HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
sizif

#18526 Re: HS kablovska

Post by sizif »

Od četvrtka ćekam da mi zamijene resiver,nadam se u ovom mjesecu da će to odraditi svaka im ćast na poslovnosti i brizi prema pretplatnicima.
mixone1995

#18527 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

sizif wrote:Od četvrtka ćekam da mi zamijene resiver,nadam se u ovom mjesecu da će to odraditi svaka im ćast na poslovnosti i brizi prema pretplatnicima.
Jesu li ti pustili novi signal?
sizif

#18528 Re: HS kablovska

Post by sizif »

Jesu ali ovaj stari resiver nepodržava kanale, umjesto spiska kanala samo brojeve pokazuje.
MH i HS kablovska

#18529 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Maystor wrote:Kod mene se pogoršalo ovih dana. Internet još uvijek radi, ali digitalna tv je postala neupotrebljiva. Signal je negdje na oko 50-60%

Kvar je prijavljen, pisaću ovdje šta su uradili (kad dođu)
Zdravo Maystor,
molimo VAs za informaciju, da li je problem riješen?
MH i HS kablovska

#18530 Re: HS kablovska

sizif wrote:Od četvrtka ćekam da mi zamijene resiver,nadam se u ovom mjesecu da će to odraditi svaka im ćast na poslovnosti i brizi prema pretplatnicima.
Zdravo sizif,
predlažemo da nam se javite u inbox kako bismo provjerili Vaš nalog za zamjenu opreme.
Maystor

#18531 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

MH i HS kablovska wrote:
Maystor wrote:Kod mene se pogoršalo ovih dana. Internet još uvijek radi, ali digitalna tv je postala neupotrebljiva. Signal je negdje na oko 50-60%

Kvar je prijavljen, pisaću ovdje šta su uradili (kad dođu)
Zdravo Maystor,
molimo VAs za informaciju, da li je problem riješen?
Dolazili su momci jutros, pohvala za brz izlazak.
Izmjerili su signal na tv-u i kažu da je dobar, 62 dBm ili tako nešto. Mada, i kad su došli bilo je kockica (sporadično) na SK 1 HD. Nisu ništa radili, a što se mene tiče ovo bih mogao i prihvatiti, kada bi ovako ostalo. Neku noć, dok je padala ona kiša, bilo je puno gore.
Ako može neko od korisnika da usporedi ove vrijednosti, evo šta kaže cisco modem (mada sa internetom nemam nikakvih problema)
Image
mixone1995

#18532 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Cim malo puhne vjetar odmah nema pola kanala :mrgreen: :mrgreen:
hali gali halid

#18533 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Meni dolazio prošle sedmice lik, nešto oko modema čačkao, u suštini restartovao ga ono olovkom nazad, iskljucio 5g mrezu (jer kao nema potrebe), i gledao u ono kada se udje preko ip adrese za postavke modema. Na kraju nije htio da se pokrene modem, te zamijeni taj modem za novi, međutim i dalje imam probleme sa internetom, jednostavno nestaje mreže :oops:
Benq

#18534 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Maystor wrote: Ako može neko od korisnika da usporedi ove vrijednosti, evo šta kaže cisco modem (mada sa internetom nemam nikakvih problema)
Signal na DS-u ti je odlican , jedino ti je signal na US-u malo slabiji ali je u granicama normale , inace kada predje 50dB pocne praviti probleme.
Benq

#18535 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hali gali halid wrote:Meni dolazio prošle sedmice lik, nešto oko modema čačkao, u suštini restartovao ga ono olovkom nazad, iskljucio 5g mrezu (jer kao nema potrebe), i gledao u ono kada se udje preko ip adrese za postavke modema. Na kraju nije htio da se pokrene modem, te zamijeni taj modem za novi, međutim i dalje imam probleme sa internetom, jednostavno nestaje mreže :oops:
Skontaj kakav wifi router i rijesio si problem, znam da nije to rjesenje ali ako je samo problem u wifi-u onda se ovako rijesis problema trajno.
hali gali halid

#18536 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Benq wrote:
hali gali halid wrote:Meni dolazio prošle sedmice lik, nešto oko modema čačkao, u suštini restartovao ga ono olovkom nazad, iskljucio 5g mrezu (jer kao nema potrebe), i gledao u ono kada se udje preko ip adrese za postavke modema. Na kraju nije htio da se pokrene modem, te zamijeni taj modem za novi, međutim i dalje imam probleme sa internetom, jednostavno nestaje mreže :oops:
Skontaj kakav wifi router i rijesio si problem, znam da nije to rjesenje ali ako je samo problem u wifi-u onda se ovako rijesis problema trajno.
Nije problem samo u wi fi-u, nestaje interneta uopste, gore sve lampice, ali nema. Probao sam i drugi ruter da stavim, opet isto. Onda kontam hajde da mi nije sta do kompjutera, ali opet sto bi onda nestajalo wi fi-a na ostalim uredjajima...
Benq

#18537 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hali gali halid wrote: Nije problem samo u wi fi-u, nestaje interneta uopste, gore sve lampice, ali nema. Probao sam i drugi ruter da stavim, opet isto. Onda kontam hajde da mi nije sta do kompjutera, ali opet sto bi onda nestajalo wi fi-a na ostalim uredjajima...
Nisam te odmah razumio , mislio sam da ti je problem samo do wifi-a , hajde ako ti nije problem postavi screenshot signala na modemu.
MH i HS kablovska

#18538 Re: HS kablovska

hali gali halid wrote:
Benq wrote:
Prema zadnjoj provjeri, signali na modemu su korektni, zamolili smo kolege da izvrše naknadnu provjeru i praćenje. U slučaju da bude potrebno ponovo ćemo izdati nalog.
sizif

#18539 Re: HS kablovska

Post by sizif »

Zamijenili resiver,momci ljubazni ja zadovoljan sad je sve ok :)
MH i HS kablovska

#18540 Re: HS kablovska

sizif wrote:Zamijenili resiver,momci ljubazni ja zadovoljan sad je sve ok :)
Hvala na povratnim informacijama i saradnji!
soha96

#18541 Re: HS kablovska

Post by soha96 »

Raja, procitah na par mjesta kako postoje velike sanse da Arena uzme EPL iduce sezone. Zna li neko nesto vise o tome?
Maystor

#18542 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

Benq wrote:
Maystor wrote: Ako može neko od korisnika da usporedi ove vrijednosti, evo šta kaže cisco modem (mada sa internetom nemam nikakvih problema)
Signal na DS-u ti je odlican , jedino ti je signal na US-u malo slabiji ali je u granicama normale , inace kada predje 50dB pocne praviti probleme.
Nisam se ja nikad ni žalio na internet (godinama radi dobro, prezadovoljan sam), već na digitalnu tv. I ta mjerenja su konfuzna, ako sam dobro upratio na modemu treba da je ispod 50 dBm (manje je bolje), a na onom ručnom uređaju što mjere signal na tv ulazu treba da je iznad 50 dBm (više je bolje?). Šta znači mojih 62 dBm, koliko je to dobro (za digitalnu tv)?
Benq

#18543 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Maystor wrote: Nisam se ja nikad ni žalio na internet (godinama radi dobro, prezadovoljan sam), već na digitalnu tv. I ta mjerenja su konfuzna, ako sam dobro upratio na modemu treba da je ispod 50 dBm (manje je bolje), a na onom ručnom uređaju što mjere signal na tv ulazu treba da je iznad 50 dBm (više je bolje?). Šta znači mojih 62 dBm, koliko je to dobro (za digitalnu tv)?
Da , na modemu treba da bude ispod 50dB , medjutim ako ode ispod 30dB tada opet nastaje problem sa konekcijom. Sto se tv-a tice nisam siguran , jer kod mene tv jacinu i kvalitetu signala prikazuje u procentima. Uglavnom ako ti je internet dobar a na digitalnoj pocnu kockice , u 90% slucajeva je krivac spliter ili konektori na spliteru , kabal se pomjeri malo pa nema dobar kontakt , nije zategnuto kako treba , negdje nagnjecen kabal.. Ostalih 10% otpada na sam signal , u zavisnosti od jacine ili ga treba vrlo malo pojacati ili prigusiti.
Atticus Finch

#18544 Re: HS kablovska

Post by Atticus Finch »

Zašto ne radi 658 frekvencija (256QAM)? HBO, Fox Life, SK2, GINX, N1?
Benq

#18545 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Atticus Finch wrote:Zašto ne radi 658 frekvencija (256QAM)? HBO, Fox Life, SK2, GINX, N1?
Kod mene je sve uredno sa navedenom frekvencijom. Je li koristis resiver ili modul ? Ako je modul , izvadi karticu pa je vrati u tv, ako i dalje ne bude bilo onda preskeniraj tv.
Atticus Finch

#18546 Re: HS kablovska

Post by Atticus Finch »

Koristim modul.

Izvadio i vratio modul, preskenirao i dalje za tu frekvenciju nema signala.
Benq

#18547 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Atticus Finch wrote:Koristim modul.

Izvadio i vratio modul, preskenirao i dalje za tu frekvenciju nema signala.
Odvrni kabal od tv-a iz splitera i ponovo ga vrati i zavrni. Ako ni to ne pomogne , javi se HS-u na PP i izdat ce nalog za provjeru signala na tvojoj adresi.

P.S. Ostali kanali , jesu li uredni ili imas smetnje ?
Atticus Finch

#18548 Re: HS kablovska

Post by Atticus Finch »

Trenutno je i 650 negledljiva. Pikselizacija i smetnje.

Ništa, pisat ću na pp, pa ako treba neka dođu i poprave.

Hvala za pomoć.
MH i HS kablovska

#18549 Re: HS kablovska

Atticus Finch wrote:Trenutno je i 650 negledljiva. Pikselizacija i smetnje.

Ništa, pisat ću na pp, pa ako treba neka dođu i poprave.

Hvala za pomoć.
Kolege vrše provjeru, u slučaju da bude potrebno bićete kontaktirani.
MH i HS kablovska

#18550 Re: HS kablovska

hali gali halid wrote:
Benq wrote:
Nije problem samo u wi fi-u, nestaje interneta uopste, gore sve lampice, ali nema. Probao sam i drugi ruter da stavim, opet isto. Onda kontam hajde da mi nije sta do kompjutera, ali opet sto bi onda nestajalo wi fi-a na ostalim uredjajima...
Jeste li pokušali reinstalirati mrežnu karticu?
Obzirom da ne gubite IP adresu, signali uredni, poslali smo kolegama zahtjev za detaljnu provjeru i monitoring Vaše internet usluge.
Naravno javimo Vam se kada dobijemo precizan odgovor na ovu reklamaciju.
Locked