GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#18526 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_milojica »

Student koji se nikako ne voza tramvajem ili javnim prijevozom je endemska vrsta,rekao bih 1 od 1000,ima para,nek se solidarise sa kolegama. Ostalima je red da imaju kartu,jer ne valja se svercovati,neko od te karte hrani porodicu,a i zakon tako nalaze.
man_464

#18527 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Student sam i slazem se potpuno sa ovim da se student obavezuje da kupuje kartu. Zasto. Jednostavno:

Naime barem 50% ako ne i vise studenata nema kartu i svercuje se. (Iz iskustva jer znam kako moje kolege rade).

Ko zivi blize od 2 km od faxa donese takvu potvrdu i ako želi oslobodi ga se plaćanja. To kao student nece ama baš nikad uci u prevoz. Aha malo sutra. Uostalom ovim potezom studenti bi bili na dobitku jer za samo 16 maraka dobivaju kartu da se vozaju beskonačno mnogo puta u mjesec dana. A ne da svaki put kad kroce u prevoz placaju 1.6 KM.

Poenta ovog harača kako je nazvan je da se stanovništvo primora da koristi vise gradski prevoz a to ujedno smanjuje gužve na našim cestama. Zatim manje zagađenje naravno. Neka se za 20% smanji broj vozila to bi bio uspjeh.
Streptokok

#18528 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Streptokok »

Ovi grasovci postadose gori od hitlera. Ono bi narod tjeralo da im se svaki mjesec od plate odbija, vozio se ili ne. Jos bi određivalo sta je luksuz i ko treba, pazi sad, iz solidarnosti placati kartu. Zemljo otvori se.
problemnatravunu

#18529 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by problemnatravunu »

man_464 wrote:Student sam i slazem se potpuno sa ovim da se student obavezuje da kupuje kartu. Zasto. Jednostavno:

Naime barem 50% ako ne i vise studenata nema kartu i svercuje se. (Iz iskustva jer znam kako moje kolege rade).

Ko zivi blize od 2 km od faxa donese takvu potvrdu i ako želi oslobodi ga se plaćanja. To kao student nece ama baš nikad uci u prevoz. Aha malo sutra. Uostalom ovim potezom studenti bi bili na dobitku jer za samo 16 maraka dobivaju kartu da se vozaju beskonačno mnogo puta u mjesec dana. A ne da svaki put kad kroce u prevoz placaju 1.6 KM.

Poenta ovog harača kako je nazvan je da se stanovništvo primora da koristi vise gradski prevoz a to ujedno smanjuje gužve na našim cestama. Zatim manje zagađenje naravno. Neka se za 20% smanji broj vozila to bi bio uspjeh.
Poenta je da se odgovornost i problem prebaci sa Grasa na stanovnistvo koje bi trebalo da koristi usluge imenovanog preduzeća, i da se tom stanovnistvu bezobzirno uzmu pare, UMJESTO DA GRAS SAM SVOJIM KONTROLORIMA I REVIZORIMA RJESAVA PROBLEM PLAĆANJA VOZNIH KARTI , ILEGALNE VOŽNJE, KAO I PLJAČKE GRASOVOG NOVCA OD STRANE SAMIH TIH REVIZORA I KONTROLORA!
Eto šta je :bih: tipični uhljebarski potezi
drug_profi

#18530 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

mali_milojica wrote:
omar little wrote:vidi fasistickog mentaliteta, drzava donese zakon da se ljudi protjeruju iz svojih kuca zato i to ima da se postuje. :roll:
Kakva zamjena teza :roll:
Pazi,bosancima puna usta BiH,to FB komentari i statusi,Instagram ratnici,sutra bi u rat isli za BiH, a kad treba gradit drzavu,kad treba postovati zakon,kad treba dati 1.6 KM za kartu,platiti vodu,grijanje,pekaru hljeb,nemoj majke ti,gdje cu dati pare i gleda se kako izbjeci placanje svega sto mi ne mogu iskljuciti,daj da zajebem nekoga.
Zamjena teza buraz. Upravo je rušenje drzave kad silis građane da plaćaju nešto što ne koriste.
drug_profi

#18531 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

vješalica wrote: Sta ti sve mozes izmisliti aahha
Poslodavac zna gdj mu zivi uposlenik
I on mu 'naradi' taj kupon koji je njegova odluka da mu daje i plati Grasu pa dadne zaposleniku
A on sto preproda kartu neko je kupi za 30km i vozi se ko grof a ne ko zadnja šuša i šljaka svercerska, je njegova stvar a tvoja liubomora i zavist pa si jos uzeo raspredat jel ima pravo ili nema
A lik sigurno ima.ugovorni odnos sa njim
Hizo, jes to ti?
Prpa.ba

#18532 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Prpa.ba »

Poenta haraca je da je neustavan. Jedna javna institucija namece specificnoj kategoriji drustva obavezu placanja opcionalne usluge raspolozive na slobodnom trzistu specificnoj kompaniji. Iskreno se nadam da ce Centrotrans sloziti fin tim advokata jer je ovo lako oborivo na sudu, a zeleni komunisti neka nadju drugacije nacine namirivanja. Ista je stvar i sa pakovanjem racuna EP i BHT-a gdje ce prva osoba kojoj se iskljuci struju zbog neplacanja pretplate moci tuziti EP temeljem vlastitog ugovora o snabdjevanju el. energijom. Steta sto u tom polju ne postoji slobodno trziste pa da imamo privatni interes da utuzi zelene komuniste.
wewa

#18533 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

ko normalan ne bi koristio uslugu koja valja?!

juce centrotrans ucinio dostupnom aplikaciju za pracenje komercijale. necu je skinuti, jer mi ne treba. po ljudima se moze naviti sat!

grasova komercijala je drugi par opanaka - nije mi se jednom desilo da 'ispuste voznju'. sad ce naravno doci dezurni apologeti javnog servisa i reci kako nisam normalna sto vjerujem svojim ocima, a ne njima i njihovoj statistici.

juce sam trolejbus cekala ravno 20 minuta u jutarnjoj spici. ni udesa, ni zastoja, glupa srijeda, dan bez guzvi.

ponudi odrzivu uslugu, platice se i koristice se posteno.

jok, kod nas sve ide naopako - eto gras bi radio kako treba, ali zlocesti putnici ne placaju karte. ko im je to omogucio?!
revizor koji se vozi na prednjim vratima trole do svrakina, pa kartu naplacuje samo putnicima od dobrinje do te stanice, a ovi koji udju kasnije mogu i za dzaba? klasicni bosnjacki pristup, APP, ako prodje - prodje.
vješalica

#18534 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

ja ne znam kako tako renomirana firma može sebi dozvoliti da utrkujući se sa grasom nakrca putnike u autobus u kojem ne postoje prozori a razlika temperaturna unutra i vani je 5 stepeni pod izgovorom klimatiziranog vozila
a sve po zakonu,iako je zakon bio jasan kad je u pitanju nakrcavanje putnika ko da su indijski vozovi
pojedinci ovdje fale centrotrans a ja nijednom nisam ušla da je išta radilo kako treba od luftera do klime
apsolutno ništa
i još tjeraju ljude da kupuju karte,a na ulaznoj na dobrinji ne priznaju elektroničke
kakva jeftina reklama za diletante
wewa

#18535 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

ja se vozim komercijalom svaki dan, a otkako su vrucine maksuz cekam centrotrans da se ne bih bandacila u neklimatiziranom grasovom vozilu.
vješalica

#18536 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Prpa.ba wrote:Poenta haraca je da je neustavan. Jedna javna institucija namece specificnoj kategoriji drustva obavezu placanja opcionalne usluge raspolozive na slobodnom trzistu specificnoj kompaniji. Iskreno se nadam da ce Centrotrans sloziti fin tim advokata jer je ovo lako oborivo na sudu, a zeleni komunisti neka nadju drugacije nacine namirivanja. Ista je stvar i sa pakovanjem racuna EP i BHT-a gdje ce prva osoba kojoj se iskljuci struju zbog neplacanja pretplate moci tuziti EP temeljem vlastitog ugovora o snabdjevanju el. energijom. Steta sto u tom polju ne postoji slobodno trziste pa da imamo privatni interes da utuzi zelene komuniste.
šta god gras sredi za sebe centrotrans će se nakalafetiti
isto kao što su pričali da mogu održivo poslovati za marku a kad su počeli voziti ista cijena ko u grasa
nisu se bunili a bogami ni sudu obraćali za zaštitu svojih prava
nije im palo na pamet da snize cijenu karte ista im kad je gorivo bilo 2,5 marke i kad je 1,8 prema tome
mani se te šupljoprodavačke priče
vješalica

#18537 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

wewa wrote:ja se vozim komercijalom svaki dan, a otkako su vrucine maksuz cekam centrotrans da se ne bih bandacila u neklimatiziranom grasovom vozilu.
a smradu cigara u njihovom autobusu neću da govorim
sjede na pauzi na dobrinji puše unutra
sav dim i smrad ostane
a klimu pale ponekad i kako u kojem autobusu
ja nijednom dosad nisam ušla da je klima radila
a sjedam u prvo što naiđe i nikoga ne čekam makxuz da bi pričala po forumu kako onog drugog nema ;)
Streptokok

#18538 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Streptokok »

vješalica wrote:
wewa wrote:ja se vozim komercijalom svaki dan, a otkako su vrucine maksuz cekam centrotrans da se ne bih bandacila u neklimatiziranom grasovom vozilu.
sav dim i smrad ostane

a sjedam u prvo što naiđe i nikoga ne čekam makxuz da bi pričala po forumu kako onog drugog nema ;)
ti si tipični primjer grasovca, drska, bezobrazna i bez motke preko leđa ništa ne pomaže.

eto ti najpametnija a mi svi blesavi pa nam se pričinjava klimatiziran prostor u centrotransovim autobusima.

voziti se u grasovim vozilima po ovoj vrućini je čisti mazohizam. ista je situacija i po hladnom vremenu.
DaffyDuck

#18539 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DaffyDuck »

mali_milojica wrote:
DaffyDuck wrote:
Streptokok wrote: Iz iste stranke direktori pokrali milione a ovaj bi da hapsi ljude koji prodaju kupone koji su uredno placeni. Ko je ovdje lud?
Mi smo ludi, a vjesalica i mali milojko dobro razumiju tematiku. Vide ono sto mi tupani ne razumijemo. Molim ih da nam nacrtaju.
Nemam ti sta crtati,citaj sta dresdener pise.
Skoro svaki javni prijevoz u evropi radi s gubitkom,a drzava pokriva gubitke. Ali mislim da smo sampioni svemira sa brojem subvencioniranih karata. Imamo 1000 kategorija koje primaju subvenciju na karte,preko ledja GRAS.
Ne placam ja vodu,grijanje,odvoz smetlja,odrzavanje,struju i ostale komunalije zbog zelenih,crvenih,ovih ili onih. Nego zbog sebe. Necu dugove da vucem i opterecujem svoju nekretninu i rusim joj vrijednost,da ne kazem da ce danas ili sutra drzava udariti teret na dugove duznicima.
Hoces da se skolujes,plati.
Hoces da se vozis,plati.
Hoces da jebes a da ne udje. E nece moci.
Naucite se vise da postujete zakon i da nema nista djabe. Na kraju krajeva,neko je i birao ovu vlast,nisu pali s Marsa.
Hajd ziv bio procitaj, al 3 puta. Prvi put u sebi, pa iduca dva naglas sta @dresdener pise.
dresdener78 wrote:Evo stavio mokru krpu na glavu

Ovo stvarno nema niti u Sjevernoj Koreji da jedna kategorija ljudi (studenti) MORAJU kupovati neku uslugu bez obzira na to koriste li nju ili ne.

PRVO se mora gradski prevoz uvesti u uredno stanje, pa se mora POTRUDITI da privlači što više klijenata iz redova studenata
. Atraktivne semestarske karte itd. Ali niko NEMA pravo da ovako ustvari uvodi poseban porez za jednu kategoriju ljudi! Da svako sa statusom "student" mora plaćati.

Ako već ima nekog koji bi trebao biti PRIMORAN da plaća karte onda jesu to SVI ČLANOVI VLADE I SKUPŠTINE KANTONA SARAJEVO. Mrš bagro evo vam mjesečna karta umjesto limuzina i parkinga i uživajte u plodovima svog nerada i ignorancije.

Ova stvar sa "obaveznom" kartom za studente ima otprilike istu logiku kao da se uvede naređenje da SVAKO mora tačno u 9 sati obaviti nuždu! Jesi li već boravio na WC-u u pola devet? Ajde nema veze moraćeš još jednom obavezno, evo ti purgativ i mrš!
9 sati i ti si negdje napolju van dohvata WC-a? Tvoj problem! Stiže policajac i ti ako ne skineš gaće na licu mjesta i ne uradiš propisano biće paprena kazna! :P :shock:
Ovo sam maksuz za tebe i vjesalicu obojila.
Jos na to dodat da revizori MORAJU da obavljaju svoj posao, i NEMA DA IH BUDE STRAH, sto su ga prihvatili? I ne ne treba da drugi putnici traze krtu onom koje je revizor- ovlasteno lice preskocilo traziti istu jer REVIZORI SU PLAĆENI ZA SVOJ POSAO!
amar1994

#18540 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by amar1994 »

Debili samo kontraefekat stvaraju :run:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#18541 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_milojica »

DaffyDuck wrote:
mali_milojica wrote: Nemam ti sta crtati,citaj sta dresdener pise.
Skoro svaki javni prijevoz u evropi radi s gubitkom,a drzava pokriva gubitke. Ali mislim da smo sampioni svemira sa brojem subvencioniranih karata. Imamo 1000 kategorija koje primaju subvenciju na karte,preko ledja GRAS.
Ne placam ja vodu,grijanje,odvoz smetlja,odrzavanje,struju i ostale komunalije zbog zelenih,crvenih,ovih ili onih. Nego zbog sebe. Necu dugove da vucem i opterecujem svoju nekretninu i rusim joj vrijednost,da ne kazem da ce danas ili sutra drzava udariti teret na dugove duznicima.
Hoces da se vozis,plati.
Naucite se vise da postujete zakon i da nema nista djabe. Na kraju krajeva,neko je i birao ovu vlast,nisu pali s Marsa.
Hajd ziv bio procitaj, al 3 puta. Prvi put u sebi, pa iduca dva naglas sta @dresdener pise.
Evo povecao sam ti,pa procitaj jos jednom i referiraj se samo na ono sto sam napisao,a ne sta tebi odgovara.
DaffyDuck

#18542 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DaffyDuck »

mali_milojica wrote:
DaffyDuck wrote:
Hoces da se vozis,plati.
Evo povecao sam ti,pa procitaj jos jednom i referiraj se samo na ono sto sam napisao,a ne sta tebi odgovara.
Ko ima sta za dzabe?!?! O cemu pricas????
Akibh

#18543 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Akibh »

mali_milojica wrote:
DaffyDuck wrote:
Hoces da se vozis,plati.
Nije do njega/nje, do tebe je.
Ljudi ti x stranica pokusavaju pojasniti najjednostavniju stvar, ti ne kontas nikako.
J.eboga forum, niko ovdje nije spomenuo dzabni prevoz, dzabno skolovanje, ne placanje komunalija.
Necu da placam unaprijed ono sto mi ne treba, sto necu koristiti... Necu da placam lopove, neradnike, uhljebe.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#18544 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitar sa Kariba »

vješalica wrote:
sav dim i smrad ostane
Zato je u GRAS-ovim vozilima konstantna klima, Tropska. :D
Maharadza

#18545 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

Streptokok wrote:Ovi grasovci postadose gori od hitlera. Ono bi narod tjeralo da im se svaki mjesec od plate odbija, vozio se ili ne. Jos bi određivalo sta je luksuz i ko treba, pazi sad, iz solidarnosti placati kartu. Zemljo otvori se.
Slika i prilika naše vlasti - ako ne možemo dobiti od MMF-a ili bilo koje druge banke neki kredit - nametni narodu novi harač - neka ovce plaćaju! :izet:

Mislim ono, ako se već ne bune što nema vode preko noći (nekada i tokom dana) i sl., WHY NOT? 8-)
dust71000

#18546 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dust71000 »

Prije par dana na gras-ovoj komercijali otvorena prednja vrata tokom voznje, valjda ne radi klima (nisam bio unutra nego vidio izvana).
Klima Toshiba prve kvalitete.
The BEN10

#18547 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The BEN10 »

problemnatravunu wrote:
man_464 wrote:Student sam i slazem se potpuno sa ovim da se student obavezuje da kupuje kartu. Zasto. Jednostavno:

Poenta je da se odgovornost i problem prebaci sa Grasa na stanovnistvo koje bi trebalo da koristi usluge imenovanog preduzeća, i da se tom stanovnistvu bezobzirno uzmu pare, UMJESTO DA GRAS SAM SVOJIM KONTROLORIMA I REVIZORIMA RJESAVA PROBLEM PLAĆANJA VOZNIH KARTI , ILEGALNE VOŽNJE, KAO I PLJAČKE GRASOVOG NOVCA OD STRANE SAMIH TIH REVIZORA I KONTROLORA!
Eto šta je :bih: tipični uhljebarski potezi
:thumbup:
Logovan

#18548 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

Ma kakvo donošenje potvrde da se živi bliže od 2 km. :lol: Pored silnih potvrda koje se nose na fakultet, još bi i to trebali nositi.

Student ako ne želi mjesečnu, onda će plaćati tu običnu kartu od 1.6 KM. Njegov izbor.
drug_profi

#18549 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Ma ne smije biti uslovljavanja upisa na fakultet sa plaćanjem GODIŠNJE karte GRAS-u. To je na onih 1350 još dodatnih 200 za roditelja. Ko školuje dvoje, a nisu rijetki, onda je to pofina razlika i udarac za kućne budžete.
Osnova rješenja je sprečavanje vožnje bez kupljene karte. Za to treba rješiti tarifni sistem, elektronsku naplatu i uvesti stalnu i strogu kontrolu u vozilima.
Kome treba karta kupiće mjesečni kupon za koliko ono - 16 KM? To se i ne osjeti.
vješalica

#18550 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Cuj upis 1350 maraka hhahahaha
To je cifra za one sto nisu imali uspjeh i prosjek ocjena + losi rezultati na prijemnom pa je jedino rjesenje na rang listi bilo ponuditi sufinansiranje troskova
Last edited by vješalica on 03/08/2017 15:21, edited 1 time in total.
Post Reply