Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- alibegoa
#18526 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma sve mi je ok al da John ne bude na kraju king pa smijesno
- karanana
#18527 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ali da treba koja je poznata po tome sto je uvijek korak ispred svojih protivnika, samo stoji na pendzeru i gleda unistavanje svega bez pomisli i da pobjegne ako nista drugo....e to mi nema smisla. sve sam cekao neke zelene projektile prema zmaju ili neku eksploziju koju je ona postavila negdje...ali jok, ko popishana stoji citavu epizodu na prozoru. pa bolje da se cibnula ko sin.bhnapoleon1 wrote:Meni sasvim ima logike da neko ko se pokuša izvuci iz unistenja kroz podzemne tunele pogine u njihovom obrušavanju. Historija ima i cudnije price, jedan rimski car je umro od udara groma
-
mrgreen
#18528 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Cersei je mogla umrijeti i od pada niz stepenice, ali ono logično s obzirom na narativ koji se gradio od prve sezone je da je ubije djevojčica čijeg je oca obezglavila pred njenim očima na početku serije. Mogla je skončati Cersei na sličan način, simbolicno, zaokruzeno, samo ovaj put ne pred ekstaticnom već tom istom potpuno spaljenom ruljom. Pa Walder Frey je dobio "epskiju" smrt od koje još uvijek prodje jeza...bhnapoleon1 wrote:Meni sasvim ima logike da neko ko se pokuša izvuci iz unistenja kroz podzemne tunele pogine u njihovom obrušavanju. Historija ima i cudnije price, jedan rimski car je umro od udara groma
-
mali_balon
#18529 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znamo da Targeryianima incest nije stran....incestom zaceto dijete rijtko da ce se roditi normalno, ne znam kako je lanisterima to uspjelo....ali kod Targeryana se to vidi u obliku ludila kod potomaka....pa i ne cudi da nam je svima draga kraljica poludila.....dzaba to joj je u krvi......nista valja joj mrijet.....
- Radar71
#18530 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
neokaljanipici wrote:a ko bi silovo po dubrovniku, zmajevi, ovako je bolje, dothrakiji su poznati silovatelji a ni sjevernjacima nije mane...karanana wrote:pa jebi ga, mogla je onda sama sa tri zmaja preletiti narrow sea i spaliti dubrovnik u trecoj-cetvrtoj sezoni.
koji se kurac zajebavala sa unsulliedima i dotrakijima i onim zajebancijama na koje je nailazila na esosu.
- Ramzess Veliki
#18531 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Trebinjci na haparatima vriste Deni je nasa ...

-
90minut
#18532 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kakva ba kontradiktornost?Forumerrer wrote:Ama dobra je prica, ali ovako stpat u jednu epizodu nidje veze. I jos toliko kontradiktornosti.90minut wrote: Daj nam smisao i bolji kraj od toga da Deneris pali staro i mlado hajde daj!
Gdje god je otisla napravila je masakr i sad je kao nesto cudno..
- bunk
#18533 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovdje oko 3.20 ona kaze " u redu onda neka bude strah" o nacinu kako ce vladati Westerosom..
Vec tad je znala da ce ih spalit..
- video
#18534 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Naravno, tu scenu su d&d bas potencirali. Kako god, opet je Ned-izirani Jon krivac za sve ovo na kraju jer da je
tetku
nista od ovoga se ne bi desilo!
Sta mu je falilo, onako par puta
, usput, bilo bi i vuk sit i ovce na broju. Al ono jok
morao je glumiti moralnu postenjacinu sad kad ne treba 
Sta mu je falilo, onako par puta
-
1Dante1
#18535 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ti isti mongoloidi su slavili smrt NK-a, nek i oni pate sad.Riddle wrote:Vizuelno je ovo bilo fantasticno, pogotovo iz ugla iz kojeg Cersei posmatra.
Cvrsto vjerujem da je Mad Queen endgame scenario i u knjigama, tako da nemam nista protiv ovog kraja. Bilo je znakova u knjigama i kroz cijelu seriju. Ali se ona ovdje okrenula za 180 stepeni u bukvalno jednoj epizodi. Kako je doslo do ovog i koji su razlozi nije potpuno jasno, iako su se potrudili na brzinu nabaciti tih nekoliko scena. Mislim da bi jos scena na tu temu bilo puno bolje i vaznije od tamo nekih sala o vinu, ljudima bez kite, raznih gozbi i slicno. Dakle, bilo je vremena, to da je trebalo jos epizoda mi ne pije vodu.
Jedan od najboljih likova u seriji je dobio bijedan kraj. Jaime Lannister je zavrsio kao zrtva neke cigle u zagrljaju zene koju je prethodno bio napustio, iako mu je taj cin bio srz cijele price.
Euron. Koja karikatura, dan te jeboLik je u seriji uspio biti vise nebitan i od kuce Dorne, iako su se ocajnicki potrudili prisiti mu nekoliko dostignuca kao ubistvo zmaja.
Konacno sam odlucio malo precesljati internet i pogledati reakcije na epizodu. Posebno je smijesno vidjeti ove Dany poklonike i kako im lice spada kad skontaju da je ona ustvari genocidni manijak. Bilo da su to razni barovi ili jednostavno par ljudi koji gledaju na kaucu, svi imaju onaj isti glupavi izraz nevjerice. To nije nasa kraljica. Losi pisci. Ovo je sranje, ona je dobra, breaker of chains...
-
kakavdanakneiskustvu
- Haris033
#18537 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ima li ikakve šanse da Deneris ostane na gvozdenom tronu?
Definitivno, najbolji lik u cijeloj seriji od početka do kraja..
Starkovi su ispali najgluplji
Definitivno, najbolji lik u cijeloj seriji od početka do kraja..
Starkovi su ispali najgluplji
- MarlboroGold
#18538 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne bi me čudilo i da ostane 
- Mišo_Kovač
#18539 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Daenerys je pokojna... samo da je još zvanično zagrnu i zabodu semodkraku zvijezdu 
- golfiista
#18540 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Deneris je suđeno da strada i to od Džona, koji će biti Kraljoubica iz istih onih razloga zbog kojih je Džejmi ubio ludog kralja. Džon će na kraju će odjahati na zmaju u nepoznatom pravcu. Na prijestolje će zasjesti Sansa, logično. Ajra je trudna naravno, Cersei živa 100% taman toliko da rodi dijete. Elem sve u cilju eventualnog nastavka priče, nekad i negdje 
- burekodsira
#18541 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nekako mi scenografija ove zadnje epizode ekstremno studijska, baš vidljivo u više navrata, loš cgi... nisam do sada ovako primjetio.
-
drogon2
#18542 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mad Queen ce sigurno bit i u knjizi,samo sto ce bit 100 puta bolje odradjeno i nece zahtijevat retardirano ponasanje likova da bi se dovelo do toga.Realno oni da bi Daenerys napravili ludom u seriji za jednu epizodu,totalno su srozali likove Varysa,Tyriona i Jona,jer je sve i jedan od njih retardiranoscu i nekarakteristicnim ponasanjem doveo do toga.Daenerys je pravi primjer sivog lika.Ona definitivno ima u sebi da uradi ovo sto je uradila,al kad ti David i Dan kao razlog ludila navedu da nije pokazala emociju kad je onaj ubio Viserysa onda znas koliko je satiRiddle wrote:Vizuelno je ovo bilo fantasticno, pogotovo iz ugla iz kojeg Cersei posmatra.
Cvrsto vjerujem da je Mad Queen endgame scenario i u knjigama, tako da nemam nista protiv ovog kraja. Bilo je znakova u knjigama i kroz cijelu seriju. Ali se ona ovdje okrenula za 180 stepeni u bukvalno jednoj epizodi. Kako je doslo do ovog i koji su razlozi nije potpuno jasno, iako su se potrudili na brzinu nabaciti tih nekoliko scena. Mislim da bi jos scena na tu temu bilo puno bolje i vaznije od tamo nekih sala o vinu, ljudima bez kite, raznih gozbi i slicno. Dakle, bilo je vremena, to da je trebalo jos epizoda mi ne pije vodu.
Jedan od najboljih likova u seriji je dobio bijedan kraj. Jaime Lannister je zavrsio kao zrtva neke cigle u zagrljaju zene koju je prethodno bio napustio, iako mu je taj cin bio srz cijele price.
Euron. Koja karikatura, dan te jeboLik je u seriji uspio biti vise nebitan i od kuce Dorne, iako su se ocajnicki potrudili prisiti mu nekoliko dostignuca kao ubistvo zmaja.
Konacno sam odlucio malo precesljati internet i pogledati reakcije na epizodu. Posebno je smijesno vidjeti ove Dany poklonike i kako im lice spada kad skontaju da je ona ustvari genocidni manijak. Bilo da su to razni barovi ili jednostavno par ljudi koji gledaju na kaucu, svi imaju onaj isti glupavi izraz nevjerice. To nije nasa kraljica. Losi pisci. Ovo je sranje, ona je dobra, breaker of chains...
Naravno da su kod ljudi takve reakcije,jer ocigledno u seriji nisu postavili dovoljno temelja za ovakav scenario pa sta god ko pricao.Glavno mi je kad pod manijakalno ponasanje sad spominju tamo sto je ubila Kraznysa,razapela one robovlasnike,pobila Tarlye i sta ti ja znam
Last edited by drogon2 on 15/05/2019 10:35, edited 1 time in total.
- bunk
#18543 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zasto je Jon ozivljen?
Bitku kopiladi su dobili ovi iz Valea.
Tamo iza zida ga Daneirys spasila kad su isli po zombija.
NK ,nije odigro nista osim ako nije onog zmaja zadrzo da Arya prodje do Brana.
Sad dole u Dubrovniku..nista.
I tajna R+L.
Sve vuce na to da D nece docekat kraj ziva ...
Bitku kopiladi su dobili ovi iz Valea.
Tamo iza zida ga Daneirys spasila kad su isli po zombija.
NK ,nije odigro nista osim ako nije onog zmaja zadrzo da Arya prodje do Brana.
Sad dole u Dubrovniku..nista.
I tajna R+L.
Sve vuce na to da D nece docekat kraj ziva ...
-
sumirprimus
#18544 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ima video i o tome, napravili maksuz kingslending negdje kod belfasta. sve namjestili, fino cakum pakum.burekodsira wrote:nekako mi scenografija ove zadnje epizode ekstremno studijska, baš vidljivo u više navrata, loš cgi... nisam do sada ovako primjetio.
- burekodsira
#18545 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma i one scene na brodovima kao i u dvorcu sve nekako plastičnesumirprimus wrote:ima video i o tome, napravili maksuz kingslending negdje kod belfasta. sve namjestili, fino cakum pakum.burekodsira wrote:nekako mi scenografija ove zadnje epizode ekstremno studijska, baš vidljivo u više navrata, loš cgi... nisam do sada ovako primjetio.
-
sumirprimus
#18546 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
meni je djelovalo filmski 
znaci dobro uradjeno
na koliko su samo detalja morali obratit paznju naravno da ce se potkrast tu i tamo pokoja greska.
znaci dobro uradjeno
na koliko su samo detalja morali obratit paznju naravno da ce se potkrast tu i tamo pokoja greska.
Last edited by sumirprimus on 15/05/2019 10:40, edited 1 time in total.
- burekodsira
#18547 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i ovo sam primjetio, kad naletih upravo na komentar ispod jednog youtube videa
Episode 3: Looks like 1% of unsullied survived.
Episode 4: Stated that 50% of unsullied survived.
Episode 5: Looks like 100% of unsullied survived.
Episode 6: Looks like 300% of unsullied survived.
-
sumirprimus
#18548 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ima i za to objasnjenje..
sjetite se prije bitki i ne pokazu ih, sad porasto budzet
opet taman mjera
sjetite se prije bitki i ne pokazu ih, sad porasto budzet
opet taman mjera
-
drogon2
#18549 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sad kad u narednoj epizodi kazu da je poginulo cca 100 ljudi u KLburekodsira wrote:i ovo sam primjetio, kad naletih upravo na komentar ispod jednog youtube videa
-
sumirprimus
#18550 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
vala bas trazite dlaku u jajetu, umjesto da uzivat u kraju jedne od najgledanijih serija ikad