Ja znam jednog da su mu 4 covjeka otisli vani i on zatvorio(nije jos zatvorio ali je pred zatvaranjem), doduse imao je on i drugih problema, ti što su ga napustili ionako bi napustili ili za neki posao vani ili ovdjenKrkan wrote:Navedi primjer kome to fali toliko radnika da mu prijeti opasnost gašenjem biznisaDarh Wader wrote:Ne lupaj.nKrkan wrote:U Bosni ima toliko radno dostupno stanovništva da je to nestvarno , da se sad na relaciji Sa- Ze negdje oko autoputa otvori sta bilo , najveci Walmart na svijetu i da traze 10 000 radnika , imali bi 11k prijavljenih.
Medijski izvjestaji mažu oči ,kakav crni manjak , na terenu je stvar opipljiva,a to je da imamo debeli višak
Svaki dan sam u kontaktu sa nekolikog poslodavca i ne mogu naći radnika za lijeka.Zanati,vozači,građevinska struka,medicinari sve u strašnom opadanju.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#18551 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- DzordzHodzic
#18552 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I onaj dio izmedju ta dva gdje indijci 24/7 rostiljajubezVolana wrote:dio Dunava na kojem se ljudi kupaju (u becu) je prociscen i siguran za kupanje.kox wrote: Majkl Felps sa Dunava u redu je
ima dio za kupanje ljudi
ima dio za plovljenje brodova
- 512MB
#18553 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mensečini momak da si pobrkao lončiće lomakox wrote:Nemam pojma zašto si se ti našla prozvana. Ako hoćeš da se uključiš vrati se negdje na početak teme pa pročitaj šta je lik pisao o plivanju u Dunavu. Odgovorili su mu otprilike to što ti govoriš, sve sa slikama i objašnjenjima.bezVolana wrote:dio Dunava na kojem se ljudi kupaju (u becu) je prociscen i siguran za kupanje.kox wrote: Majkl Felps sa Dunava u redu je
ima dio za kupanje ljudi
ima dio za plovljenje brodova
odvojeno
procisceno za ljude
ne znam jesam li dovoljno jasna eto.
jarane kad se na dunav od svega nasade
-
kox
#18554 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ne plivam ja u lijepom plavom Dunavu majstore512MB wrote: Mensečini momak da si pobrkao lončiće loma
Kako idu treninzi ?
-
mali_balon
#18555 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko bi zdrave pameti otisao od kuce i porodice negdje u pm da radi.....nek gazde dignu plate, normalno radno vrijeme, nek postuju radnika, nek ulazu u radnike, edukaciju obuku opremu.....a ne da placaju minimalac da radis 12 sati dnevno mjesec dana 4 dana slobodno 10 godianjeg i moliBoga da se ne razbolis......nek zatvaraju i svi propali da Bog da.....nKrkan wrote:Navedi primjer kome to fali toliko radnika da mu prijeti opasnost gašenjem biznisaDarh Wader wrote:Ne lupaj.nKrkan wrote:U Bosni ima toliko radno dostupno stanovništva da je to nestvarno , da se sad na relaciji Sa- Ze negdje oko autoputa otvori sta bilo , najveci Walmart na svijetu i da traze 10 000 radnika , imali bi 11k prijavljenih.
Medijski izvjestaji mažu oči ,kakav crni manjak , na terenu je stvar opipljiva,a to je da imamo debeli višak
Svaki dan sam u kontaktu sa nekolikog poslodavca i ne mogu naći radnika za lijeka.Zanati,vozači,građevinska struka,medicinari sve u strašnom opadanju.
Pa onda ako cu se patit odo da se patim i znam za sta se patim....
Naravno ima i onih koji idu zbog politicke i socijalne situacije ali daleko je vise onih koji idu zbog ekonomske situacije
- shape of despair
#18556 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dosta je toga ovdje rečeno, nema se šta dodati, ali vidim neki pišu svoja životna iskustva, kako se bore kroz život, te rade ovo te ono, imaju zato dobra primanja, fino se može kažu u BiH živiti sa takvim požrtvovanim radom i zalaganjem.
Sve je to super, ima nas svakakvih, neko je ko mačka vazda se na noge pri padu dočeka.
Ali svatite ljudi, takvih je 1%, ostala prosječna raja želi da radi 8 sati, da za to bude plaćena, da od svog rada normalno može živjeti, porodica i fazoni, normalno auto, more i sl. znači radnička klasa.
E takvi ovdje nemogu opstati jer je plata 600, pa eto nek je i 800, to nije nikakva više plata, može ako si kod roditelja, a nek su bračni drugovi i nek oboje imaju po 1000 platu, djeca kad dođu, treba auto, treba na more zbog djece, kirija vjerovatno, znači životarenje, prosječan insan životari, nikakvog luksuza ne možeš priuštiti, ček ček, a gdje je u svemu tome stabilnost, hajde nek je plata i manja al da znam da je do penzije.
Nema se ovdje šta više pametovati, za i protiv, raja odlazi masovno upravo iz gore navedenih razloga, nema života ni budućnosti neke
Sve je to super, ima nas svakakvih, neko je ko mačka vazda se na noge pri padu dočeka.
Ali svatite ljudi, takvih je 1%, ostala prosječna raja želi da radi 8 sati, da za to bude plaćena, da od svog rada normalno može živjeti, porodica i fazoni, normalno auto, more i sl. znači radnička klasa.
E takvi ovdje nemogu opstati jer je plata 600, pa eto nek je i 800, to nije nikakva više plata, može ako si kod roditelja, a nek su bračni drugovi i nek oboje imaju po 1000 platu, djeca kad dođu, treba auto, treba na more zbog djece, kirija vjerovatno, znači životarenje, prosječan insan životari, nikakvog luksuza ne možeš priuštiti, ček ček, a gdje je u svemu tome stabilnost, hajde nek je plata i manja al da znam da je do penzije.
Nema se ovdje šta više pametovati, za i protiv, raja odlazi masovno upravo iz gore navedenih razloga, nema života ni budućnosti neke
- skafiskafsnjak
#18557 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa oni koji "se snadju" i imaju neki obrt, zive na ledjima radnika koji im rade za 400-500KM. E jebes ti to snalazenje....shape of despair wrote:Dosta je toga ovdje rečeno, nema se šta dodati, ali vidim neki pišu svoja životna iskustva, kako se bore kroz život, te rade ovo te ono, imaju zato dobra primanja, fino se može kažu u BiH živiti sa takvim požrtvovanim radom i zalaganjem.
-
bezVolana
#18558 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nemam nista pametnije da radimkox wrote: Nemam pojma zašto si se ti našla prozvana. Ako hoćeš da se uključiš vrati se negdje na početak teme pa pročitaj šta je lik pisao o plivanju u Dunavu. Odgovorili su mu otprilike to što ti govoriš, sve sa slikama i objašnjenjima.
a vidis, ja sam mislila da forum funkcionise tako da se svako moze ukljuciti u konverzaciju
- 512MB
#18559 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U čemE je fazon? Pola Beča pliva u dunavukox wrote:Pa ne plivam ja u lijepom plavom Dunavu majstore512MB wrote: Mensečini momak da si pobrkao lončiće loma
Kako idu treninzi ?
-
kox
#18560 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ali molim te samo uzvodno, pa dokle dobaciš . Olimpijada ti ne gine.512MB wrote:U čemE je fazon? Pola Beča pliva u dunavukox wrote:Pa ne plivam ja u lijepom plavom Dunavu majstore512MB wrote: Mensečini momak da si pobrkao lončiće loma
Kako idu treninzi ?
- 512MB
-
kox
#18562 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nešto ti je nervozno uključenje bilo pa mi ne bi jasno u čemu je problem. U principu to pojašnjenje si trebala napisati ovoj dunavskoj olimpijskoj nadi.bezVolana wrote:nemam nista pametnije da radimkox wrote: Nemam pojma zašto si se ti našla prozvana. Ako hoćeš da se uključiš vrati se negdje na početak teme pa pročitaj šta je lik pisao o plivanju u Dunavu. Odgovorili su mu otprilike to što ti govoriš, sve sa slikama i objašnjenjima.![]()
a vidis, ja sam mislila da forum funkcionise tako da se svako moze ukljuciti u konverzacijunisam znala da moras biti prozvan. jbg. moja greska
-
espn
#18563 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sve više korisnika Dječije javne kuhinje u Lukavcu, podijeljeno preko 100.000 obroka
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-vis ... /190830078
Beč ostaje grad u kojem je najpogodnije živjeti, a u Sarajevu se stanje poboljšava
https://www.klix.ba/lifestyle/bec-ostaj ... /190904006
Sarajevo na 156. mjestu
Beč ostaje grad u kojem je najpogodnije živjeti, a u Sarajevu se stanje poboljšava
Sarajevo na 156. mjestu
-
cassius
- Radio Sarajevo
#18565 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
espn wrote:Sve više korisnika Dječije javne kuhinje u Lukavcu, podijeljeno preko 100.000 obroka
Sarajevo na 156. mjestu
Koji si ti lažov.
Obuhvaćeno je 140 gradova.
- HAVANA
#18566 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cuj to.Meni sarajevo na prvom mjestu. 
-
paladinka
#18567 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znaci Sarajevo nije ni na listi?
-
espn
#18568 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Postojao je tekst na linku koji sam stavio i u njemu je pisalo na kojem je mjestu Sarajevo. Sarajevo je na 156. mjestu prema tekstu koji sam originalno stavio, iz Klixa su promijenili i tekst i naslov, ne znam zašto.Radio Sarajevo wrote:espn wrote:Sve više korisnika Dječije javne kuhinje u Lukavcu, podijeljeno preko 100.000 obroka
Sarajevo na 156. mjestu
Koji si ti lažov.
Obuhvaćeno je 140 gradova.
Last edited by espn on 04/09/2019 20:40, edited 2 times in total.
- muha_sa
#18569 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sevdah je kad placeš a ništa ti nije
- Hajvan
#18570 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 5. Calgary, Canada
ahahahahahahaha
ahahahahahahaha
Coordinates: 51°03′N 114°04′W
Elevation[10] 1,045 m (3,428 ft)
According to Environment Canada, average daily temperatures in Calgary range from 16.5 °C (61.7 °F) in July to −6.8 °C (19.8 °F) in December.[69]
Ice skating on the frozen stream in Bowness Park. Winters in Calgary are cold, with temperatures dropping below −20 °C (−4 °F).
Winters are cold and the air temperature can drop to or below −20 °C (−4 °F) on average of 22 days of the year and −30 °C (−22 °F) on average of 3.7 days of the year, and are often broken up by warm, dry Chinook winds that blow into Alberta over the mountains. These winds can raise the winter temperature by 20 °C (36 °F), and as much as 30 °C (54 °F) in just a few hours, and may last several days.[70] As well, Calgary's proximity to the Rocky Mountains affects winter temperature average mean temperature with a mixture of lows and highs, and tends to result in a mild winter for a city in the Prairie Provinces. Temperatures are also affected by the wind chill factor; Calgary's average wind speed is 14.2 kilometres per hour (8.8 mph), one of the highest in Canadian cities.[71]
In summer, daytime temperatures can exceed 30 °C (86 °F) an average of 5.1 days anytime in June, July and August, and occasionally as late as September or as early as May, and in winter drop below or at −30 °C (−22 °F) 3.7 days of the year. As a consequence of Calgary's high elevation and aridity, summer evenings tend to cool off, with monthly average low temperatures below 10 °C (50 °F) throughout the summer months.[
- pirmin
#18571 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako bi danas izgledala jedna prosjecna nedelja u Mostaru da:
- nije bilo cetnika, ustasa i slicne bagre
- da smo imali pameti
- da nismo pakosni i sitne duse vecinom
https://youtu.be/2AzuWQSW2P4
- nije bilo cetnika, ustasa i slicne bagre
- da smo imali pameti
- da nismo pakosni i sitne duse vecinom
https://youtu.be/2AzuWQSW2P4
-
espn
#18572 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Iz godine u godinu život u BiH je sve skuplji: Nastavljen trend dizanja cijena namirnica
https://www.klix.ba/biznis/iz-godine-u- ... /190829050
- Radio Sarajevo
#18573 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vidi znaš i pričati, ja mislio da si bot koji postavlja linkove, a ti ustvari živi botespn wrote:
Postojao je tekst na linku koji sam stavio i u njemu je pisalo na kojem je mjestu Sarajevo. Sarajevo je na 156. mjestu prema tekstu koji sam originalno stavio, iz Klixa su promijenili i tekst i naslov, ne znam zašto.
- Radio Sarajevo
#18574 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kao i u cijelom svijetu, bote...espn wrote:Iz godine u godinu život u BiH je sve skuplji: Nastavljen trend dizanja cijena namirnica
-
paladinka
#18575 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I, na kojem je mjestu?