ford focus 1,8 - 2002 godina - 66kw
pretpostavljam da je do njih
Moderators: _BataZiv_0809, anex
gendolf wrote:Cim je vruce pali bez problema i u toku dana, samo je problem ujutru kada je hladno, cim malo proradi nema problema. Da je lanac gubio bi snagu, tj. preskakao bi i cuo bi ga. Na dijagnoatici nije pokazao grijace.mk ultra wrote:Koliko znam ta godina ti je N47, tako da budi oprezan
Cuje li se lanac?
Grijaci, injektori, prezubio lanac, senzor bregaste mozda, mada ti onda ne bi palio ni na vruce
Da nije bosch pumpa???? A drugu je nedavno zbog takvih simptoma, dijagnoza bila, remen nije bio dobro uzupcen...rasjen veliki servis, i fakat, majstor drugi skinuo, vratio, sve ferceralo normalno.salle_eh1986 wrote:grijači i ruke...koliko bi sve izašlo
pretpostavljam da je do njih- jedva upali, vergla a kad ukreše izbaci bijeli(sivi) oblak nazad
Potrazi n47 motor i probleme sa istezanjem lanca pa i prezubljivanjembilic wrote: Da ti lanac preskoći ...
Mogao bi ga jednom čuti i to bi bio kraj .
.
A što se tiće niskih temperatura i samo paljenja ujutro . Kad se motor dokrajći onda tako kreću problemi .
Dvojke golfovi kad upale.ujutro onda je riješen problem za taj dan.
Ne zezam te ali tako je . Jbg
Promijeni majstora idi kod starijih iskusnijih .
Neka ispitaju kompresiju .
Ovdje je raji mrsko više pisati i objašnjavati razloge raznih kvarova .
Bitanga ce ti to bolje od mene
Ja sam samo stariji vozač ...
ma duduk sam po tom pitanjukonektovan wrote:Da nije bosch pumpa???? A drugu je nedavno zbog takvih simptoma, dijagnoza bila, remen nije bio dobro uzupcen...rasjen veliki servis, i fakat, majstor drugi skinuo, vratio, sve ferceralo normalno.salle_eh1986 wrote:grijači i ruke...koliko bi sve izašlo
pretpostavljam da je do njih- jedva upali, vergla a kad ukreše izbaci bijeli(sivi) oblak nazad
Takodjer, obratiti oaznju na grijace, ford tesko pali bez grijaca, nekad ne moze nikako.salle_eh1986 wrote:ma duduk sam po tom pitanjukonektovan wrote:Da nije bosch pumpa???? A drugu je nedavno zbog takvih simptoma, dijagnoza bila, remen nije bio dobro uzupcen...rasjen veliki servis, i fakat, majstor drugi skinuo, vratio, sve ferceralo normalno.salle_eh1986 wrote:grijači i ruke...koliko bi sve izašlo
uglavnom do u zadnjih 15-ak dana sve je bilo OK dok nije malo zahladilo
kontao sam čim mi ispadne slobodno vrijeme do kakvog majstora skočiti (vjerovatno tek subota)konektovan wrote:Takodjer, obratiti oaznju na grijace, ford tesko pali bez grijaca, nekad ne moze nikako.salle_eh1986 wrote:uglavnom do u zadnjih 15-ak dana sve je bilo OK dok nije malo zahladilo![]()
![]()
To ti je osnovno, pregledati grijace
Sve zavisi od cijene samih grijaca, a ruke, ne bi trebalo biti više od 40 KM na tom motoru,....salle_eh1986 wrote:kontao sam čim mi ispadne slobodno vrijeme do kakvog majstora skočiti (vjerovatno tek subota)konektovan wrote:Takodjer, obratiti oaznju na grijace, ford tesko pali bez grijaca, nekad ne moze nikako.salle_eh1986 wrote:uglavnom do u zadnjih 15-ak dana sve je bilo OK dok nije malo zahladilo![]()
![]()
To ti je osnovno, pregledati grijace
pa me onako okvirno zanimalo koliko bi me izašlo
Ti se bas izgustirao, bilo svega i svacega, je li bio i jedan citroen u posjedu?Bakir1 wrote:Nikog ja ne zajebavam![]()
Posjedovanje 3 Forda dizela daje mi za pravo da to kazem
Mislim u licnom vlasništvu, ali eto, priznacemo i berlinga.Bakir1 wrote:Evo ima berlingo sad![]()
Najbolja je bila kockica
Nadji na FB momke, stranica je "Elektricni Podizaci Stakala" ulica Ruđera Boškovića na Pofalićima.permanentan wrote:Raja, ko dobro radi reparaciju el. podizaca. Pretpostavljam da mi je pukla sajla na vozacevom prozoru. Podize mi samo jednu stranu, jedva sam ga rukom zatvorio. Megane 3 je u pitanju.
Moram to hitno rijesiti.
gorivo i filter goriva...jesi skoro mijenjao?gendolf wrote: Cim je vruce pali bez problema i u toku dana, samo je problem ujutru kada je hladno, cim malo proradi nema problema. Da je lanac gubio bi snagu, tj. preskakao bi i cuo bi ga. Na dijagnoatici nije pokazao grijace.
https://www.facebook.com/autoelektrikamemso/permanentan wrote:Raja, ko dobro radi reparaciju el. podizaca. Pretpostavljam da mi je pukla sajla na vozacevom prozoru. Podize mi samo jednu stranu, jedva sam ga rukom zatvorio. Megane 3 je u pitanju.
Moram to hitno rijesiti.
Jesam prije dva mjeseca kada sam mali servis radio. Promjenuo mu ulje, filter ulja, filter goriva, filter kabine i filter zraka. Znaci filter goriva nov.Maraschino wrote:gorivo i filter goriva...jesi skoro mijenjao?gendolf wrote: Cim je vruce pali bez problema i u toku dana, samo je problem ujutru kada je hladno, cim malo proradi nema problema. Da je lanac gubio bi snagu, tj. preskakao bi i cuo bi ga. Na dijagnoatici nije pokazao grijace.
Dijagnostika je pokazala upravo ispod, nas sto ti preporucujes da se odradi. Ispod dijagnostika:vauvau wrote:gendolf wrote:Cim je vruce pali bez problema i u toku dana, samo je problem ujutru kada je hladno, cim malo proradi nema problema. Da je lanac gubio bi snagu, tj. preskakao bi i cuo bi ga. Na dijagnoatici nije pokazao grijace.mk ultra wrote:Koliko znam ta godina ti je N47, tako da budi oprezan
Cuje li se lanac?
Grijaci, injektori, prezubio lanac, senzor bregaste mozda, mada ti onda ne bi palio ni na vruce
Rekalibracija senzora neutrala i provjeri vakuume nosača motora.
puno je to, pali iste sekundeSodom1 wrote:Citave 3 sekunde verglao