SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#18551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote:
Tomahawk11 wrote:Jednostavno, nije trebao uopšte počinjati komunikaciju sa maloljetnicom.
Ne bi se ništa desilo i to je to. Kriv kako god okreneš. Nije ga puškom natjerala.
Maloljetnik je dijete koje je u vrijeme izvršenja krivičnog djela navršilo 16 godina a nije navršilo 18 godina života.
Ako je ovo i dalje definicija maloljetnika, nije baš da i mi tjeramo nekog od 17 godina kad nam se obrati :D
Ja znam da ne bih ni u kom slučaju počeo nešto sa djevojčicom od 16-17 godina.
Onaj ko bi, a ne potpada pod kategoriju maloljetnika, onda treba biti spreman i na snošenje posljedica.
Jbg, treba nekad i gornjom glavom razmišljati.
drug_profi

#18552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Odavno postoji izreka "ko sa djecom liježe upišan se budi".
holowey

#18553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

Image
zateznistub

#18554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Ja samo ne znam zašto na ovakve i slične vijesti ne zaključaju komentare?
Tjera na povraćanje 95% komentara!
Haris.ba

#18555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

zateznistub wrote:
Neka komentara. Šta fali podsjećati se kakva su nam razmišljanja sugrađana?
Opal_89

#18556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Opal_89 »

http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/340 ... otografije

Ne znam kako su ovi novinari postali ogavni da su poceli objavljivati i fotografije nastradalih :twisted:
O'zone
Globalni moderator

#18557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Opal_89 wrote:http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/340 ... otografije

Ne znam kako su ovi novinari postali ogavni da su poceli objavljivati i fotografije nastradalih :twisted:
To je kod Avaza sasvim normalna stvar...čudi me samo što su zamaglili sliku
zateznistub

#18558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Avaz, sve rečeno! Mi časti ni suosjećanja...
Haris.ba wrote:
zateznistub wrote:
U stvari, ja sam gori sto uopste idem u taj dio članka.
vješalica

#18559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

O'zone wrote:

To je kod Avaza sasvim normalna stvar...čudi me samo što su zamaglili sliku
ko ce znati mozda im je prodao neko sliku za 20 maruna i kiflu
drug_profi

#18560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Meni je samo žao što nisam sačuvao naslovnicu Avaza iz neznam koje godine.
Priča ide ovako: nestao planinar ili lovac i počela potraga. nakon 2-3 dana nađu ga mrtvog na nekoj livadi. Srčani udar.
Fotografija lovačkog društva i "spasilaca" na livadi kraj tijela pokojnika, isto ko da je lovački trofej.

Jebote ko iz Šijanovih filmova...
DaffyDuck

#18561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaffyDuck »

Ma bile su i one naslovnice tijela one trudnice i onog momka iz Zenice (ako ne grijesim) iz slucaja Turkovic... Fuj
Opal_89

#18562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Opal_89 »

Haris.ba wrote:
zateznistub wrote:
Za ovakve vijesti bi trebali zakljucati komentare, svakakvih bolesnih likova ima i u kombinaciji sa forografijama ovo je uzas. Jucer su na vijestima da je Bekto preciza prodata drugoj firmi nakon nekoliko stavljenih komentara isti odmah zakljucani. Sto bi to prodaja jedne firme bila sacuvana svakakvih rijeci za razliku od ovog zalosnog slucaja?
Zejnep

#18563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zejnep »

drugi profil wrote:Meni je samo žao što nisam sačuvao naslovnicu Avaza iz neznam koje godine.
Priča ide ovako: nestao planinar ili lovac i počela potraga. nakon 2-3 dana nađu ga mrtvog na nekoj livadi. Srčani udar.
Fotografija lovačkog društva i "spasilaca" na livadi kraj tijela pokojnika, isto ko da je lovački trofej.

Jebote ko iz Šijanovih filmova...
:shock: užas
julisiz es grant

#18564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Opal_89 wrote: Za ovakve vijesti bi trebali zakljucati komentare, svakakvih bolesnih likova ima i u kombinaciji sa forografijama ovo je uzas. Jucer su na vijestima da je Bekto preciza prodata drugoj firmi nakon nekoliko stavljenih komentara isti odmah zakljucani. Sto bi to prodaja jedne firme bila sacuvana svakakvih rijeci za razliku od ovog zalosnog slucaja?
Bekto očito ima jak uticaj na Klix. Prije nekoliko godina je cijela tema od nekoliko stranica o toj firmi, u kojoj mnogi nisu baš laskavo pisali, jednostavno nestala.
Razlog kupovine firme je pokušaj spašavanja potpuno propalog "privrednog čuda"..očito Bekto dinastija neće da se o tome piše, iako to svi znaju.
Ne zaključavaju ni komentare na vijesti o djeci ubijenoj u ratu...tu svakavih gadosti bude.
wewa

#18565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wewa »

prije 6-7 godina je Avaz na naslovnici imao fotku iz auta izvadjenog iz Jablanickog jezera sa sve tijelima utopljenika

nasa perjanica novinarstva i etike <3

a da ne pricamo o otmici Varesanovicevog sina i objavljivanju podataka o istrazi zbog kojeg je dijete moglo platiti glavom
i to nakon sto su se s drugim medijima dogovorili da se ne plasiraju saznanja kojima su svi raspolagali
idemo prvi, dajemo vise
insomnia78

#18566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

julisiz es grant wrote:
Opal_89 wrote: Za ovakve vijesti bi trebali zakljucati komentare, svakakvih bolesnih likova ima i u kombinaciji sa forografijama ovo je uzas. Jucer su na vijestima da je Bekto preciza prodata drugoj firmi nakon nekoliko stavljenih komentara isti odmah zakljucani. Sto bi to prodaja jedne firme bila sacuvana svakakvih rijeci za razliku od ovog zalosnog slucaja?
Bekto očito ima jak uticaj na Klix. Prije nekoliko godina je cijela tema od nekoliko stranica o toj firmi, u kojoj mnogi nisu baš laskavo pisali, jednostavno nestala.
Razlog kupovine firme je pokušaj spašavanja potpuno propalog "privrednog čuda"..očito Bekto dinastija neće da se o tome piše, iako to svi znaju.
Ne zaključavaju ni komentare na vijesti o djeci ubijenoj u ratu...tu svakavih gadosti bude.
Klix je cak izmjenio i prvobitnu verziju teksta u kojem su se spominjali krediti i lose poslovanje
stakasa

#18567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stakasa »

wewa wrote:prije 6-7 godina je Avaz na naslovnici imao fotku iz auta izvadjenog iz Jablanickog jezera sa sve tijelima utopljenika

a da ne pricamo o otmici Varesanovicevog sina i objavljivanju podataka o istrazi zbog kojeg je dijete moglo platiti glavom
i to nakon sto su se s drugim medijima dogovorili da se ne plasiraju saznanja kojima su svi raspolagali
idemo prvi, dajemo vise
Jebi ga, imali vjest, nisu mogli odolit... Meni je ovde bila interesantnija Varesanoviceva uloga, da rjecju nije osudio Avazov cin. Nego peglo prica nakon toga, svi su zeljeli najbolje, glavno da je Mak ziv i zdrav itd
insomnia78

#18568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Kad neko iz BiH napise ovo “sa sve” tacno bih ga isamaro
Zejnep

#18569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zejnep »

insomnia78 wrote:Kad neko iz BiH napise ovo “sa sve” tacno bih ga isamaro

:lol: :mrgreen:
julisiz es grant

#18570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

insomnia78 wrote:
julisiz es grant wrote:
Ne zaključavaju ni komentare na vijesti o djeci ubijenoj u ratu...tu svakavih gadosti bude, pisao sam ovdje pa me jedan balija napade da smo i mi isti kao oni.
Klix je cak izmjenio i prvobitnu verziju teksta u kojem su se spominjali krediti i lose poslovanje
I to sam primijetio...tj na drugom portalu vidio isti tekst sa tim dijelom, a na Klixu nema toga.
wewa

#18571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wewa »

insomnia78 wrote:Kad neko iz BiH napise ovo “sa sve” tacno bih ga isamaro
nije ti lahko :cry:
insomnia78

#18572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Lako je meni. Da je kome drugom
wewa

#18573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wewa »

stakasa wrote:
wewa wrote:prije 6-7 godina je Avaz na naslovnici imao fotku iz auta izvadjenog iz Jablanickog jezera sa sve tijelima utopljenika

idemo prvi, dajemo vise
Jebi ga, imali vjest, nisu mogli odolit... Meni je ovde bila interesantnija Varesanoviceva uloga, da rjecju nije osudio Avazov cin. Nego peglo prica nakon toga, svi su zeljeli najbolje, glavno da je Mak ziv i zdrav itd
a to je bilo vrijeme kad je Oslobodjenje imalo kakav-takav uticaj na trziste - Scepo bi se parkiraj na prosirenju stupske petlje i cekaj prvu turu Oslobodjenja iz stamparije... nisu se birala sredstva ni kad se o djeci radilo.

a ni meni nije bila jasna Mirzina reakcija... no ne daj mi Boze znati kako mu je bilo.
O'zone
Globalni moderator

#18574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Odlutašte od teme....
Hakiz

#18575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

drugi profil wrote:
liaar wrote:Ma ja ba mi muškarci smo životinje i inače žene su natjerane na sex. Daj ne seri ženo Boga ti.
Djevojčica od 14-15 godina koliko ova ima, nema šta da traži sa likom starijm, nebitno je l' ona njega zvala ili je on nju. Pogotovo ako je on nju zvao, ona treba da odbije.
Dabome, ali i obratno. Ako ona hoće, stari kenjac treba da odbije. Pa matermujebem, kad sam ja imao 22-23, nije dolazilo u obzir ništa ispod 17, 18.
Jer prije svega ona je u toj kombinaciji maloljetna i samim tim manje odgovorna za svoje postupke.
Naše debilno zakonodavstvo dozvoljava seks sa 14+. I ako naletiš na kombinaciju 35 sa 14 to je legalno, ali jel normalno i da li je u toj varijanti kriva curica što je drma pubertet i sveti se ocu ili se dokazuje jaranicama, ili je neko podvodi ili ko zna šta, samo je matori kenjac čist skroz?
To je nebitno.

Jedino šta je bitno je to da li je legalno. Zakon je predvidio razne situacije pa i kada je osoba punoljetna ali na manjem intelektualnom razvoju od "standradnog".

Dakle, da ne bi svako donosio sud na osnovu toga šta ko individualno misli da jeste ili nije normalno, postoji zakon, i sve šta je protiv zakona je nelegalno i time zabranjeno i kažnjivo, šta nije protiv zakona je legalno, nije kažnjivo a kome se ne sviđa mora da šuti i trpi. Ili da radi na tome da se zakon promijeni.

Tako da, umjesto da se priča da nešto šta je legalno nije normalno, tu energiju treba usmjeriti u rad za promjenu zakona.

Zašto niko ne pita zakonodavca zašto je zakon takav kakav jeste, zašto 14+ a ne 16+ ili 18+?
Post Reply