Davno covjek pjevao o njima moj HavanaHAVANA wrote:Trt,mrt,smrt.Sto bi reko grunf.I tamo i vamo isto ceka.Pa bar do tada kako zelim i volim.Da me kopa pored nakog patricka verheyena,necu vala.A najvaznije je ne bit supak.I da,u dobru se ne povisi...
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- amidzazeher
#18501 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
detroit-mercy
#18502 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A od kud ti znas da nisi supakHAVANA wrote:Trt,mrt,smrt.Sto bi reko grunf.I tamo i vamo isto ceka.Pa bar do tada kako zelim i volim.Da me kopa pored nakog patricka verheyena,necu vala.A najvaznije je ne bit supak.I da,u dobru se ne povisi...
Kod nas ljudi vazda za druge misle da su supci a oni sveci (nemoj shvatiti licno, ovo onako generalno govorim)
-
Nazif_Gljiva
#18503 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Njemačkoj je plata sutra.
Poyy
Poyy
- vjesticanametli
#18504 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#18505 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja nemam platu.
Ako ne zaradim.Muha ima penziju i svaki dan petobu.Lako je njemu.Da me bar na pilav u dzenitu odvede,neg ni to.Usutio se supak.
- Maraschino
#18506 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ti bi da hudnik razbije cenera zato sto se tebi jede pilav.
Mogu li vruce kifle?
Mogu li vruce kifle?
- HAVANA
#18507 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma mogu al naumpo mi jerisce pilav,znas kakav je.Ko dusa. 
- konjislav
#18508 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni prekjucer. 
- ExNihilo
#18509 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Niko nema platu dok je ne zaradi.HAVANA wrote:Ja nemam platu.Ako ne zaradim.Muha ima penziju i svaki dan petobu.Lako je njemu.Da me bar na pilav u dzenitu odvede,neg ni to.Usutio se supak.
- HAVANA
#18510 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ih,ima ih koliko hoces,da ne nabrajam.Od politike pa nadalje.Mislim da stvarno zaradis,radis za tu vrijednost i uspijes je zaraditi.U privatnom sektoru mozes se i naraditi a zijaniti jako mnogo novca.Normalna pojava,kao i zaraditi jako puno novca.Malo pilam muhu,nemojte sad kolo price od ovoga napraviti zdravlja vam. 
-
espn
#18511 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kod nas političari koriste nezarađen novac, a ne običan narod koji crnči od 5 do 5.
Opet zatvaraju vodu u većini sarajevskih ulica.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... ode/349202

Opet zatvaraju vodu u većini sarajevskih ulica.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... ode/349202
- Banksy
#18512 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kome smetaju Danis Tanović i Damir Šagolj
Oskarovac i dobitnik niza drugih nagrada Danis Tanović diplomu je stekao na Visokom državnom institutu scenskih umjetnosti i tehnologije medija (INSAS) u Briselu. Fotograf Damir Šagolj, dobitnik Pulicerove nagrade kao dio tima Reutersovih fotografa, kvalifikaciju magistar umjetnosti stekao je na Univerzitetu umjetnosti u Londonu.
Ipak, ova dva svjetski priznata umjetnika, prema nalazu inspekcije, nisu mogla biti primljena na Akademiji scenskih umjetnosti (ASU) u Sarajevu - Tanović u zvanje redovnog profesora za oblast Režija, a Šagolj kao docent za oblast Audiovizuelne umjetnosti.
Nekome su zasmetale njihove diplome, jer su stečene u inozemstvu, a ne u BiH, pa je podnesena prijava i zatražen inspekcijski nadzor.
https://avaz.ba/vijesti/bih/512458/kome ... mir-sagolj
- 512MB
#18513 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Odma te sumLJive diplome treba provjerit

- Hajvan
#18514 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kome smetaju?!?
Onima koji pretendiraju na njihove pozicije.

Onima koji pretendiraju na njihove pozicije.
- 512MB
#18515 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Neće nam ti hohštaperi sa sumljivim i kupljenim diplomama iz kojekakvih londona i brisela ovde solit pamet, kad prilože diplomu iz travnika il rajvosa onda se može pričat.
-
detroit-mercy
#18516 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U travniku ti porciju cevapa za ponijet zmotaju u diplomu512MB wrote:Neće nam ti hohštaperi sa sumljivim i kupljenim diplomama iz kojekakvih londona i brisela ovde solit pamet, kad prilože diplomu iz travnika il rajvosa onda se može pričat.
- 512MB
#18517 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dakle ima neke fajde od njedetroit-mercy wrote:U travniku ti porciju cevapa za ponijet zmotaju u diplomu512MB wrote:Neće nam ti hohštaperi sa sumljivim i kupljenim diplomama iz kojekakvih londona i brisela ovde solit pamet, kad prilože diplomu iz travnika il rajvosa onda se može pričat..
- muha_sa
#18518 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nisam se ušutioHAVANA wrote:Ja nemam platu.Ako ne zaradim.Muha ima penziju i svaki dan petobu.Lako je njemu.Da me bar na pilav u dzenitu odvede,neg ni to.Usutio se supak.
meni je plata svaki dan, al nisam šupak da pricam koliko zaradim
- HAVANA
#18519 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znam ja
Dabogda ti jos 3 puta toliko zaradio.
- 512MB
#18520 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Onda ne more bit velka da je jebeš 
- skafiskafsnjak
#18521 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U većem dijelu BiH drastično smanjen broj upisanih prvačića, "nestali" cijeli razredi
http://www.klix.ba/clanak/190829052
http://www.klix.ba/clanak/190829052
- HAVANA
#18522 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kolika god je,njemu dosta.Sretan i zadovoljan covjek.Znaci bogat. Kakav je na forumu, takav je i uzivo.Nikad,nikad ga nisam vidio da nije nasmijan.512MB wrote:Onda ne more bit velka da je jebeš
- konjislav
#18523 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam zašto misliš da je ljudima vani (dijasporcima) drago da čuju loše vijesti u Bosni?muha_sa wrote:na ovoj temi vecina vas koji ste otišli jedva cekate da se malo nasladjujete ovom "jadu" u kojem živimokonjislav wrote:Jedno je pljuvanje, a drugo je iznosenje realnih cinjenica koje drugi mogu vidjeti kao pljuvanje.muha_sa wrote: Nek si ti otišo i svu srecu ovog svijeta ti mogu od srca poželjet--iskreno![]()
samo nemoj pljuvat po rodnoj grudi i to je to![]()
svaka negativna vijest "odozdo" vama (vecini na ovoj temi) radost oko srcašto li bože
![]()
šta TI imaš meni iznosit cinjenice--ko eto mi koji ovdje živimo mahniti pa ne vidimo što TI otamo vidiš![]()
Većina je otišla (i dalje odlazi) zbog loše situacije u Bosni.
Evo na primjer ja.
Ja bih više volio da imamo 1000 dobrih vijesti i onda jednu lošu. To bi mi dalo razlog da se vratim u Bosnu. Meni ne treba neko da mi kaže dobro si to uradio, nek si otišao Konjislave u Švabiju. Znam ja veoma dobro zašto sam otišao.
Ja bih najviše volio da nema niti jedna loša vijest nego samo dobra za dobrom i da se u neko vrijeme napravi država u Bosni, ja bih se prvi vratio i živio bih blizu roditelja, tazbine, rođaka i prijatelja. To bi bio raj.
Stoga meni negativne vijesti iz Bosne nisu nikakva radost, nego isto kao i ljudima u Bosni, tuga i žalost. Pretpostavljam da je većini isto tako. Niko nije otišao jer mu je drago (možda mali procenat jeste), nego zato što su morali, protjerani socijalnom i ekonomskom situacijom u državi koja ne čini ništa pozitivno povodom toga, nasuprot, samo čini negativne stvari i sve više srozava tu istu situaciju.
Tako da moj dragi Muha moliti ću te lijepo da ne pričaš tako o svojim sunarodnjacima koji su bili prisiljeni napustiti svoju državu.
- ćiribiribela
#18524 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ni ja nisam otisla zato sto mi se islo, ko zeli da sa, tad, 26 godina stice nove prijatelje, uci novi jezik, navikava se na nova pravila, da se odvaja od porodice. U zadnje 4 godine sam propustila maturu brata o kojem sam se brinula od rodjenja, prpustila kad mi je sestra diplomirala na medicini (bio big deal za citavu porodicu), propustila 8 bajrama, rodjendanje, bolesti clanova porodice...
Prije nego sam otisla, poslala sam prijave za posao u sve i jedan dom zdravlja i bolnicu gdje sam mogla naci adresu ili mail na internetu, trazila bilo sta samo.da ostanem. Dobila 2 odgovora, da im je zao, ali...
Ni mene ne raduju lose vijesti iz Bosne, apsolutna sva familija i dalje zivi dole, tako da bih vas zamolila da ne serete bezveze.
Ispalo je na kraju da je odlazak bio najbolja odluka koju sam ikad u zivotu donijela, odlicno sam se snasla, ali vjerujem da to nije slucaj sa svima koji odu i da vecina trazi bilo kakav razlog da se vrati. Najlakse je pljuvati.
Prije nego sam otisla, poslala sam prijave za posao u sve i jedan dom zdravlja i bolnicu gdje sam mogla naci adresu ili mail na internetu, trazila bilo sta samo.da ostanem. Dobila 2 odgovora, da im je zao, ali...
Ni mene ne raduju lose vijesti iz Bosne, apsolutna sva familija i dalje zivi dole, tako da bih vas zamolila da ne serete bezveze.
Ispalo je na kraju da je odlazak bio najbolja odluka koju sam ikad u zivotu donijela, odlicno sam se snasla, ali vjerujem da to nije slucaj sa svima koji odu i da vecina trazi bilo kakav razlog da se vrati. Najlakse je pljuvati.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#18525 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Draga sestro, mi smo svi dobro, samo ti nama posalji para. Bice Bajrama ne beri brigu. Selamćiribiribela wrote:Ni ja nisam otisla zato sto mi se islo, ko zeli da sa, tad, 26 godina stice nove prijatelje, uci novi jezik, navikava se na nova pravila, da se odvaja od porodice. U zadnje 4 godine sam propustila maturu brata o kojem sam se brinula od rodjenja, prpustila kad mi je sestra diplomirala na medicini (bio big deal za citavu porodicu), propustila 8 bajrama, rodjendanje, bolesti clanova porodice...