Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#18501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
alfonse kauders
Ljudi koji rade procjene kazu izmedju 16-30 hiljada.
Stav koji sam iznio je stav Nase stranke.
p.k.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 14/09/2014 20:15, edited 1 time in total.
- drug_profi
#18502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kakvo ba udomljavanje kerova odraslih na ulici. Samo stence se moze udomiti, a oni su mali procenat populacije.
Azili? Smjestaj i hrana za hajmo rec npr. 5000 repova. Valja to isfinansirati i zasto? Da ih drzis u zatvoru do smrti?
I pored toga oept moras uspavati 4-5 HILJADA bolesnih i starih jer vecina jeste bolesna ili agresivna.
Pa hajmo uspavati to sto se po zakonu moze i mora uspavati, pa da vidimo gdje smo.
NE. Svi bi da se hebu al da im ne udje. Spominju se rjesenja. Svako rjesenje MORA podrazumjevati eutanaziju nemalog broja.
Psima nije mjesto na ulici i onaj ko bi da ih vraca gdje ih je nasao NIJE NORMALAN. Nek ih vodi sebi u avliju.
Azili? Smjestaj i hrana za hajmo rec npr. 5000 repova. Valja to isfinansirati i zasto? Da ih drzis u zatvoru do smrti?
I pored toga oept moras uspavati 4-5 HILJADA bolesnih i starih jer vecina jeste bolesna ili agresivna.
Pa hajmo uspavati to sto se po zakonu moze i mora uspavati, pa da vidimo gdje smo.
NE. Svi bi da se hebu al da im ne udje. Spominju se rjesenja. Svako rjesenje MORA podrazumjevati eutanaziju nemalog broja.
Psima nije mjesto na ulici i onaj ko bi da ih vraca gdje ih je nasao NIJE NORMALAN. Nek ih vodi sebi u avliju.
- Banksy
#18503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Glasaću svakako, za NS teško, ali ako pk da bilo kakve garancije da može riješiti ovaj problem, ako pokaže konkretan plan i program, da popis donatora, napravi vremenski okvir, itd. moj glas će dobiti.vivaldi wrote:da se moze internetom glasat, mozda bih nekoga i zaokruzio, al iskljucivo na ovom lokalnom nivouBanksy wrote:Bude li pokazao svoj plan i preuzeo ovo na sebe, ima moj glas.vivaldi wrote: ne glasam, al ovo podrzavam
-
Pedja Kojovic
#18504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
drugi profil
Slazem se.
Hajmo uraditi sve sto zakon nalaze pa vidjeti gdje smo.
p.k.
Slazem se.
p.k.
- webby-x
#18505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jaki zahtjevi.Banksy wrote:Glasaću svakako, za NS teško, ali ako pk da bilo kakve garancije da može riješiti ovaj problem, ako pokaže konkretan plan i program, da popis donatora, napravi vremenski okvir, itd. moj glas će dobiti.
Nadam se i da za ostale stranke tražiš garancije.
Inače, Peđi je velika greška sudjelovanje na forumu.
Ovdje ga se secira do zadnjih detalja od strane ljudi koji
nikada i ne bi glasovali za NS, a nemaju priliku secirati svoje
kandidate.
- drug_profi
#18506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa meni se cini da je i to problem. keroljupci ne dozvoljavaju eutanaziju ni dokazano agresivnih pasa.Pedja Kojovic wrote:drugi profil
Slazem se.
p.k.
- webby-x
#18507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jeste, ali oni bi najradije poubijali pse, a vlasnikePedja Kojovic wrote:Hajmo uraditi sve sto zakon nalaze pa vidjeti gdje smo.
koji su pustili pse na ulicu ne bi kažnjavali ... tko će to.
-
L u c i f e r
#18508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidi Peđa, ja nisam političar pa ću direktno i otvoreno...Pedja Kojovic wrote:lucifer
Zakon o kojem mi diskutujemo nije zakon fizike, tzv. prirodni zakon sto je i logicno jer u njihovoj primjeni covjek nema slobodan izbor.
Nismo za to da se zabrani mesna industrija.
(Moglo bi se reci da ljudska civilizacija pociva na otkricu kompresovanog proteina - mesa.
Ja licno ne kupujem predmete napravljene od koze zivotinja koje ne jedemo, ali to je vjerovatno sasvim druga tema.
Lucifer, vasa aluzija na dezerterstvo...
Nemojte siriti neistinu kojom Radeljas odgovara na moje sirenje istine o njemu.
Moja porodica i ja smo rat proveli na teritoriji pod kontrolom ABiH.
(Oni u Sarajevu, na radnim obavezama, ja takodje u Sarajevu do 93 a onda svuda po malo, na radnoj obavezi)
p.k.
Pusti ba šuplju o zakonima, fizičkim, prirodnim ili nekim trećim...
Činjenica: lutalice svakodnevno ugrizaju naše građane.
Činjenica: potrebna je hitna i odlučna akcija, a ne polamuđenje, a još manje budaljakanje fanatičnih asocijalaca tipa Kendra, Dalida i ostali...
Ako je neistina za dezerterstvo, ja se izvinjavam, pošto kupio po to prodao...
Ali koliko se ja sjećam da je bila neka priča da si izašao vani preko političke štele.
A ne znam vala šta ćeš ni na radnoj obavezi bio si u ta doba mlad, al haj...
Helem nejse...
Evo da ti dam i jedan plus:
Ono što ja definitivno cijenim kod tebe i na čemu ti čestitam je što imaš muda ovde direktno komunicirati sa rajom.
Takođe podržavam to što ti kao Srbin učestvuješ u političkom životu u Sa i FBiH, jer se nadam da ćemo jednog dana uspjeti povratiti onaj lijepi multiduh Sarajeva i Bosne, za razliku od trenutnog monokrkanluka i primitivizma...
Ps: Treba vama vakih ljudi ko što sam ja, visokoobrazovanih fajtera iz privrede, pa da vidite rezultata...
- Banksy
#18509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jak glas.webby-x wrote:Jaki zahtjevi.Banksy wrote:Glasaću svakako, za NS teško, ali ako pk da bilo kakve garancije da može riješiti ovaj problem, ako pokaže konkretan plan i program, da popis donatora, napravi vremenski okvir, itd. moj glas će dobiti.
Za ono što obećavaju uraditi, da, očekujem.
- webby-x
#18510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Onda najbolje ništa ne obećavati.Banksy wrote:Za ono što obećavaju uraditi, da, očekujem.
Ne vidim kakve garancije daje Komšić.
- drug_profi
#18511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedjina komunikacija sa ljudima donosi glasove NS-u. Za manje od 50% imamo zajednicki stav, ali sam opet na opstinskim glasao za njih jer je tih <50% podudarnosti djelovalo iskreno.webby-x wrote:Jaki zahtjevi.Banksy wrote:Glasaću svakako, za NS teško, ali ako pk da bilo kakve garancije da može riješiti ovaj problem, ako pokaže konkretan plan i program, da popis donatora, napravi vremenski okvir, itd. moj glas će dobiti.
![]()
kandidate.
-
zippoo87
#18512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@alfons i @lucifer
zasto vi problem pasa lutalica pokusavate ovdje fakturisati NSu a dobro znate i vi da NS nije generator ovog problema
zasto pljuvati po nacinima rjesenja ovog problema...predlozite vi bolje i onda posaljite vasim strankama,da to usvoje,vjerujem da imaju vlast i da mogu to rijesiti DA HOCE
i jos kao "e zbog ovog ja necu glasati za NS",mislim smijesno...ali ces zato glasati za stranku,koja ne mrda prstom da ovo rijesi a moze,koja JE generator ovih problema i koja ce navodno ovo kao rijesiti ...molim vas ,manite patetike
i napisite mi ime te stranke koja se bavi ovim problemom,osim NSa ?
ne kazem ja da je ovaj prijedlog NSa mozda i najbolje rjesenje,ali se radi i zeli postici najbolje rjesenje...ja licno nisam za ubijanje ,licno volim zivotinje (imam cuku),uvijek je bilo macaka a isto tako se i ne bojim pasa,mada do sada nisam imao losa iskustva sa njima (citaj napad),mozda je to razlog
zasto vi problem pasa lutalica pokusavate ovdje fakturisati NSu a dobro znate i vi da NS nije generator ovog problema
zasto pljuvati po nacinima rjesenja ovog problema...predlozite vi bolje i onda posaljite vasim strankama,da to usvoje,vjerujem da imaju vlast i da mogu to rijesiti DA HOCE
i jos kao "e zbog ovog ja necu glasati za NS",mislim smijesno...ali ces zato glasati za stranku,koja ne mrda prstom da ovo rijesi a moze,koja JE generator ovih problema i koja ce navodno ovo kao rijesiti ...molim vas ,manite patetike
ne kazem ja da je ovaj prijedlog NSa mozda i najbolje rjesenje,ali se radi i zeli postici najbolje rjesenje...ja licno nisam za ubijanje ,licno volim zivotinje (imam cuku),uvijek je bilo macaka a isto tako se i ne bojim pasa,mada do sada nisam imao losa iskustva sa njima (citaj napad),mozda je to razlog
- webby-x
#18513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dobro, vidjeti ćemo koliko će dobiti NS na ovim izborima,drugi profil wrote:Pedjina komunikacija sa ljudima donosi glasove NS-u.
a koliko DF ili SDA koji ne komuniciraju ovako direktno sa
građanima. Mislim, svaka čast Peđi, ali u BiH se zaista ne
treba prostirati nepismenom narodu da te secira. Nije
slučajno Peđa unikat u BiH.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#18514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
webby-x wrote:Jeste, ali oni bi najradije poubijali pse, a vlasnikePedja Kojovic wrote:Hajmo uraditi sve sto zakon nalaze pa vidjeti gdje smo.
koji su pustili pse na ulicu ne bi kažnjavali ... tko će to.
Plus, koliki je broj napada vlasnickih pasa? Sasvim sigurno vise nego od strane ovih koji nisu vlasnicki.
Hocemo li slijedeci zahtjev traziti da se zabrani drzanje pasa?
Sta je sa novcem kojeg je Behmen Alija, tadasnji gradonacelnik, a namjenjen za problematiku pasa lutalica, preusmjerio u neku trecu stranu. Tada kada je populacija bila, po njihovim procjenama 2-3hiljade ?
Fino kazem, problematika je segmentna, ali ne hajmo poubijati 12000, 15000...10 000, koliko vec, pasa. Bez selekcije, bez icega.
- drug_profi
#18515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa ono sto sam hotio rijeti, je da NS ne bi dobio niti ovoliko bez Pedje.webby-x wrote:Dobro, vidjeti ćemo koliko će dobiti NS na ovim izborima,drugi profil wrote:Pedjina komunikacija sa ljudima donosi glasove NS-u.
a koliko DF ili SDA koji ne komuniciraju ovako direktno sa
građanima. Mislim, svaka čast Peđi, ali u BiH se zaista ne
treba prostirati nepismenom narodu da te secira. Nije
slučajno Peđa unikat u BiH.
- Alfons Kauders
#18516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dakle iznosis broj lutalica?Pedja Kojovic wrote:alfonse kauders
p.k.
Ok, to mi zvuci previsoko, nadajmo se da nije bas tako strasno.
Koji je trosak? Kako je moguce imati stav stranke i predlagati rjesenje za prilicno veliki problem bez finansijske konstrukcije? Mislim da to nije dobar potez za NS, jer su ljudi siti slicnih "predizbornih" zakona i rjesenja koja se predlazu bez obzira na trosak, da bi se naknadno ispostavilo da su rjesenja neisplativa, skupa ili jednostavno nemoguca. Prijateljski savjet je da malo ozbiljnije sagledate taj problem, jer se radi o velikim ciframa i o necemo sto bi trajalo barem pet ako ne i vise godina.
U protivnom dosta ljudi ce (sasvim opravdano) pomisliti nesto u stilu: "ma to opet naka predizborna ubleha, ko ce to ba platit?"
-
L u c i f e r
#18517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Evo zašto:zippoo87 wrote:@alfons i @lucifer
http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10530783
- Alfons Kauders
#18518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nisam siguran.webby-x wrote:Jaki zahtjevi.Banksy wrote:Glasaću svakako, za NS teško, ali ako pk da bilo kakve garancije da može riješiti ovaj problem, ako pokaže konkretan plan i program, da popis donatora, napravi vremenski okvir, itd. moj glas će dobiti.
![]()
kandidate.
Naime, upravo na forumu vidimo masu ljudi koji su se razocarali u neke opcije, od SDP-a nadalje. Jedan takav ogorceni glasac koji ce se nakon izbora osjecati prevarenim moze naciti dosta stete. Bolje je biti direktan i iskren - ljudi ce to cijeniti. S Pedjom se nekad slazem, nekad kao sada ne, ali i te kako cijenim njegovu odluku da na ovaj nacin komunicira s ljudima. Njemu na cast, njegovim kolegama iz drugih stranaka na sramotu. Sto kaze Luci - covjek ima muda, a to se uvijek postuje, i kada se ne slazes s njim.
-
StupskaBitanga
#18519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Njemu na cast, njegovim kolegama iz drugih stranaka na sramotu. Sto kaze Luci - covjek ima muda, a to se uvijek postuje, i kada se ne slazes s njim.
- drug_profi
#18520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Indeed.Alfons Kauders wrote:Sto kaze Luci - covjek ima muda, a to se uvijek postuje, i kada se ne slazes s njim.
- webby-x
#18521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nema stranka puno koristi od toga što ti poštuješ Peđu.Alfons Kauders wrote:Sto kaze Luci - covjek ima muda, a to se uvijek postuje, i kada se ne slazes s njim.
Daj mu glas i tako pokaži nešto. Ovako ćeš dati glas nekome
tko nema muda doći ovdje da ga seciraš (kojega ne poštuješ).
- Alfons Kauders
#18522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Njemu ne mogu dati glas jer mi nece biti na listi. Da mogu, dao bih - ali njemu, ne stranci, vec njemu.webby-x wrote:Nema stranka puno koristi od toga što ti poštuješ Peđu.Alfons Kauders wrote:Sto kaze Luci - covjek ima muda, a to se uvijek postuje, i kada se ne slazes s njim.
-
Pedja Kojovic
#18523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Lucifer
Odazvao se na mobilizaciju.
Odluceno da me se rasporedi na radnu obavezu.
(Radio sam vec tada u agenciji Reuters. Ratovanje je, za mene, pocelo, u Rumuniji, pa Sloveniji, pa Hrvatskoj pa BiH - nastavilo se, u ovom regionu, nakon nekoliko africkih i azijskih sukoba tokom NATO napada na Srbiju i Kosovu).
Slazem se da je potrebna hitna i odlucna akcija koja ce radikalno promjeniti sadasnje stanje na ulicama i upravo to predlazemo.
(Intuitivno, ubijanje i trovanje su refleksni odgovori za koje se smatra da su brzi i jeftini.
Ali to nije rjesenje problema.
Iz razgovora o psima i logistici sa strucnjacima za te oblasti saznate cinjenice koje vas iznenade, ali su tacne.
Neko je, mozda niste vi, izvinjavam se sto vam "pripisujem, govorio o vlasnickim psima...
(Ne)kultura vlasnika koji svoje pse pustaju da slobodno cunjaju ulicama mora postati kaznjiva, kao i nekupljenje izmeta za svojim psom u parku.
Nasa vrata s uvijek sirom otvorena za sve, a pogotovo za visoko obrazovanim ljudima iz privrede.
Mi savjete koje od njih dobijamo ne sudimo na osnovu njihovog clanstva ili neclanstva u stranci.
p.k.
Odazvao se na mobilizaciju.
Odluceno da me se rasporedi na radnu obavezu.
(Radio sam vec tada u agenciji Reuters. Ratovanje je, za mene, pocelo, u Rumuniji, pa Sloveniji, pa Hrvatskoj pa BiH - nastavilo se, u ovom regionu, nakon nekoliko africkih i azijskih sukoba tokom NATO napada na Srbiju i Kosovu).
Slazem se da je potrebna hitna i odlucna akcija koja ce radikalno promjeniti sadasnje stanje na ulicama i upravo to predlazemo.
(Intuitivno, ubijanje i trovanje su refleksni odgovori za koje se smatra da su brzi i jeftini.
Ali to nije rjesenje problema.
Iz razgovora o psima i logistici sa strucnjacima za te oblasti saznate cinjenice koje vas iznenade, ali su tacne.
Neko je, mozda niste vi, izvinjavam se sto vam "pripisujem, govorio o vlasnickim psima...
(Ne)kultura vlasnika koji svoje pse pustaju da slobodno cunjaju ulicama mora postati kaznjiva, kao i nekupljenje izmeta za svojim psom u parku.
Nasa vrata s uvijek sirom otvorena za sve, a pogotovo za visoko obrazovanim ljudima iz privrede.
Mi savjete koje od njih dobijamo ne sudimo na osnovu njihovog clanstva ili neclanstva u stranci.
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#18524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Il jos gore, ti za koje ce glasati, ne Alfons nego uopceno, ne da nemaju direktnu komunikaciju, nego su im i svi istupi uobicajeni sa dvosmisleno plasiranim 'stavovima' i 'programima'. Cisto da obecaju, a nista obecali nisuwebby-x wrote:Nema stranka puno koristi od toga što ti poštuješ Peđu.Alfons Kauders wrote:Sto kaze Luci - covjek ima muda, a to se uvijek postuje, i kada se ne slazes s njim.
Mislim ono..
-
Pedja Kojovic
#18525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jedan posto za sve...
Uvijek insistiram, i o tome sam govorio na otvaranju kampanje, da gradjanima govorimo istinu bez obzira da li se radi o pozitivnoj, prihvacenoj stvari ili o, da tako kazem, gorkoj piluli - pogotovo kada govorimo o velikim, sistemskim, ekonomskim problemima kao i o onome sta ce reforme zahtijevati od svakog gradjanina. Ja zelim da mi od gradjana dobijemo mandat za reforme koje cemo promjeniti.
Medjutim, ako se neki od vas sjecaju, ja sam u vrijeme kandidature za premijera KS, govorio i o tome da cemo sa svakim nasim prijedlogom ici pred gradjane, na skupovima koje cemo mi organizovati.
Mislim da je ta vrsta redovnog sastajanja sa gradjanima i obrazlozenja poteza koje vlada namjera povuci neophodan elemenat u misiji povratka povjerenja u drzavne institucije. Vjerujem da ce gradjani podrzati svaku argumentovanu odluku, koja tacno dijagnosticira sadasnje stanje, argumentovano obrazlaze mjere koje cemo poduzeti i predvidja rokove i rezultate.
Neka vrsta foruma, uzivo.
p.k.
Uvijek insistiram, i o tome sam govorio na otvaranju kampanje, da gradjanima govorimo istinu bez obzira da li se radi o pozitivnoj, prihvacenoj stvari ili o, da tako kazem, gorkoj piluli - pogotovo kada govorimo o velikim, sistemskim, ekonomskim problemima kao i o onome sta ce reforme zahtijevati od svakog gradjanina. Ja zelim da mi od gradjana dobijemo mandat za reforme koje cemo promjeniti.
Medjutim, ako se neki od vas sjecaju, ja sam u vrijeme kandidature za premijera KS, govorio i o tome da cemo sa svakim nasim prijedlogom ici pred gradjane, na skupovima koje cemo mi organizovati.
Mislim da je ta vrsta redovnog sastajanja sa gradjanima i obrazlozenja poteza koje vlada namjera povuci neophodan elemenat u misiji povratka povjerenja u drzavne institucije. Vjerujem da ce gradjani podrzati svaku argumentovanu odluku, koja tacno dijagnosticira sadasnje stanje, argumentovano obrazlaze mjere koje cemo poduzeti i predvidja rokove i rezultate.
Neka vrsta foruma, uzivo.
p.k.