Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
cvijet s reverom

#18501 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

kakavdanakneiskustvu wrote:gdje u zenici ofarbati hlače?
Gdje se moze kupiti veliki papagaj?
clio_dci120

#18502 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Jedini zoo shop koji znam da ima u Zenici je onaj u soping centru, udjes na glavni ulaz, prodjes one prve stepenice sto vode na sprat i odmah iduce stepenice sto vode u podzemnu garazu (desno). Sa desne strane na kraju hodnika ima taj zoo shop, ne znam sta imaju od zivotninja, ali imali su solidan izbor artikala za odrzavanje njege ljubimaca.

Imas i zoo shop u Fisu, ne znam sta oni imaju.
nacho_

#18503 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

U Reisa Čauševića ili Šolajinoj je nekad bio farbar.

Image
kakavdanakneiskustvu

#18504 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

nacho_ wrote:

Image

znam da je tu bio,ali jos prije 20 godina,ne znam je li i dalje tu
nacho_

#18505 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
nacho_ wrote:

Image

znam da je tu bio,ali jos prije 20 godina,ne znam je li i dalje tu
Ja znam da je bio tu, ali prije 5 godina. :D
kakavdanakneiskustvu

#18506 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

zapaljeno auto u blatuši,sinoć
avenija

#18507 Re: Zeničani

Post by avenija »

clio_dci120 wrote:Jedini zoo shop koji znam da ima u Zenici je onaj u soping centru, udjes na glavni ulaz, prodjes one prve stepenice sto vode na sprat i odmah iduce stepenice sto vode u podzemnu garazu (desno). Sa desne strane na kraju hodnika ima taj zoo shop, ne znam sta imaju od zivotninja, ali imali su solidan izbor artikala za odrzavanje njege ljubimaca.

Kada smo vec kod Soping centra, je li neko jeo u onom self service restoranu Ekpres kakve su cijene i hrana ?
Satori

#18508 Re: Zeničani

Post by Satori »

Kada smo vec kod Soping centra, je li neko jeo u onom self service restoranu Ekpres kakve su cijene i hrana ?[/quote]

Slab izbor, cijene osrednje, porcije solidne, hrana dobra.
Odlicna im je Begova corba, mislim da je 2,5 KM a komotno je moze dvoje jesti.
Bolja polovina je jeo rizu i cuftete i odusevio se. Ne sjecam se koliko je to kostalo, ali znam da je sa kruhom, salatom, vodom sve skupa bilo oko 7-8 KM.
Freamon Lester

#18509 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Dana 07.04.2017.godine, u vremenu od 20,30 do 21,45 sati, od strane policijski službenika PS Crkvice, izvršena je racija u U.O. Zdravljak Eonb, Sačmos, Acedenija,Frinds,La Cartier i BP T-oil.Proteklo uredno.
:lol: :lol: :lol:
Throttle

#18510 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Pa u ovom saopštenju izgleda jedino ispravno napisano je "PS Crkvice" :lol:
Freamon Lester

#18511 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Throttle wrote:Pa u ovom saopštenju izgleda jedino ispravno napisano je "PS Crkvice" :lol:
SDA je to uhljebio. :D
cvijet s reverom

#18512 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

;-)
clio_dci120 wrote:Jedini zoo shop koji znam da ima u Zenici je onaj u soping centru, udjes na glavni ulaz, prodjes one prve stepenice sto vode na sprat i odmah iduce stepenice sto vode u podzemnu garazu (desno). Sa desne strane na kraju hodnika ima taj zoo shop, ne znam sta imaju od zivotninja, ali imali su solidan izbor artikala za odrzavanje njege ljubimaca.

Hvala ali nema.
Norm

#18513 Re: Zeničani

Post by Norm »

belfy wrote:https://www.zenicablog.com/foto-pehare- ... jesakinja/

ja bih samo ponovo da se svim nadleznim sjetim blize i dalje familije. prosli put je ovo bio smrtni slucaj. a sve to radi jednog kabla koji Federacija treba da odobri da se postavi. jos je tamo postavljen onaj reflektor od strane vlasnika restorana koji ne doprinosi vidljivosti, nego upravo suprotno. hvala vlastima (svakoj ponaosob i svima zajedno) picka im materina. izvinjavam se na mom francuskom...

P.S. ja mislim da barem cetvrti put pominjem ovaj problem u nekoliko godina (barem dvije)...

...ali belfy druze sad ce postovaoci lika i djela naseg vrlog guru-a reci da to nije nadleznost nasih gradskih vlasti...mislim da je Sarajevo krivo za sve... :izet: :izet: :izet:
Casual's

#18514 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Norm wrote:

ja bih samo ponovo da se svim nadleznim sjetim blize i dalje familije. prosli put je ovo bio smrtni slucaj. a sve to radi jednog kabla koji Federacija treba da odobri da se postavi. jos je tamo postavljen onaj reflektor od strane vlasnika restorana koji ne doprinosi vidljivosti, nego upravo suprotno. hvala vlastima (svakoj ponaosob i svima zajedno) picka im materina. izvinjavam se na mom francuskom...

P.S. ja mislim da barem cetvrti put pominjem ovaj problem u nekoliko godina (barem dvije)...

...ali belfy druze sad ce postovaoci lika i djela naseg vrlog guru-a reci da to nije nadleznost nasih gradskih vlasti...mislim da je Sarajevo krivo za sve... :izet: :izet: :izet:
Image
Norm

#18515 Re: Zeničani

Post by Norm »

Casual's wrote:
Norm wrote:

Image
:thumbup: odlicna slika, svaka cast...
...ali ni ova nije losa....
Image

...doduse dos'o co'jek tobe... :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Nego rasvjeta petlje je u nadleznosti Opcine/Grooda Zenica a posto nemaju para da to saniraju nek prodaju jednu fontanu... :D
Casual's

#18516 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Opet lupaš nadležnosti... :D
clio_dci120

#18517 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Sepic osniva stranku, bit ce zanimljivo vidjeti ko ce u Ze od zelenih "preletiti". Navodno se vec dosta nezadovoljnih zelenih raspituje.
Od jednog vijecnika na kafi cujem da navodno SC se pravo zadala da smijene nacelnika, traze podrsku da smijene Dofua, problem zelenih je sto nisu sigurni bili dobili izbore. Ovo, kazem je kako sam cuo, mozda je i suplja.

Kamen nam moze dati vise informacija.
Norm

#18518 Re: Zeničani

Post by Norm »

Casual's wrote:Opet lupaš nadležnosti... :D
...sta's kad preseravam... :lol:
Casual's

#18519 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Norm wrote:
Točno, što bi Keleštura rek'o... :lol:
Ajatolah_

#18520 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Satori wrote:
avenija wrote:Kada smo vec kod Soping centra, je li neko jeo u onom self service restoranu Ekpres kakve su cijene i hrana ?
Slab izbor, cijene osrednje, porcije solidne, hrana dobra.
Odlicna im je Begova corba, mislim da je 2,5 KM a komotno je moze dvoje jesti.
Bolja polovina je jeo rizu i cuftete i odusevio se. Ne sjecam se koliko je to kostalo, ali znam da je sa kruhom, salatom, vodom sve skupa bilo oko 7-8 KM.
Što se tiče ponude, vidim na FB da prave nekih 15+ jela, od toga dnevno 5-6 na meniju, ništa fensi... uobičajeno za ekspres restorane. I meni je neko rekao da je dobra hrana, ali nisam nikad bio.
channel10

#18521 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:Sepic osniva stranku, bit ce zanimljivo vidjeti ko ce u Ze od zelenih "preletiti". Navodno se vec dosta nezadovoljnih zelenih raspituje.
Od jednog vijecnika na kafi cujem da navodno SC se pravo zadala da smijene nacelnika, traze podrsku da smijene Dofua, problem zelenih je sto nisu sigurni bili dobili izbore. Ovo, kazem je kako sam cuo, mozda je i suplja.

Kamen nam moze dati vise informacija.
Bolje je i jednim i drugim da ne čačkaju mecku jer bi ih moglo biti manje nego što ih sad ima u skupštini grada.
belfy

#18523 Re: Zeničani

Post by belfy »

Freamon Lester wrote:
Kupio 2 l soka... :lol:
izgleda da je zaista tako, jer drugi doprinos, osim slika sa sokom nije pomenut...
clio_dci120

#18524 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Danas sjedim u basti Carpe Diema i da odem do WC-a udjem u objekat i prolazim pored onoga separea, kad tamo sjede vrhuske SDA i SC.
Kako se brzo zaborave predizborne svadje. :D
I defintivno najveci levati ispali glasaci SC--a. :-D
Norm

#18525 Re: Zeničani

Post by Norm »

Casual's wrote:
Norm wrote:
Točno, što bi Keleštura rek'o... :lol:
...ako Kele, moralna vertikala, tako kaze onda ga slusaj... ;-)
Post Reply