Sljedeci ovakav post i ides na odmor ...Mikady wrote:Barca - Milan 5-0, ne moze Milan gola postici u gostima dok sve ispod pet komada nije pobjeda![]()
Milan je i dalje slab.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#18526 Re: FC Barcelona
- Dugi nožni nokti
#18527 Re: FC Barcelona
Utrpati nekome Alexisa, Mascherana, pa eto i Valdesa kome ističe ugovor narednog ljeta, a dovesti Aggera, Ter Stegena/Krula/ i Neymara, te nadati se da će sve biti u redu sa Villanovom, a onda opet u nove pobjede.
-
5 0 5
#18528 Re: FC Barcelona
ovako mundo deportivo vidi sastav protiv milana

- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#18529 Re: FC Barcelona
Zanimljivo.505sCrtom wrote:ovako mundo deportivo vidi sastav protiv milana
Negdje pročitah da bi moglo biti i ovako:
Valdes
Puyol - Pique - Alba
Busquets
Xavi Iniesta
Messi
Alves Villa Pedro
Uglavnom, svi očekuju 3-4-3.
- skenderija04
#18530 Re: FC Barcelona
Evo dokaza koliko fali trener. Pa i direktor EMD-a se usudjuje svoj sastav u novine staviti
Pa ja stvarno ne znam ko nije postavio svoj sastav i taktiku u zadnjih 7 dana. Sad svi pametuju. Dok je bio Pep niko se nije usudio da pomisli javno reci ko treba da igra. Neka se prihvate olovke (tastature) i neka pisu sta god hoce,ali ni njima niko ne kaze kako treba da pisu i koji je novinar bolji za kolumnu a koji nije. Ambijent je grozan, ali ja vjerujem igracima.
-
LSD
#18531 Re: FC Barcelona
U prevodu: kad nema mačke, onda miševi kolo vodeskenderija04 wrote:Evo dokaza koliko fali trener. Pa i direktor EMD-a se usudjuje svoj sastav u novine stavitiPa ja stvarno ne znam ko nije postavio svoj sastav i taktiku u zadnjih 7 dana. Sad svi pametuju. Dok je bio Pep niko se nije usudio da pomisli javno reci ko treba da igra. Neka se prihvate olovke (tastature) i neka pisu sta god hoce,ali ni njima niko ne kaze kako treba da pisu i koji je novinar bolji za konumnu a koji nije. Ambijent je grozan, ali ja vjerujem igracima.
U ovih zadnjih mjesec dana, Barca je grohnula totalno i potonula,a odsustvo Vilanove je samo još bolje izbacilo na površinu sve mahane tima (odbrane prije svega) koje su se pod Titom koliko- toliko vješto prikrivale.
Sad je striptiz javni, citav svijet ih daraci i zbija šala sa njima, najavljuju im kolaps i sl.
Kapiteni (Puyol i Xavi) sazivaju neke sastanke i zajednicke ruckove, drže ostalima motivacijske govore
No ni to nece biti dovoljno da anuliraju rezultat iz Milana.
- skenderija04
#18532 Re: FC Barcelona
@ LSD
Najbolji prevod,
Kako to funkcionise vidio sam na dva primjera.
1.Dok je Guardiola bio trener postojalo je interno pravilo da se povrijedjenom igracu daje odmor. Niko nije igrao pod blokadama jer se smatralo da je klupa kvalitetna, a injekcija samo moze produziti i pogorsati proces oporavka. Cak i u toku same utakmice,u slucaju najmanje smetnje igraci su dizali ruke i trazili izmjene. Tako je pocelo i sa Vilanovom sve dok nije otisao u Ameriku Dovoljna su bila dva mjeseca da se pravilo prekrsi. U revansu kupa Xavi i Cesc su igrali pod injekcijama, Roki pita ovu dvojicu kako su, ovi mu kazu da ih boli ali da je sve OK. Tito pita Rokija i ovaj mu kaze da imaju male smetnje ali da je sve ok. Pred utakmicu, doktor Pruna im puca injekcije. Igraci su preksili pakt jer su bili egoisti, nisu htjeli da propuste Clasico jer tu utakmicu gleda pola svijeta.Roki u panici, se pravi da ne vidi Sada su pod upitnikom za Milan. Sve se to desava jer nema trenera koji ce im reci da ovu tekmu ne igraju.
2. Vidio sam jedan snimak sa ligaskog clasica Nije na YT tako da ne znam kako da ga zakacim. Situacija je sljedeca, 60-ti minut drugog poluvremena i u kadru je klupa Barcelone Vide se Roki,Altamira i delegat Carles Naval. Zvoni telefon i delegat kaze "zove Tito" , Altamira, koji je sada pomocnik prica na telefon a Roki gleda u njega. Utakmica je u toku, ali njega vise interesuje sta kaze Tito nego sta se desava na terenu. Kada je razgovor zavrsen,vidi se da Altamira nesto kaze Rokiju. Rourina reakcija je prevrtanje ocima i jedan pokret rukom. Znak ocitog neslaganja. Ipak, Roura ustaje i zove Alexisa. Slijedi izmjena Villa - Alexis. Roura koji je na stadionu je sigurno nesto vidio. Pretpostavljam da je vidio Essiena umornog na desnoj strani i Villa ga je mogao uzeti.. Tito vidi ono sto i mi na TV.u.
Sve ovo na kraju nije ni vazno. Klub je odlucio da ce biti ovako do kraja sezone i ja to postujem. Ali sad neka ih ostave na miru, neka se ne prave pametni, jer kada je Vilanova otisao u Ameriku niko nije trazio zamjenu.. Naprotiv, pisali su kako ovo funkcionise preko Skype-a. Sada neka ih ostave i neka izgube kao ekipa ako vec treba da gube
Najbolji prevod,
Kako to funkcionise vidio sam na dva primjera.
1.Dok je Guardiola bio trener postojalo je interno pravilo da se povrijedjenom igracu daje odmor. Niko nije igrao pod blokadama jer se smatralo da je klupa kvalitetna, a injekcija samo moze produziti i pogorsati proces oporavka. Cak i u toku same utakmice,u slucaju najmanje smetnje igraci su dizali ruke i trazili izmjene. Tako je pocelo i sa Vilanovom sve dok nije otisao u Ameriku Dovoljna su bila dva mjeseca da se pravilo prekrsi. U revansu kupa Xavi i Cesc su igrali pod injekcijama, Roki pita ovu dvojicu kako su, ovi mu kazu da ih boli ali da je sve OK. Tito pita Rokija i ovaj mu kaze da imaju male smetnje ali da je sve ok. Pred utakmicu, doktor Pruna im puca injekcije. Igraci su preksili pakt jer su bili egoisti, nisu htjeli da propuste Clasico jer tu utakmicu gleda pola svijeta.Roki u panici, se pravi da ne vidi Sada su pod upitnikom za Milan. Sve se to desava jer nema trenera koji ce im reci da ovu tekmu ne igraju.
2. Vidio sam jedan snimak sa ligaskog clasica Nije na YT tako da ne znam kako da ga zakacim. Situacija je sljedeca, 60-ti minut drugog poluvremena i u kadru je klupa Barcelone Vide se Roki,Altamira i delegat Carles Naval. Zvoni telefon i delegat kaze "zove Tito" , Altamira, koji je sada pomocnik prica na telefon a Roki gleda u njega. Utakmica je u toku, ali njega vise interesuje sta kaze Tito nego sta se desava na terenu. Kada je razgovor zavrsen,vidi se da Altamira nesto kaze Rokiju. Rourina reakcija je prevrtanje ocima i jedan pokret rukom. Znak ocitog neslaganja. Ipak, Roura ustaje i zove Alexisa. Slijedi izmjena Villa - Alexis. Roura koji je na stadionu je sigurno nesto vidio. Pretpostavljam da je vidio Essiena umornog na desnoj strani i Villa ga je mogao uzeti.. Tito vidi ono sto i mi na TV.u.
Sve ovo na kraju nije ni vazno. Klub je odlucio da ce biti ovako do kraja sezone i ja to postujem. Ali sad neka ih ostave na miru, neka se ne prave pametni, jer kada je Vilanova otisao u Ameriku niko nije trazio zamjenu.. Naprotiv, pisali su kako ovo funkcionise preko Skype-a. Sada neka ih ostave i neka izgube kao ekipa ako vec treba da gube
- ultima_palabra
#18533 Re: FC Barcelona
Pa dobro, pozitivno je da su pokušali malo popraviti atmosferu, ali je ispao PR fijasko.skenderija04 wrote:Ne bas.Odnosno ne samo Boixos nois. Pred izbore su imali u programu formiranje jedne tribine za navijace .Razgovarali su sa svim grupama ( Almogavers, Sang Cule, ... i medju njima sa jednim predstavnikom Boixosa). Prije dva mjeseca su poceli da pustaju raznorazne grupe na tribinu iza gola po cijeni od 10 eura.Trajalo je koliko je trajalo, do prve baklje. Fol je sto su pokusali da slazu pa ih je policija uhvatila. Negirali su kontakt sa navijackim grupama, a sad kada je policija objavila dokaze ,odlucili su da prekinu sa svakim pokusajem formiranja navijacke tribine. Sada peru ruke, kao nismo mi znali gdje zavrsavaju karte,, a murija im fino podnijela detaljan izvjestaj u cijim rukama su zavrsile iste. Sve fini i uzorni omladinciultima_palabra wrote:@skenderija, šta ovo kažu da je Sandro pustio Boixose natrag na stadion?. Ostale navijacke grupe koje su pokusale napraviti malo ambijenta na stadionu (sto je vise nego potrebno jer Camp Nou je pozoriste samo takvo) sada se osjecaju izdanim. Danas su izdali saopstenje da vise nece ici da navijaju osim na utakmici sa Milanom.
- MOSALJOZE
#18534 Re: FC Barcelona
Kako ce samo jako barca da krene protiv milana bice to uzivancija gledati
-
5 0 5
#18535 Re: FC Barcelona
ako moze tottenham moci ce i barcelona 
- Mikady
#18536 Re: FC Barcelona
Logicno505sCrtom wrote:ako moze tottenham moci ce i barcelona
- veljaca
#18538 Re: FC Barcelona
Davno sam, prije 2-3 godine, rekao da ovi navijaci na Nou Campu ne zasluzuju Barcelonu. Cesto je tamo kao u pozoristu, valjda ljudi navikli na pobjede. Previse su razmazeni ....ultima_palabra wrote:Pa dobro, pozitivno je da su pokušali malo popraviti atmosferu, ali je ispao PR fijasko.skenderija04 wrote:Ne bas.Odnosno ne samo Boixos nois. Pred izbore su imali u programu formiranje jedne tribine za navijace .Razgovarali su sa svim grupama ( Almogavers, Sang Cule, ... i medju njima sa jednim predstavnikom Boixosa). Prije dva mjeseca su poceli da pustaju raznorazne grupe na tribinu iza gola po cijeni od 10 eura.Trajalo je koliko je trajalo, do prve baklje. Fol je sto su pokusali da slazu pa ih je policija uhvatila. Negirali su kontakt sa navijackim grupama, a sad kada je policija objavila dokaze ,odlucili su da prekinu sa svakim pokusajem formiranja navijacke tribine. Sada peru ruke, kao nismo mi znali gdje zavrsavaju karte,, a murija im fino podnijela detaljan izvjestaj u cijim rukama su zavrsile iste. Sve fini i uzorni omladinciultima_palabra wrote:@skenderija, šta ovo kažu da je Sandro pustio Boixose natrag na stadion?. Ostale navijacke grupe koje su pokusale napraviti malo ambijenta na stadionu (sto je vise nego potrebno jer Camp Nou je pozoriste samo takvo) sada se osjecaju izdanim. Danas su izdali saopstenje da vise nece ici da navijaju osim na utakmici sa Milanom.
A bilo bi i i gracima Barcelone bolje i podtsrijek da cuju huk sa tribina ....
- skenderija04
#18539 Re: FC Barcelona
@ Veljaca
Komplikovana je to tema. Padale su glave krajem 80-tih. Te grupe, specijalno Boixos Nois su bile u stanju ucjenjivati uprave. Laporta je imao muda da ih rastjera. Sad je kao u pozoristu ali ni sa njima nije bila paklena atmosfera. Stadion je ogroman, a pretplatnicke karte idu sa koljena na koljeno. Sada je biti pretplatnik statusni simbol. Ima lista cekanja od 80.000 ljudi.Vecina ljudi na tribinama je 50+. Kaze se da je u Barceloni ekipa ta koja treba da animira publiku a ne obratno.
Komplikovana je to tema. Padale su glave krajem 80-tih. Te grupe, specijalno Boixos Nois su bile u stanju ucjenjivati uprave. Laporta je imao muda da ih rastjera. Sad je kao u pozoristu ali ni sa njima nije bila paklena atmosfera. Stadion je ogroman, a pretplatnicke karte idu sa koljena na koljeno. Sada je biti pretplatnik statusni simbol. Ima lista cekanja od 80.000 ljudi.Vecina ljudi na tribinama je 50+. Kaze se da je u Barceloni ekipa ta koja treba da animira publiku a ne obratno.
- ultima_palabra
#18540 Re: FC Barcelona
Ja kad pogledam tribine na TV-u izgleda mi da ima previše turista sa fotoaparatima.
- Mikady
#18541 Re: FC Barcelona
Logicno i to su oni pravi navijaci koji su prosli svasta sa Barsom do ove nove ereVecina ljudi na tribinama je 50+
Last edited by Mikady on 07/03/2013 23:04, edited 1 time in total.
- Kemal Malovčić
#18542 Re: FC Barcelona
ja kad pogledam tribine grbavice sve vidim palabru
mikady
mikady
- skenderija04
#18543 Re: FC Barcelona
Sad je velika kriza i dosta pretplatnika iznajmljuje godisnje za utakmice. Zadnji clasico u kupu se potrefio kad i sajam mobilnih uredjaja. Za jedno bolje mjesto guzonje iz Vodafone-a Nokie i sl. su izdvajali i do 1500 eura.Mnogima je to pomoglo da dobace do prvog u mjesecu. Klub je skontao da je finansijski najbolji posao superkup spanije. Taj dan godisnje ne vaze. Kako je ljeto, na stadionu su sve sami turisti a cijene paprene. Jordi Alba je placen od superkupa 14 milionaultima_palabra wrote:Ja kad pogledam tribine na TV-u izgleda mi da ima previše turista sa fotoaparatima.
- Mikady
#18544 Re: FC Barcelona
ja kad pogledam tribine grbavice sve vidim palabru
- skenderija04
#18545 Re: FC Barcelona
To je tacno, a tek oni sto u 80tim nisu vidjeli nista drugo osim skandala.Mikady wrote:Logicno i to su oni pravi navijaci koji su prosli svasta sa Barsom do ove nove ereVecina ljudi na tribinama je 50+
-
LSD
#18546 Re: FC Barcelona
Pisalo se nešto (još lani) da ce Rosell vratiti Boixos Nois na Camp Nou....zato šta radi sve suprotno Laporti
a Loporta je nogirao sa stadiona tu desnicarsku bandu koja je pravila belaje godinama....onog gađanje Figa svinjskom glavom je nazaboravno
A da fali bilo kakav vid navijanja na Campu - to je ocito....atmosfera je baš ko na sahrani.
Imaju mnogo vecu podršku kad igraju u gostima, jer Boixosi mogu tamo ici.
A da fali bilo kakav vid navijanja na Campu - to je ocito....atmosfera je baš ko na sahrani.
- skenderija04
#18547 Re: FC Barcelona
U goste putuju. Rosell je imao tu ideju da oformi tribinu sa mladim ljudima koji ce doci da navijaju. Kada je vidio da ono sto je on zamislio nije moguce a to je da ti omladinci prvo odu u crkvu, pa onda na stadion gdje ce bodriti ekipu od prve do devedesete minute, a onda sretni odu na sladoled, odlucio je da potegne staru gardu. Cetvrtu utakmicu su se popeli na treci prsten stadiona i bacili baklju medju navijace RealaLSD wrote:Pisalo se nešto (još lani) da ce Rosell vratiti Boixos Nois na Camp Nou....zato šta radi sve suprotno Laporti![]()
a Loporta je nogirao sa stadionu tu desnicarsku bandu koja je pravila belaje godinama....onog gađanje Figa svinjskom glavom je nazaboravno
![]()
- Kemal Malovčić
#18548 Re: FC Barcelona
i nožem i lancem i pajserom u glavu udari razvali za barsinu slavu
- skenderija04
#18549 Re: FC Barcelona
Kemo dragi, sad se na stadionu Barcelone ne smije zapaliti cigara a ne baklja...Kemal Malovčić wrote:i nožem i lancem i pajserom u glavu udari razvali za barsinu slavu
- Mikady
#18550 Re: FC Barcelona
sa ledjaKemal Malovčić wrote:i nožem i lancem i pajserom u glavu udari razvali za barsinu slavu