjivanje tima nadam se da ima podebeo tefter u koji ce upisati imena svih bosanskih igraca bez obzira gdje igrali. Danas neko moze igrati za ZNJ tim u Luksemburgu a za par godina moze zaigrati u bilo kojoj ligi petice.
Korisničkoime

#18563 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Infaze Studio wrote:

Haha...upravo tako..PA tipu bolje logicno lezi ofanzivnija pozicija..Tu mu i jeste mjesto.

@Infaze
Ne znam drug koje si ti tekme gledao pa si Avdiju vidio tako dobrog pa da makar može dobiti prolaznu ocjenu. Protiv Latvije nije bio na svojoj poziciji i momak ima samo jednu nogu - što i nije tako strašno ni prvi ni posljednji, tako da mu se ta tekma i može halaliti. Protiv Lihtenštajna s obzirom na jačinu protivnika je zaista bio odron ali samo takav. Opet ne kažem da treba momka prekrižiti iz repke rano je ipak mu je bila prva tekma za repku, nervoza je možda učinila svoje.
Upravo zbog te nervoze o kojoj pricas, sam rekao da je momak odigrao VRLO dobro za debitanta i da ce u buducnosti biti vrlo dobra alternativa na desnoj strani Mujdzi ili Stevi. Pa sta hoces ti od covjeka..cuj odron bio protiv Lihta...Pa jeli bilo moguce da u toj tekmi iko od nasih igraca izgleda kao odron? :-)
Mislim, nemoj se ljutit, nista licno, ali Vrsajevic je vrlo dobro odigrao za debitanta. Cak i na toj desnoj strani, gdje, kao sto kazes (i istina je) ima jednu nogu, ali je covjek odigrao dobro. Povuci loptu do gol linije pa onda stati, pogledati i odigrati povratnu na rub 16 ili slicno, nije tako losa stvar u osnovnim "potezima" fudbalske igre. Koliko je nasa repka golova zabila poslije nekih centar-suteva iz trka i zabijanja glavom ili nogom sa 5-6 metara?? Cestoigraci koji imaju dobar plasirani sut igraju na kontra strani (Robben)...ne kazem da je Avdija neki suter ali ne mora znaciti da ako je tip ljevak da ne moze igrati u nuzdi na desnoj strani.
Sve najbolje :thumbup:
U vezi Lulića kao što rekoh bio bi malo zavaljen na poziciji krilnog napadača u formaciji 4-3-3 prije svega što je prošlu godinu u klubu veoma često igrao beka i sada malo igra beka malo krilo u sredini, mislim da je zadnju u ligi igrao kao bek kao i u protiv Spursa, u repki je situacija slična i sada ga samo u repki baciti na mjesto krilnog napadača sa izrazito ofenz.zadacima i zaduženjima malo bi ga možda izbacilo iz uobičajene prakse. Znači igraš u klubu beka 5-6 tekmi imaš neke def.zadatke i u repki se odjednom moraš prestrojit na krilnog napadača. Budući da Luliću ni to mjesto nije strano i da ima običaj da prodire po toj strani te da je ofenz.dobar igrač kažem samo malo u smislu da odstupa od nekih uobičajenih zadataka koje ima iz sedmice u sedmicu u klubu meni to baš i nije hahaha ali moguće je da i ne bi bilo nekih problema jer je Lulić fleksibilan igrač. Ali sve je to više priča šbbkbb jer bi se morao izmijeniti sistem i taktika i ako nećemo dirati Lulića sa beka onda bi se morao pozvati i novi igrač za to mjesto a svi znamo da Sušić nije sklon ni jednom od navedenog.

Nije frka drug nema nikakve ljutnje razmjenjujemo mišljenja u tome i jest bit foruma. Nisam ni ja mislio da je protiv Lihta moguće da neko od naših izgleda kao odron ali eto Avdija me je uvjerio da je ipak moguće, ako imaš gdje snimak pogledaj. Protiv jačih repki ono bi bilo onako osrednje ali protiv amatera je zaista bilo loše. Vjeruj nisam neko ko ima običaj da ružno govori o našim igračima (Maletić je izuzetak) ali to što je debitant može da bude opravdanje za lošu igru ali je nikako ne može učiniti dobrom ili za prolaznu ocjenu. Loša igra je loša igra razlozi zašto i kako su druga stvar i mogu biti opravdanje te pokazatelj da je to ipak samo trenutačno stanje te da se u biti ne radi o lošem igraču koji će, kada ti razlozi prođu, pokazati svoje pravo znanje i umijeće. Ja se iskreno nadam da je to tako u slučaju Avdije ali nešto sumnjam. Kod igrača koji igraju na kontra strani dobro je da si spomenuo Robbena jer, da, to može funkcionisati kod igrača kao što je Robben koji spadaju u vrh evropskog fudbala kod Avdije teško da će ići, nažalost.
Mislim, ako ne poboljša svoju igru i to prilično, da ne može biti nikome u repki alternativa po onome što je pokazao ali eto slažemo se da ima opravdanje za obije tekme te da postoji mogućnost da se ipak radi o dobrom igraču koji može koristiti ali će to morati uskoro i dokazati svojom igrom jer nam je to ostao dužan. Iskreno se nadam da hoće.

Zukanović nije mnogima valjao i ismijavali su samo pomisao da bude pozvan u repku sada će očigledno morati promjeniti svoj stav i ako zaista bude pozvan ne bi me čudilo da će istima biti jedan od boljih u repki. Sad je ista stvar i sa Bičakčićem ismijava se i njegovo spominjanje jer je u drugoj Bundesligi koja je je očigledno trećerazredna naspram ukrajinske ili HNL ili PL. Ako bude pozvan opet će isti morati mijenjati mišljenja i hvaliti igrače koje su do jučer ismijavali. Mislim da se slična priča već odvijala sa Zahirovićem. Za Bičakčića ne znam da li uopšte ima pravo nastupa za BiH i kako stoje stvari sa njegovim državljanstvom malo je to zamršeno.
DTSRyder

#18564 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DTSRyder »

Luliću to bolje odgovara
juventus

#18565 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Nadam se da će se danas i onaj Zukanović naći na spisku.
dino84

#18566 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dino84 »

juventus wrote:Nadam se da će se danas i onaj Zukanović naći na spisku.
Nada se svako normalan,mada bih volio znati zbog cega se i do sada nije nasao,ali isplivat ce to jednog lijepog suncanog dana,kad tad.

Evo mu je poslao i povod po ko zna koji put,novi gol iz slobodnjaka.

http://scsport.ba/vijest/43859

Ali ovaj slobodnjak nije nista spram ovog slobodnjaka protiv Club Bruggea prije dvije hefte,ovo je bas u stilu Salihovica sto ovaj dole napisa

http://www.youtube.com/watch?v=uPk6VyvldgQ

Momak visok,korpulentan,standardan,prvi strijelac ekipe a sto se tice liste strijelaca u prvenstvu,evo pa bacite oko

http://www.soccerway.com/national/belgi ... ar-season/

Imamo ovakvih na bacanje sirom Evrope i HNL-a,boli nas briga jaci smo od Brazila,pa evo da ukazemo i njemu sansu,ha ja.Samo ako ne bude dobar do poluvremena mu je noga,zato oprez Ervine :!:
Arteta

#18567 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Arteta »

dino84 wrote:
Imamo ovakvih na bacanje sirom Evrope i HNL-a,boli nas briga jaci smo od Brazila,pa evo da ukazemo i njemu sansu,ha ja.Samo ako ne bude dobar do poluvremena mu je noga,zato oprez Ervine :!:
:D
amoninan

#18568 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

Spisak za sljedeći dvomeč:

Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, Emir Spahić, Tonji Šunjić, Ognjen Vranješ, Mensur Mujdža, Ivan Sesar, Sejad Salihović, Ervin Zukanović, Muamer Svraka, Miroslav Stevanović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Avdija Vršajević, Edin Džeko, Vedad Ibišević.
ultima_palabra

#18569 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Očekivano... koliko je bio nepredvidljiv kao igrač, sad je predvidljiv kao selektor :D
frngla

#18570 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by frngla »

Hvala Bogu pa Zukanovića pozva :D
shake69

#18571 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

Pozvao Zukanovica! Bravo, Pape!
Mustang1

#18572 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Opet Avdija :lol: :lol: :lol: Nema Zahe :-)
ultima_palabra

#18573 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Stvarno, gdje je Zahirović?
Arteta

#18574 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Arteta »

Bubalo1 wrote:Opet Avdija :lol: :lol: :lol: Nema Zahe :-)
Nema ni Vrancica.
hary

#18575 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hary »

NA spisku je i Zahirovic, ovdje je 21 igrac. Na SC su stavili puni spisak i s njim. Vrancica nije ni pozvao.
Locked