Sirija vol. 2

Locked
Em2r

#18551 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

zrakomlat wrote:
ioannes wrote:
sarajevoxxxx wrote:Davutoglu: Počinilac jučerašnjeg napada u Ankari je pripadnik PKK-a a izveo ga je u saradnji sa YPG-om. Asadov režim je odgovoran za terorizam.
Počinitelj je pripadnik PKK, pomogao mu je YPG ...a za sve to je kriv Assad :mrgreen:
Uz pomoć međunarodne zajednice i muslimanske elite
I muftijom monstrumom. Nemoj njega da zaboravis.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#18552 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

General War wrote:Noc ide...skoro ce vrijeme da se Maystor transformise u Challengera :D
majstor je čelijev proksi
muhafuca

#18553 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote: ...razliku.
SAA ima frontove - Kurda ima puno manje nego Arapa u Siriji.
Odmah mozes eliminisati taj argument.
Arapi se bore na svim stranama u ovom ratu pa cak i Pod Kurdima (SDF) znaci podjeljeni su u vise frakcija - Kurda koji se bore na drugim stranama ima zanemarivo malo

Odmah mozes vratit taj argument
SAA je milion puta bolje naoruzana od YPG. Veoma vazan, presudan detalj.
Sto se tice tenkova , slazem se i to je jedini faktor u kojem SAA prednjaci , u svim ostalim faktorima (pjesadijsko lahko i tesko naoruzanje i artiljerija) Kurdi uopste ne zaostaju za drugim grupama pa i SAA jer je USA upumpala milione u naoruzavanje Kurda. A tenkovi im nesto i netrebaju jer ni IS nema puno a samo pritv njih se pretezno i bore.
Kazes Manbij?
Kazem Manbij - i ti to preskocis i nastavis pricati o drugim djelovima
Da li znas da je SAA za par dana izgubila pola grada Hasake koji je tri puta veci od Manbija?
Znam - znam i da su Kurdi u par dana izgubili stotine (ako ne i hiljade) kvadratnih kilometara teritorije i bili satjerani u frtalj grada (Kobane) dok nije Koalicija odlucila da uleti i spreci masakr. Cudno kako takvi vrsni ratnici u par dana izgubise toliko teritorije.
YPG je veoma brzo vratio grad u zestokoj borbi u kojoj je ISIL po nekim procjenama izgubio oko hiljadu boraca i imao ko zna koliko ranjenih. Slomili su ih tada. To im je bio posljednji trzaj.
Vratili grad (ni pola grada al hajd) u koji je IS uletio bio u njemu ni dan dva , ako ti je to isto kao i Manbij u kojem je IS godinama , ne znam o cemu pricamo. Ne kazem ja ni da nece oni Manbij uzet (u kojem zivi dosta Kurdskog stanovnista) ali ce na njemu krv propisat , kao sto (po tebi) SAA krv propisa kad svaki oveci gradic u brdima Latakije uzme.

Jos je Manbij 100 x bolja pozicija - u ravnici je i bice vjerovatno danima bombardovan kad krene ofanziva - al ce se opet morat krv pisat da se uzme.
YPG je pregazio ISIL u Gire Sipiju/Tel Abjedu sto je za ISIL najtezi udarac u Siriji. Kroz taj grad su krijumcarili oruzje i prodavali naftu.
taj grad je duplo manji od Kobane-a i to se uzelo u sklopu ofanzive - trci za avionima i pucaj u ono sto avion nije dokacio (ravica pustinja)
Sve same pobjede i to ekspresne.
expresna trka po pustinji

Code: Select all

Pa evo i sada, za dva dana su zauzeli 48 sela oko Shadadija. Razbijaju ih nacisto.

Dok im sva ostala ratista miruju - jel tako - vode bitku po bitku , s vremena na vreme , kad im Ameri odobre incijativu

Sto simultano sad ne napadaju Manbij i da istovremeno npr guraju prema Raqi i Deir Ez zoiru recimo
S druge strane, SAA oko Kversa napreduje kornjacinim koracima. Moras bas biti ignorant da ne vidis razliku.
I guraju u Latakiji (jel ti jutros Kinsiba oslobodjena) i na svim ostalim ratistima
Saul Alvarez

#18554 Re: Sirija vol. 2

Post by Saul Alvarez »

Herr Flick wrote:Uveo se neki novi termin na AJB: Umjerena opozicija sa islamskim predznakom :lol: :lol: :lol:

:lol:
fosna2014

#18555 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#Turkey army now shelling:

Tall Rifaat
Deir Jameel
Menagh
Ayn Daqnah
Maranaz
Alqamiyah
Kafr Anton
Nsiriyah
Malikiyah
Kafr Nasih
Afrin
#Syria
fosna2014

#18556 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#Syria - In Latakia's countryside , #SAA advances further imposing control on AlQamou'a mountain and Bayt Benjaro
Novak20

#18557 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Loš dan za teroriste na Al Ghab platou.
https://static.xx.fbcdn.net/rsrc.php/v2 ... -deijE.gif

Latakija: Kinsibba i Shalah

Image
fosna2014

#18558 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Novak20 wrote:Loš dan za teroriste na Al Ghab platou.
https://static.xx.fbcdn.net/rsrc.php/v2 ... -deijE.gif

Latakija: Kinsibba i Shalah

Image
Podrucje oko Kinsibe (autoput, brza cesta prema Jisr Shogur)

Image
Challenger__

#18559 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:...nešto mi se tu ne slaže...naime, ako je kalifat anglocionistički projekat, a samim tim i interes, onda on ne bi trebao biti zamka turskom narodu i turskoj državi, nego blagodet, a iz čega proizilazi da nije...dakle, ispada da im Turska, s jedne strane treba, a sa druge je perfidno melju i slabe...to dvoje su u neskladu...

...nego, meni je jedino logično objašnjenje Erdanovog političkog ludila njegova žarka želja za obnovom Otomanskog carstva...ja mislim da je "Strateška dubina", a za koju su bili Gul i Arinc, bila dovoljno u skladu s anglocionističkim ciljevima, jer su mogli i preko nje da od Turske naprave lidera putem kojeg upravljaju islamskim svijetom...dakle, vrlo je izvjesno da je Erdo zabrljao na svoju ruku, opet kažem, u luđačkoj želji da pokuša da obnovi Otomansko carstvo...

...to je moj stav...možda i griješim, ali tu smo da iskristaliziramo svoje stavove...
Pravo da ti kažem, sad uopšte ne razumijem šta pišeš.
sumirprimus

#18560 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

General War wrote:Noc ide...skoro ce vrijeme da se Maystor transformise u Challengera :D

Iiiiiiiiii.... Evo gaaaaa. :mrgreen:
Challenger__

#18561 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

RepublikanskaGarda wrote:Grad Kinsabba zadnje veće teroritičko uporište u provinciji Latakia danas je oslobođeno od strane Sirijske vojske, samo naselje je prije rata brojalo oko 15 000 st. od kojeg su debela većina bili krščani, nakon skoro 3 godine okupacije od strane erdoganovih mezimaca naselje je oslobođeno a put prema Jisr-al-Shuguru i Idlebu otvoren!
+1

Mala dopuna. Samo naselje je malo i u njemu je prije rata živjelo nešto više od 500 ljudi ali je sjedište okruga (nahije) sa 35 naselja u kojem je živjelo skoro 18.000 ljudi, mahom hrišćana.
According to the Syria Central Bureau of Statistics (CBS), Kinsabba had a population was 514 in 2004. It is the administrative center, but 16th largest locality, of the Kinsabba nahiyah ("subdistrict") which contains 35 localities with a collective population of 17,615.[1] Its inhabitants are predominantly Christians.

Oslobađanjem regije od razbojničkih falangi, stvaraju se preduslovi da se narod vrati u te krajeve.
sumirprimus

#18562 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

muhafuca wrote:
Kikibombona wrote: ...razliku.
SAA ima frontove - Kurda ima puno manje nego Arapa u Siriji.
Odmah mozes eliminisati taj argument.
Arapi se bore na svim stranama u ovom ratu pa cak i Pod Kurdima (SDF) znaci podjeljeni su u vise frakcija - Kurda koji se bore na drugim stranama ima zanemarivo malo

Odmah mozes vratit taj argument
SAA je milion puta bolje naoruzana od YPG. Veoma vazan, presudan detalj.
Sto se tice tenkova , slazem se i to je jedini faktor u kojem SAA prednjaci , u svim ostalim faktorima (pjesadijsko lahko i tesko naoruzanje i artiljerija) Kurdi uopste ne zaostaju za drugim grupama pa i SAA jer je USA upumpala milione u naoruzavanje Kurda. A tenkovi im nesto i netrebaju jer ni IS nema puno a samo pritv njih se pretezno i bore.
Kazes Manbij?
Kazem Manbij - i ti to preskocis i nastavis pricati o drugim djelovima
Da li znas da je SAA za par dana izgubila pola grada Hasake koji je tri puta veci od Manbija?
Znam - znam i da su Kurdi u par dana izgubili stotine (ako ne i hiljade) kvadratnih kilometara teritorije i bili satjerani u frtalj grada (Kobane) dok nije Koalicija odlucila da uleti i spreci masakr. Cudno kako takvi vrsni ratnici u par dana izgubise toliko teritorije.
YPG je veoma brzo vratio grad u zestokoj borbi u kojoj je ISIL po nekim procjenama izgubio oko hiljadu boraca i imao ko zna koliko ranjenih. Slomili su ih tada. To im je bio posljednji trzaj.
Vratili grad (ni pola grada al hajd) u koji je IS uletio bio u njemu ni dan dva , ako ti je to isto kao i Manbij u kojem je IS godinama , ne znam o cemu pricamo. Ne kazem ja ni da nece oni Manbij uzet (u kojem zivi dosta Kurdskog stanovnista) ali ce na njemu krv propisat , kao sto (po tebi) SAA krv propisa kad svaki oveci gradic u brdima Latakije uzme.

Jos je Manbij 100 x bolja pozicija - u ravnici je i bice vjerovatno danima bombardovan kad krene ofanziva - al ce se opet morat krv pisat da se uzme.
YPG je pregazio ISIL u Gire Sipiju/Tel Abjedu sto je za ISIL najtezi udarac u Siriji. Kroz taj grad su krijumcarili oruzje i prodavali naftu.
taj grad je duplo manji od Kobane-a i to se uzelo u sklopu ofanzive - trci za avionima i pucaj u ono sto avion nije dokacio (ravica pustinja)
Sve same pobjede i to ekspresne.
expresna trka po pustinji

Code: Select all

Pa evo i sada, za dva dana su zauzeli 48 sela oko Shadadija. Razbijaju ih nacisto.

Dok im sva ostala ratista miruju - jel tako - vode bitku po bitku , s vremena na vreme , kad im Ameri odobre incijativu

Sto simultano sad ne napadaju Manbij i da istovremeno npr guraju prema Raqi i Deir Ez zoiru recimo
S druge strane, SAA oko Kversa napreduje kornjacinim koracima. Moras bas biti ignorant da ne vidis razliku.
I guraju u Latakiji (jel ti jutros Kinsiba oslobodjena) i na svim ostalim ratistima
Sto ce reci....
Kurdi imaju najbolju mogucu podrsku na svijetu...
Saa drugu najbolju mogucu podrsku na svijetu...
Nazalost to ovde na forumu ozbiljno raspravljat ne vrijedi... :)
fosna2014

#18563 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Kinsabba

Image
sumirprimus

#18564 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Grad Kinsabba zadnje veće teroritičko uporište u provinciji Latakia danas je oslobođeno od strane Sirijske vojske, samo naselje je prije rata brojalo oko 15 000 st. od kojeg su debela većina bili krščani, nakon skoro 3 godine okupacije od strane erdoganovih mezimaca naselje je oslobođeno a put prema Jisr-al-Shuguru i Idlebu otvoren!
+1

Mala dopuna. Samo naselje je malo i u njemu je prije rata živjelo nešto više od 500 ljudi ali je sjedište okruga (nahije) sa 35 naselja u kojem je živjelo skoro 18.000 ljudi, mahom hrišćana.
According to the Syria Central Bureau of Statistics (CBS), Kinsabba had a population was 514 in 2004. It is the administrative center, but 16th largest locality, of the Kinsabba nahiyah ("subdistrict") which contains 35 localities with a collective population of 17,615.[1] Its inhabitants are predominantly Christians.

Oslobađanjem regije od razbojničkih falangi, stvaraju se preduslovi da se narod vrati u te krajeve.
Ko sto se vracaju i u ostala mjesta...polovina populacije je gudbaj carli...
sumirprimus

#18565 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

fosna2014 wrote:Kinsabba

Image
Ubilo se za vinograda... :mrgreen:
Challenger__

#18566 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:ja mislim da je Davutoglu upravu, bar djelomicno :D

napad je izveden na generalstabni personal. false flag - ne. da su imali tu namjeru ciljali bi vjerovatno neke nebitnije. ISIL takodjer ne. nece na svoje. dakle, ostaje PKK :D
Ne budi naivan... Naprotiv! Ako postoje faktori (ne zna im se broj) koji žele uvući tursku armiju u sirijsko blato, onda su izabrali pravu metu.

:arrow: a što se sada upravo i dešava, Kilis, Turska
emmir1

#18567 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

Ja ne znam otkud na ovom forumu toliko veličanje Rusije te istodobno demoniziranje Erdogana i satanaziranje Turske.

Ovo je bukvalno govor mržnje prema Turskoj.

Rusija koja se ponaša kao agresor zadnjih godina, te sa svojom vojskom ulazi u Gruziju, Ukrajinu, Siriju

Kao brane svoje interese.

Pa ima li Turska interesa 100 metara od svoje granice?

Svako malo im se raznose po državi i oni kao trebaju da šute i gledaju i ne smiju da imaju svoje interese.

Ne razumijem te dvostruke aršine
fosna2014

#18568 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

ntense clashes between #SAA & #Turkey's friends on Jabal Turkmen in #Latakia countryside
Challenger__

#18569 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

fosna2014 wrote:
ntense clashes between #SAA & #Turkey's friends on Jabal Turkmen in #Latakia countryside
O čemu je sad riječ?
Zgoljo

#18570 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

emmir1 wrote:Ja ne znam otkud na ovom forumu toliko veličanje Rusije te istodobno demoniziranje Erdogana i satanaziranje Turske.

Rusija koja se ponaša kao agresor zadnjih godina, te sa svojom vojskom ulazi u Gruziju, Ukrajinu, Siriju

Svako malo im se raznose po državi i oni kao trebaju da šute i gledaju i ne smiju da imaju svoje interese.

Pitao sam vec jednom indirektno i nisam dobio odgovor.Ko su ovi ljudi?Je li zive medju nama?Ima li medju njima ima nasih sunarodnjaka?
Ako su odgovori pozitivni imamo razloga za ozbiljnu zabrinutost.

Ipak se negdje nadam da su to strani elementi,u protivnom nek nam je Bog na pomoci.
fosna2014

#18571 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Image
emmir1

#18572 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

Zgoljo wrote:
emmir1 wrote:Ja ne znam otkud na ovom forumu toliko veličanje Rusije te istodobno demoniziranje Erdogana i satanaziranje Turske.

Pitao sam vec jednom indirektno i nisam dobio odgovor.Ko su ovi ljudi?Je li zive medju nama?Ima li medju njima ima nasih sunarodnjaka?

Ipak se negdje nadam da su to strani elementi,u protivnom nek nam je Bog na pomoci.

Ja nisam lik koji drži neku stranu, bilo tursku ili rusku.

Volim BIH i to je, ostalo me ne zanima.
Ovaj sukob me zanima u kontesktu da ne preraste u svjetski rat.

Ali ovdje sve neki Rusi, Turci, Asadovci, Kurdi.

Sve neki navijači.

A uglavnom se po Turskoj pljuje
sumirprimus

#18573 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ruzan im hobi... :mrgreen:
DuckZz

#18574 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Ne znam da li je validno, ili u pitanju neki vic ali...

Glavni vojni lider PKK je danas, ali i jučer objavio da njegova grupa nema ništa sa ovim napadima u Turskoj.
Danas PKK ponosno objavio video napada.....

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 2291855363
sumirprimus

#18575 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

emmir1 wrote:
Zgoljo wrote:

Ja nisam lik koji drži neku stranu, bilo tursku ili rusku.

Volim BIH i to je, ostalo me ne zanima.
Ovaj sukob me zanima u kontesktu da ne preraste u svjetski rat.

Ali ovdje sve neki Rusi, Turci, Asadovci, Kurdi.

Sve neki navijači.

A uglavnom se po Turskoj pljuje
Ha ..zna se... :mrgreen:
Locked