HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MH i HS kablovska

#18551 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

hali gali halid wrote:
Benq wrote:
hali gali halid wrote:Meni dolazio prošle sedmice lik, nešto oko modema čačkao, u suštini restartovao ga ono olovkom nazad, iskljucio 5g mrezu (jer kao nema potrebe), i gledao u ono kada se udje preko ip adrese za postavke modema. Na kraju nije htio da se pokrene modem, te zamijeni taj modem za novi, međutim i dalje imam probleme sa internetom, jednostavno nestaje mreže :oops:
Modem je praćen u zadnja dva sata nije dolazilo do prekida i modem je 15h online.
hali gali halid

#18552 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Pa dobro sta sad da radimo? Ja izmisljam da mi nestaje konekcije? Evo upravo sada nisam imao neta, došao s posla sjeo za računar, vidim nema... I šta znači ako je 15h online? Je li ga trebam gasiti ili šta? Ne kontam. I nisam pokušao reinstalirati mrežnu karticu...
Benq

#18553 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hali gali halid wrote:Pa dobro sta sad da radimo? Ja izmisljam da mi nestaje konekcije? Evo upravo sada nisam imao neta, došao s posla sjeo za računar, vidim nema... I šta znači ako je 15h online? Je li ga trebam gasiti ili šta? Ne kontam. I nisam pokušao reinstalirati mrežnu karticu...
To znaci da je modem konstantno online i da nije bilo prekida konekcije u toku tih 15 sati.
azizmpj

#18554 Re: HS kablovska

Post by azizmpj »

Ok! Sada mi stvarno treba pomoc!

Sta mi je sve potrebno za normalan raskid ugovora?

kid8 ja mislim da je paket, jedan stb je na koristenje dat, drugi je kupljen! Nema nikakvih repova, racuna, sve cisto! Ne zalim izgubiti puno vremena!

Zahvalan!
Benq

#18555 Re: HS kablovska

Post by Benq »

azizmpj wrote:Ok! Sada mi stvarno treba pomoc!

kid8 ja mislim da je paket, jedan stb je na koristenje dat, drugi je kupljen! Nema nikakvih repova, racuna, sve cisto! Ne zalim izgubiti puno vremena!

Zahvalan!
Potrebno je da odes u najblizu poslovnicu (BBI , Stup, Radnicka) ako si ti nosilac ugovora , da platis zadnji racun ako je ostao neplacen i da vratis opremu koju si dobio na koristenje , dakle taj jedan STB i modem ako nije tvoj. Tamo ces potpisati raskid ugovora i dobiti potvrdu.

Moze li se znati razlog zasto raskidas ?

EDIT: Ovo sve gore navedeno vazi ukoliko nisi pod ugovornom obavezom.
azizmpj

#18556 Re: HS kablovska

Post by azizmpj »

Benq wrote:

Zahvalan!
Potrebno je da odes u najblizu poslovnicu (BBI , Stup, Radnicka) ako si ti nosilac ugovora , da platis zadnji racun ako je ostao neplacen i da vratis opremu koju si dobio na koristenje , dakle taj jedan STB i modem ako nije tvoj. Tamo ces potpisati raskid ugovora i dobiti potvrdu.

Hvala puno! Vrlo ste ljubazni!

razloge sam pisao na petnestak posljednjih stranica ovog foruma, al ukratko ...

1. petljanje sa telemahom razlog broj jedan
2. katastrofalna programska sema
3. ode novac u kriminalne dzepove iz nase drzave
4. NEMAM DIGITALNE vrlo cesto, tri dana nema, jedan ima, dva nema, dva ima! Od ''navodnih'' 180 kanala ne mogu ni 60 gledati kako terba
5. zovem, trazim pomoc, ali niko da se odazove
6. skresali konekciju za 5Mbps od prvog januara
7. povecali cijenu takozvanog odrzavanja infrastrukture sa 13,90 na 15KM a bilo obecano da ce ostati ista!
8. ima jos po neki al to je to ...u glavnom ...

ako Vas neka posebno stavka zanima, mogu dodatno objasniti! MORAM NAPOMENUTI, 10 GODINA PRELIJEPOG ISKUSTVA SA HS-om, NA KOJIMA SAM ZAHVALAN I KOJIH SE RADO SJECAM. ALI OVO SA TELADMAHOM JE KATASTROFA!

jos jedno pitanje, sta cu sa modemom i drugim STB koje sam kupio? osim da stavim na pik :zoka:
Benq

#18557 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Onako pitam , cisto informativno. Inace , za te neke probleme koje si imao vezano za digitalnu i internet , mogao si se obratiti HS-u na PP i u kratkom roku bi tehnicar izasao na adresu i provjerio o cemu se radi.

Sve izmjene u cijenama , pogotovo ovo sa 13,9 na 15 , su prikazane u cjenovniku HS-a odnosno HKB-a , a jedino sto je obecano je da ce svi korisnici KID paketa moci nastaviti koristenje istih.

Ali , sasvim normalno , ako nisi zadovoljan , ides tamo gdje ces biti zadovoljan i to je to.

Sto se tice modema i STB-a , mozes ih staviti na pik da prodas , ali jako tesko ces to prodati jer sve vise korisnika prelazi na novu ponudu (Duo i Trio) tako da im ta oprema ne vrijedi nista jer se koriste drugaciji modemi i resiveri.
azizmpj

#18558 Re: HS kablovska

Post by azizmpj »

Benq wrote:Onako pitam , cisto informativno. Inace , za te neke probleme koje si imao vezano za digitalnu i internet , mogao si se obratiti HS-u na PP i u kratkom roku bi tehnicar izasao na adresu i provjerio o cemu se radi.

Sve izmjene u cijenama , pogotovo ovo sa 13,9 na 15 , su prikazane u cjenovniku HS-a odnosno HKB-a , a jedino sto je obecano je da ce svi korisnici KID paketa moci nastaviti koristenje istih.

Ali , sasvim normalno , ako nisi zadovoljan , ides tamo gdje ces biti zadovoljan i to je to.

Sto se tice modema i STB-a , mozes ih staviti na pik da prodas , ali jako tesko ces to prodati jer sve vise korisnika prelazi na novu ponudu (Duo i Trio) tako da im ta oprema ne vrijedi nista jer se koriste drugaciji modemi i resiveri.

trazio pomoc, zvao ...obraco se ali nista! Samo jedan izlazak i to kod moje gazdarice bili, ali nista nisu zavrsili!

Jako mi je zao zbog svega, ali zato ima mojatv, potpuno digitalna, bez konverzija, 'bavanja signala i svega ostalog, plus nasa je, jos uvijek ...doprinosi BiH drustvu, drustveno odgovorna podrzava nas fudbal, reprezentaciju, Dzumija, zmajice kosarkaske, Amela ...

jer, nekako sam se pravo osjecao GLUP kao korisnik hs telemah a navijat za Damira na turnirima ...nekako licemjerno! Al eto ....

Ja nisam zivotinja, bitno je da je sita, da sve fercera i boli me ....uvijek imam neki ''visi cilj''

Hvala puno na pomoci u svakom slucaju, kazem lijepo mi je bilo ...prije nego nam je teladmah svima zagorcao zivote. Da Bog Da Propali ko talijanska mafija ....
Fox_Fox

#18559 Re: HS kablovska

Post by Fox_Fox »

azizmpj wrote:
Benq wrote:

Zahvalan!

Hvala puno! Vrlo ste ljubazni!

razloge sam pisao na petnestak posljednjih stranica ovog foruma, al ukratko ...

1. petljanje sa telemahom razlog broj jedan
2. katastrofalna programska sema
3. ode novac u kriminalne dzepove iz nase drzave
4. NEMAM DIGITALNE vrlo cesto, tri dana nema, jedan ima, dva nema, dva ima! Od ''navodnih'' 180 kanala ne mogu ni 60 gledati kako terba
5. zovem, trazim pomoc, ali niko da se odazove
6. skresali konekciju za 5Mbps od prvog januara
7. povecali cijenu takozvanog odrzavanja infrastrukture sa 13,90 na 15KM a bilo obecano da ce ostati ista!
8. ima jos po neki al to je to ...u glavnom ...

ako Vas neka posebno stavka zanima, mogu dodatno objasniti! MORAM NAPOMENUTI, 10 GODINA PRELIJEPOG ISKUSTVA SA HS-om, NA KOJIMA SAM ZAHVALAN I KOJIH SE RADO SJECAM. ALI OVO SA TELADMAHOM JE KATASTROFA!

jos jedno pitanje, sta cu sa modemom i drugim STB koje sam kupio? osim da stavim na pik :zoka:
Hajd mi samo reci jesi li skontao gdje ćeš preći? Moja TV?
sedma_7

#18560 Re: HS kablovska

Post by sedma_7 »

hrasno38 wrote:
sedma_7 wrote:posto vec spominjete repeatere, ja bih postavila jedno brzinsko pitanje :)

nasla sam na aliexpress.com, ovo:

http://www.aliexpress.com/item/Wireless ... 1cb317af7

obzirom da je kineski, sta mislite isplati li se kupiti?

Iskreno, cijene kod nas nisam gledala niti sam imala priliku da naletim na ovako sto, pa

ako moze komentar?
Evo ovdje jos jeftiniji:)

http://www.ebay.com/itm/Wireless-300Mbp ... SwhDdXDhm8

a evo i ovdje koliko hoces po stvarno dobrim cijenama u odnosu na nase....

http://www.ebay.com/sch/Boosters-Extend ... w=Repeater

i ja imam namjeru da kupujem samo jos uvijek ne znam koji:)
Ovaj sam vec narucila, pa bumo vidjeli kako ce radit
Benq

#18561 Re: HS kablovska

Post by Benq »

azizmpj wrote: trazio pomoc, zvao ...obraco se ali nista! Samo jedan izlazak i to kod moje gazdarice bili, ali nista nisu zavrsili!

Jako mi je zao zbog svega, ali zato ima mojatv, potpuno digitalna, bez konverzija, 'bavanja signala i svega ostalog, plus nasa je, jos uvijek ...doprinosi BiH drustvu, drustveno odgovorna podrzava nas fudbal, reprezentaciju, Dzumija, zmajice kosarkaske, Amela ...

jer, nekako sam se pravo osjecao GLUP kao korisnik hs telemah a navijat za Damira na turnirima ...nekako licemjerno! Al eto ....

Ja nisam zivotinja, bitno je da je sita, da sve fercera i boli me ....uvijek imam neki ''visi cilj''

Hvala puno na pomoci u svakom slucaju, kazem lijepo mi je bilo ...prije nego nam je teladmah svima zagorcao zivote. Da Bog Da Propali ko talijanska mafija ....
Vidim , ne pratis njihovu temu pa mislis da nema ni kod njih nikakvih problema , a vjeruj mi , ima. Nema tog provajdera kod kojeg je sve med i mlijeko. Naravno , "nasi" nas jos uvijek gule posteno , ali valjda je to takav mentalni sklop ljudi i zaostalost od rata pa jos uvijek dijele ljude na "nase" i "njihove" , mada kad vidim kako se Kavazovic ponasa i kakve izjave daje , sta onda ocekivati od obicnih smrtnika. Nemoj da shvatis bilo sta od ovoga licno , nego cisto reakcija na dosta ljudi koji jos uvijek pisu "nasi i njihovi".

I molim te druze , sve sto pises , pisi u svoje ime jer ti imas problema sa uslugama i to ne osporava niko ovdje , ali ne mozes pisati u ime Bistrika , Skenderije, Dobrinje.. Sarajeva i td.. jer ja sam udaljen od tebe bukvalno dvije mahale i radi mi sve odlicno , cak sam i novi paket uzeo i nemam problema. Tako da nam nije telemach zagorcao nista , nego jednostavno kod tebe postoji neki problem , da li u dolaznom kablu ili instalaciji u kuci , to ne znam.

Ziv i zdrav bio cije god usluge koristio , bitno je da budes zadovoljan a ostalo manje-vise..
Benq

#18562 Re: HS kablovska

Post by Benq »

sedma_7 wrote: Ovaj sam vec narucila, pa bumo vidjeli kako ce radit
Radit ce , nema razloga da ne radi.
MH i HS kablovska

#18563 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

azizmpj wrote: trazio pomoc, zvao ...obraco se ali nista! Samo jedan izlazak i to kod moje gazdarice bili, ali nista nisu zavrsili!

Poštovani azizmpj,
žao nam je zbog Vašeg utiska i nezadovoljstva. Činjenica da ste nam se na ovaj način obratili porukom, koja je proslijeđena kolegama.
No isto tako da bismo provjerili Vaše navode i korigovali sve što je potrebno, neophodno je da nam date korisničke podatke i prihvatite poziv za saradnju, ako ste se već odlučili na ovu vrstu komunikacije s predstavnicima kompanije Telemach.
supercali

#18564 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Mislim da ovaj aziz uopste nije na hs-u nego je na mojoj tv i trola
supercali

#18565 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Evo dobih novi kanal dtx
crnivrag

#18566 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

supercali wrote:Evo dobih novi kanal dtx
Da li si ga našao na testnoj frekvenciji putem DVB-C mreže, ili su ga zvanično pustili HS korisnicima.

Inače će u ponudu uskoro ići: DTX HD, NG Wild HD, Grand 2 i TV Lukavac.
supercali

#18567 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Tv mi sam dodao znaci zvanicno pusten
crnivrag

#18568 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

supercali wrote:Tv mi sam dodao znaci zvanicno pusten
Ne mora značiti, i meni je TV sam dodao, ali je kanal na poziciji 602, a to su testne pozicije, a korisniku Benq TV automatski kanale postavlja na poziciju 432 i dalje.

Ako nema zvaničnog naziva, i nije na poziciji od 300-326, onda nije zvanično pušten.
supercali

#18569 Re: HS kablovska

Post by supercali »

U biti boli me briga jel testna zvanicna nezvanicna itd pustili su ako koga zanima
Uglavnom vrti se occ wcc oni sto preuredjuju motore auta i tako ti ffazoni nista specijalno sto se tice proggrama

Ps kakve ba pozicije 601 i sl
To na kojoj poziciji ce biti na tv-u zavisi od marke televizije ne od operatera ako mislis na kanal broj 602 i sl
Benq

#18570 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Kod mene nema jos nikakvih promjena sto se kanala tice.

P.S. Nisam skenirao nista , ako ga sam ne doda onda cu valjda nekad preskenirat tv :)
Last edited by Benq on 27/05/2016 14:12, edited 1 time in total.
crnivrag

#18571 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

supercali wrote:U biti boli me briga jel testna zvanicna nezvanicna itd pustili su ako koga zanima
Uglavnom vrti se occ wcc oni sto preuredjuju motore auta i tako ti ffazoni nista specijalno sto se tice proggrama

Ps kakve ba pozicije 601 i sl
To na kojoj poziciji ce biti na tv-u zavisi od marke televizije ne od operatera ako mislis na kanal broj 602 i sl
Zavisi od operatera, jer Telemach je naštimao da se kanali nakon skeniranja poredaju po istom redosljedu kao i na resiverima, tako npr. HBO kanali idu na pozicije 200-206, HD kanali na 300-325, a radio od 400-491.
supercali

#18572 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Ne zavisi od njih
Evo meni sada da puste hbo 4 stao bi na 261 jer je to prvi slobodan kanal
Ne mjesaj resivere i tv-e koji imaju modul
crnivrag

#18573 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

supercali wrote:Ne zavisi od njih
Evo meni sada da puste hbo 4 stao bi na 261 jer je to prvi slobodan kanal
Ne mjesaj resivere i tv-e koji imaju modul
Ne miješam, jer znam o čemu govorim, a evo i dokaza da se radi o takvom poretku putem TV-a:

Image

Usput meni sva tri TV nakon skeniranja automatski postave listu kanala identičnu listi na resiverima.
supercali

#18574 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Ti svaki put skeniras za jedan novi kanal?
Ustvari zza bilo koji novi kanal koji dodje?

Ps. Usput gledamo isti kanal
crnivrag

#18575 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

supercali wrote:Ti svaki put skeniras za jedan novi kanal?
Ustvari zza bilo koji novi kanal koji dodje?
Da, ali radim automatsko brzo skeniranje koje traje ukupno oko minutu i po.

Unesem frekvenciju 666000 Mhz, symbol rate 6956 K/s i modulaciju 64QAM i TV na brzinu izlista kompletan frekvencijski spektar.
Locked