Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
L u c i f e r

#18526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by L u c i f e r »

Pedja Kojovic wrote:Lucifer

Odazvao se na mobilizaciju.
Odluceno da me se rasporedi na radnu obavezu.
(Radio sam vec tada u agenciji Reuters. Ratovanje je, za mene, pocelo, u Rumuniji, pa Sloveniji, pa Hrvatskoj pa BiH - nastavilo se, u ovom regionu, nakon nekoliko africkih i azijskih sukoba tokom NATO napada na Srbiju i Kosovu).

Slazem se da je potrebna hitna i odlucna akcija koja ce radikalno promjeniti sadasnje stanje na ulicama i upravo to predlazemo.
(Intuitivno, ubijanje i trovanje su refleksni odgovori za koje se smatra da su brzi i jeftini.
Ali to nije rjesenje problema.
Iz razgovora o psima i logistici sa strucnjacima za te oblasti saznate cinjenice koje vas iznenade, ali su tacne.

Neko je, mozda niste vi, izvinjavam se sto vam "pripisujem, govorio o vlasnickim psima...
(Ne)kultura vlasnika koji svoje pse pustaju da slobodno cunjaju ulicama mora postati kaznjiva, kao i nekupljenje izmeta za svojim psom u parku.

Nasa vrata s uvijek sirom otvorena za sve, a pogotovo za visoko obrazovanim ljudima iz privrede.
Mi savjete koje od njih dobijamo ne sudimo na osnovu njihovog clanstva ili neclanstva u stranci.

p.k.
Ma haj dobro, jebo to, da sam ja bogdo zdimio i nikad se ne vratio, kad vidim gdje i s kim živim te kako otuđeni establišment otvoreno krade parazitirajući na grbači jadnih radnika...

Ne slažemo se po pitanju lutalica iz tog razloga što ti kao političar moraš voditi računa da ne otuđiš dio glasačkog tijela netaktičnim izjavama...
Stvar je vrlo prosta, kao i sve ostalo u životu:
- na ulicama čopori pasa živiti ne mogu, osim ako nam je cilj afrika ili indija umjesto evropa
- ako ima privatnih para za azile bujrum, neka žive svi u njima sretno i dugovječno
- ako nema privatnih para, ja kao poreski obveznik budžetske pare ne dam - radije bi ih dao gladnim penzionerima i sl
- ako se ne mogu udomiti nakon 15 dana, nema druge do humana eutanazija.

Vlasnički psi su drugi par rukava i tu je naravno neophodno uvesti registar, sterilizaciju, prekršajne kazne itd...
webby-x

#18527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

Pedja Kojovic wrote:Vjerujem da ce gradjani podrzati svaku argumentovanu odluku, koja tacno dijagnosticira sadasnje stanje, argumentovano obrazlaze mjere koje cemo poduzeti i predvidja rokove i rezultate.
Mislim da ti je vjera u građane prevelika.
Ti isti građani biraju Radeljaša što ne govori puno o njihovom promišljanju.
O'zone
Globalni moderator

#18528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by O'zone »

L u c i f e r wrote:
Pedja Kojovic wrote:lucifer

Zakon o kojem mi diskutujemo nije zakon fizike, tzv. prirodni zakon sto je i logicno jer u njihovoj primjeni covjek nema slobodan izbor.
Nismo za to da se zabrani mesna industrija.
(Moglo bi se reci da ljudska civilizacija pociva na otkricu kompresovanog proteina - mesa.
Ja licno ne kupujem predmete napravljene od koze zivotinja koje ne jedemo, ali to je vjerovatno sasvim druga tema.

Lucifer, vasa aluzija na dezerterstvo...
Nemojte siriti neistinu kojom Radeljas odgovara na moje sirenje istine o njemu.
Moja porodica i ja smo rat proveli na teritoriji pod kontrolom ABiH.
(Oni u Sarajevu, na radnim obavezama, ja takodje u Sarajevu do 93 a onda svuda po malo, na radnoj obavezi)

p.k.
Vidi Peđa, ja nisam političar pa ću direktno i otvoreno...
Pusti ba šuplju o zakonima, fizičkim, prirodnim ili nekim trećim...
Činjenica: lutalice svakodnevno ugrizaju naše građane.
Činjenica: potrebna je hitna i odlučna akcija, a ne polamuđenje, a još manje budaljakanje fanatičnih asocijalaca tipa Kendra, Dalida i ostali...

Ako je neistina za dezerterstvo, ja se izvinjavam, pošto kupio po to prodao...
Ali koliko se ja sjećam da je bila neka priča da si izašao vani preko političke štele.
A ne znam vala šta ćeš ni na radnoj obavezi bio si u ta doba mlad, al haj...
Helem nejse...

Evo da ti dam i jedan plus:
Ono što ja definitivno cijenim kod tebe i na čemu ti čestitam je što imaš muda ovde direktno komunicirati sa rajom.
Takođe podržavam to što ti kao Srbin učestvuješ u političkom životu u Sa i FBiH, jer se nadam da ćemo jednog dana uspjeti povratiti onaj lijepi multiduh Sarajeva i Bosne, za razliku od trenutnog monokrkanluka i primitivizma...

Ps: Treba vama vakih ljudi ko što sam ja, visokoobrazovanih fajtera iz privrede, pa da vidite rezultata... ;-)
Jel se ovo pokušavaš prodati šejtane jedan :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

E moj Pedja :D

Imaginarna, i za uho slatka, obecanja (tipa - hiljadu novih radnih mjesta svaki mjesec :D ), su za vecinu puno prihvatljivija...od direktne komunikacije, i istine koja i nije toliko slatkasta i za uho prihvatljiva.

Tuzan je ovo region. Bas tuzan.
L u c i f e r

#18530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by L u c i f e r »

-LIBERO- wrote:
webby-x wrote:
Alfons Kauders wrote:Sto kaze Luci - covjek ima muda, a to se uvijek postuje, i kada se ne slazes s njim.
Nema stranka puno koristi od toga što ti poštuješ Peđu.
Daj mu glas i tako pokaži nešto. Ovako ćeš dati glas nekome
tko nema muda doći ovdje da ga seciraš (kojega ne poštuješ).
Il jos gore, ti za koje ce glasati, ne Alfons nego uopceno, ne da nemaju direktnu komunikaciju, nego su im i svi istupi uobicajeni sa dvosmisleno plasiranim 'stavovima' i 'programima'. Cisto da obecaju, a nista obecali nisu :D A onda krecu u postizborni cirkus koaliranja i gazenja 'stavova'. :D

Mislim ono.. :run:
Gledam baš danas SDA-ov slogan: zajedno smo jači, il tako nešto. :roll:

Zajedno smo jači kad treba glasati za njih, al kad treba brati beneficije i talove, onda svako za se... :-?
L u c i f e r

#18531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by L u c i f e r »

O'zone wrote:
L u c i f e r wrote:
Pedja Kojovic wrote:lucifer

Zakon o kojem mi diskutujemo nije zakon fizike, tzv. prirodni zakon sto je i logicno jer u njihovoj primjeni covjek nema slobodan izbor.
Nismo za to da se zabrani mesna industrija.
(Moglo bi se reci da ljudska civilizacija pociva na otkricu kompresovanog proteina - mesa.
Ja licno ne kupujem predmete napravljene od koze zivotinja koje ne jedemo, ali to je vjerovatno sasvim druga tema.

Lucifer, vasa aluzija na dezerterstvo...
Nemojte siriti neistinu kojom Radeljas odgovara na moje sirenje istine o njemu.
Moja porodica i ja smo rat proveli na teritoriji pod kontrolom ABiH.
(Oni u Sarajevu, na radnim obavezama, ja takodje u Sarajevu do 93 a onda svuda po malo, na radnoj obavezi)

p.k.
Vidi Peđa, ja nisam političar pa ću direktno i otvoreno...
Pusti ba šuplju o zakonima, fizičkim, prirodnim ili nekim trećim...
Činjenica: lutalice svakodnevno ugrizaju naše građane.
Činjenica: potrebna je hitna i odlučna akcija, a ne polamuđenje, a još manje budaljakanje fanatičnih asocijalaca tipa Kendra, Dalida i ostali...

Ako je neistina za dezerterstvo, ja se izvinjavam, pošto kupio po to prodao...
Ali koliko se ja sjećam da je bila neka priča da si izašao vani preko političke štele.
A ne znam vala šta ćeš ni na radnoj obavezi bio si u ta doba mlad, al haj...
Helem nejse...

Evo da ti dam i jedan plus:
Ono što ja definitivno cijenim kod tebe i na čemu ti čestitam je što imaš muda ovde direktno komunicirati sa rajom.
Takođe podržavam to što ti kao Srbin učestvuješ u političkom životu u Sa i FBiH, jer se nadam da ćemo jednog dana uspjeti povratiti onaj lijepi multiduh Sarajeva i Bosne, za razliku od trenutnog monokrkanluka i primitivizma...

Ps: Treba vama vakih ljudi ko što sam ja, visokoobrazovanih fajtera iz privrede, pa da vidite rezultata... ;-)
Jel se ovo pokušavaš prodati šejtane jedan :mrgreen:
Brezbeli. :nargila:
Alfons Kauders

#18532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote:Jedan posto za sve...

Uvijek insistiram, i o tome sam govorio na otvaranju kampanje, da gradjanima govorimo istinu bez obzira da li se radi o pozitivnoj, prihvacenoj stvari ili o, da tako kazem, gorkoj piluli - pogotovo kada govorimo o velikim, sistemskim, ekonomskim problemima kao i o onome sta ce reforme zahtijevati od svakog gradjanina. Ja zelim da mi od gradjana dobijemo mandat za reforme koje cemo promjeniti.
Medjutim, ako se neki od vas sjecaju, ja sam u vrijeme kandidature za premijera KS, govorio i o tome da cemo sa svakim nasim prijedlogom ici pred gradjane, na skupovima koje cemo mi organizovati.
Mislim da je ta vrsta redovnog sastajanja sa gradjanima i obrazlozenja poteza koje vlada namjera povuci neophodan elemenat u misiji povratka povjerenja u drzavne institucije. Vjerujem da ce gradjani podrzati svaku argumentovanu odluku, koja tacno dijagnosticira sadasnje stanje, argumentovano obrazlaze mjere koje cemo poduzeti i predvidja rokove i rezultate.

Neka vrsta foruma, uzivo.

p.k.
Nesto poput onih townhall skupova u Americi? Zvuci dobro, ali ne znam kako bi to kod nas proslo (citaj kako bi to sabotirale druge stranke).

A sto se tice ovog pitanja, opet ne znam kako bi mogli pricati ako NS jos uvijek nema procjenu troska ovakvog rjesenja? Mislim ok je zagovarati nesto ovako, ali onda treba imati argumente i podatke. Nema smisla predlagati nesto samo zato sto ce biti popularno odredjenoj ciljnoj grupi, da bi se kasnije ispostavilo da je nemoguce. Ciljna grupa NS nije ista kao baza SDA, HDZ itd - njima mogu prodati sta god hoce.

Mogli bi harovati par stotina glasova, a onda kada ih iznevjerite dobiti par stotina trollova po forumima i razocaranih ljudi koji ce naredne cetiri godine provesti smisljajuci nacine da vam zaceraju. Onda je mozda vrijeme za gorku pilulu. Simpatizerima NS predociti cinjenice, cifre i pitati ih da li bi podrzali ovo sto si maloprije naveo kao stav stranke. Rijec je o kontroverznoj temi i bilo bi dobro imati povratnu informaciju te prilagoditi ili promijeniti stav u skladu s njom (ili zadrzati isti - mada sumnjam da bi to puno ljudi podrzalo kada bi culi o kakvim se parama radi)
zippoo87

#18533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

L u c i f e r wrote:
zippoo87 wrote:@alfons i @lucifer
zasto vi problem pasa lutalica pokusavate ovdje fakturisati NSu a dobro znate i vi da NS nije generator ovog problema
zasto pljuvati po nacinima rjesenja ovog problema...predlozite vi bolje i onda posaljite vasim strankama,da to usvoje,vjerujem da imaju vlast i da mogu to rijesiti DA HOCE

i jos kao "e zbog ovog ja necu glasati za NS",mislim smijesno...ali ces zato glasati za stranku,koja ne mrda prstom da ovo rijesi a moze,koja JE generator ovih problema i koja ce navodno ovo kao rijesiti ...molim vas ,manite patetike
i napisite mi ime te stranke koja se bavi ovim problemom,osim NSa ?

ne kazem ja da je ovaj prijedlog NSa mozda i najbolje rjesenje,ali se radi i zeli postici najbolje rjesenje...ja licno nisam za ubijanje ,licno volim zivotinje (imam cuku),uvijek je bilo macaka a isto tako se i ne bojim pasa,mada do sada nisam imao losa iskustva sa njima (citaj napad),mozda je to razlog
Evo zašto:

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10530783
ovo je stav POJEDINCA,nije stav stranke

znaci ti si zbog stava nekog pojedinca,aktivistice,koja je obici clan ,dosao do zakljucka do kojeg si dosao,da prekrizis NS

zasto istom logikom ne krizas sve stranke ?
sve imaju ipade nekih pojedinaca...
Alfons Kauders

#18534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:
Pedja Kojovic wrote:Lucifer

Odazvao se na mobilizaciju.
Odluceno da me se rasporedi na radnu obavezu.
(Radio sam vec tada u agenciji Reuters. Ratovanje je, za mene, pocelo, u Rumuniji, pa Sloveniji, pa Hrvatskoj pa BiH - nastavilo se, u ovom regionu, nakon nekoliko africkih i azijskih sukoba tokom NATO napada na Srbiju i Kosovu).

Slazem se da je potrebna hitna i odlucna akcija koja ce radikalno promjeniti sadasnje stanje na ulicama i upravo to predlazemo.
(Intuitivno, ubijanje i trovanje su refleksni odgovori za koje se smatra da su brzi i jeftini.
Ali to nije rjesenje problema.
Iz razgovora o psima i logistici sa strucnjacima za te oblasti saznate cinjenice koje vas iznenade, ali su tacne.

Neko je, mozda niste vi, izvinjavam se sto vam "pripisujem, govorio o vlasnickim psima...
(Ne)kultura vlasnika koji svoje pse pustaju da slobodno cunjaju ulicama mora postati kaznjiva, kao i nekupljenje izmeta za svojim psom u parku.

Nasa vrata s uvijek sirom otvorena za sve, a pogotovo za visoko obrazovanim ljudima iz privrede.
Mi savjete koje od njih dobijamo ne sudimo na osnovu njihovog clanstva ili neclanstva u stranci.

p.k.
Ma haj dobro, jebo to, da sam ja bogdo zdimio i nikad se ne vratio, kad vidim gdje i s kim živim te kako otuđeni establišment otvoreno krade parazitirajući na grbači jadnih radnika...

Ne slažemo se po pitanju lutalica iz tog razloga što ti kao političar moraš voditi računa da ne otuđiš dio glasačkog tijela netaktičnim izjavama...
Stvar je vrlo prosta, kao i sve ostalo u životu:
- na ulicama čopori pasa živiti ne mogu, osim ako nam je cilj afrika ili indija umjesto evropa
- ako ima privatnih para za azile bujrum, neka žive svi u njima sretno i dugovječno
- ako nema privatnih para, ja kao poreski obveznik budžetske pare ne dam - radije bi ih dao gladnim penzionerima i sl

- ako se ne mogu udomiti nakon 15 dana, nema druge do humana eutanazija.

Vlasnički psi su drugi par rukava i tu je naravno neophodno uvesti registar, sterilizaciju, prekršajne kazne itd...
Ovo je nazalost nerjesiv problem i ujedno razlog zasto je zakon zavrsio ovako neslavno. Novca nije bilo niti ce ga kad biti. Da je ostavljen neki period za tranziciju, da se uveo moratorij na stupanje novih odredbi na snagu, pa hajd - moglo se rijesiti 'po starom' i onda nastaviti sa par malih azila i nekim minimalnim troskovima.

Medjutim troskovi su bili previsoki cak i 2009, kada je broj lutalica bio neuporedivo manji. Danas bi trosak bio nekoliko puta veci, a sanse da se problem rijesi jos manje nego tada. Matematika. Ovo je JAKO rizican stav. Zamislimo da se nesto slicno progura, NS to naravno nece moci sama, ali hipoteticki - recimo da nova skupstinska vecina krene u implementaciju neceg slicnog. Ulupamo milione, potrosimo jos nekoliko godina i rijesimo problem. Ali sta ako ga ne rijesimo? Sta ako taj novac bude uzalud utrosen, a radi se o pozamasnim sredstvima? Gradjani bi te stranke razapeli na sljedecim izborima.

Isto tako nije mi jasno zasto se fokusiramo samo na Sarajevo. I drugi gradovi imaju slicnih problema, dok neki gradovi nemaju nikakvih problema - jer pse upucaju ili uspavaju. Ni jedni ni drugi se skoro nikad ne pominju. U prvom slucaju valjalo bi se zapitati koliko bi implementacija ovakvih rjesenja kostala gradove poput Tuzle, Zenice, Mostara? Lupam, ako ce Sarajevo kostati 10 miliona godisnje, tu cifru valja uvecati par puta da pokrijemo ostatak FBiH. Isto tako treba se zapitati zasto je u istoj drzavi moguce upucati psa u jednom gradu, o trosku poreskih obveznika, dok se u Sarajevu ne smiju ni eutanizirati. Valjda se isti moralni principi ne odnose na sve, a prica o humanizmu i brutalnim likvidatorima prestaje na Vracama i Dobrinji.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

webby-x wrote:
Alfons Kauders wrote:Sto kaze Luci - covjek ima muda, a to se uvijek postuje, i kada se ne slazes s njim.
Nema stranka puno koristi od toga što ti poštuješ Peđu.
Daj mu glas i tako pokaži nešto. Ovako ćeš dati glas nekome
tko nema muda doći ovdje da ga seciraš (kojega ne poštuješ).
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Alfons Kauders wrote:
Njemu ne mogu dati glas jer mi nece biti na listi. Da mogu, dao bih - ali njemu, ne stranci, vec njemu.
Mislim da ćemo se složiti u slijedećem.....nakon 4 godine Peđinog rada u sarajevskom Parlamentu , Peđa Kojović i Naša Stranka su danas zapravo sinonimi.....daleko bliži sinonimi nego recimo Dino Mustafić i Naša Stranka ili nego što su Danis Tanović i Naša Stranka to ikad i bili.....

Peđa vodi tu listu , Peđa odgovara za rezultate te liste i Peđa je postao lider jedne malene skupine ljudi koja sa njime radi u političkom kontekstu....stoga tvoj glas njemu je glas - njemu iako iza njega na listi stoji tridesetak ljudi.....

Pozdrav.
L u c i f e r

#18536 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste

Post by L u c i f e r »

zippoo87 wrote:
L u c i f e r wrote:
zippoo87 wrote:@alfons i @lucifer
zasto vi problem pasa lutalica pokusavate ovdje fakturisati NSu a dobro znate i vi da NS nije generator ovog problema
zasto pljuvati po nacinima rjesenja ovog problema...predlozite vi bolje i onda posaljite vasim strankama,da to usvoje,vjerujem da imaju vlast i da mogu to rijesiti DA HOCE

i jos kao "e zbog ovog ja necu glasati za NS",mislim smijesno...ali ces zato glasati za stranku,koja ne mrda prstom da ovo rijesi a moze,koja JE generator ovih problema i koja ce navodno ovo kao rijesiti ...molim vas ,manite patetike
i napisite mi ime te stranke koja se bavi ovim problemom,osim NSa ?

ne kazem ja da je ovaj prijedlog NSa mozda i najbolje rjesenje,ali se radi i zeli postici najbolje rjesenje...ja licno nisam za ubijanje ,licno volim zivotinje (imam cuku),uvijek je bilo macaka a isto tako se i ne bojim pasa,mada do sada nisam imao losa iskustva sa njima (citaj napad),mozda je to razlog
Evo zašto:

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10530783
ovo je stav POJEDINCA,nije stav stranke

znaci ti si zbog stava nekog pojedinca,aktivistice,koja je obici clan ,dosao do zakljucka do kojeg si dosao,da prekrizis NS

zasto istom logikom ne krizas sve stranke ?
sve imaju ipade nekih pojedinaca...
Ona je predsjednica opstinskog odbora.
To dosta govori o samoj stranci.
Jedino pozitivno sto NS ima je ova Pedjina komunikacija s rajom, da se ne lazemo.

Nadavno da i druge stranke imaju svojih levata te sam ih prekrizio iz raznih razloga.
uglavnomja

#18537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by uglavnomja »

iskreno ne kontam ovo ... :-?

znam da je politika to sto jeste, ali raditi u korist svoje stete pred izbore moze neko ko je operisan od politike.

realno, ovi kerljupci ne glasaju, oni se ni ne druze sa ljudima, tacnije je ONE, a ne oni, one su iznad ljudskih problema, ... i generalno njihov % u glasovima je manji od statisticke greske.

taj neki stav u vasim glavama NAPUSTENIM psima je jako lako pobiti, samo se provozoajte po breki, visnjiku, alipasnimom ... ma bilo kojem dijelu grada (kad ih dosad niste vidjeli)...kad padne noc pa cete vidjete napustene kucne ljubimce koje je pecinski covjek napustio prije milion godina.

cistokrvni avlijaneri,hiljadama generacija prepusteni ulici i okolokucnim varijantama. cistokrvni oportunisti, koji se motaju oko ljudi, ali ne prilaze ako nemaju odstupnicu. podivljali jer ih je previse, grupisu se u copore, copori imaju vodje, najegresivnije jednike, svaki clan copora se mora boriti da prezivi, sto je agresivniji vece su sanse da ce ostati ziv. poslije copora NEMA UDOMLJAVANJA!

i jos nesto, politicki marketing -
pitanje pasa ulicara je matematicki problem za 5. osnovne. koliko pasa dnevno moze uhvatiti 20 ljudi. itd. koliko kosta inekcija, koliko pasa moze vet. tehnicar uspavati dnevno ...

a nije nije imaginarno budalesanje sa grandioznim megalomanskim idejama i projektima tipa milion radnih mjesta, nezaposlenost 2%, lijek za rak, dzamija po glavi glasaca, ... koje pisu razni dr mr prc kvazistrucnjaci sa kiseljackim diplomama (i te projekte niko ne cita kad natrpaju masu nerazumljivih nebuloza i strucnih izraza)

ukratko, kvalitetan politicar se treba uhvatiti za ovakvu priliku, a ne drzati se neodrzivih stavova (kome ba da se ja prilagodjavam ... znas ti nas)

ako je taj stav zasnovan na ideji da se u europi tako ne radi - pa sad se ne radi jer se odradilo prije 50 i vise godina. sa kolima, zicom i sinterima. temeljito. u europi ne da ne postoje lutalice nego ne postoje ni nerasni psi. maksimum je krizanje dvije vrste.

pascad se treba ukloniti sa ulice. humano, nehumano ... vako nako ... samo neka bude brzo.
racunaj 1000 ugriza godisnje, puta 20 clanova porodice i puta 20 prijatelja i puta 20 radnih kolega ... je fina cifra glasova. plus neprijavljeni napadi jer se nemaju kome prijaviti i jer su prosli bez sivanja i tetanusa.
vivaldi

#18538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

nisu psi problem vec ljudi.

i ako ih sad pobiju za pet godina ce ih opet biti hiljade. Znas sto? zbog ljudi!!!

u medjuvremenu, za tih pet godina, samo u sarajevu, ljudi ce ubiti bar 20-30 ljudi, bice baceno 50-ak bombi, bice ukradeno par stotina auta, izvrsena hrpa kradja..

ali jebo to, treba pse pobiti.

i mene je nedavno ujeo lutalica, ali neuporedivo vise se bojim jednog ludog covjeka nego cijelog copora ludih pasa
weredsf

#18539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Ovako prolaze oni koji su pokusali da se obracunaju sa tim problemom
Higijenski servis za hvatanje pasa lutalica u općini Novi Grad susreće se sa brojnim problemima prilikom obavljanja poslova. Kako su kazali iz Higijenskog servisa, njihove prostorije su obijene osam puta, tri puta krajem prošle godine, dok je u ovoj godini već pet puta provaljeno u boksove iz kojih su pušteni psi.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... poslenike-
zippoo87

#18540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

problem pasa lutalica je direktno povezan sa debilizmom pecinskog (citaj bosanskog) covjeka,gdje ljudi kupuju pse iz profura,kao statusne simbole...kao neku pokaznu robu...pa su dobermani,vucjaci,pitbullovi "igracke" za alfa muzjake a kada isfura po gradu sa njim,kada vidi da je to zivo,da treba hraniti,igrati se,vodati i brinuti o njima...onda lagano,skine ogrlicu i pusti ili odvuce na planinu ili smetljiste

ovu oblast treba planski rijesiti iz ovih razloga...da postoji kazna za pustanje pasa,da postoji sistem
o ovome je PK i govorio
znam ja da sada treba prvo rijesiti ovu "kamaru",ove sto su se nakupili i svakim danom se cifra povecava...ali svi znaju da to nije jednostavno,prvenstveno jer nema volje vlasti a nema dovoljno ni finansija
ali da se ovaj problem poceo rjesavati prije 5 godina,sada bi bio neki minorni problem a ne glavni

i prestanite fakturisati tudji nerad NSu...stvarno smijesno izgleda
uglavnomja

#18541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by uglavnomja »

vivaldi wrote:nisu psi problem vec ljudi.

i ako ih sad pobiju za pet godina ce ih opet biti hiljade. Znas sto? zbog ljudi!!!

haj objasni ovu akrobaciju :-)

eutanazirace se cca 70% pasa iz prve, jer su neudomljivi, agresivni, bolesni stari ...

ostatak, teoretski udomljivi, ce biti drzani 15-30 dana, kako odluce, i ako se ne udome, odose na put bez povratka.

sinteraj ce nastatviti da radi gdje je stao 2009., znaci nema copora na ulici.

nesto malo pasa ce ostati neuhvaceno, naravno.
nesto sterilisanih pitomih kuca ce se i dalje motati po mahalama.

i kako dodje do brojke od "na hiljade" :roll:
vivaldi

#18542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

ma super je to sve. samo pobij :thumbup:

a evo i bake ce zaposlit 100 milja i mirna bosna.

ja vec po netu trazim 2 meksikanke da mi ciste po kuci i jos ponesto.
drug_profi

#18543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

koji si ti supljaner vivaldi....
uglavnomja

#18544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by uglavnomja »

zippoo87 wrote:problem pasa lutalica je direktno povezan sa debilizmom pecinskog (citaj bosanskog) covjeka,gdje ljudi kupuju pse iz profura,kao statusne simbole...kao neku pokaznu robu...pa su dobermani,vucjaci,pitbullovi "igracke" za alfa muzjake a kada isfura po gradu sa njim,kada vidi da je to zivo,da treba hraniti,igrati se,vodati i brinuti o njima...onda lagano,skine ogrlicu i pusti ili odvuce na planinu ili smetljiste

ovu oblast treba planski rijesiti iz ovih razloga...da postoji kazna za pustanje pasa,da postoji sistem
o ovome je PK i govorio
znam ja da sada treba prvo rijesiti ovu "kamaru",ove sto su se nakupili i svakim danom se cifra povecava...ali svi znaju da to nije jednostavno,prvenstveno jer nema volje vlasti a nema dovoljno ni finansija
ali da se ovaj problem poceo rjesavati prije 5 godina,sada bi bio neki minorni problem a ne glavni

ljudi dragi ako je neki homo sapiens napustio avlijanera nekada, to je bio pracovjek, pravi pecinski pracovjek prije par miliona godina. kerovi po ulicama nikada nisu imali vlasnika, prestanite mlatiti suplju.

ljudi kupuju pekinezere, maltezere, pudlice, terijercice, kokercice, ponekog dalmatinera i labradora. gdje su ta pascad u coporima????

hebat ga, ima i vucjaka i tornjaka i sarplaninaca i rotova, ..., ali nesto ni njih ne vidim u coporima, mada bi teoretaski mogli opstati. ko kupi veliko pseto, kupi ga sebi, ne zbog djecijeg hira, i kupi ga ako ima uslove za njega. mislim odrasla osoba. i nece ga pustiti.

postotak stvarno napuistenih pasa na ulicama je ispod 1%.

stvarno ne kontam ovo, samo osoba koja nikad nije vidjela ni jedan sarajevski copor moze ovako nesto izvaliti.
vivaldi

#18545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

drugi profil wrote:koji si ti supljaner vivaldi....
nemoj mi zivota ti djecijih upadica. sta ti nije jasno??
kox

#18546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kox »

Sve je to krasno, treba kažnjavati neodgovorne vlasnike, vršiti sterilizaciju itd. i to jeste dio dugoročnog rješenja ali isto tako treba imati na umu da problema sa lutalicama nije bilo do prije par godina, tj. dok nije ukinuta kafilerija i usvojen neprovodiv zakon. Naravno, besmisleno je NS-u fakturisati problem sa kojim oni imaju vrlo malo veze iako se ni meni ne svidja njihov stav o rješenju problema pasa lutalica.
drug_profi

#18547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

vivaldi wrote:
Cuj djecijih? Supljak si zivi, pa ti kontaj jel djecije il je sa visine.
I sve mi je jasno kad si ti u pitanju. Mudrolije vazda bez preuzimanja odgovornosti za bilo sta.
Alfons Kauders

#18548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

Zipo

Ne znam odakle ti ideja da iko fakturise bilo sta NS-u, uostalom i kako bi kada nisu bili na vlasti kada je problem nastao. Ljudi komentarisu stav stranke, izjavu Pedje K. i mlade pravnice iz Breze. Niko ne smatra da je NS odgovorna za ovo, neki se slazu sa stavom, neki ne, ali niko nije rekao da je NS odgovorna, jer jednostavno nije.

Sto se tice price o tobozem napustanju zivotinja, sigurno ima i takvih, ali ne vise od par procenata. Problem je 10,000 onih koji su potomci lutalica. Nemojmo se praviti budale - ljudi iz profura nabavljaju rasne pse, a ne mjesance koji hodaju u coporima. Btw - meni su licno mjesanci uvijek bili najdrazi, ali nebitno. Napusteni psi su mozda 5% problema, a sta cemo s ostatkom?

Vivaldi

Kakav je to izgovor? Zato sto ce nasmrkani trogloditi i dalje pucati, sto ce horsasi s kalovitih brda krasti auta i sto ce reketasi bacati bombe, eto trebamo se pomiriti s tim da nas usput u zdrav mozak jebu copori pasa i njihovi PayPal sponzori? Ima li jos nesto s cim se treba pomiriti? Sta ja znam, da pustimo krave po gradu? Ili da na ulicama stoje gole cike u mantilima i da onako usput pokazuju kitu zenama, jer eto, ima vecih problema od njih?

Kao sto sam bezbroj puta rekao, DAJTE PARE i ja cu prvi podrzati dozivotni smjestaj pasa u azilima. No, ako za tu namjenu planirate zagrabiti lovu iz budzeta, sto znaci smanjiti potrosnju na kulturu, infrastrukturu, plate i sl. - e to vec nece moci. Pet jebenih godina, pet godina je covjece proslo, izredale se 3-4 vlade, kroz nevladnin sektor prodefilovale desetine nehljeba, svi obecavali da ce osigurati sredstva i kita. Nista. Ne samo da nema napretka, vec nazadujemo. Pa eto, koja je granica koju si ti spreman tolerisati? Pedja kaze 16,000-30,000 u kantonu. Da sacekamo mozda da bude 45,000, pa da apliciramo za Ginisa kao grad u kojem na 10 stanovnika dolazi jedan pas lutalica? Umirem da saznam, koja je cifra u pitanju, kada cete reci dosta? 30,000? 50,000? 100,000 pasa?

U cemu je problem? Neka osiguraju pare i neka rade s psima sta hoce, u vlastitoj reziji. Ako hoce no-kill azile, neka ih plate. Traziti od poreskih obveznika da u ovoj situaciji svake godine izdvajaju milione kako bi udovoljili kmecanju tinejdzerki i nedojebanih starki je suludo i do toga NIKAD nece doci. Shvatite to vec jednom. Gradjani NECE placati taj eksperiment, prvi svoje vrste na ovom kontinentu. To se jednostavno NECE desiti, shvatite za svoje dobro i za dobro tih jadnih zivotinja.

S obzirom da od tog nema nista, red je da se razmotre alternative. Po mogucnosti one koje od gradjana nece traziti da finansiraju par desetina hiljada zivotinja i izgrade jos 20 azila velicine one sramote na Praci.
vivaldi

#18549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

drugi profil wrote:
vivaldi wrote:
Cuj djecijih? Supljak si zivi, pa ti kontaj jel djecije il je sa visine.
I sve mi je jasno kad si ti u pitanju. Mudrolije vazda bez preuzimanja odgovornosti za bilo sta.
kakve bolan odgovornosti? kakve gluposti valjas??

za sta ja da preuzmem odgovornot?? jebote ne mogu da vjerujem sta pises..

preuzimam odgovornost za ono za sta sam placen i za sta dobijam platu!!! sta je tvoje preuzimanje odgovornosti u ovom slucaju? hoces ti pobit pse?
Alfons Kauders

#18550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote:
zippoo87 wrote:problem pasa lutalica je direktno povezan sa debilizmom pecinskog (citaj bosanskog) covjeka,gdje ljudi kupuju pse iz profura,kao statusne simbole...kao neku pokaznu robu...pa su dobermani,vucjaci,pitbullovi "igracke" za alfa muzjake a kada isfura po gradu sa njim,kada vidi da je to zivo,da treba hraniti,igrati se,vodati i brinuti o njima...onda lagano,skine ogrlicu i pusti ili odvuce na planinu ili smetljiste

o ovome je PK i govorio

ljudi dragi ako je neki homo sapiens napustio avlijanera nekada, to je bio pracovjek, pravi pecinski pracovjek prije par miliona godina. kerovi po ulicama nikada nisu imali vlasnika, prestanite mlatiti suplju.

ljudi kupuju pekinezere, maltezere, pudlice, terijercice, kokercice, ponekog dalmatinera i labradora. gdje su ta pascad u coporima????

hebat ga, ima i vucjaka i tornjaka i sarplaninaca i rotova, ..., ali nesto ni njih ne vidim u coporima, mada bi teoretaski mogli opstati. ko kupi veliko pseto, kupi ga sebi, ne zbog djecijeg hira, i kupi ga ako ima uslove za njega. mislim odrasla osoba. i nece ga pustiti.

postotak stvarno napuistenih pasa na ulicama je ispod 1%.

stvarno ne kontam ovo, samo osoba koja nikad nije vidjela ni jedan sarajevski copor moze ovako nesto izvaliti.
Napustenih sigurno ima, ali je broj zanemariv. Ovo sto gledamo na ulicama je peto, deseto ili dalje koljeno napustenih pasa.

Suludo se i pozivati na to. Hocemo li sad onda DNK analizom traziti od cijeg psa su nastali, pa onda nesavjesnim vlasnicima vratiti 500 potomaka ili naplatiti isto toliko kazni. Uostalom vecina vlasnickih pasa je sterilizovana, osim kod breedera.

I sta bi s tog famoznog registra? Kamo volontiranje, pare, podrska iz inostranstva? Kita ko i obicno, jer kad treba nesto konkretno napraviti, nigdje nema onih koji se busaju u prsa. Ah da, to treba drzava. Naravno da treba, samo sto nije. Velike fajde od registra u kojem ce biti pet hiljada pasa s kojim nema problema dok je na ulici nekoliko puta vise pasa s kojim ima problema.
Locked