Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#18526 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:udjoh na web portal da vidim cackaju li sta u vezi konfiguracije kanala i... cackaju, bezbeli cackaju... nejma mi vise ni slovceta o otom i supertv, samo internet i phone... kako je krenulo ukinuce supertv skroz :lol:
nego, zvali su i mene prije par hefti, ne javih se zbog posla, samo him ukidoh poziv... rekoh sebi, zvat ce oni jopet ak je stogod vazno.... i bi tako, et hi iduce hefte kod mene, da l' da hi vratim? :evil:
Kod mene sve po starom. Svega ima kao i prosle godine. Blizi se 10 godina Super TV-a (11.03.2009.) a mtel CG je predstavio sistem MOVE, 7 dana unazad na svim kanalima. Valjda bi to trebalo krenuti i kod nas kad zamijene resivere.
semirsar

#18527 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
Stari kenjac wrote:Jutros mi promjenise seto box, nova platvorma(asocijacija vadjenje nafte), kazu pokusni kunic. Sve naopako. Snimalice nema, kanale nemozes redati kako ja hocu neko kako oni hoce, vracanje programa kroz neku opciju tv vodic samo na nekoliko bezveze kanala, niti na jednom filmskom. Bice red nakon 15-20 godina vjernosti mijenjati kucu(telemah, bht,...) Molio bih neke s iskustvom da mi preporuce. Najvise me interesuje snimalica filmskih kanala, da ja mogu birati kad i sta gledati? Hvala
...
Koji ti je STB?! Na kojim kanalima tu radi snimalica?
I moze li slika nove platforme kako izgleda EPG itd.

Na Telemachu imas snimalicu na svim kanalima 7 dana unazad u Eon paketima koji sadrze EON Box a u svim ostalim imas aplikaciju za mobitele, PC itd.
BHT ti nema Cinestare i pitanje je imaju li tehnickih mogucnosti na tvojoj adresi za HD kanale.
Slijedom poziva na mail dobih uputsvo za dodatni stb koji ima novu platformu
https://mega.nz/#!x8xAQKJR!Y7sRSvuJUnDS ... -qNMNJ5PXk
to bi tako bilo sto se tice nove platforme, a koji ce primarni stb biti nijesam je ni razumio, zbog buke oko mene u vrijeme poziva.
MTV

#18528 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: Slijedom poziva na mail dobih uputsvo za dodatni stb koji ima novu platformu
https://mega.nz/#!x8xAQKJR!Y7sRSvuJUnDS ... -qNMNJ5PXk
to bi tako bilo sto se tice nove platforme, a koji ce primarni stb biti nijesam je ni razumio, zbog buke oko mene u vrijeme poziva.
Hvala puno.
Resiver je Amino 139.
Po prezentaciji ce na BHT HD i Hayat HD biti snimalice koje do sada nema tj ide na BHT SD i Hayat SD.
I bice 72 sata (3 dana) unazad na 30 kanala dok je trenutno 5 dana unazad na 35 kanala.
Snimalica ce drzati snimljeni sadrzaj sve dok ne obrisemo a moze biti ukupno 10 sati snimljenog sadrzaja.
Last edited by MTV on 26/01/2019 16:46, edited 1 time in total.
semirsar

#18529 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Nema na cemu, bas nesto razmisljam, nijesam siguran, jer sam Anelu, ona me zvala iz Logosofta, slusao napola uha zbog neke frke na poslu, da l' je A139 primarni ili dodatni stb, jbg, nekako se ipak nadam da bi' u najmanju ruku, kao dobar i redovan platisa na najvecem paketu koji imaju u ponudi, treb'o fasovat' onije 4K receiver :mrgreen:
a jopet se mislim... ma nejma sanse, sve su prilike da ostadoh bez MAG-e254 mi moga a dobicu nekije polovan A139 koji je mtel kod sebe davno otpisao i LoL-u nam naseg zaduzio ne bili hi ovdeka utusio :evil:

na portalu mi ova slika, nidje da se konfigurise stb kao prije sto je bilo

Image
MTV

#18530 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kod mene ima konfiguracije kanala valjda im nisam jos na spisku promjene. Editovao sam gornji post snimalica ide na gore.
crnivrag

#18531 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote:
Image
MTV

#18532 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

o.O
crnivrag

#18533 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote:o.O
Dođi k nama, i čekaju te usluge iz snova, a manja lova ide iz džepa, kanala tristo, a intenet blist'o na 200 Mpbs :D
MTV

#18534 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote:o.O
Dođi k nama, i čekaju te usluge iz snova, a manja lova ide iz džepa, kanala tristo, a intenet blist'o na 200 Mpbs :D
Logo Trio 50/3 Mbps za 41,30 KM mjesecno taman + drugi resiver 4,68 KM = ukupno 45,98 KM
Sta ima sa 2 resivera na TM za manje od 46 KM?!
crnivrag

#18535 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote: Sta ima sa 2 resivera na TM za manje od 46 KM?!
Dobiješ jedan, ali vrijedan boksić, i stisnem te za nosić :dance:
MTV

#18536 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Koji nije EON BOX
Stari kenjac

#18537 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

Dođi k nama, i čekaju te usluge iz snova, a manja lova ide iz džepa, kanala tristo, a intenet blist'o na 200 Mpbs :D[/quote]

Kome vama?

Ovaj momak sto je dolazio kaze da ce svi morati preci na novu NAFTNU platformu s ovom zajebancijom. Prema komentarima cini mi se nabolji telemah s ovim nekim boxom . Sad placam net i tv kod logosofta sa arenama HD 50 KM. Kolika je brzina interneta neznam jer je to sin birao dok nije razgulio. A ja sam stari kenjac od 60 i kusur lljeta. Sta za ove pare mogu dobiti kod telemaha a sta kod telekoma. imal jos koja kuca da pruza ove usluge.
Hvala
crnivrag

#18538 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote:Koji nije EON BOX
Nećemo sad u detaljčiće, nego daj da te opalim sa jednim EON trial-om :pisnuo:
MTV

#18539 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Stari kenjac wrote: Kome vama?

Ovaj momak sto je dolazio kaze da ce svi morati preci na novu NAFTNU platformu s ovom zajebancijom. Prema komentarima cini mi se nabolji telemah s ovim nekim boxom . Sad placam net i tv kod logosofta sa arenama HD 50 KM. Kolika je brzina interneta neznam jer je to sin birao dok nije razgulio. A ja sam stari kenjac od 60 i kusur lljeta. Sta za ove pare mogu dobiti kod telemaha a sta kod telekoma. imal jos koja kuca da pruza ove usluge.
Hvala
Kod Telemacha mozes dobiti samo veci racun od 50 KM. :mrgreen:

Koji ti je paket na Logosoftu?!
Stari kenjac

#18540 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

ma placam kablovski HS 20 KM, samo raadi sport klubova.
Benq
Moderator

#18541 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Stari kenjac wrote: Ovaj momak sto je dolazio kaze da ce svi morati preci na novu NAFTNU platformu s ovom zajebancijom. Prema komentarima cini mi se nabolji telemah s ovim nekim boxom . Sad placam net i tv kod logosofta sa arenama HD 50 KM. Kolika je brzina interneta neznam jer je to sin birao dok nije razgulio. A ja sam stari kenjac od 60 i kusur lljeta. Sta za ove pare mogu dobiti kod telemaha a sta kod telekoma. imal jos koja kuca da pruza ove usluge.
Hvala
Polako, ispeglace oni softver i na tom novom box-u, samo malo strpljenja i daj im vremena.
Stari kenjac

#18542 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

MTV wrote:

Hvala

Pa napisah, tv osnovni plus arene. Internet neznam koja je brzina i kolicina skidanja i dr. jer ja to nit umijem nit znam :D
semirsar

#18543 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
MTV wrote:Koji nije EON BOX
Nećemo sad u detaljčiće, nego daj da te opalim sa jednim EON trial-om :pisnuo:
astaimadeutijemtrayalu
semirsar

#18544 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Stari kenjac wrote:
MTV wrote:

Hvala

Pa napisah, tv osnovni plus arene. Internet neznam koja je brzina i kolicina skidanja i dr. jer ja to nit umijem nit znam :D
ostaj di si, zima je vanka anamotamounjiha :mrgreen:
MTV

#18545 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Benq wrote: Polako, ispeglace oni softver i na tom novom box-u, samo malo strpljenja i daj im vremena.
Primijetio sam da na novom software BHT HD i Hayat HD imaju snimalicu i da su pojedini kanali imenovani tipa "RTL HR", "RTS 1 HD", "RTS 2 HD".
A na staroj platformi snimalicu imaju BHT SD i Hayat (koji ide u SD formatu) i ovi gore kanali su imenovani RTL Televizija, RTS 1 i RTS 2 (zadnja 2 idu u HD).
Benq
Moderator

#18546 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote:
Benq wrote: Polako, ispeglace oni softver i na tom novom box-u, samo malo strpljenja i daj im vremena.
Primijetio sam da na novom software BHT HD i Hayat HD imaju snimalicu i da su pojedini kanali imenovani tipa "RTL HR", "RTS 1 HD", "RTS 2 HD".
A na staroj platformi snimalicu imaju BHT SD i Hayat (koji ide u SD formatu) i ovi gore kanali su imenovani RTL Televizija, RTS 1 i RTS 2 (zadnja 2 idu u HD).
A da li se snimljeni sadrzaj na HD kanalima vraca u SD-u ili ipak ide u HD ?

Sto se tice tog novog boxa, ne znam sto je svim operaterima to fora, ali uzivaju u tome da izbace "polovican" proizvod i tek kasnije ispravljaju greske u samom softveru. Tako je bilo i sa eon stb, tako je sad i kod vas.. Zato mu kazem da im da malo vremena, sve ce se greske popravit.
semirsar

#18547 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
semirsar wrote: astaimadeutijemtrayalu
https://i.imgur.com/ZsXhCIO.jpg
ajajaj, sumnjiv sam ti ja prema tijem kerefekama, otkako me HBO s pocetka naguzio... :run:
laFo iskljuce oni, jes, jes... malo morgen :evil: :mrgreen:
Benq wrote:

Sto se tice tog novog boxa, ne znam sto je svim operaterima to fora, ali uzivaju u tome da izbace "polovican" proizvod i tek kasnije ispravljaju greske u samom softveru. Tako je bilo i sa eon stb, tako je sad i kod vas.. Zato mu kazem da im da malo vremena, sve ce se greske popravit.
da barem hoce neko ko je vec fasovo taj stb barem javiti koji je, kakav je, jel cemu taj ... hepek?
et ni @stari kenjac ne rece, barem ja ne upratih, koji je stb dobio. S druge strane, mori me to sto mislim da je to samo osvjezen stari Mtel-ov otpisani uredjaj sa open platforme.
MTV

#18548 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Stari kenjac wrote: Pa napisah, tv osnovni plus arene. Internet neznam koja je brzina i kolicina skidanja i dr. jer ja to nit umijem nit znam :D
Brzinu interneta preko kabla mjeris ovdje http://www.speedtest.net

Ima Logo Trio, Logo Duo+ i na njih da dodas Arene HD iz HD paketa bilo bi:
Logo Trio: 41,30 KM + HD paket 9,36 KM (gdje su arene u HD) = 50,66 KM
http://www.logosoft.ba/logo-trio
Logo Duo+: 35,80 KM + HD paket 9,36 KM (gdje su arene u HD) = 45,16 KM
http://www.logosoft.ba/logo-duo-plus

To je ako si pod ugovorom ako nisi onda je:
Logo Trio ukupno 56,16 KM
Logo Duo+ ukupno 50,31 KM
Sa arenama HD iz HD paketa
MTV

#18549 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Benq wrote:
MTV wrote:

Kod nove platforme ne znam a kod stare platforme snimalice su ugl na SD kanalima a kod TVSA HD vraceni snimak je u SD formatu.

Ostatak posta to je tako jer smo na jbn Balkanu. Max TV u HR sa najvise korisnika u HR popravlja bagove preko godinu dana. A koriste Samsung resivere koje u Njemackoj daju na najnizim i najjeftinijim paketima. Jos je HR u EU uniji.
Last edited by MTV on 26/01/2019 21:15, edited 1 time in total.
semirsar

#18550 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
crnivrag wrote:
semirsar wrote: astaimadeutijemtrayalu
https://i.imgur.com/ZsXhCIO.jpg
Mislim da su mu od zivotne vaznosti Pikaboo i Vavoom VOD katalozi. :lol:
kome, meni, jok vala, a njemu je onije ... bRezobrazni katalozi iliti "vesela sveska" po naski :evil:
Post Reply