Jel ovo navlakuša da je 39,95KM, jer vidim da je prekriženo 79.90KM. Da nije neka "akcija" 6 mjeseci u pola cijene ili tako nešto? Jer na HS plaćam 36.30KM za isti broj kanala i 20MB/s internet.
Moderator: anex

Navlakusa. Tebi ovo ne vazi moras biti potpuno novi korisnik da bi dobio samo 6 mjeseci ovu cijenu. Tako su meni objasnili. Znaci tebe bi ovo doslo 79 maraka.Fox_Fox wrote:Evo sad gledam ponudu telemacha za TV+NET GRANDE EXTRA
Jel ovo navlakuša da je 39,95KM, jer vidim da je prekriženo 79.90KM. Da nije neka "akcija" 6 mjeseci u pola cijene ili tako nešto? Jer na HS plaćam 36.30KM za isti broj kanala i 20MB/s internet.
Moram te malo ispraviti , ne placas isti broj kanala , trenutno imas 151 digitalni kanal od kojih su 13HD kanali , internet ti je 20Mb. U ovom paketu su otkljucani apsolutno svi kanali ,dakle 33HD kanala , HBO kompletan paket kanala , 72 radio stanice , time shift ,d3go , video klub, unifi i internet koji je trenutno 6 puta brzi od tog kojeg koristis , s tim da ce od 1.6. brzina interneta u ovom paketu biti povecana na 150/6 sto je skoro 8 puta brze nego sto imas sada.Fox_Fox wrote:Evo sad gledam ponudu telemacha za TV+NET GRANDE EXTRA
Zapravo sljedeće usluge idu u taj paket (ponešto si zaboravio):Benq wrote:Moram te malo ispraviti , ne placas isti broj kanala , trenutno imas 151 digitalni kanal od kojih su 13HD kanali , internet ti je 20Mb. U ovom paketu su otkljucani apsolutno svi kanali ,dakle 33HD kanala , HBO kompletan paket kanala , 72 radio stanice , time shift ,d3go , video klub, unifi i internet koji je trenutno 6 puta brzi od tog kojeg koristis , s tim da ce od 1.6. brzina interneta u ovom paketu biti povecana na 150/6 sto je skoro 8 puta brze nego sto imas sada.Fox_Fox wrote:Evo sad gledam ponudu telemacha za TV+NET GRANDE EXTRA
Eh sad ako je tebi sasvim dovoljna ta brzina interneta koju trenutno imas i kanali , onda ok , jer sam ja samo napisao prednosti ovog novog paketa. Bio sam korisnik KID22 paketa u HS-u , nakon sto su pustili signal uzeo sam Trio Grande Extra i prezadovoljan sam.
Bitno je da nisam pretjerao , a to sto sam ponesto zaboravio je samo plus kod korisnika kada vide da imaju nesto cak i vise nego sto je napisanocrnivrag wrote: Zapravo sljedeće usluge idu u taj paket (ponešto si zaboravio):
TV: Prošireni paket (165 TV kanala i 30 radio kanala) + HD paket (31 HD kanal) + HBO Premium paket (HBO kanali u SD (7 kanala) i HD rezoluciji (5 kanala) + HBO GO + HBO OD), Stingray Music Choice paket (42 radio kanala), D3 GO, usluga TV unazad (na 30 kanala), usluga VOD (Pickbox paket) i D3 Kuća.
Internet: Brzina 150/6 Mpbs, web hosting, e-mail adresa, UniFi, besplatan router.
Benq wrote:Zasto ? Koje probleme imas ?saravara wrote:Jednostavno ,od kad je šupački telemach preuzeo hs sve je ravno nuli ..i tv i internet i usluga..zato papa
Ja sam svo vrijeme bio HS korisnik KID22 paketa , nakon sto su mi pustili novi signal , presao sam na Trio Grande Extra i sve radi besprijekorno kao sto je radilo i na HS-u.
HS je svakako stagnirao u svim poljima , niti su namjeravali povecavati brzine interneta niti uvoditi bilo kakve novitete, zato i jesu udruzili poslovanje sa Telemahom. Meni licno , dakle govorim u svoje ime , ovaj Trio Grande Extra paket koji trenutno koristim je dosta bolji od KID22 paketa , imam duplo brzi internet i jos neke usluge koje mi znace i nisam pozalio ni sekunde sto sam presao tako da je ovo za mene licno veliki korak naprijed, pogotovo sad od 1.6. kad dignu brzine neta , dobit cu 120/5.azizmpj wrote: pa imal neko, iko ...bilo ko gram KAraktera i Principa u ovoj 'benoj zemlji! Vidis da ljudi ciljano HS ravne sa zemljom da zavladaju kao jedini! A kako su se prosirili BiH je nazadovala sa 77. mjesta mreznih tehnologija! Dakle telemah nas unazadjuje! Ne placaju nikome nista, imaju ilegalne instalacije za koje stopiraju sudske procese, ne 'bu zivu silu po pitanju regulatorne agencije, jednostavno se bahato ponasaju i vi opet njima ...
naravno, sve je ''ispod ruke'' jeftinije, ko na buvljaku, al uvijek to ispod ruke dodje glave na kraju tako ce i sa ovim biti ....
Ok! Drago mi je da se slazete, No karakter No Princip!Benq wrote:HS je svakako stagnirao u svim poljima , niti su namjeravali povecavati brzine interneta niti uvoditi bilo kakve novitete, zato i jesu udruzili poslovanje sa Telemahom. Meni licno , dakle govorim u svoje ime , ovaj Trio Grande Extra paket koji trenutno koristim je dosta bolji od KID22 paketa , imam duplo brzi internet i jos neke usluge koje mi znace i nisam pozalio ni sekunde sto sam presao tako da je ovo za mene licno veliki korak naprijed, pogotovo sad od 1.6. kad dignu brzine neta , dobit cu 120/5.azizmpj wrote: pa imal neko, iko ...bilo ko gram KAraktera i Principa u ovoj 'benoj zemlji! Vidis da ljudi ciljano HS ravne sa zemljom da zavladaju kao jedini! A kako su se prosirili BiH je nazadovala sa 77. mjesta mreznih tehnologija! Dakle telemah nas unazadjuje! Ne placaju nikome nista, imaju ilegalne instalacije za koje stopiraju sudske procese, ne 'bu zivu silu po pitanju regulatorne agencije, jednostavno se bahato ponasaju i vi opet njima ...
naravno, sve je ''ispod ruke'' jeftinije, ko na buvljaku, al uvijek to ispod ruke dodje glave na kraju tako ce i sa ovim biti ....
To da li oni nekome nesto placaju , mene ne interesuje a ni bilo kojeg korisnika to ne treba da zanima , tu je drzava pa neka se bakce s tim.
Oni se jesu prosirili , ali to sto govoris za ilegalne instalacije , pa nisu oni polagali HS-ove kablove nego sami HS (pricam o HS-u jer smo na toj temi).
Sto se tice RAK-a , ne hebe ga ni Telecom , kad je RAK dao obavijest da je Telecom najskuplji operater u BiH , Telecom je nakon par sati izbacio demant i proglasio RAK lazovima jer tvrde da su najjeftiniji, RAK im je nalozio da se ukine nacionalni roaming , oni opet ismijali tu odluku , tako da je to njihov problem a o tome se vec dosta pisalo nekoliko stranica unazad i ovdje i na Telemach temi.
Dok god imam negdje bolje usluge ja cu placati , bio to Telemach , HS , Telecom , Mtel.. sta me briga kome oni sta placaju , ja hocu da imam uslugu koju ja placam , dalje me ne zanima.
Stvar je u tome što HS više nije mogao napredovati, odnosno puštati nove brzine, kanale, usluge, potpisivati nove ekskluzivne ugovore za programa, osnivanje svojih programa, nova korisnička oprema iole kvalitetna itd itd... Jer su bili premali igrač. Čak se Enes držao dosta dugo, 5 godina od dolaska Telemacha dok se nije prodao i sigurno bi postigao veću cijenu 2010-te da se tada prodao nego danas.Benq wrote:HS je svakako stagnirao u svim poljima , niti su namjeravali povecavati brzine interneta niti uvoditi bilo kakve novitete, zato i jesu udruzili poslovanje sa Telemahom. Meni licno , dakle govorim u svoje ime , ovaj Trio Grande Extra paket koji trenutno koristim je dosta bolji od KID22 paketa , imam duplo brzi internet i jos neke usluge koje mi znace i nisam pozalio ni sekunde sto sam presao tako da je ovo za mene licno veliki korak naprijed, pogotovo sad od 1.6. kad dignu brzine neta , dobit cu 120/5.azizmpj wrote: pa imal neko, iko ...bilo ko gram KAraktera i Principa u ovoj 'benoj zemlji! Vidis da ljudi ciljano HS ravne sa zemljom da zavladaju kao jedini! A kako su se prosirili BiH je nazadovala sa 77. mjesta mreznih tehnologija! Dakle telemah nas unazadjuje! Ne placaju nikome nista, imaju ilegalne instalacije za koje stopiraju sudske procese, ne 'bu zivu silu po pitanju regulatorne agencije, jednostavno se bahato ponasaju i vi opet njima ...
mislis 150/6?Benq wrote: HS je svakako stagnirao u svim poljima , niti su namjeravali povecavati brzine interneta niti uvoditi bilo kakve novitete, zato i jesu udruzili poslovanje sa Telemahom. Meni licno , dakle govorim u svoje ime , ovaj Trio Grande Extra paket koji trenutno koristim je dosta bolji od KID22 paketa , imam duplo brzi internet i jos neke usluge koje mi znace i nisam pozalio ni sekunde sto sam presao tako da je ovo za mene licno veliki korak naprijed, pogotovo sad od 1.6. kad dignu brzine neta , dobit cu 120/5.
Benq koristi Trio Grande Extra, tako da će dobiti povećanje sa 80/4 na 120/5 Mbps.Daryl Dixon wrote:mislis 150/6?Benq wrote: HS je svakako stagnirao u svim poljima , niti su namjeravali povecavati brzine interneta niti uvoditi bilo kakve novitete, zato i jesu udruzili poslovanje sa Telemahom. Meni licno , dakle govorim u svoje ime , ovaj Trio Grande Extra paket koji trenutno koristim je dosta bolji od KID22 paketa , imam duplo brzi internet i jos neke usluge koje mi znace i nisam pozalio ni sekunde sto sam presao tako da je ovo za mene licno veliki korak naprijed, pogotovo sad od 1.6. kad dignu brzine neta , dobit cu 120/5.
Postujem tvoje misljenje , za nekog je prelazak na nove pakete skuplji , za nekog je taman u cijeni (kao sto je kod mene slusaj).azizmpj wrote: Ok! Drago mi je da se slazete, No karakter No Princip!
malo po malo, uskoro necemo nista imati! Prodane duse, kad god i ko god se protiv toga krene boriti, ispadne budala!
S postovanjem!
Jesi li dobio popust za prvih 6 mjeseci ???Benq wrote:Moram te malo ispraviti , ne placas isti broj kanala , trenutno imas 151 digitalni kanal od kojih su 13HD kanali , internet ti je 20Mb. U ovom paketu su otkljucani apsolutno svi kanali ,dakle 33HD kanala , HBO kompletan paket kanala , 72 radio stanice , time shift ,d3go , video klub, unifi i internet koji je trenutno 6 puta brzi od tog kojeg koristis , s tim da ce od 1.6. brzina interneta u ovom paketu biti povecana na 150/6 sto je skoro 8 puta brze nego sto imas sada.Fox_Fox wrote:Evo sad gledam ponudu telemacha za TV+NET GRANDE EXTRA
Eh sad ako je tebi sasvim dovoljna ta brzina interneta koju trenutno imas i kanali , onda ok , jer sam ja samo napisao prednosti ovog novog paketa. Bio sam korisnik KID22 paketa u HS-u , nakon sto su pustili signal uzeo sam Trio Grande Extra i prezadovoljan sam.
Ja sam potpisao ugovor na 12mj , dobio sam 3mj HD paket , sto se tice popusta vjeruj mi nisam ih nista ni pitao u vezi toga niti su mi sta rekli jer sam isao tom logikom da me ne kaci nikakav popust jer prelazim na iste usluge samo naprednije jer sam i prije imao fiksni telefon kod MH Company. U opisu za popust pise da na to imaju pravo potpuno novi korisnici.Maystor wrote: Jesi li dobio popust za prvih 6 mjeseci ???
Ponuda se odnosi na sve nove i postojeće pretplatnike Telemach grupacije koji se opredijele na korištenje nove usluge u DUO ili TRIO paketima, uz uslov da se opredjeljuju za korištenje paketa koji sadrži novu uslugu koju pretplatnik do sada nije koristio.Maystor wrote: Jesi li dobio popust za prvih 6 mjeseci ???
Detaljan odgovor na ovu temu sam postavio na Telemach temi.
Može ali onda se gube neke benficije, eh sad koje tačno ne znam, u SBB-u se npr. dobija duplo manja brzina na internet paketima nego kad se potpiše ugovor na 12 ili 24 mjeseca.Nogatrans wrote:Moze li se preci sa HS a na Telemach ali da ne potpisujem nikakv ugovor o trajnosti tj onih 12 i24 mjeseca kako vec ide?

Provjeri spojeve na spliteru da li su svi kablovi dobro zavrnuti i provjeri dzek koji ulazi u tv , inace to bude problem u 90% slucajeva.Maystor wrote:Kod mene se pogoršalo ovih dana. Internet još uvijek radi, ali digitalna tv je postala neupotrebljiva. Signal je negdje na oko 50-60%
Kvar je prijavljen, pisaću ovdje šta su uradili (kad dođu)
Zato im je dobar potez ona akcija gdje možeš isprobati uslugu par mjeseci i onda se odlučiti da li potpisati na 12/24 mjeseca ili je ipak odjaviti, pošto su benefiti uz potpis po meni teško zanemarivi jbg a šteta da plaćaš nešto a znaš da možeš dobiti više.crnivrag wrote:Može ali onda se gube neke benficije, eh sad koje tačno ne znam, u SBB-u se npr. dobija duplo manja brzina na internet paketima nego kad se potpiše ugovor na 12 ili 24 mjeseca.Nogatrans wrote:Moze li se preci sa HS a na Telemach ali da ne potpisujem nikakv ugovor o trajnosti tj onih 12 i24 mjeseca kako vec ide?
S tim kad potpišeš ugovor na neodređeno vrijeme, imaš pravo da ga raskineš u svakom trenutku, dok prilikom raskida ugovora od 12 ili 24 mjeseca, moraš platiti sve prepostale pretplate.