Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
celeron wrote:Da li se isplati danas uzeti nov iPhone 5
Star je to telefon. Ako ikako možeš probaj uzeti 5s (zbog procesora i malo veće baterije). Bila je akcija u meklajnu i atestoru za 700 KM. Valjda još ima primjeraka.
A ne znam šta ti je definicija "isplati li se"? Ja bih uzeo SE kad bih gledao tu veličinu mobitela. 5s ako nemam para.
Ako planiras staviti masu aplikacija malo ti je 16giga. U tom slucaju ti ostaje malo slobodnog prostora pa ces svako malo morati da prebacujes multimediju. Ja bih isao na 32gb i na 5s. Akcija kod ovlastenih resellera je zavrsena, al mislim da se moze na piku naci i po nizoj cijeni.
SE je duplo skuplji, pretpostavljam da ti budzet nije toliki.
I kod mene je 16 gb doduse ja nikad u zivotu nisam slike niti muziku cuvao na mobitelu. Ono slika sto mi se svidi prebacim na google drive. Naravno da je bolje imati vise prostora ali meni licno moze i ovaj 16gb.
Ja upravo nesto prebacujem s mob na komp i vidim da imam oko 1200 slika na mob, i to sam vec jednom ranije cistio/prebacivao sve na komp xD A ove slike trenutne mi zauzimaju 6,6GB... Ne bi ih prebacivao ali kada hocu nesto prebacit treba dugo vremena dok komp ucita sve s kartice...
16gb je kar'na!
Evo od jutros gledam koju aplikaciju da izbrisem, sve slike su na google photo, muzike nemam, nijednu igricu nisam instalirao i dalje 1.5gb samo slobodno.
Jebe ga cache, moram stalno FB i Instagram da izbrisem pa ponovo instaliram jer znaju nekad i po skoro 2 gige uzeti! Nista ispod 32gb!
celeron wrote:Da li se isplati danas uzeti nov iPhone 5
Star je to telefon. Ako ikako možeš probaj uzeti 5s (zbog procesora i malo veće baterije). Bila je akcija u meklajnu i atestoru za 700 KM. Valjda još ima primjeraka.
A ne znam šta ti je definicija "isplati li se"? Ja bih uzeo SE kad bih gledao tu veličinu mobitela. 5s ako nemam para.
ma kod mene u Zenici 5S u nov 630KM. STo se tice isplativosti mislim na starost i sl....koliko sam primijetio to su prilicno dugovjecni mobiteli i zbog toga i pitam. Ja i dan danas koristim Lumia 520 i radi sve sto meni treba ali je doslo vrijeme promjeni. Sto se tice memorije telefona meni nije bitna kolicina jer svakako sam najbobicniji korisnik, ne zamaram se aplikacijama i sl.
iSwagga wrote:16gb je kar'na!
Evo od jutros gledam koju aplikaciju da izbrisem, sve slike su na google photo, muzike nemam, nijednu igricu nisam instalirao i dalje 1.5gb samo slobodno.
Jebe ga cache, moram stalno FB i Instagram da izbrisem pa ponovo instaliram jer znaju nekad i po skoro 2 gige uzeti! Nista ispod 32gb!
da... nazalost
pravo brzo se napuni, a najgore sto se cache taj nakupi za dan jebote...
Zdravo raja. Ovako, hoću da uzmem 6s nov pa mi treba pomoć gdje mi je najprovjerenije da kupim. Vidio sam da je u Univerzalno najpovoljnije, ali stvarno ne bih da rizikujem kupujući tako skup telefon u mahalskim radnjama takoreći. Najbolja mi je opcija bila u bh telecomu na rate, ali oni nemaju trenutno na stanju. Također rekli su mi da nisu nikad ni imali onaj od 128 gb koji ja hoću, pa mi je to problem. Ne bih da idem ispod te memorije jer na trenutnom telefonu imam 16gb interne i sd karticu od 64 gb i ostalo mi je 2 gb slobone memorije i sve mi štopa. Tako da neću da se zaj.ebajem oko toga kad kubim hoću da leti. Eto ako neko može preporučiti gdje mi je najbolje i najisplativije da uzmem bio bih zahvalan.
vulkan777 wrote:Zdravo raja. Ovako, hoću da uzmem 6s nov pa mi treba pomoć gdje mi je najprovjerenije da kupim. Vidio sam da je u Univerzalno najpovoljnije, ali stvarno ne bih da rizikujem kupujući tako skup telefon u mahalskim radnjama takoreći. Najbolja mi je opcija bila u bh telecomu na rate, ali oni nemaju trenutno na stanju. Također rekli su mi da nisu nikad ni imali onaj od 128 gb koji ja hoću, pa mi je to problem. Ne bih da idem ispod te memorije jer na trenutnom telefonu imam 16gb interne i sd karticu od 64 gb i ostalo mi je 2 gb slobone memorije i sve mi štopa. Tako da neću da se zaj.ebajem oko toga kad kubim hoću da leti. Eto ako neko može preporučiti gdje mi je najbolje i najisplativije da uzmem bio bih zahvalan.
Svejedno je gdje kupujes Apple-ove proizvode sve dok su zapakovani u foliju, i dok nisu nikad aktivirani na iCloud.
Inace, mozes na rate (shopping kartica) uzeti u Mekline, likovna akademija.
Kod mene je 16gb i ja se drzim dobro. Koristim ga uz jednu pauzu vec pola godine. Ne znam, nekako sam se navikao na 16 gb. Imam nekih 15tak app i jedno 150 pjesama koje vrtim. Slike i video prebacim jednom u 15 dana i do sada nisam dolazio ispod 2-3 gb free. Volio bih da je 32gb, ali nisam ga ja kupovao svakako
prijatelj ima stari samsung a nedavno mu sin poklonio iphone, elem na samsungu ostali brojevi telefona, vjerovatno u memoriji telefona
kako to prebaciti na iphone?
da li iphone kao android cuva brojeve vezane na nekom mail accountu?
imao sam nekad iphone ali sam zaboravio sve, cini mi se da sam mogao povezati gmail account tada i da je sa njega povukao
quarterback wrote:prijatelj ima stari samsung a nedavno mu sin poklonio iphone, elem na samsungu ostali brojevi telefona, vjerovatno u memoriji telefona
imao sam nekad iphone ali sam zaboravio sve, cini mi se da sam mogao povezati gmail account tada i da je sa njega povukao
Da, mozes povezati sa GMail i sync sve kontakte od tamo...
quarterback wrote:prijatelj ima stari samsung a nedavno mu sin poklonio iphone, elem na samsungu ostali brojevi telefona, vjerovatno u memoriji telefona