FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#18501 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

skenderija04 wrote:Victor Valdes 4 utakmice.
al je onaj pinto nafakali... kaće on u penziju???
stani jel ono ni on neće branit koju tekmu?
skenderija04

#18502 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:Victor Valdes 4 utakmice.
Sinverguenza :mrgreen:
Editovao sam post :D
5 0 5

#18503 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Mikady

#18504 Re: FC Barcelona

Post by Mikady »

Iniesta: Mogu da stavim ruku u vatru da prolazimo Milan!

Barsa ne moze gol primiti kod kuce, upravu je Injesta sto je siguran a Milan nema sanse 8) i dalje su slabi.

Danas zaj. rucak, Roura se popravlja nije u radnoj jakni :mrgreen: doduse kakva je ovo kosulja..
Alexis pokrij glavu :oops:
Image
HB_BHF

#18505 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Engleski mediji kažu da Ferguson ne računa više na Rooneya... Barca bi trebala okaniti se Neymara i probati dovesti Wayne - a.
Rooney - Messi - Pedro ... 8-)
ioannes

#18506 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

Rooney ne pase u Barcelonin nacin igre,to nije solucija

Barceloni trebaju jedan i dva dobra driblera na krilima
dosta puta Alves dobije loptu na boku ,ima mogucnost jedan na jedan ici.....ali ne radi to nego vraca loptu nazad
to bi protiv bunkera bilo rjesenje,da neko probije preko strane
LSD

#18507 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

U Barci (sem Messija) niko i ne dribla, ne ide u duele 1 na 1 , ne traži proboj....svi kombinatorikom i pasom traže da naprave višak....e to ce se morati mjenjati, jer su se neki dozvali i poceli adaptirati na tu igru.
Pedro i Alexis u 90% slucajeva vracaju loptu nazad :shock: a krilni napadaci su :lol: nigdje driblinga, nigdje bjega, nigdje proboja....to je postalo preofirno....nekad se mora konkretnije napasti, a ne samo oblijetati sa loptom oko postavljene zone.
Last edited by LSD on 07/03/2013 14:07, edited 1 time in total.
veljaca

#18508 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Gledam sinoc PSG - Valencia,

Steta i veliki propust je nedovodjenje onog Silve. Strasan odbrambeni igrac - koji bi bio odlican u tandemu sa Pique-om. Ali valjda ce naci nekog takvog slicnog ....
veljaca

#18509 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

LSD wrote:U Barci (sem Messija) niko i ne dribla, ne ide u duele 1 na 1 , ne traži proboj....svi kombinatorikom i pasom traže da naprave višak....e to ce se morati mjenjati, jer su se neki dozvali i poceli adaptirati na tu igru.
Pedro i Alexis u 90% slucajeva vracaju loptu nazad :shock: a krilni napadaci su :lol: nigdje driblinga, nigdje bjega, nigdje proboja.
Ima i ta mjesta. Samo sto u zadnjim utakmicama ( a neko je to ovdje odlicno primjetio - nije samo moja pamet :D ) nema vise onog ubacivanja iza zadnje linije protivnika ( od Messia, Inieste, Xavia, Busqeta i Fabregasa ) i brzi prodor prema golu. Cak su na zadnjim utakmicama pokusali da se ubace Pedro i Alexis, ali nije bilo toga zadnjeg pasa.
Zasto ?
Roura - zasto ?

Btw - Roura ODLAZI .... :D
p206

#18510 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Rooney igračina, na lijevoj strani treba neko sa dobrim šutem da ga zna zavući, ko Villa do povrede i Henry... Sanchez, Pedro i Tello to nikako nemaju.
HB_BHF

#18511 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

LSD wrote:U Barci (sem Messija) niko i ne dribla, ne ide u duele 1 na 1 , ne traži proboj....svi kombinatorikom i pasom traže da naprave višak....e to ce se morati mjenjati, jer su se neki dozvali i poceli adaptirati na tu igru.
Pedro i Alexis u 90% slucajeva vracaju loptu nazad :shock: a krilni napadaci su :lol: nigdje driblinga, nigdje bjega, nigdje proboja....to je postalo preofirno....nekad se mora konkretnije napasti, a ne samo oblijetati sa loptom oko postavljene zone.
Tačno tako. Zato i kažem da bi Rooney bio idealno rješenje. Zna čovjek driblati, a vala i ošutati sa distance. Ja i sad gotivim Neymara jer volim tako te "blesave" igrače koji se zabavljaju na terenu, ali kad sam vidio kako ga onaj Cahill otrese par puta na utakmici Brazil - Engleska, počeo sam sumnjati u njega. Odmah me podsjetio na Alexisa sa onim padanjem ko da je od papira :D.
skenderija04

#18512 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Prvo treba vidjeti ko ce napustiti klub. Od toga sve pocinje. Takodje treba vidjeti ko ce biti trener, je li to Tito ili ce se odluciti za nekog drugog. Kada se ta pitanja rijese, onda mozemo poceti spekulisti o pojacanjima. Do tada nista.
5 0 5

#18513 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

HB_BHF wrote: Tačno tako. Zato i kažem da bi Rooney bio idealno rješenje. Zna čovjek driblati, a vala i ošutati sa distance. Ja i sad gotivim Neymara jer volim tako te "blesave" igrače koji se zabavljaju na terenu, ali kad sam vidio kako ga onaj Cahill otrese par puta na utakmici Brazil - Engleska, počeo sam sumnjati u njega. Odmah me podsjetio na Alexisa sa onim padanjem ko da je od papira :D.
negativna stvar kod rooneyja je sto je njegovo vrijeme malo proslo. neymaru tek dolazi. sad, moguce je da rooney pronadje novu inspiraciju u barceloni. zreo je igrac. koliko sam sabrao iz njegovih izjava, interviewa, do sad, cini mi se da on voli i postuje barcelonu. tako da sam totalno za njega. mozda prije rooneya, aguero bi bio bolja opcija. neymar na trecem mjestu. (za mene).
HB_BHF

#18514 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

505sCrtom wrote:
HB_BHF wrote: Tačno tako. Zato i kažem da bi Rooney bio idealno rješenje. Zna čovjek driblati, a vala i ošutati sa distance. Ja i sad gotivim Neymara jer volim tako te "blesave" igrače koji se zabavljaju na terenu, ali kad sam vidio kako ga onaj Cahill otrese par puta na utakmici Brazil - Engleska, počeo sam sumnjati u njega. Odmah me podsjetio na Alexisa sa onim padanjem ko da je od papira :D.
negativna stvar kod rooneyja je sto je njegovo vrijeme malo proslo. neymaru tek dolazi. sad, moguce je da rooney pronadje novu inspiraciju u barceloni. zreo je igrac. koliko sam sabrao iz njegovih izjava, interviewa, do sad, cini mi se da on voli i postuje barcelonu. tako da sam totalno za njega. mozda prije rooneya, aguero bi bio bolja opcija. neymar na trecem mjestu. (za mene).
Ma i nije toliko. Ima oko 27 godina. Ronaldo i on su isto godište. Taman kako je najbolji za naredne 3 - 4 sezone. U formaciji protiv ovih bunkeraša, kad bi igrao iza Messija, ovaj samo da mu ostavlja lopte na 20ak metara za šut i to je to ;-) . Drzak igrač jest, ali očigledno je da ga pokušavaju šutnuti nogom iz Manchestera zbog Van Persija. Zbog toga bi mogao biti dodatno motivisan u nekom drugom klubu, a pogotovo u Barci.
Aguero isto odličan izbor.. Po meni jednak kvalitet kao i Rooney.
Neymar bi se morao pomiriti sa tim da on više nije glavni u timu, već da je Messi "the boss". Kako bi to prihvatio, ne znam. Mada ja se ne bih bunio ni za jednog od ove trojice. Svi su odlični igrači i značajno bi poboljšali ovaj trenutno Barcin bezidejni napad.
LSD

#18515 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Odakle vam uopšte konekcija Rooney - Barca :shock: :? ....pa nema ništa od toga
ioannes

#18516 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

ja bi najvise volio Silvu vidit u Barci
HB_BHF

#18517 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

LSD wrote:Odakle vam uopšte konekcija Rooney - Barca :shock: :? ....pa nema ništa od toga
Ma nagađam onako bezveze :D ... Kažem ako ga već prodaju, trebala bi to Barca iskoristiti. Neymar je mala maca za Rooneya. Znam i da je Messi govorio da bi volio vidjeti Rooneya u Barci.
veljaca

#18518 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

ioannes wrote:ja bi najvise volio Silvu vidit u Barci
:thumbup:
skenderija04

#18519 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

1. Golman 2.Stoper3. Napadac To su navodno neki prioriteti. Klub ima 45 miliona plus ono sto proda. Da bi kvalitetno pojacao ekipu prvo moras znati ko ce biti trener. Kada znas ko je trener, prvo gledas ko ce napustiti klub. Barcelona ovog trenutka ne zna ko ce biti trener. Osim Valdesa koji je najavio odlaak ne znamo ko ce otici. Puno se spekulise. Villa,Alexis,Adriano,Alves...... Ali sve je to sada nagadjanje. Ko ce doci? Neymar ako odluci da napusti Brazil (to jos nije sigurno) je favorit nº1. Osim igrackih kvaliteta,marketing je neizbjezan ovom transferu. Koliko god da kosta vratice se lova. Kun Aguero je Messijev favorit. Njegov dolazak je uslovljen Neymarovim odlaskom u City. U slucaju da dva napadaca odluce da napuste klub (Villa i Alexis) napravice se mjesto da u prvi tim udje Deulofeu. Sto se tice stopera,ocigledno je da ce jedan doci jer nepovjerenje prema Bartri to i pokazuje. Ako ostane Vilanova, cetiri stopera za sljedecu sezonu. Za razliku od Pepa koji je volio kratke ekipe od 18-20 igraca Tito voli da postoji konkurencija. Koji ce profil stopera traziti? Kako neki izvori tvrde, glavna karakteristika novog stopera ce biti trcanje prema (u) nazad.Ako je istina sve sto se pise, prvi kandidat je Marquinhos iz Rome. Navodno se on uklapa u parametre koje trazi Tito. Hummels je pick nº2 ako je vjerovati stampi.O golmanu smu drobili (i drobimo) vec dva mjeseca.

Jako je cudno da se sve ove spekulacije serviraju sada, kada ekipa priprema najvazniju utakmicu sezone. Ako to napisu u Engleskoj ili Brazilu to mi je i jasno, ali vidim da se i u Barceloni takmice ko ce vise vijesti napisati o dolascima i odlascima. To ne mirise na dobro.
Zmijuga loma

#18520 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

veljaca wrote:Iniesta: Mogu da stavim ruku u vatru da prolazimo Milan!

Iako na Nou Campu vlada velika rezultatska kriza, u redovima Barcelone su još uvijek optimisti da njihova priča u Ligi prvaka nije završena.

Barca je u prvom meču 1/8 finala Lige prvaka poražena od Milana sa 2:0 i pred Kataloncima je vrlo težak zadatak u revanšu. Ipak, Andres Iniesta vjeruje u prolaz.

"Rezultat iz prvog meča nije dobar za nas, ali ja sam siguran da ćemo proći dalje! Mogu da stavim ruku u vatru da ćemo to uraditi", rekao je omaleni španski veznjak, osvrnuvši se i na kritike koje Barca prima u posljednje vrijeme:

"Zaslužujemo više poštovanja. U Primeri smo praktično nedostižni i volio bih da svake sezone idemo ovakvim putem", zaključio je Iniesta.

:thumbup:

Ipak su podigli standarde na visi nivo i za ocekivati je ovakve reakcije ....
Malo je reći da je prevod odvratan.

"I would put my hand in the fire for the team, I am confident that we can do it. It was not a good result, but I am 100 percent convinced that we can turn it around," Iniesta told reporters at a corporate event. "We have to do well and go out as though it's a final. For us it's a final where we need to get a good result to come out alive."
ultima_palabra

#18521 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

@skenderija, šta ovo kažu da je Sandro pustio Boixose natrag na stadion?
LSD

#18522 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ko ce prvi napustiti Barcu?? od toga ce mnogo zavisiti kasnija dovođenja.

Po meni, Mascherano je suficit....evo zašto: na stoperu se sve teže snalazi, ove sezone je grozan, loš u skoku (nema visinu ni odraz) a loš u pozicioniranju i procjeni :shock: na DM-u je gužva sa Busquetsom i novopridošlim Songom i tu mu nema prolaza....znaci, prvi kandidat za odlazak.

Alexis...on je posebna prica, vec drugu godinu je u Barci, no ove tekuce sezone je pokazao sav svoj raskošan NEtalenat....ako je prvu sezonu u Barci igrao solidno, na momente i dobro - ovu drugu je usrao do jaja....ostat ce upamcen sa svojim promašajima iz peterca i protiv Čelzija (a zbog toga je i doveden u Barcu, da pomogne u LP prije svega)...covjek se ispostavio kao veliki flop, iako je Barca prema njemu pokazala zavidan nivo tolerancije (cisto da opravda transfer i uloženo u njega, razumije se)....drugi kandidat za izlazni transfer.

Villa...njemu je puna neka stvar Barce, to postaje sasvim izvjesno...ponijeli su se prema njemu i nekorektno u zadnje vrijeme (vec pomenuto forsiranje Alexisa) i to ce ga natjerati da ode...Villa je veliki igrac, prvi strijalac Furije svih vremena, da bi grijao klupu ociglednoj flopini....nije imao ni srece sa teškom povredom koljena u tim njegovim godinama, što ga je dodatno usporilo i unazadilo...vidi i on sam da je 4 opcija u napadu Barce i razumijem njegovu želju za odlaskom....treci kandidat za odlazak.

Alves...forma brazilca rapidno opada u zadnje vrijeme, imao je i dosta privatnih problema (razvod braka i svašta nešto) pa se i to nadodalo na njegovu formu....defanzivno preloš igrac....ima 29 godina i još ima prodaju vrijednost....prodat ce ga negdje u PSG, City,Anzhi - dok se može uzeti fina para za njega.....cetvrti pick.

Valdes...o njemu je manje više sve poznato, covjek hoce da ide, nije produžio ugovor i ta stvar ne treba analizu....peti pick.

Znaci: golman, stoper, desni bek i dva napadaca trebaju da idu.

Kako zamjeniti te odlaske??' napadace mogu mjenjati svojom akademijom (Delofeu, Tello,Cuenca), dati mladima šansu....stopera moraju dovesti, to je prioritet svih prioriteta....zapravo trebaju ima dva stopera , pošto mladom Bartri izgleda ne vjeruju i ne vide u njemu materijal za razvoj....a Bartra je dvije godine stariji od onog Rominog Marquinhosa....neko djete iz Rome dovode ,a imaju Muniesu u svojoj avliji :-? ...ali hajde, ako je to neki strašan potencijal ,onda OK.
Desni bek je takođe jako ranjiva tacka Barcine odbrane....tu mora doci igrac koji je ozbiljnije posvecen defanzivi...sad se opet postavlja pitanje : dali oni vjeruju svom Montoyi ili ce placati i dovoditi sa strane.
Za golmana....Barca se voli furati i oslanjati na taj "La Masia" faktor...pa me nebi cudilo da vrate još jednog "odbjeglog sina" u vidu Pepe Reine...cisto da nastave niz Pique, Fabregas, Alba itd.
Zapravo Barci trebaju dva golmana, pošto je i Pinto cirkus od golmana.
Last edited by LSD on 07/03/2013 15:50, edited 1 time in total.
Mikady

#18523 Re: FC Barcelona

Post by Mikady »

Barca - Milan 5-0, ne moze Milan gola postici u gostima dok sve ispod pet komada nije pobjeda 8)

Milan je i dalje slab.
skenderija04

#18524 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:@skenderija, šta ovo kažu da je Sandro pustio Boixose natrag na stadion?
Ne bas.Odnosno ne samo Boixos nois. Pred izbore su imali u programu formiranje jedne tribine za navijace .Razgovarali su sa svim grupama ( Almogavers, Sang Cule, ... i medju njima sa jednim predstavnikom Boixosa). Prije dva mjeseca su poceli da pustaju raznorazne grupe na tribinu iza gola po cijeni od 10 eura.Trajalo je koliko je trajalo, do prve baklje. Fol je sto su pokusali da slazu pa ih je policija uhvatila. Negirali su kontakt sa navijackim grupama, a sad kada je policija objavila dokaze ,odlucili su da prekinu sa svakim pokusajem formiranja navijacke tribine. Sada peru ruke, kao nismo mi znali gdje zavrsavaju karte,, a murija im fino podnijela detaljan izvjestaj u cijim rukama su zavrsile iste. Sve fini i uzorni omladinci :D . Ostale navijacke grupe koje su pokusale napraviti malo ambijenta na stadionu (sto je vise nego potrebno jer Camp Nou je pozoriste samo takvo) sada se osjecaju izdanim. Danas su izdali saopstenje da vise nece ici da navijaju osim na utakmici sa Milanom.
5 0 5

#18525 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Post Reply