Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18501 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Naravno da će se ponoviti, čim se napravi ogroman hajp oko nečeg drugog, samo lakapo 
- MarlboroGold
#18503 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
LOTR serijaVelkoski wrote:Naravno da će se ponoviti, čim se napravi ogroman hajp oko nečeg drugog, samo lakapo
Tolkien je ipak King
- bunk
#18504 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A i da je Daenerys u prosloj sezoni opalila samar Tyrionu kad ju je odgovorao da napadne Dubrovnik zbog civila odletila tamo sa ne jednim nego tri zmaja i sprzila ih do temelja za po sata,jos tad nisu imali ovako usavrsena oruzja za borbu sa zmajevima...
Last edited by bunk on 14/05/2019 20:54, edited 1 time in total.
- kamberovica polje
#18505 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tolkien je king, ali producenti nisu. Garant će ubacit crne vilenjake, transgender orkove i gay patuljke.MarlboroGold wrote:LOTR serijaVelkoski wrote:Naravno da će se ponoviti, čim se napravi ogroman hajp oko nečeg drugog, samo lakapo![]()
Tolkien je ipak King
- bunk
#18506 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
250 miliona dolara za prava na snimanje 4 ili 5 sezona.kamberovica polje wrote:Tolkien je king, ali producenti nisu. Garant će ubacit crne vilenjake, transgender orkove i gay patuljke.MarlboroGold wrote:LOTR serijaVelkoski wrote:Naravno da će se ponoviti, čim se napravi ogroman hajp oko nečeg drugog, samo lakapo![]()
Tolkien je ipak King
Tu nece biti mjesta za milimetar odstupanja od onoga sto je postovani i voljeni Tolkien zapisao i zacrtao.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#18507 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ako budu snimali Silmarillion kosto je receno da to moze samo u seriji se snimiti onda ce biti strava... GoT je mala maca za Silmarillion
- bunk
#18508 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Slazem se potpuno.Uz svo duzno postovanje ka debelom..pici wrote:ako budu snimali Silmarillion kosto je receno da to moze samo u seriji se snimiti onda ce biti strava... GoT je mala maca za Silmarillion
- MarlboroGold
#18509 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da neće Silmarillion već vrijeme kad je Aragorn bio mlađi... negdje sam to pročitao. I ja bih prije volio Silmarillion od pjesme stvaranja svijeta, izdaje Melkora/Morgotha itdpici wrote:ako budu snimali Silmarillion kosto je receno da to moze samo u seriji se snimiti onda ce biti strava... GoT je mala maca za Silmarillion
Što se mene tiče može i od stvaranja prvih prstenova.
- kamberovica polje
#18510 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Debeli i Tolkien nisu za usporedbu ni u kakvoj varijanti.pici wrote:ako budu snimali Silmarillion kosto je receno da to moze samo u seriji se snimiti onda ce biti strava... GoT je mala maca za Silmarillion
Tolkienova djela su zamišljena kao zamjena za davno izgubljene anglo saxonske epove koji su nestali normanskim tj. francuskim osvajanjem engleskog kraljevstva 1066. Te se godine odvila bitka kod Hastingsa u kojoj je kralj engleske postao Francuz, a Tolkien je smatrao da je time ugašeno englesko mitološko naslijeđe.
Kao i svi epovi, LOTR, Hobbit i Silmarillion se baziraju na borbi dobra i zla. Naravno da iza Tolkienovih dijela stoji ogromna dubina svijeta i jezika koje je osmislio koji daju život njegovim djelima.
Treba i uzeti u obzir da je čovjek iz prve ruke vidio užase 1. Svj. rata u bitci kod Somme gdje su mu pred očima poginuli svi prijatelji pa je stalno nakon toga bježao u svoje djela koja nije htio opterećivat okrutnom realnošću.
Martin se više bazirao na europskoj historiji koja je prožeta mnogim krvavim ratovima, spletkama, svrgavanjima, osvajanjima i okrutnostima. Njega daleko više zanima politička intriga i vječita borba dobra i zla, ali unutar samog čovjeka.
Po meni ih uopće ne treba stavljati u koliziju i uspoređivati kao dvije suprotstavljene strane gdje je jedna bolja, a druga lošija. Naravno da je Tolkien nedodirljivi babo fantastike, ali Martin u svom sektoru suvereno vlada.
Još jedna stvar, posebnost GoTa ko serije je bila u tome što knjige nisu bile do kraja napisane, pa smo uvijek strijepili u neizvjesnosti šta će se dogosit. Silmarillion je napisan prije skoro 50 god.
Last edited by kamberovica polje on 14/05/2019 21:39, edited 1 time in total.
- pici
#18511 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ovo je jedino sto bi zasjenilo GoTTolkien ju je opisao sljedećim riječima:
"Silmarillion je povijest ratova koje su izgnani vilenjaci vodili protiv neprijatelja, uglavnom na sjeverozapadu Međuzemlja. Nekoliko priča govori o pobjedi, ali je u njima skrivena i tragedija, te završavaju katastrofom i nestankom staroga svijeta".
- MarlboroGold
#18512 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ili uspon i pad Numenora 
- Optimus09
#18513 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ova zadnja sezona kosta oko 15 miliona dolara po epizodi manje vise.
To nije bas mali budzet
To nije bas mali budzet
- kamberovica polje
#18514 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bitka Fingolfina i Morgotha bi bila highlight serije.MarlboroGold wrote:Ili uspon i pad Numenora
Then Morgoth hurled aloft Grond, the Hammer of the Underworld, and swung it down like a bolt of thunder. But Fingolfin sprang aside, and Grond rent a mighty pit in the earth.... Many times Morgoth essayed to smite him, and each time Fingolfin leaped away...; and he wounded Morgoth with seven wounds, and seven times Morgoth gave a cry of anguish, whereat the hosts of Angband fell upon their faces in dismay, and the cries echoed in the Northlands.
- MarlboroGold
#18515 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
moRe i tokamberovica polje wrote:Bitka Fingolfina i Morgotha bi bila highlight serije.MarlboroGold wrote:Ili uspon i pad Numenora
Then Morgoth hurled aloft Grond, the Hammer of the Underworld, and swung it down like a bolt of thunder. But Fingolfin sprang aside, and Grond rent a mighty pit in the earth.... Many times Morgoth essayed to smite him, and each time Fingolfin leaped away...; and he wounded Morgoth with seven wounds, and seven times Morgoth gave a cry of anguish, whereat the hosts of Angband fell upon their faces in dismay, and the cries echoed in the Northlands.
- karanana
#18516 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa jebi ga, mogla je onda sama sa tri zmaja preletiti narrow sea i spaliti dubrovnik u trecoj-cetvrtoj sezoni.
koji se kurac zajebavala sa unsulliedima i dotrakijima i onim zajebancijama na koje je nailazila na esosu.
koji se kurac zajebavala sa unsulliedima i dotrakijima i onim zajebancijama na koje je nailazila na esosu.
- karanana
#18517 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja mislim da je ona odlucila da sve popali u pola borbe kad su njene snage vec bile unutradzipalo wrote:Meni samo nije jasno zasto je poslala svoju vojsku unutra i onda pali sve redom, njena vojska se rasula svuda po gradu a ona i dalje pali i svoje i protivnike. Totalno nejasno i besmisleno.MarlboroGold wrote:Pa to ti je narod jbg. Šta oni znaju. Obično vjeruju onima koji vladaju. Nakon walk of shame kojeg je Cersei morala obaviti tu se pokazalo da nju narod ne podržava i da se kasnije totalno izolirala u dvorcu.kamberovica polje wrote:Šljam koji je spaljen, je podržavao smaknuće Neda Starka, smaknuće Tyriona, pljuvao po Cersei i istu bi stvar i njoj napravio tako da...
Ali hade da jesu šljam, Dany je bukvalno izvršila genocid sa Drogonom i vojskom. Koliko god Cersei bila loša ispala je cvjećka spram nje čak ako se uzme u obzir i ono sa wildfire.
- Layne
#18518 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa cijep'o je drva i gradio kapelicu u šestoj sezoni cini mi se. Pa je onda iscjep'o i one likove što su mu pobili rajupici wrote:bio je jedan leak koji kao na kraju pokazuje likove serijala koji su prezivjeli i sta dalje rade, medju njima i Sandor kako sijece drva i gradi kapelicu negdje na nekom imanju... to bi vec bilo Tolkinovskipo Martinu ide... mmmmmmmm
- karanana
#18519 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa jaLayne wrote:Pa cijep'o je drva i gradio kapelicu u šestoj sezoni cini mi se. Pa je onda iscjep'o i one likove što su mu pobili rajupici wrote:bio je jedan leak koji kao na kraju pokazuje likove serijala koji su prezivjeli i sta dalje rade, medju njima i Sandor kako sijece drva i gradi kapelicu negdje na nekom imanju... to bi vec bilo Tolkinovskipo Martinu ide... mmmmmmmm
- pici
#18520 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a ko bi silovo po dubrovniku, zmajevi, ovako je bolje, dothrakiji su poznati silovatelji a ni sjevernjacima nije mane...karanana wrote:pa jebi ga, mogla je onda sama sa tri zmaja preletiti narrow sea i spaliti dubrovnik u trecoj-cetvrtoj sezoni.
- Dosadno mii
#18521 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa tad su bili zmajici
Game of Thrones final season viewership
Episode 1/final season premiere: 17.4 million (11.8 million for linear)
Episode 2: 15.9 million (10.3 million linear)
Episode 3 (ft. The Battle of Winterfell): 17.8 million (12.07 million linear)
Episode 4 (ft. battle aftermath, much drinking): 17.2 million (11.8 million linear)
Episode 5: 18.4 million (12.5 million linear)
Episode 6/series finale: We shall see!
Game of Thrones final season viewership
Episode 1/final season premiere: 17.4 million (11.8 million for linear)
Episode 2: 15.9 million (10.3 million linear)
Episode 3 (ft. The Battle of Winterfell): 17.8 million (12.07 million linear)
Episode 4 (ft. battle aftermath, much drinking): 17.2 million (11.8 million linear)
Episode 5: 18.4 million (12.5 million linear)
Episode 6/series finale: We shall see!
- MarlboroGold
- Riddle
#18523 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vizuelno je ovo bilo fantasticno, pogotovo iz ugla iz kojeg Cersei posmatra.
Cvrsto vjerujem da je Mad Queen endgame scenario i u knjigama, tako da nemam nista protiv ovog kraja. Bilo je znakova u knjigama i kroz cijelu seriju. Ali se ona ovdje okrenula za 180 stepeni u bukvalno jednoj epizodi. Kako je doslo do ovog i koji su razlozi nije potpuno jasno, iako su se potrudili na brzinu nabaciti tih nekoliko scena. Mislim da bi jos scena na tu temu bilo puno bolje i vaznije od tamo nekih sala o vinu, ljudima bez kite, raznih gozbi i slicno. Dakle, bilo je vremena, to da je trebalo jos epizoda mi ne pije vodu.
Jedan od najboljih likova u seriji je dobio bijedan kraj. Jaime Lannister je zavrsio kao zrtva neke cigle u zagrljaju zene koju je prethodno bio napustio, iako mu je taj cin bio srz cijele price.
Euron. Koja karikatura, dan te jebo
Lik je u seriji uspio biti vise nebitan i od kuce Dorne, iako su se ocajnicki potrudili prisiti mu nekoliko dostignuca kao ubistvo zmaja.
Konacno sam odlucio malo precesljati internet i pogledati reakcije na epizodu. Posebno je smijesno vidjeti ove Dany poklonike i kako im lice spada kad skontaju da je ona ustvari genocidni manijak. Bilo da su to razni barovi ili jednostavno par ljudi koji gledaju na kaucu, svi imaju onaj isti glupavi izraz nevjerice. To nije nasa kraljica. Losi pisci. Ovo je sranje, ona je dobra, breaker of chains...
Cvrsto vjerujem da je Mad Queen endgame scenario i u knjigama, tako da nemam nista protiv ovog kraja. Bilo je znakova u knjigama i kroz cijelu seriju. Ali se ona ovdje okrenula za 180 stepeni u bukvalno jednoj epizodi. Kako je doslo do ovog i koji su razlozi nije potpuno jasno, iako su se potrudili na brzinu nabaciti tih nekoliko scena. Mislim da bi jos scena na tu temu bilo puno bolje i vaznije od tamo nekih sala o vinu, ljudima bez kite, raznih gozbi i slicno. Dakle, bilo je vremena, to da je trebalo jos epizoda mi ne pije vodu.
Jedan od najboljih likova u seriji je dobio bijedan kraj. Jaime Lannister je zavrsio kao zrtva neke cigle u zagrljaju zene koju je prethodno bio napustio, iako mu je taj cin bio srz cijele price.
Euron. Koja karikatura, dan te jebo
Konacno sam odlucio malo precesljati internet i pogledati reakcije na epizodu. Posebno je smijesno vidjeti ove Dany poklonike i kako im lice spada kad skontaju da je ona ustvari genocidni manijak. Bilo da su to razni barovi ili jednostavno par ljudi koji gledaju na kaucu, svi imaju onaj isti glupavi izraz nevjerice. To nije nasa kraljica. Losi pisci. Ovo je sranje, ona je dobra, breaker of chains...
-
Juliuscezar
#18524 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni sasvim ima logike da neko ko se pokuša izvuci iz unistenja kroz podzemne tunele pogine u njihovom obrušavanju. Historija ima i cudnije price, jedan rimski car je umro od udara groma
- pici
#18525 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i Tolkin i Martin su uzeli svoje price iz istorije koja je surova do srzi... najpoznatiji osvajaci su zapravo koljaci, np. dzinkis kan koji je ne rusio carstva nego spaljivao citave gradove i ubijao sve od zena i djece do kera i macke... aleksandar je spalio neke persijske gradove do temelja kad mu je pridoslo da su to persijanci radili i njima, momenat ludila, o rimskim imperatorima trebale bi mi godine pisanja o njihovim pokoljima i ludostima, mracni srednji vijek sam naziv govori sve... itd itd
Meni je sezona ok samo sto su karaktere likova sjebali i njihovu interakciju medju njima i jako bitne stvari, prve dvije su ok epizode i imaju smisla, treca je bitka i to je bitka nije slager ovo ostalo povuci potegni... dany je od pocetka luda targerijanka, vratite i pogledajte od prve sezone i bice vam jasno... mene sto nervira to je sad kraj koji u sat i po mora da stavi citavu bit serije sto je po meni nemoguce al biznis holivud i ostala sranja... pocetak novog doba i kako se otarasiti drogona, dany, jona, dothrakija i neokaljanih... spalit ih sve i pobacat u more... bas me interesuje kako ce ona dvojica pedera to sve rijesiti u 90 minuta bez produzetaka
Meni je sezona ok samo sto su karaktere likova sjebali i njihovu interakciju medju njima i jako bitne stvari, prve dvije su ok epizode i imaju smisla, treca je bitka i to je bitka nije slager ovo ostalo povuci potegni... dany je od pocetka luda targerijanka, vratite i pogledajte od prve sezone i bice vam jasno... mene sto nervira to je sad kraj koji u sat i po mora da stavi citavu bit serije sto je po meni nemoguce al biznis holivud i ostala sranja... pocetak novog doba i kako se otarasiti drogona, dany, jona, dothrakija i neokaljanih... spalit ih sve i pobacat u more... bas me interesuje kako ce ona dvojica pedera to sve rijesiti u 90 minuta bez produzetaka