Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
guruman

#18551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

Kako rekoše "političari su se načelno dogovorili sami sa sobom".Šta mi to gledamo i slušamo,još uvjek.Prave nas budalama na vrlo primitivan naćin.A u Sarajevu djeca krkana i šljama doduše već poodrasla ,vitlaju i povređuju nedužne ljude po tramvajuma.Ovdje više ne postoji opasnost od onih drugih nacija i vjera ,jer narod zaboli k..ac ko je ko i odakle je.Opasnost od primitivizma i sirotanluka kuca na vrata svakodnevno.Čekaju nas vrlo traumatična vremena ali i to je narod izabrao jer je to njegova suština i bit.
klixo

#18552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by klixo »

StupskaBitanga wrote:Trebalo bi zamoliti OBN da reprizira Telering sa Željkecem ionako nemaju pta pametno emitovati u 19h pa ko nije gledao da vidi
Fin intervju , nece se dopasti SBB glasacima :mrgreen:
Imaju cesto reprize teleringa,pogledaj na txt.
StupskaBitanga

#18553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

klixo wrote:
StupskaBitanga wrote:Trebalo bi zamoliti OBN da reprizira Telering sa Željkecem ionako nemaju pta pametno emitovati u 19h pa ko nije gledao da vidi
Fin intervju , nece se dopasti SBB glasacima :mrgreen:
Imaju cesto reprize teleringa,pogledaj na txt.
imam ja na telemachu ono gledanje unazad ali pošto se mnogo govori o ovom gostovanju eto prilike da obn nabije malo gledanost u tom terminu
banovan

#18554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by banovan »

OBN TV: Telering, 23.11.2014. - Željko Komšić

https://www.youtube.com/watch?v=jYzo6U37Kf4
Innovation

#18555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

Innovation wrote:
fosna2014 wrote: Ima tu dosta indikatora koja ukazuju na takav rasplet. SDP je na svojoj FB-stranici postavio okačenu vijest da je Bogićević trenutno van zemlje
Ja mislim, da Zeljko ne vjeruje u price da se g.Bogicevic kandidovao za predsjednika SDP-a /bar je meni tako djelovao/. Vjerovatno je zato rekao, "ako g. Bogicevic prihvati, evo mu sve" /rekao je to iskreno/.
"Povodom brojnih informacija koje su se pojavile o mojoj kandidaturi za predsjednika SDP BiH i o mom navodnom pristanku na tu kandidaturu, želim da razjasnim da se radi o potpuno netačnim navodima. Apsolutno su netačni navodi onih koji u javnosti izjavljuju da sam najavio potpisivanje svog pristanka na kandidaturu", poručio je Bogićević. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/148284/bogice ... WTyAr.dpuf
fosna2014

#18556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Innovation wrote:
Innovation wrote:
fosna2014 wrote: Ima tu dosta indikatora koja ukazuju na takav rasplet. SDP je na svojoj FB-stranici postavio okačenu vijest da je Bogićević trenutno van zemlje
Ja mislim, da Zeljko ne vjeruje u price da se g.Bogicevic kandidovao za predsjednika SDP-a /bar je meni tako djelovao/. Vjerovatno je zato rekao, "ako g. Bogicevic prihvati, evo mu sve" /rekao je to iskreno/.
"Povodom brojnih informacija koje su se pojavile o mojoj kandidaturi za predsjednika SDP BiH i o mom navodnom pristanku na tu kandidaturu, želim da razjasnim da se radi o potpuno netačnim navodima. Apsolutno su netačni navodi onih koji u javnosti izjavljuju da sam najavio potpisivanje svog pristanka na kandidaturu", poručio je Bogićević. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/148284/bogice ... WTyAr.dpuf
Šteta. Imao je veliku podršku većine OO. Nadao sam se da će mu se promijeniti stav.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Ovo sa Bogicevicem je lose.

Al ko zna, mozda Komsicu bude prihvatljiv i neko drugi, sem te Zlajine struje. Jer sada je visoko digao ljestvicu prihvatljivosti, jer kada se mogao spajdasiti sa Bakirom i Draganom...sto nebi usao u pregovore sa Beslagicem, kao prelaznim upraviteljem SDPa. Il nekim slicno prihvatljivim.
Banksy

#18558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:Ovo sa Bogicevicem je lose.

Al ko zna, mozda Komsicu bude prihvatljiv i neko drugi, sem te Zlajine struje. Jer sada je visoko digao ljestvicu prihvatljivosti, jer kada se mogao spajdasiti sa Bakirom i Draganom...sto nebi usao u pregovore sa Beslagicem, kao prelaznim upraviteljem SDPa. Il nekim slicno prihvatljivim.
Nekako mirišem da SDP ponuda Komšiću više nije tako vruća ... možda griješim ...
StupskaBitanga

#18559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Obzirom da politički haos u državi tek slijedi treba vidjeti kako će se ponašati DF i ŽK
maher

#18560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by maher »

bilo bi lijepo da zeljko malo pripazi u javnim nastupima sta prica, poslije diletantskog prijedloga nekih kao konkretnih mjera koji je na nivou seminarskog rada, dosli smo do toga da poklanja stranku (evo bogicu sve), valjda zato što df nosi njegovo ime pa je može poklanjati kome hoće... baš onako ljevicarski... i na kraju 95% stanovnika ove zemlje su bosnjaci, srbi i hrvati i morao bi poštovati i te mozgove iako ih kao ne razumije... ne razumijem ni ja sta znači ostali, ali mi to je smeta da ih postujem i uvažavam i da ne analiziram kakav im je mozak, dovoljan je ustav koji moramo postovati... pogotovo neko ko je bio 8 godina u predsjedništvu
mirzadelibasic

#18561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

zagor 19 wrote:http://www.avaz.ba/clanak/148284/bogice ... ka-sdp-bih

Bogiću goni se u pi... materinu, na kvadrat !! Ovako si ostavio SDP i tamo 97-me, kad su te ljudi već izabrali i savio si šiju pred prolaznikom LAgumdžijom. Izgleda da je Miro Lazović u pravu kada kaže da si i ono tvoje istorijsko "NE" Miloševiću, JNA itd, rekao - slučajno!
Bogić je pametan što je odbio kandidaturu, jer je ovako izbjegao sudbinu Nijaza Durakovića. Ovaj kongres je režiran i ko god da dođe sada na predsjedničku funkciju SDP-a, radit će onako kako mu Lagumdžija i kompanija kažu, ili će biti tu do sljedećeg kongresa kada bi se Lagumdžija ponovo mogao vratiti. Živi bili pa vidjeli.
mirzadelibasic

#18562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

maher wrote:bilo bi lijepo da zeljko malo pripazi u javnim nastupima sta prica, poslije diletantskog prijedloga nekih kao konkretnih mjera koji je na nivou seminarskog rada, dosli smo do toga da poklanja stranku (evo bogicu sve), valjda zato što df nosi njegovo ime pa je može poklanjati kome hoće... baš onako ljevicarski... i na kraju 95% stanovnika ove zemlje su bosnjaci, srbi i hrvati i morao bi poštovati i te mozgove iako ih kao ne razumije... ne razumijem ni ja sta znači ostali, ali mi to je smeta da ih postujem i uvažavam i da ne analiziram kakav im je mozak, dovoljan je ustav koji moramo postovati... pogotovo neko ko je bio 8 godina u predsjedništvu
Ti stvarno misliš da Komšić ne zna da Bogić neće biti predsjednik SDP-a ??? To Komšić itekako dobro zna i u tom kontekstu je to rečeno, makar po mom mišljenju. Pogledaj emisiju na Face TVu gdje je gostovao Denis Bečirević i shvatit ćeš šta je Komšić ustvati mislio pod tim "evu mu sve".
Mister Yes

#18563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

banovan wrote:OBN TV: Telering, 23.11.2014. - Željko Komšić

Komšić=Skijaš? :shock:
zagor 19

#18564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

mirzadelibasic wrote:
zagor 19 wrote:http://www.avaz.ba/clanak/148284/bogice ... ka-sdp-bih

Bogiću goni se u pi... materinu, na kvadrat !! Ovako si ostavio SDP i tamo 97-me, kad su te ljudi već izabrali i savio si šiju pred prolaznikom LAgumdžijom. Izgleda da je Miro Lazović u pravu kada kaže da si i ono tvoje istorijsko "NE" Miloševiću, JNA itd, rekao - slučajno!
Bogić je pametan što je odbio kandidaturu, jer je ovako izbjegao sudbinu Nijaza Durakovića. Ovaj kongres je režiran i ko god da dođe sada na predsjedničku funkciju SDP-a, radit će onako kako mu Lagumdžija i kompanija kažu, ili će biti tu do sljedećeg kongresa kada bi se Lagumdžija ponovo mogao vratiti. Živi bili pa vidjeli.
E onda da se halalimo sa ljevicom i socijaldemokratijom u BiH barem za narednih 10-tak godina, a dotada bi BiH mogla biti "cela iz tri dela", hebi ga ne ide pa ne ide.. a ovo DF-sranje, gadi mi se jednostavno, ima li ijedno slovo u manifestu, statutu, ono što je ŽK izjavljivao na početku šta će biti i kakva će stranka DF biti, a da to već dosad nije pogaženo...fuj! " Nikada nećemo sa fašistima i lopovima... stranka mladih ljudi koje ću ja donijeti u politiku...stranka u kojoj se ima pravo na različito mišljenje i osnivanje svoje frakcije"
Teniser

#18565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Teniser »

Ono kao mi smo "sekularna država,do kad više o tri djela u svemu,Demokratska Fronta svakim danom dokazuje svoju veličinu prevare,da nije smješno bilo bi žalosno.
vee-jay

#18566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Mister Yes wrote:

gorstak je Komsic :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#18567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

Teniser wrote:Ono kao mi smo "sekularna država,do kad više o tri djela u svemu,Demokratska Fronta svakim danom dokazuje svoju veličinu prevare,da nije smješno bilo bi žalosno.
Kako u čijim očima.
Pedja Kojovic wrote: DF - novi, neukaljani, u mojim ocima imaju kredit za postignuti rezultat i drzim im fige.
homega

#18568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by homega »

vee-jay wrote:
Mister Yes wrote:

@Skijas je @Gorstak, Komsic je niko i nista :D
palermo

#18569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

vee-jay wrote:
Mister Yes wrote:
Apropo toga, ja bih bio vrlo zadovoljan i sretan kada bi Komšić slušao Skijaša......nije li uostalom Skijaš zagovarao zatezanje konopca sa Dodom i Čovom...
Skijaš

#18570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

palermo wrote:Apropo toga, ja bih bio vrlo zadovoljan i sretan kada bi Komšić slušao Skijaša......nije li uostalom Skijaš zagovarao zatezanje konopca sa Dodom i Čovom...
To je bio, danas je i ostaje jedini izlaz iz ovog stanja.
HM 2011

#18571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

pici wrote:kako su voljni pljuvat po zeljku a ni ne poslusaju sta je HotiJo reci...eto nek je JAzlaJA jos na funKciji inozemCa... :mrgreen:

Komšić o ujedinjenju socijaldemokrata: 'Ako na Kongresu SDP-a pobijedi Bogić Bogićević, evo mu sve!'

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić izjavio je kako neće još dugo ostati u politici niti na čelu Demokratske fronte (DF), prenosi Hrvatski Medijski Servis.

- Neću još dugo, ni u politici, ni kao predsjednik stranke, kazao je Komšić, odgovarajući na upit vodeitelja emisije Telering OBN televizije Mate Đakovića “koliko namjerava trajati u politici, s obzirom da se bliži kongres DF-a”.

Na upit o “ujedinjenju socijaldemokracije” odnosno DF-a s SDP-om Komšić je kazao “ako na Kongresu pobijedi Bogić Bogićević, evo mu sve”. Izrazio je uvjerenje da bi uz izlaznost birača veću za 15 posto, prevladao lijevi blok, te da bi to promijenilo “etničku matricu BiH”. – Imali bi ste sasvim drugačiju BiH, od ove sada, kazao je Komšić koji vjeruje da su građani koji “mrze politiku i političare” i zato ne izlaze na izbore lijevi birači”.

Upitan zbog čega je onda ušao u koaliciju s nacionalnim stranakama, Komšić je odgovorio “a s kim sam trebao”, pojasnivši kako Lagumdžijin poziv na ujedinjenje DF-a sa SDP-om nije mogao prihvatiti jer on nije imao ovlaštenje organa svoje stranke za takav poziv.

Predsjednik DF kazao je kako je njegova stranka potpisala sporazum sa SDA, sa Savezom za promijene i sa HDZ-om BiH, “sa onima koje je narod izabrao”, “kako bi pokušala nešto promijeniti u ovoj zemlji” i da on više ni jedan sporazum ne namjerava potpisivati da bi se formirala vlast”. Komšić je potencirao da što prije treba formirati državnu vlast, ne čekajući formiranje vlasti u županijama, Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Napomenuo je, međutim, da Predsjedništvo BiH, prema izmjenjenom Poslovniku, odluku o mandataru Vijeća ministara može donijeti samo konsenzusom, sva tri člana Predsjedništva BiH.

Upitan kako to da je DF kazao kako ne želi hrvatske, ali ni bošnjačke pozicije u izvršnoj vlasti Federacije, a prihvatio je srpske, zastupajući tzv. Ostale (pripadnike nekonstitutivnih naroda), Komšić je odgovorio “naš mozak ne funkcionira kao mozak Bošnjaka, mozak Hrvata, ili mozak Srbina”. Precizirao je kako njegova stranka neće tražiti ni poziciju predsjednika Federacije BiH. Na upit hoće li onda zauzeti srpske pozicije u Vijeću ministara, kao u Vladi F BiH Komšić je odgovorio: “Ma ne, pa nemamo mi srpski legitimitet, mi ćemo tražiti poziciju Ostalih u Vijeću ministara”.

Na konstataciju voditelja emisije kako koalicija SDA, HDZ, DF nema perspektivu “ne zbog vas, već zbog ove druge dvojice”, te da je trebao biti u oporbi naredne četiri godine, Komšić je odgovorio kako “ljudi nisu glasali za DF da bi bili u oporbi”.

Naša obveza je pokušati napraviti nešto, a ako ne ide, pa ne moramo mi biti u vlasti, kazao je Komšić. Upitan zbog čega nije išao u koaliciju sa SBB-om, već sa SDA-om, odgovorio je kako je njegova teza bila “da se u Sarajevu napravi što šira koalicija, ali da je odnos SDA sa SBB-om toliko zaoštren da to jednostavno nije išlo”.
:thumbup: :bih:
Bošnjaci, Hrvati, Srbi i ostali su Citizens of BiH - tako piše u ustavu - jedino ako nije pogrešno čitao taj isti ustav.... Taj četvrti narod o kojem on priča - to nije narod....... Sad šta je to jel Naša nacija isključivo bazirana unutar Bošnjačkog naroda ili nešto drugo - to već pojma nemam - on to spominje kao četvrtu grupu - nakon popisa stanovništva na području BIH na koji nije imao zvanični prigovor (a mogao je kao član predsjedništva)...... Ali popis stanovništva je bio jasan i na isti niko nije imao prigovore..... Ovo što Komšić plasira je bezopasno za etnički čistu Srpsku ili HZHB, ali jako opasno za etnički neočišćeni dio FBiH - jer tu igru koju on predlaže - moraju igrati svi narodi a ne samo jedan narod - a rezultati popisa pokazuju da želje za takvom igrom nema u drugim narodima - NEMA !.......

Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows:

Evo i da prevedem za dva mandata člana predsjendištva i platformu političke partije koja počiva na zabludi i uvodi u dublju zabludu sve (zablude donose probleme i nespremnost)....

Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao
konstitutivni narodi (zajedno sa ostalima),
i građani Bosne i Hercegovine,
ovdje (nije potrebno ali eto bukvalan prijevod) određuju da je Ustav Bosne i Hercegovine kako slijedi:

-----------------------

Usput da napomenem - ovo Građani ne postoji niti u jednom zakonu, a Dodikovci to vjerovatno prevode kao "mještani Bosne i Hercegovine" ili šta već.....

-----------------------

Čovjek već dva mandata član predsjedništva i ja moram pisati šta treba da radi -
pola glasa ja njemu ne bih dao - ni njemu niti njegovoj demokratiji.....

Previše je pisano na ovu temu na ovom forumu - da bi taj isti čovjek izlazio u javnost sa ovakvim stavovima - a bez saglasnosti svih naroda to promjeniti ne može tako da -

WTF KOMSIC AND HIS POLITICAL PARTY INTEND WITH THIS ?
drug_profi

#18572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Kad se na engleskom kaze zvuci dramaticnije. Morebit se neko i uplasi.
Jebali ste vi konstitutivni ovoj zemlji majku za sva vremena. Pazi sta ti kazem.
A ti pricaj sta hoces.
nosara

#18573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

drugi profil wrote:Kad se na engleskom kaze zvuci dramaticnije. Morebit se neko i uplasi.
Jebali ste vi konstitutivni ovoj zemlji majku za sva vremena. Pazi sta ti kazem.
A ti pricaj sta hoces.
Bez daljnjeg...

A i Komso je ovjerio jebanje, da se ne lazemo... :oops:

Da li ce se ikada u ovoj zemlji pojavit partija koja ce gradit sebe na nekim ljudskim principima i sa vjerodostojnoscu u svom djelovanju...? :roll:
biske

#18574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

nosara wrote:
drugi profil wrote:Kad se na engleskom kaze zvuci dramaticnije. Morebit se neko i uplasi.
A ti pricaj sta hoces.
Bez daljnjeg...

A i Komso je ovjerio jebanje, da se ne lazemo... :oops:

Da li ce se ikada u ovoj zemlji pojavit partija koja ce gradit sebe na nekim ljudskim principima i sa vjerodostojnoscu u svom djelovanju...? :roll:
stranka mooožda i hoće, ali partija neće sigurno. :skoljka:
HM 2011

#18575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

A ti pricaj sta hoces.
dramticno i jest -

nisam odredjivao konstitutivnost naroda - stara polemika od KSHS zvanicno a 120 godina nezvanicno....

covjek koji to prica je 2 mandata bio clan predsjednistva iz reda jednog od tih konstirurivnih naroda.

i sada je clan parlamenta iz reda jednog od tih konstiruovnih naroda tj. hrvata...

ko biva predstavlja neki 4 narod - ustavom predvidjeno da su to ostali....

predstavlja ga samo medju Bošnjacima i to nakon popisa stanovnistva a ne prije kada je mogao djelovati i kada je to imalo smisla....

situacija jeste dramaticna jer sve sto moze uraditi jeste oslabiti politicki polzaj Bosnjaka i nista vise...
Post Reply