drugi profil wrote:liaar wrote:Ma ja ba mi muškarci smo životinje i inače žene su natjerane na sex. Daj ne seri ženo Boga ti.
Djevojčica od 14-15 godina koliko ova ima, nema šta da traži sa likom starijm, nebitno je l' ona njega zvala ili je on nju. Pogotovo ako je on nju zvao, ona treba da odbije.
Dabome, ali i obratno. Ako ona hoće, stari kenjac treba da odbije. Pa matermujebem, kad sam ja imao 22-23, nije dolazilo u obzir ništa ispod 17, 18.
Jer prije svega ona je u toj kombinaciji maloljetna i samim tim manje odgovorna za svoje postupke.
Naše debilno zakonodavstvo dozvoljava seks sa 14+. I ako naletiš na kombinaciju 35 sa 14 to je legalno,
ali jel normalno i da li je u toj varijanti kriva curica što je drma pubertet i sveti se ocu ili se dokazuje jaranicama, ili je neko podvodi ili ko zna šta, samo je matori kenjac čist skroz?
To je nebitno.
Jedino šta je bitno je to da li je legalno. Zakon je predvidio razne situacije pa i kada je osoba punoljetna ali na manjem intelektualnom razvoju od "standradnog".
Dakle, da ne bi svako donosio sud na osnovu toga šta ko individualno misli da jeste ili nije normalno, postoji zakon, i sve šta je protiv zakona je nelegalno i time zabranjeno i kažnjivo, šta nije protiv zakona je legalno, nije kažnjivo a kome se ne sviđa mora da šuti i trpi. Ili da radi na tome da se zakon promijeni.
Tako da, umjesto da se priča da nešto šta je legalno nije normalno, tu energiju treba usmjeriti u rad za promjenu zakona.
Zašto niko ne pita zakonodavca zašto je zakon takav kakav jeste, zašto 14+ a ne 16+ ili 18+?