Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18551 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

nKrkan wrote:
Darh Wader wrote:
nKrkan wrote:U Bosni ima toliko radno dostupno stanovništva da je to nestvarno , da se sad na relaciji Sa- Ze negdje oko autoputa otvori sta bilo , najveci Walmart na svijetu i da traze 10 000 radnika , imali bi 11k prijavljenih.
Medijski izvjestaji mažu oči ,kakav crni manjak , na terenu je stvar opipljiva,a to je da imamo debeli višak
Ne lupaj.

Svaki dan sam u kontaktu sa nekolikog poslodavca i ne mogu naći radnika za lijeka.Zanati,vozači,građevinska struka,medicinari sve u strašnom opadanju.
Navedi primjer kome to fali toliko radnika da mu prijeti opasnost gašenjem biznisa
Ja znam jednog da su mu 4 covjeka otisli vani i on zatvorio(nije jos zatvorio ali je pred zatvaranjem), doduse imao je on i drugih problema, ti što su ga napustili ionako bi napustili ili za neki posao vani ili ovdje
DzordzHodzic

#18552 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by DzordzHodzic »

bezVolana wrote:
kox wrote: Majkl Felps sa Dunava u redu je :lol:
dio Dunava na kojem se ljudi kupaju (u becu) je prociscen i siguran za kupanje.
ima dio za kupanje ljudi
ima dio za plovljenje brodova
I onaj dio izmedju ta dva gdje indijci 24/7 rostiljaju
512MB

#18553 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

kox wrote:
bezVolana wrote:
kox wrote: Majkl Felps sa Dunava u redu je :lol:
dio Dunava na kojem se ljudi kupaju (u becu) je prociscen i siguran za kupanje.
ima dio za kupanje ljudi
ima dio za plovljenje brodova
odvojeno
procisceno za ljude

ne znam jesam li dovoljno jasna eto.

jarane kad se na dunav od svega nasade :-)
Nemam pojma zašto si se ti našla prozvana. Ako hoćeš da se uključiš vrati se negdje na početak teme pa pročitaj šta je lik pisao o plivanju u Dunavu. Odgovorili su mu otprilike to što ti govoriš, sve sa slikama i objašnjenjima.
Mensečini momak da si pobrkao lončiće loma :mrgreen:
kox

#18554 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kox »

512MB wrote: Mensečini momak da si pobrkao lončiće loma :mrgreen:
Pa ne plivam ja u lijepom plavom Dunavu majstore :D
Kako idu treninzi ?
mali_balon

#18555 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali_balon »

nKrkan wrote:
Darh Wader wrote:
nKrkan wrote:U Bosni ima toliko radno dostupno stanovništva da je to nestvarno , da se sad na relaciji Sa- Ze negdje oko autoputa otvori sta bilo , najveci Walmart na svijetu i da traze 10 000 radnika , imali bi 11k prijavljenih.
Medijski izvjestaji mažu oči ,kakav crni manjak , na terenu je stvar opipljiva,a to je da imamo debeli višak
Ne lupaj.

Svaki dan sam u kontaktu sa nekolikog poslodavca i ne mogu naći radnika za lijeka.Zanati,vozači,građevinska struka,medicinari sve u strašnom opadanju.
Navedi primjer kome to fali toliko radnika da mu prijeti opasnost gašenjem biznisa
Ko bi zdrave pameti otisao od kuce i porodice negdje u pm da radi.....nek gazde dignu plate, normalno radno vrijeme, nek postuju radnika, nek ulazu u radnike, edukaciju obuku opremu.....a ne da placaju minimalac da radis 12 sati dnevno mjesec dana 4 dana slobodno 10 godianjeg i moliBoga da se ne razbolis......nek zatvaraju i svi propali da Bog da.....
Pa onda ako cu se patit odo da se patim i znam za sta se patim....
Naravno ima i onih koji idu zbog politicke i socijalne situacije ali daleko je vise onih koji idu zbog ekonomske situacije
shape of despair

#18556 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by shape of despair »

Dosta je toga ovdje rečeno, nema se šta dodati, ali vidim neki pišu svoja životna iskustva, kako se bore kroz život, te rade ovo te ono, imaju zato dobra primanja, fino se može kažu u BiH živiti sa takvim požrtvovanim radom i zalaganjem.
Sve je to super, ima nas svakakvih, neko je ko mačka vazda se na noge pri padu dočeka.
Ali svatite ljudi, takvih je 1%, ostala prosječna raja želi da radi 8 sati, da za to bude plaćena, da od svog rada normalno može živjeti, porodica i fazoni, normalno auto, more i sl. znači radnička klasa.
E takvi ovdje nemogu opstati jer je plata 600, pa eto nek je i 800, to nije nikakva više plata, može ako si kod roditelja, a nek su bračni drugovi i nek oboje imaju po 1000 platu, djeca kad dođu, treba auto, treba na more zbog djece, kirija vjerovatno, znači životarenje, prosječan insan životari, nikakvog luksuza ne možeš priuštiti, ček ček, a gdje je u svemu tome stabilnost, hajde nek je plata i manja al da znam da je do penzije.
Nema se ovdje šta više pametovati, za i protiv, raja odlazi masovno upravo iz gore navedenih razloga, nema života ni budućnosti neke
skafiskafsnjak

#18557 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

shape of despair wrote:Dosta je toga ovdje rečeno, nema se šta dodati, ali vidim neki pišu svoja životna iskustva, kako se bore kroz život, te rade ovo te ono, imaju zato dobra primanja, fino se može kažu u BiH živiti sa takvim požrtvovanim radom i zalaganjem.
Sve je to super, ima nas svakakvih, neko je ko mačka vazda se na noge pri padu dočeka.
Ali svatite ljudi, takvih je 1%, ostala prosječna raja želi da radi 8 sati, da za to bude plaćena, da od svog rada normalno može živjeti, porodica i fazoni, normalno auto, more i sl. znači radnička klasa.
E takvi ovdje nemogu opstati jer je plata 600, pa eto nek je i 800, to nije nikakva više plata, može ako si kod roditelja, a nek su bračni drugovi i nek oboje imaju po 1000 platu, djeca kad dođu, treba auto, treba na more zbog djece, kirija vjerovatno, znači životarenje, prosječan insan životari, nikakvog luksuza ne možeš priuštiti, ček ček, a gdje je u svemu tome stabilnost, hajde nek je plata i manja al da znam da je do penzije.
Nema se ovdje šta više pametovati, za i protiv, raja odlazi masovno upravo iz gore navedenih razloga, nema života ni budućnosti neke
Pa oni koji "se snadju" i imaju neki obrt, zive na ledjima radnika koji im rade za 400-500KM. E jebes ti to snalazenje....
bezVolana

#18558 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bezVolana »

kox wrote: Nemam pojma zašto si se ti našla prozvana. Ako hoćeš da se uključiš vrati se negdje na početak teme pa pročitaj šta je lik pisao o plivanju u Dunavu. Odgovorili su mu otprilike to što ti govoriš, sve sa slikama i objašnjenjima.
nemam nista pametnije da radim :D
a vidis, ja sam mislila da forum funkcionise tako da se svako moze ukljuciti u konverzaciju :? nisam znala da moras biti prozvan. jbg. moja greska
512MB

#18559 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

kox wrote:
Kako idu treninzi ?
U čemE je fazon? Pola Beča pliva u dunavu :mrgreen:
kox

#18560 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kox »

512MB wrote:
kox wrote:
Kako idu treninzi ?
U čemE je fazon? Pola Beča pliva u dunavu :mrgreen:
Ali molim te samo uzvodno, pa dokle dobaciš . Olimpijada ti ne gine.
512MB

#18561 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

:thumbup:
kox

#18562 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kox »

bezVolana wrote:
kox wrote: Nemam pojma zašto si se ti našla prozvana. Ako hoćeš da se uključiš vrati se negdje na početak teme pa pročitaj šta je lik pisao o plivanju u Dunavu. Odgovorili su mu otprilike to što ti govoriš, sve sa slikama i objašnjenjima.
nemam nista pametnije da radim :D
a vidis, ja sam mislila da forum funkcionise tako da se svako moze ukljuciti u konverzaciju :? nisam znala da moras biti prozvan. jbg. moja greska
Pa nešto ti je nervozno uključenje bilo pa mi ne bi jasno u čemu je problem. U principu to pojašnjenje si trebala napisati ovoj dunavskoj olimpijskoj nadi.
espn

#18563 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Sve više korisnika Dječije javne kuhinje u Lukavcu, podijeljeno preko 100.000 obroka

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-vis ... /190830078

Beč ostaje grad u kojem je najpogodnije živjeti, a u Sarajevu se stanje poboljšava

https://www.klix.ba/lifestyle/bec-ostaj ... /190904006

Sarajevo na 156. mjestu
Radio Sarajevo

#18565 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

espn wrote:Sve više korisnika Dječije javne kuhinje u Lukavcu, podijeljeno preko 100.000 obroka

Beč ostaje grad u kojem je najpogodnije živjeti, a u Sarajevu se stanje poboljšava

Sarajevo na 156. mjestu

Koji si ti lažov.

Obuhvaćeno je 140 gradova.
HAVANA

#18566 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Cuj to.Meni sarajevo na prvom mjestu. :skoljka:
paladinka

#18567 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Znaci Sarajevo nije ni na listi?
espn

#18568 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Radio Sarajevo wrote:
espn wrote:Sve više korisnika Dječije javne kuhinje u Lukavcu, podijeljeno preko 100.000 obroka

Sarajevo na 156. mjestu

Koji si ti lažov.

Obuhvaćeno je 140 gradova.
Postojao je tekst na linku koji sam stavio i u njemu je pisalo na kojem je mjestu Sarajevo. Sarajevo je na 156. mjestu prema tekstu koji sam originalno stavio, iz Klixa su promijenili i tekst i naslov, ne znam zašto.
Last edited by espn on 04/09/2019 20:40, edited 2 times in total.
muha_sa

#18569 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Sevdah je kad placeš a ništa ti nije

Hajvan

#18570 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

• 5. Calgary, Canada

ahahahahahahaha

ahahahahahahaha
Coordinates: 51°03′N 114°04′W
Elevation[10] 1,045 m (3,428 ft)
According to Environment Canada, average daily temperatures in Calgary range from 16.5 °C (61.7 °F) in July to −6.8 °C (19.8 °F) in December.[69]

Ice skating on the frozen stream in Bowness Park. Winters in Calgary are cold, with temperatures dropping below −20 °C (−4 °F).
Winters are cold and the air temperature can drop to or below −20 °C (−4 °F) on average of 22 days of the year and −30 °C (−22 °F) on average of 3.7 days of the year, and are often broken up by warm, dry Chinook winds that blow into Alberta over the mountains. These winds can raise the winter temperature by 20 °C (36 °F), and as much as 30 °C (54 °F) in just a few hours, and may last several days.[70] As well, Calgary's proximity to the Rocky Mountains affects winter temperature average mean temperature with a mixture of lows and highs, and tends to result in a mild winter for a city in the Prairie Provinces. Temperatures are also affected by the wind chill factor; Calgary's average wind speed is 14.2 kilometres per hour (8.8 mph), one of the highest in Canadian cities.[71]

In summer, daytime temperatures can exceed 30 °C (86 °F) an average of 5.1 days anytime in June, July and August, and occasionally as late as September or as early as May, and in winter drop below or at −30 °C (−22 °F) 3.7 days of the year. As a consequence of Calgary's high elevation and aridity, summer evenings tend to cool off, with monthly average low temperatures below 10 °C (50 °F) throughout the summer months.[
pirmin

#18571 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pirmin »

Kako bi danas izgledala jedna prosjecna nedelja u Mostaru da:
- nije bilo cetnika, ustasa i slicne bagre
- da smo imali pameti
- da nismo pakosni i sitne duse vecinom

https://youtu.be/2AzuWQSW2P4
espn

#18572 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Iz godine u godinu život u BiH je sve skuplji: Nastavljen trend dizanja cijena namirnica

https://www.klix.ba/biznis/iz-godine-u- ... /190829050
Radio Sarajevo

#18573 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

espn wrote:
Postojao je tekst na linku koji sam stavio i u njemu je pisalo na kojem je mjestu Sarajevo. Sarajevo je na 156. mjestu prema tekstu koji sam originalno stavio, iz Klixa su promijenili i tekst i naslov, ne znam zašto.
Vidi znaš i pričati, ja mislio da si bot koji postavlja linkove, a ti ustvari živi bot :skoljka:
Radio Sarajevo

#18574 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

espn wrote:Iz godine u godinu život u BiH je sve skuplji: Nastavljen trend dizanja cijena namirnica

https://www.klix.ba/biznis/iz-godine-u- ... /190829050
Kao i u cijelom svijetu, bote...
paladinka

#18575 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

I, na kojem je mjestu?
Post Reply