to je kod tebe naknada za prevoz na posao i sa posla, koristio-ne koristio van radnog vremena (mada je u principu ne bi trebao ostvarivati). Primijeni i ovdje isto.mali_milojica wrote: Inace studenti hodaju samo kuca-fakultet-kuca,ne izlaze nikad u grad,uce,rade na naucnim radovima.
Ukratko,posao mi je 1.5km od kuce i redovno dobijam kupon,ne mogu dobiti pare umjesto nj. Isti prodajem za 30 KM jer GRAS koristim u rijetkim situacijama i iskljucivo komercijalu,ne znam jesam li usao u tramvaj zadnjih 5 godina.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- perfect_guy
#18501 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- drug_profi
#18502 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa ti i nemaš pravo na kupon. Zna li ti poslodavac pravu adresu stanovanja?mali_milojica wrote: Inace studenti hodaju samo kuca-fakultet-kuca,ne izlaze nikad u grad,uce,rade na naucnim radovima.
Ukratko,posao mi je 1.5km od kuce i redovno dobijam kupon,ne mogu dobiti pare umjesto nj. Isti prodajem za 30 KM jer GRAS koristim u rijetkim situacijama i iskljucivo komercijalu,ne znam jesam li usao u tramvaj zadnjih 5 godina.
Ili hajmo ovako, posto ne koristis taj kupon, daj te pare odmah grasu, nemoj da firma daje za tebe.
Znaci od plate izdvoji petobu i daj Grasu.
Moze se i takav zakon napraviti.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#18503 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa naravno da zna. Ima kolega koji zive preko ulice od posla pa dobijaju kupone.drugi profil wrote:Pa ti i nemaš pravo na kupon. Zna li ti poslodavac pravu adresu stanovanja?mali_milojica wrote: Inace studenti hodaju samo kuca-fakultet-kuca,ne izlaze nikad u grad,uce,rade na naucnim radovima.
Edit,tacnije 1.8 km sam od posla.
Kakav god zakon drzava donese ja cu ga postovati.
- drug_profi
#18504 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa uglavnom ti po zakonu nemaš pravo na naknadu za prevoz. A to što ti poslodavac daje to je njegov izbor.mali_milojica wrote:Pa naravno da zna. Ima kolega koji zive preko ulice od posla pa dobijaju kupone.drugi profil wrote:Pa ti i nemaš pravo na kupon. Zna li ti poslodavac pravu adresu stanovanja?mali_milojica wrote: Inace studenti hodaju samo kuca-fakultet-kuca,ne izlaze nikad u grad,uce,rade na naucnim radovima.
Edit,tacnije 1.8 km sam od posla.
Kakav god zakon drzava donese ja cu ga postovati.
I još nešto, građanska je dužnost NE poštovati nepravedne zakone.
Mislim da je to Gandhijeva izreka.
-
omar little
#18505 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vidi fasistickog mentaliteta, drzava donese zakon da se ljudi protjeruju iz svojih kuca zato i to ima da se postuje. 
- mali_milojica
#18506 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kakva zamjena tezaomar little wrote:vidi fasistickog mentaliteta, drzava donese zakon da se ljudi protjeruju iz svojih kuca zato i to ima da se postuje.
Pazi,bosancima puna usta BiH,to FB komentari i statusi,Instagram ratnici,sutra bi u rat isli za BiH, a kad treba gradit drzavu,kad treba postovati zakon,kad treba dati 1.6 KM za kartu,platiti vodu,grijanje,pekaru hljeb,nemoj majke ti,gdje cu dati pare i gleda se kako izbjeci placanje svega sto mi ne mogu iskljuciti,daj da zajebem nekoga.
-
omar little
#18507 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nikakva zamjena. direktno izvedeno iz tvoje izjave.mali_milojica wrote:Kakva zamjena tezaomar little wrote:vidi fasistickog mentaliteta, drzava donese zakon da se ljudi protjeruju iz svojih kuca zato i to ima da se postuje.![]()
Pazi,bosancima puna usta BiH,to FB komentari i statusi,Instagram ratnici,sutra bi u rat isli za BiH, a kad treba gradit drzavu,kad treba postovati zakon,kad treba dati 1.6 KM za kartu,platiti vodu,grijanje,pekaru hljeb,nemoj majke ti,gdje cu dati pare i gleda se kako izbjeci placanje svega sto mi ne mogu iskljuciti,daj da zajebem nekoga.
bosnjin mentalitet nije ovdje trenutna tema (sto se slazem, daj mi sve ali da ja kurca nikom ne platim, hoce socijalnu drzavu, ali bi radje uzimao pola plate u toplom obroku da ne bi platio porez od kojeg se, teoretski, trebaju financirati ti silni programi ) nego debilan prijedlog tjeranja nekoga da kupuje nesto sto ne zeli.
- vješalica
#18508 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sta ti sve mozes izmisliti aahhadrugi profil wrote:Pa ti i nemaš pravo na kupon. Zna li ti poslodavac pravu adresu stanovanja?mali_milojica wrote: Inace studenti hodaju samo kuca-fakultet-kuca,ne izlaze nikad u grad,uce,rade na naucnim radovima.
Ili hajmo ovako, posto ne koristis taj kupon, daj te pare odmah grasu, nemoj da firma daje za tebe.
Znaci od plate izdvoji petobu i daj Grasu.
Moze se i takav zakon napraviti.
Poslodavac zna gdj mu zivi uposlenik
I on mu 'naradi' taj kupon koji je njegova odluka da mu daje i plati Grasu pa dadne zaposleniku
A on sto preproda kartu neko je kupi za 30km i vozi se ko grof a ne ko zadnja šuša i šljaka svercerska, je njegova stvar a tvoja liubomora i zavist pa si jos uzeo raspredat jel ima pravo ili nema
A lik sigurno ima.ugovorni odnos sa njim
- vješalica
#18509 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sve sto moze da se ne plati u gradu ne treba platitimali_milojica wrote:Kakva zamjena tezaomar little wrote:vidi fasistickog mentaliteta, drzava donese zakon da se ljudi protjeruju iz svojih kuca zato i to ima da se postuje.![]()
To su zeleni dzamijski komunisti omogucili
Tipicno razmisljanje 'sarajlijica' i 'carsijasa' sa dna kace
Drzava mu obezbjedi nije sala beneficiranu kartu sa odredjejim procentom samostalog ucesca i on opet nece da kupuje i trazi zamjerke
A fali se kupovinom karte u komercijali da pokaze kako je nobl a stvar je takva sto tamo nema sanse uci bez karte jer bi te sofer i konndukter izbacili na njusku
- vješalica
#18510 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
[quote="drugi profil"]
Pa uglavnom ti po zakonu nemaš pravo na naknadu za prevoz. A to što ti poslodavac daje to je njegov izbor.
Mislim da je to Gandhijeva izreka.[/quote]
Gandijve izreke su obavezujuce za realizaciju gradjanskih prava i neposluha u Bosni i Hercegovini pored zakonskih idrugih propisa
Mores se komotno na Sudu pozvat nnaiste
Sluzio bi kao antologijska sprdancija
Pa uglavnom ti po zakonu nemaš pravo na naknadu za prevoz. A to što ti poslodavac daje to je njegov izbor.
Mislim da je to Gandhijeva izreka.[/quote]
Gandijve izreke su obavezujuce za realizaciju gradjanskih prava i neposluha u Bosni i Hercegovini pored zakonskih idrugih propisa
Mores se komotno na Sudu pozvat nnaiste
Sluzio bi kao antologijska sprdancija
- insaneinthebrain
#18511 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pocelo je
malo do otoke i drvenije da ti policajci svrate. ne bi im skodiloo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gusic-k ... /170802098
malo do otoke i drvenije da ti policajci svrate. ne bi im skodiloo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gusic-k ... /170802098
- Streptokok
#18512 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zaista ne razumijem u cemu je problem preprodaja kupona i zasto je to krivicno djelo.
Ako ima nek ko bolje vlada materijom da nam objasni zasto je ovo kaznjivo po kz?
Ako ima nek ko bolje vlada materijom da nam objasni zasto je ovo kaznjivo po kz?
- Sodom1
#18513 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sto neko rece , duzni 200 miliona a oni ufatili 2 preprodavca

- Streptokok
#18514 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Iz iste stranke direktori pokrali milione a ovaj bi da hapsi ljude koji prodaju kupone koji su uredno placeni. Ko je ovdje lud?Sodom1 wrote:Sto neko rece , duzni 200 miliona a oni ufatili 2 preprodavca![]()
-
Juliuscezar
#18515 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo kolektivizam, ljeti idemo na drzavne farme
-
AmirBaa
#18516 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Logikamali_milojica wrote: Jesi li student? Jesi. Moras platiti kartu.
Moze se provesti i na drugi nacin. Vlada sa Univerzitetom digne skolarine za 500 KM i i tih 500 KM preusmjeri GRAS-u. Karta za GRAS gratis uz upis. Ne platis skolarinu,nema fakulteta.
Jesi li zaposlen? Jesi. Plati kartu.
Zakon je takav,dok se ne promjeni.
Ili cemo iz zakona uzimati samo sto nam odgovara i kada nam odgovara?
RTV taksa?
Ne svidja ti se da placas uz racune od el. energije kod EP BiH? Raskines ugovor i potpises sa EP RS ili EP HZHB i nema rtv takse.
-
dust71000
#18517 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kanton tjera hiljade ljudi da uzmu kupon umjesto da im isplste naknadu za prevoz i tako podstiče 'kriminal' jer će svako onaj ko ne koristi gras pokušati da ga proda. Sada ce pokusati da natjeraju i SDA firme tj. javna preduzeca da svojim radnicima obavezno kupuju kupone umjesto da im isplacuju naknadu, cime ce preprodaju samo povecati. Umjesto da gras unormali prevoz pa da vrati desetine hiljada ljudi koji su u zadnjih 6-7 godina prestali da uzimaju kupon jer od njega nemaju nikakve koristi (i sam sam takav), Kanton ce natjerati odredjene kategorije koje moze da placaju uslugu koju ne koriste i finansiraju njihovu glasacku bazu te saniraju visedecenijski kriminal. To su Kifla i njegovi menadžeri - opali harač umjesto da riješiš problem. Ova naplata godišnjih karata studentima bez obzira da li koriste javni prevoz ili ne je tek pocetak cirkusa. Sljedece je vjerovatno da ce penzioneri morati platiti harac grasu ako zele da primaju penziju. Van pameti.
- Maharadza
#18518 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
mali_milojica wrote:Jesi li student? Jesi. Moras platiti kartu.drugi profil wrote:Ne radi se uopste o istim davanjima i namjenama. PDV placa svako.mali_milojica wrote:A sto placate onda PDV?
Kod hljeba,mlijeka,soli,goriva,cigare,svake pi.. materine ide 17% drzavi.
Sto placate akcize na cigare i gorivo?
Dabogda nam karta za GRAS od 1.5 KM bio najveci problem. Ili rtv taksa od 7 KM.
Udariti porez jednoj kategoriji stanovnistva radi odrzavanja firme koja je od opsteg znacaja nema nikakvog smisla. Vise bi smisla imalo da se svim zaposlenim gradjanima kantona udari porez za GRAS, mada bi se i to cak moglo oboriti bez problema jer se radi o placanju usluge privrednom subjektu.
RTV taksa također, ako je neće platiti SVI gradjani BiH, onda nema smisla da je placaju samo oni jadnici koji imaju ugovore sa EPBiH, nebitno sta misle i da li koriste te javne servise.
Moze se provesti i na drugi nacin. Vlada sa Univerzitetom digne skolarine za 500 KM i i tih 500 KM preusmjeri GRAS-u. Karta za GRAS gratis uz upis. Ne platis skolarinu,nema fakulteta.
Jesi li zaposlen? Jesi. Plati kartu.
Zakon je takav,dok se ne promjeni.
Ili cemo iz zakona uzimati samo sto nam odgovara i kada nam odgovara?
RTV taksa?
Ne svidja ti se da placas uz racune od el. energije kod EP BiH? Raskines ugovor i potpises sa EP RS ili EP HZHB i nema rtv takse.
#pozakonu
- vješalica
#18519 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
po zakonu o javnom redu i miru to je prekršajStreptokok wrote:Zaista ne razumijem u cemu je problem preprodaja kupona i zasto je to krivicno djelo.
ako na javnom mjestu tuše karte za prevoz
osim toga karte za prevoz su vrijdnosni papir pa nema logike da je preprodaja ikako legalna
- vješalica
#18520 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
more student auto imatiAmirBaa wrote: Logikastudent ne moze auto imati ? Ili ko je zaposlen i ima auto, koji ce kurac njemu kupon, da mu novcanik izgleda deblje? Tebi da drzava pocne naplacivati zrak ti bi meni se cini placao bez ikakvih problema, zato nam i jeste ovako, jer nas guze koliko god mogu a niko se ne buni iako boli mnogo.
ali u tom slučaju taj student pošto je auto luxuzna kategorija
onda neće plaćati upis 100 maraka kao oni koji nemaju već će platiti 1000
i vanredni isto tako, nek plate punu cijenu karte, oni što ponavljaju godine isto tako nek zveknu 50 maruna i diskusija završena
isto kao što nema logike da penzioner od 300 maraka plaća kartu 6 maraka, a onaj preko 1000 da plaća 14 ili koliko je već
definitivno treba uspostaviti reda u svim segmentima društva kad su u pitanju pojedine kategorije
-
AmirBaa
#18521 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
cekaj, prvo mi reci je li ovo sarkasticno ili stvarno ovako razmisljas ?vješalica wrote:more student auto imatiAmirBaa wrote: Logikastudent ne moze auto imati ? Ili ko je zaposlen i ima auto, koji ce kurac njemu kupon, da mu novcanik izgleda deblje? Tebi da drzava pocne naplacivati zrak ti bi meni se cini placao bez ikakvih problema, zato nam i jeste ovako, jer nas guze koliko god mogu a niko se ne buni iako boli mnogo.
ali u tom slučaju taj student pošto je auto luxuzna kategorija
onda neće plaćati upis 100 maraka kao oni koji nemaju već će platiti 1000i karta mu ne treba
i vanredni isto tako, nek plate punu cijenu karte, oni što ponavljaju godine isto tako nek zveknu 50 maruna i diskusija završena
isto kao što nema logike da penzioner od 300 maraka plaća kartu 6 maraka, a onaj preko 1000 da plaća 14 ili koliko je već
definitivno treba uspostaviti reda u svim segmentima društva kad su u pitanju pojedine kategorije
- DaffyDuck
#18522 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mi smo ludi, a vjesalica i mali milojko dobro razumiju tematiku. Vide ono sto mi tupani ne razumijemo. Molim ih da nam nacrtaju.Streptokok wrote:Iz iste stranke direktori pokrali milione a ovaj bi da hapsi ljude koji prodaju kupone koji su uredno placeni. Ko je ovdje lud?Sodom1 wrote:Sto neko rece , duzni 200 miliona a oni ufatili 2 preprodavca![]()
- mali_milojica
#18523 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nemam ti sta crtati,citaj sta dresdener pise.DaffyDuck wrote:Mi smo ludi, a vjesalica i mali milojko dobro razumiju tematiku. Vide ono sto mi tupani ne razumijemo. Molim ih da nam nacrtaju.Streptokok wrote:Iz iste stranke direktori pokrali milione a ovaj bi da hapsi ljude koji prodaju kupone koji su uredno placeni. Ko je ovdje lud?Sodom1 wrote:Sto neko rece , duzni 200 miliona a oni ufatili 2 preprodavca![]()
Skoro svaki javni prijevoz u evropi radi s gubitkom,a drzava pokriva gubitke. Ali mislim da smo sampioni svemira sa brojem subvencioniranih karata. Imamo 1000 kategorija koje primaju subvenciju na karte,preko ledja GRAS.
Ne placam ja vodu,grijanje,odvoz smetlja,odrzavanje,struju i ostale komunalije zbog zelenih,crvenih,ovih ili onih. Nego zbog sebe. Necu dugove da vucem i opterecujem svoju nekretninu i rusim joj vrijednost,da ne kazem da ce danas ili sutra drzava udariti teret na dugove duznicima.
Hoces da se skolujes,plati.
Hoces da se vozis,plati.
Hoces da jebes a da ne udje. E nece moci.
Naucite se vise da postujete zakon i da nema nista djabe. Na kraju krajeva,neko je i birao ovu vlast,nisu pali s Marsa.
-
AmirBaa
#18524 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
[quote="mali_milojica"
Mi smo ludi, a vjesalica i mali milojko dobro razumiju tematiku. Vide ono sto mi tupani ne razumijemo. Molim ih da nam nacrtaju.[/quote]
Nemam ti sta crtati,citaj sta dresdener pise.
Skoro svaki javni prijevoz u evropi radi s gubitkom,a drzava pokriva gubitke. Ali mislim da smo sampioni svemira sa brojem subvencioniranih karata. Imamo 1000 kategorija koje primaju subvenciju na karte,preko ledja GRAS.
Ne placam ja vodu,grijanje,odvoz smetlja,odrzavanje,struju i ostale komunalije zbog zelenih,crvenih,ovih ili onih. Nego zbog sebe. Necu dugove da vucem i opterecujem svoju nekretninu i rusim joj vrijednost,da ne kazem da ce danas ili sutra drzava udariti teret na dugove duznicima.
Hoces da se vozis,plati.
Naucite se vise da postujete zakon i da nema nista djabe. Na kraju krajeva,neko je i birao ovu vlast,nisu pali s Marsa.[/quote]
pa sam si sebe ukopao. HOCES DA SE VOZIS, PLATI. A ne: PLATI PA SE VOZI AKO HOCES, A I NE MORAS, SAMO PLATI.
Mi smo ludi, a vjesalica i mali milojko dobro razumiju tematiku. Vide ono sto mi tupani ne razumijemo. Molim ih da nam nacrtaju.[/quote]
Nemam ti sta crtati,citaj sta dresdener pise.
Hoces da se vozis,plati.
Naucite se vise da postujete zakon i da nema nista djabe. Na kraju krajeva,neko je i birao ovu vlast,nisu pali s Marsa.[/quote]
pa sam si sebe ukopao. HOCES DA SE VOZIS, PLATI. A ne: PLATI PA SE VOZI AKO HOCES, A I NE MORAS, SAMO PLATI.
- Streptokok
#18525 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A ako si platio a ne treba ti ne smijes prodati nego pusti da propadne i svaki mjesec tako. Ovo je hajducija i otpor je duznost.