Ma haj dobro, jebo to, da sam ja bogdo zdimio i nikad se ne vratio, kad vidim gdje i s kim živim te kako otuđeni establišment otvoreno krade parazitirajući na grbači jadnih radnika...Pedja Kojovic wrote:Lucifer
Odazvao se na mobilizaciju.
Odluceno da me se rasporedi na radnu obavezu.
(Radio sam vec tada u agenciji Reuters. Ratovanje je, za mene, pocelo, u Rumuniji, pa Sloveniji, pa Hrvatskoj pa BiH - nastavilo se, u ovom regionu, nakon nekoliko africkih i azijskih sukoba tokom NATO napada na Srbiju i Kosovu).
Slazem se da je potrebna hitna i odlucna akcija koja ce radikalno promjeniti sadasnje stanje na ulicama i upravo to predlazemo.
(Intuitivno, ubijanje i trovanje su refleksni odgovori za koje se smatra da su brzi i jeftini.
Ali to nije rjesenje problema.
Iz razgovora o psima i logistici sa strucnjacima za te oblasti saznate cinjenice koje vas iznenade, ali su tacne.
Neko je, mozda niste vi, izvinjavam se sto vam "pripisujem, govorio o vlasnickim psima...
(Ne)kultura vlasnika koji svoje pse pustaju da slobodno cunjaju ulicama mora postati kaznjiva, kao i nekupljenje izmeta za svojim psom u parku.
Nasa vrata s uvijek sirom otvorena za sve, a pogotovo za visoko obrazovanim ljudima iz privrede.
Mi savjete koje od njih dobijamo ne sudimo na osnovu njihovog clanstva ili neclanstva u stranci.
p.k.
Ne slažemo se po pitanju lutalica iz tog razloga što ti kao političar moraš voditi računa da ne otuđiš dio glasačkog tijela netaktičnim izjavama...
Stvar je vrlo prosta, kao i sve ostalo u životu:
- na ulicama čopori pasa živiti ne mogu, osim ako nam je cilj afrika ili indija umjesto evropa
- ako ima privatnih para za azile bujrum, neka žive svi u njima sretno i dugovječno
- ako nema privatnih para, ja kao poreski obveznik budžetske pare ne dam - radije bi ih dao gladnim penzionerima i sl
- ako se ne mogu udomiti nakon 15 dana, nema druge do humana eutanazija.
Vlasnički psi su drugi par rukava i tu je naravno neophodno uvesti registar, sterilizaciju, prekršajne kazne itd...