HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Fox_Fox

#18501 Re: HS kablovska

Post by Fox_Fox »

Evo sad gledam ponudu telemacha za TV+NET GRANDE EXTRA

Image

Jel ovo navlakuša da je 39,95KM, jer vidim da je prekriženo 79.90KM. Da nije neka "akcija" 6 mjeseci u pola cijene ili tako nešto? Jer na HS plaćam 36.30KM za isti broj kanala i 20MB/s internet.
addem

#18502 Re: HS kablovska

Post by addem »

Fox_Fox wrote:Evo sad gledam ponudu telemacha za TV+NET GRANDE EXTRA

Image

Jel ovo navlakuša da je 39,95KM, jer vidim da je prekriženo 79.90KM. Da nije neka "akcija" 6 mjeseci u pola cijene ili tako nešto? Jer na HS plaćam 36.30KM za isti broj kanala i 20MB/s internet.
Navlakusa. Tebi ovo ne vazi moras biti potpuno novi korisnik da bi dobio samo 6 mjeseci ovu cijenu. Tako su meni objasnili. Znaci tebe bi ovo doslo 79 maraka.
Benq

#18503 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Image

Moram te malo ispraviti , ne placas isti broj kanala , trenutno imas 151 digitalni kanal od kojih su 13HD kanali , internet ti je 20Mb. U ovom paketu su otkljucani apsolutno svi kanali ,dakle 33HD kanala , HBO kompletan paket kanala , 72 radio stanice , time shift ,d3go , video klub, unifi i internet koji je trenutno 6 puta brzi od tog kojeg koristis , s tim da ce od 1.6. brzina interneta u ovom paketu biti povecana na 150/6 sto je skoro 8 puta brze nego sto imas sada.

Eh sad ako je tebi sasvim dovoljna ta brzina interneta koju trenutno imas i kanali , onda ok , jer sam ja samo napisao prednosti ovog novog paketa. Bio sam korisnik KID22 paketa u HS-u , nakon sto su pustili signal uzeo sam Trio Grande Extra i prezadovoljan sam.
crnivrag

#18504 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote:

Image

Moram te malo ispraviti , ne placas isti broj kanala , trenutno imas 151 digitalni kanal od kojih su 13HD kanali , internet ti je 20Mb. U ovom paketu su otkljucani apsolutno svi kanali ,dakle 33HD kanala , HBO kompletan paket kanala , 72 radio stanice , time shift ,d3go , video klub, unifi i internet koji je trenutno 6 puta brzi od tog kojeg koristis , s tim da ce od 1.6. brzina interneta u ovom paketu biti povecana na 150/6 sto je skoro 8 puta brze nego sto imas sada.

Eh sad ako je tebi sasvim dovoljna ta brzina interneta koju trenutno imas i kanali , onda ok , jer sam ja samo napisao prednosti ovog novog paketa. Bio sam korisnik KID22 paketa u HS-u , nakon sto su pustili signal uzeo sam Trio Grande Extra i prezadovoljan sam.
Zapravo sljedeće usluge idu u taj paket (ponešto si zaboravio):

TV: Prošireni paket (165 TV kanala i 30 radio kanala) + HD paket (31 HD kanal) + HBO Premium paket (HBO kanali u SD (7 kanala) i HD rezoluciji (5 kanala) + HBO GO + HBO OD), Stingray Music Choice paket (42 radio kanala), D3 GO, usluga TV unazad (na 30 kanala), usluga VOD (Pickbox paket) i D3 Kuća.

Internet: Brzina 150/6 Mpbs, web hosting, e-mail adresa, UniFi, besplatan router.
Benq

#18505 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote: Zapravo sljedeće usluge idu u taj paket (ponešto si zaboravio):

TV: Prošireni paket (165 TV kanala i 30 radio kanala) + HD paket (31 HD kanal) + HBO Premium paket (HBO kanali u SD (7 kanala) i HD rezoluciji (5 kanala) + HBO GO + HBO OD), Stingray Music Choice paket (42 radio kanala), D3 GO, usluga TV unazad (na 30 kanala), usluga VOD (Pickbox paket) i D3 Kuća.

Internet: Brzina 150/6 Mpbs, web hosting, e-mail adresa, UniFi, besplatan router.
Bitno je da nisam pretjerao , a to sto sam ponesto zaboravio je samo plus kod korisnika kada vide da imaju nesto cak i vise nego sto je napisano :D
Hvala kolega :thumbup:
azizmpj

#18506 Re: HS kablovska

Post by azizmpj »

Benq wrote:
saravara wrote:Jednostavno ,od kad je šupački telemach preuzeo hs sve je ravno nuli ..i tv i internet i usluga..zato papa
Zasto ? Koje probleme imas ?

Ja sam svo vrijeme bio HS korisnik KID22 paketa , nakon sto su mi pustili novi signal , presao sam na Trio Grande Extra i sve radi besprijekorno kao sto je radilo i na HS-u.

pa imal neko, iko ...bilo ko gram KAraktera i Principa u ovoj 'benoj zemlji! Vidis da ljudi ciljano HS ravne sa zemljom da zavladaju kao jedini! A kako su se prosirili BiH je nazadovala sa 77. mjesta mreznih tehnologija! Dakle telemah nas unazadjuje! Ne placaju nikome nista, imaju ilegalne instalacije za koje stopiraju sudske procese, ne 'bu zivu silu po pitanju regulatorne agencije, jednostavno se bahato ponasaju i vi opet njima ...

naravno, sve je ''ispod ruke'' jeftinije, ko na buvljaku, al uvijek to ispod ruke dodje glave na kraju tako ce i sa ovim biti ....
Benq

#18507 Re: HS kablovska

Post by Benq »

azizmpj wrote: pa imal neko, iko ...bilo ko gram KAraktera i Principa u ovoj 'benoj zemlji! Vidis da ljudi ciljano HS ravne sa zemljom da zavladaju kao jedini! A kako su se prosirili BiH je nazadovala sa 77. mjesta mreznih tehnologija! Dakle telemah nas unazadjuje! Ne placaju nikome nista, imaju ilegalne instalacije za koje stopiraju sudske procese, ne 'bu zivu silu po pitanju regulatorne agencije, jednostavno se bahato ponasaju i vi opet njima ...

naravno, sve je ''ispod ruke'' jeftinije, ko na buvljaku, al uvijek to ispod ruke dodje glave na kraju tako ce i sa ovim biti ....
HS je svakako stagnirao u svim poljima , niti su namjeravali povecavati brzine interneta niti uvoditi bilo kakve novitete, zato i jesu udruzili poslovanje sa Telemahom. Meni licno , dakle govorim u svoje ime , ovaj Trio Grande Extra paket koji trenutno koristim je dosta bolji od KID22 paketa , imam duplo brzi internet i jos neke usluge koje mi znace i nisam pozalio ni sekunde sto sam presao tako da je ovo za mene licno veliki korak naprijed, pogotovo sad od 1.6. kad dignu brzine neta , dobit cu 120/5.

To da li oni nekome nesto placaju , mene ne interesuje a ni bilo kojeg korisnika to ne treba da zanima , tu je drzava pa neka se bakce s tim.
Oni se jesu prosirili , ali to sto govoris za ilegalne instalacije , pa nisu oni polagali HS-ove kablove nego sami HS (pricam o HS-u jer smo na toj temi).
Sto se tice RAK-a , ne hebe ga ni Telecom , kad je RAK dao obavijest da je Telecom najskuplji operater u BiH , Telecom je nakon par sati izbacio demant i proglasio RAK lazovima jer tvrde da su najjeftiniji, RAK im je nalozio da se ukine nacionalni roaming , oni opet ismijali tu odluku , tako da je to njihov problem a o tome se vec dosta pisalo nekoliko stranica unazad i ovdje i na Telemach temi.

Dok god imam negdje bolje usluge ja cu placati , bio to Telemach , HS , Telecom , Mtel.. sta me briga kome oni sta placaju , ja hocu da imam uslugu koju ja placam , dalje me ne zanima.
azizmpj

#18508 Re: HS kablovska

Post by azizmpj »

Benq wrote:
azizmpj wrote: pa imal neko, iko ...bilo ko gram KAraktera i Principa u ovoj 'benoj zemlji! Vidis da ljudi ciljano HS ravne sa zemljom da zavladaju kao jedini! A kako su se prosirili BiH je nazadovala sa 77. mjesta mreznih tehnologija! Dakle telemah nas unazadjuje! Ne placaju nikome nista, imaju ilegalne instalacije za koje stopiraju sudske procese, ne 'bu zivu silu po pitanju regulatorne agencije, jednostavno se bahato ponasaju i vi opet njima ...

HS je svakako stagnirao u svim poljima , niti su namjeravali povecavati brzine interneta niti uvoditi bilo kakve novitete, zato i jesu udruzili poslovanje sa Telemahom. Meni licno , dakle govorim u svoje ime , ovaj Trio Grande Extra paket koji trenutno koristim je dosta bolji od KID22 paketa , imam duplo brzi internet i jos neke usluge koje mi znace i nisam pozalio ni sekunde sto sam presao tako da je ovo za mene licno veliki korak naprijed, pogotovo sad od 1.6. kad dignu brzine neta , dobit cu 120/5.

To da li oni nekome nesto placaju , mene ne interesuje a ni bilo kojeg korisnika to ne treba da zanima , tu je drzava pa neka se bakce s tim.
Oni se jesu prosirili , ali to sto govoris za ilegalne instalacije , pa nisu oni polagali HS-ove kablove nego sami HS (pricam o HS-u jer smo na toj temi).
Sto se tice RAK-a , ne hebe ga ni Telecom , kad je RAK dao obavijest da je Telecom najskuplji operater u BiH , Telecom je nakon par sati izbacio demant i proglasio RAK lazovima jer tvrde da su najjeftiniji, RAK im je nalozio da se ukine nacionalni roaming , oni opet ismijali tu odluku , tako da je to njihov problem a o tome se vec dosta pisalo nekoliko stranica unazad i ovdje i na Telemach temi.

Dok god imam negdje bolje usluge ja cu placati , bio to Telemach , HS , Telecom , Mtel.. sta me briga kome oni sta placaju , ja hocu da imam uslugu koju ja placam , dalje me ne zanima.
Ok! Drago mi je da se slazete, No karakter No Princip!

malo po malo, uskoro necemo nista imati! Prodane duse, kad god i ko god se protiv toga krene boriti, ispadne budala!

S postovanjem!
fortaleza

#18509 Re: HS kablovska

Post by fortaleza »

Benq wrote:

Stvar je u tome što HS više nije mogao napredovati, odnosno puštati nove brzine, kanale, usluge, potpisivati nove ekskluzivne ugovore za programa, osnivanje svojih programa, nova korisnička oprema iole kvalitetna itd itd... Jer su bili premali igrač. Čak se Enes držao dosta dugo, 5 godina od dolaska Telemacha dok se nije prodao i sigurno bi postigao veću cijenu 2010-te da se tada prodao nego danas.

Danas mali padaju da bi veliki rasli još više i to nije više trend samo u relativno nebitnoj branši za ljude kao što su telekomunikacije. Telemach bi ih vremenom poklopio svakako.

Naravno, nitko od njih ne napreduje ako nema konkurencije, BHT i Eronet za vrijeme monopola, onda jedan period konkurencije, onda period "stabilizacije i pridruživanja" (lol) manjih kompanija, te sada i stvaranje dugoročnog duopola.

Pa samo usporedite ponude BHT-a s Eronetovom, jer ovi drugi nemaju baš konkurencije koja bi ih natjerala da rade posao bolje tako da BHT ima pet puta bolju ponudu od Eroneta.
Daryl Dixon

#18510 Re: HS kablovska

Post by Daryl Dixon »

Benq wrote: HS je svakako stagnirao u svim poljima , niti su namjeravali povecavati brzine interneta niti uvoditi bilo kakve novitete, zato i jesu udruzili poslovanje sa Telemahom. Meni licno , dakle govorim u svoje ime , ovaj Trio Grande Extra paket koji trenutno koristim je dosta bolji od KID22 paketa , imam duplo brzi internet i jos neke usluge koje mi znace i nisam pozalio ni sekunde sto sam presao tako da je ovo za mene licno veliki korak naprijed, pogotovo sad od 1.6. kad dignu brzine neta , dobit cu 120/5.
mislis 150/6?
crnivrag

#18511 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Daryl Dixon wrote:
Benq wrote: HS je svakako stagnirao u svim poljima , niti su namjeravali povecavati brzine interneta niti uvoditi bilo kakve novitete, zato i jesu udruzili poslovanje sa Telemahom. Meni licno , dakle govorim u svoje ime , ovaj Trio Grande Extra paket koji trenutno koristim je dosta bolji od KID22 paketa , imam duplo brzi internet i jos neke usluge koje mi znace i nisam pozalio ni sekunde sto sam presao tako da je ovo za mene licno veliki korak naprijed, pogotovo sad od 1.6. kad dignu brzine neta , dobit cu 120/5.
mislis 150/6?
Benq koristi Trio Grande Extra, tako da će dobiti povećanje sa 80/4 na 120/5 Mbps.

Korisnici paketa Duo Net Grande Extra i Trio Grande Premium dobijaju povećanje sa 120/5 na 150/6 Mbps.
Benq

#18512 Re: HS kablovska

Post by Benq »

azizmpj wrote: Ok! Drago mi je da se slazete, No karakter No Princip!

malo po malo, uskoro necemo nista imati! Prodane duse, kad god i ko god se protiv toga krene boriti, ispadne budala!

S postovanjem!
Postujem tvoje misljenje , za nekog je prelazak na nove pakete skuplji , za nekog je taman u cijeni (kao sto je kod mene slusaj).

Meni licno je drago zbog ovoga , imam puno vise nego sto sam imao na hs-u , sto rece kolega iznad , dobro je Enes uopste izdrzao onih 5 godina od pojave Telemacha , ali kao sto i sami vidite , uzet cemo za primjer ulicu Aleja Lipa (takvih ulica ima jos koliko hocete) stara infrastruktura , ne moze podnijeti bilo kakve nove usluge i sve treba zamijeniti da bi ljudi dobili novi signal i vece brzine interneta.

Ne znam Azize , mozda kad bi ti neko dobro objasnio novu ponudu i mogucnosti , vjerovatno bi promijenio svoje misljenje o svemu.
Maystor

#18513 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

Benq wrote:

Image

Jesi li dobio popust za prvih 6 mjeseci ???
Benq

#18514 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Maystor wrote: Jesi li dobio popust za prvih 6 mjeseci ???
Ja sam potpisao ugovor na 12mj , dobio sam 3mj HD paket , sto se tice popusta vjeruj mi nisam ih nista ni pitao u vezi toga niti su mi sta rekli jer sam isao tom logikom da me ne kaci nikakav popust jer prelazim na iste usluge samo naprednije jer sam i prije imao fiksni telefon kod MH Company. U opisu za popust pise da na to imaju pravo potpuno novi korisnici.
supercali

#18515 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Javio za lego tv juce
Jutros dolazi decko zamjeni splitere sve za 5

Za sada sve super i sa montazerom i sa onom sto se javila
MH i HS kablovska

#18516 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Maystor wrote: Jesi li dobio popust za prvih 6 mjeseci ???
Ponuda se odnosi na sve nove i postojeće pretplatnike Telemach grupacije koji se opredijele na korištenje nove usluge u DUO ili TRIO paketima, uz uslov da se opredjeljuju za korištenje paketa koji sadrži novu uslugu koju pretplatnik do sada nije koristio.

Postojeći korisnik Telemach grupacije ( kompanije udružene sa Telemachom)

6 mjeseci besplatno gledaj HD paket
Navedena akcija odnosi se na postojeće pretplatnike Telemach grupacije, ukoliko prelaze na iste servise koje su do sada koristili po naprednijoj ponudi u okviru TRIO I DUO paketa, prvih 6 mjeseci besplatno gledaju HD paket , uz minimalni period korištenja DUO ili TRIO paketa od 24 mjeseca.
Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseca.
chakany

#18517 Re: HS kablovska

Post by chakany »

http://www.hs-ktv.ba/?p=4825

60 dana je odavno prošlo, a o Arenama se i dalje šuti.
crnivrag

#18518 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

chakany wrote:http://www.hs-ktv.ba/?p=4825

60 dana je odavno prošlo, a o Arenama se i dalje šuti.
Detaljan odgovor na ovu temu sam postavio na Telemach temi.
Nogatrans

#18519 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Moze li se preci sa HS a na Telemach ali da ne potpisujem nikakv ugovor o trajnosti tj onih 12 i24 mjeseca kako vec ide?
crnivrag

#18520 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Nogatrans wrote:Moze li se preci sa HS a na Telemach ali da ne potpisujem nikakv ugovor o trajnosti tj onih 12 i24 mjeseca kako vec ide?
Može ali onda se gube neke benficije, eh sad koje tačno ne znam, u SBB-u se npr. dobija duplo manja brzina na internet paketima nego kad se potpiše ugovor na 12 ili 24 mjeseca.

S tim kad potpišeš ugovor na neodređeno vrijeme, imaš pravo da ga raskineš u svakom trenutku, dok prilikom raskida ugovora od 12 ili 24 mjeseca, moraš platiti sve prepostale pretplate.
kemox

#18521 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Danas kod mene na banderu stavili gromobran i pojačali signal, izgleda da su mi riješli problem koji sam imao na frekvenciji 634...
Maystor

#18522 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

Kod mene se pogoršalo ovih dana. Internet još uvijek radi, ali digitalna tv je postala neupotrebljiva. Signal je negdje na oko 50-60%

Image

Image

Kvar je prijavljen, pisaću ovdje šta su uradili (kad dođu)
Benq

#18523 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Maystor wrote:Kod mene se pogoršalo ovih dana. Internet još uvijek radi, ali digitalna tv je postala neupotrebljiva. Signal je negdje na oko 50-60%

Kvar je prijavljen, pisaću ovdje šta su uradili (kad dođu)
Provjeri spojeve na spliteru da li su svi kablovi dobro zavrnuti i provjeri dzek koji ulazi u tv , inace to bude problem u 90% slucajeva.
Maharadza

#18524 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

crnivrag wrote:
Nogatrans wrote:Moze li se preci sa HS a na Telemach ali da ne potpisujem nikakv ugovor o trajnosti tj onih 12 i24 mjeseca kako vec ide?
Može ali onda se gube neke benficije, eh sad koje tačno ne znam, u SBB-u se npr. dobija duplo manja brzina na internet paketima nego kad se potpiše ugovor na 12 ili 24 mjeseca.

S tim kad potpišeš ugovor na neodređeno vrijeme, imaš pravo da ga raskineš u svakom trenutku, dok prilikom raskida ugovora od 12 ili 24 mjeseca, moraš platiti sve prepostale pretplate.
Zato im je dobar potez ona akcija gdje možeš isprobati uslugu par mjeseci i onda se odlučiti da li potpisati na 12/24 mjeseca ili je ipak odjaviti, pošto su benefiti uz potpis po meni teško zanemarivi jbg a šteta da plaćaš nešto a znaš da možeš dobiti više. :D
kloniran

#18525 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

opet subota i opet pucanje konekcije :twisted:
Locked