Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amidzazeher

#18501 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

HAVANA wrote:Trt,mrt,smrt.Sto bi reko grunf.I tamo i vamo isto ceka.Pa bar do tada kako zelim i volim.Da me kopa pored nakog patricka verheyena,necu vala.A najvaznije je ne bit supak. :D I da,u dobru se ne povisi...
Davno covjek pjevao o njima moj Havana

detroit-mercy

#18502 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:Trt,mrt,smrt.Sto bi reko grunf.I tamo i vamo isto ceka.Pa bar do tada kako zelim i volim.Da me kopa pored nakog patricka verheyena,necu vala.A najvaznije je ne bit supak. :D I da,u dobru se ne povisi...
A od kud ti znas da nisi supak :mrgreen: slobodna procjena ili :mrgreen:.
Kod nas ljudi vazda za druge misle da su supci a oni sveci (nemoj shvatiti licno, ovo onako generalno govorim) :mrgreen:.
Nazif_Gljiva

#18503 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

U Njemačkoj je plata sutra.
Poyy
vjesticanametli

#18504 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

:thumbup: bila vala juce :D :lol:
HAVANA

#18505 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ja nemam platu. :( Ako ne zaradim.Muha ima penziju i svaki dan petobu.Lako je njemu.Da me bar na pilav u dzenitu odvede,neg ni to.Usutio se supak.
Maraschino

#18506 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Maraschino »

Ti bi da hudnik razbije cenera zato sto se tebi jede pilav. :(

Mogu li vruce kifle? :D
HAVANA

#18507 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ma mogu al naumpo mi jerisce pilav,znas kakav je.Ko dusa. :gladna:
konjislav

#18508 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Meni prekjucer. :mrgreen:
ExNihilo

#18509 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ExNihilo »

HAVANA wrote:Ja nemam platu. :( Ako ne zaradim.Muha ima penziju i svaki dan petobu.Lako je njemu.Da me bar na pilav u dzenitu odvede,neg ni to.Usutio se supak.
Niko nema platu dok je ne zaradi.
HAVANA

#18510 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ih,ima ih koliko hoces,da ne nabrajam.Od politike pa nadalje.Mislim da stvarno zaradis,radis za tu vrijednost i uspijes je zaraditi.U privatnom sektoru mozes se i naraditi a zijaniti jako mnogo novca.Normalna pojava,kao i zaraditi jako puno novca.Malo pilam muhu,nemojte sad kolo price od ovoga napraviti zdravlja vam. :lol:
espn

#18511 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Kod nas političari koriste nezarađen novac, a ne običan narod koji crnči od 5 do 5.

Opet zatvaraju vodu u većini sarajevskih ulica.

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... ode/349202

:oops: :oops:
Banksy

#18512 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Banksy »

Kome smetaju Danis Tanović i Damir Šagolj

Oskarovac i dobitnik niza drugih nagrada Danis Tanović diplomu je stekao na Visokom državnom institutu scenskih umjetnosti i tehnologije medija (INSAS) u Briselu. Fotograf Damir Šagolj, dobitnik Pulicerove nagrade kao dio tima Reutersovih fotografa, kvalifikaciju magistar umjetnosti stekao je na Univerzitetu umjetnosti u Londonu.

Ipak, ova dva svjetski priznata umjetnika, prema nalazu inspekcije, nisu mogla biti primljena na Akademiji scenskih umjetnosti (ASU) u Sarajevu - Tanović u zvanje redovnog profesora za oblast Režija, a Šagolj kao docent za oblast Audiovizuelne umjetnosti.

Nekome su zasmetale njihove diplome, jer su stečene u inozemstvu, a ne u BiH, pa je podnesena prijava i zatražen inspekcijski nadzor.

https://avaz.ba/vijesti/bih/512458/kome ... mir-sagolj

512MB

#18513 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Odma te sumLJive diplome treba provjerit :oops: :lol:
Hajvan

#18514 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

Kome smetaju?!?

Onima koji pretendiraju na njihove pozicije.

:lol:
512MB

#18515 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Neće nam ti hohštaperi sa sumljivim i kupljenim diplomama iz kojekakvih londona i brisela ovde solit pamet, kad prilože diplomu iz travnika il rajvosa onda se može pričat.
detroit-mercy

#18516 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

512MB wrote:Neće nam ti hohštaperi sa sumljivim i kupljenim diplomama iz kojekakvih londona i brisela ovde solit pamet, kad prilože diplomu iz travnika il rajvosa onda se može pričat.
U travniku ti porciju cevapa za ponijet zmotaju u diplomu :mrgreen: .
512MB

#18517 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

detroit-mercy wrote:
512MB wrote:Neće nam ti hohštaperi sa sumljivim i kupljenim diplomama iz kojekakvih londona i brisela ovde solit pamet, kad prilože diplomu iz travnika il rajvosa onda se može pričat.
U travniku ti porciju cevapa za ponijet zmotaju u diplomu :mrgreen: .
Dakle ima neke fajde od nje :mrgreen:
muha_sa

#18518 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Ja nemam platu. :( Ako ne zaradim.Muha ima penziju i svaki dan petobu.Lako je njemu.Da me bar na pilav u dzenitu odvede,neg ni to.Usutio se supak.
nisam se ušutio :-) more u "Dzenitu"-kod mog starog havera Ene :) ce nas pripazi, ja placam :D

meni je plata svaki dan, al nisam šupak da pricam koliko zaradim :lol: to zna moj poslodavac i ja osobno :-D cak mi ni hanuma ne zna koliko zaradim :D
HAVANA

#18519 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Znam ja :D Dabogda ti jos 3 puta toliko zaradio.
512MB

#18520 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Onda ne more bit velka da je jebeš :mrgreen:
skafiskafsnjak

#18521 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

U većem dijelu BiH drastično smanjen broj upisanih prvačića, "nestali" cijeli razredi
http://www.klix.ba/clanak/190829052
HAVANA

#18522 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

512MB wrote:Onda ne more bit velka da je jebeš :mrgreen:
Kolika god je,njemu dosta.Sretan i zadovoljan covjek.Znaci bogat. Kakav je na forumu, takav je i uzivo.Nikad,nikad ga nisam vidio da nije nasmijan. :-D Tacno ti popravi dan.
konjislav

#18523 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

muha_sa wrote:
konjislav wrote:
muha_sa wrote: Nek si ti otišo i svu srecu ovog svijeta ti mogu od srca poželjet--iskreno :-D

samo nemoj pljuvat po rodnoj grudi i to je to
Jedno je pljuvanje, a drugo je iznosenje realnih cinjenica koje drugi mogu vidjeti kao pljuvanje. :-)
na ovoj temi vecina vas koji ste otišli jedva cekate da se malo nasladjujete ovom "jadu" u kojem živimo :-)

svaka negativna vijest "odozdo" vama (vecini na ovoj temi) radost oko srca :D što li bože :?

šta TI imaš meni iznosit cinjenice--ko eto mi koji ovdje živimo mahniti pa ne vidimo što TI otamo vidiš :? :?
Ne znam zašto misliš da je ljudima vani (dijasporcima) drago da čuju loše vijesti u Bosni?
Većina je otišla (i dalje odlazi) zbog loše situacije u Bosni.
Evo na primjer ja.
Ja bih više volio da imamo 1000 dobrih vijesti i onda jednu lošu. To bi mi dalo razlog da se vratim u Bosnu. Meni ne treba neko da mi kaže dobro si to uradio, nek si otišao Konjislave u Švabiju. Znam ja veoma dobro zašto sam otišao.
Ja bih najviše volio da nema niti jedna loša vijest nego samo dobra za dobrom i da se u neko vrijeme napravi država u Bosni, ja bih se prvi vratio i živio bih blizu roditelja, tazbine, rođaka i prijatelja. To bi bio raj.
Stoga meni negativne vijesti iz Bosne nisu nikakva radost, nego isto kao i ljudima u Bosni, tuga i žalost. Pretpostavljam da je većini isto tako. Niko nije otišao jer mu je drago (možda mali procenat jeste), nego zato što su morali, protjerani socijalnom i ekonomskom situacijom u državi koja ne čini ništa pozitivno povodom toga, nasuprot, samo čini negativne stvari i sve više srozava tu istu situaciju.

Tako da moj dragi Muha moliti ću te lijepo da ne pričaš tako o svojim sunarodnjacima koji su bili prisiljeni napustiti svoju državu.
ćiribiribela

#18524 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ćiribiribela »

Ni ja nisam otisla zato sto mi se islo, ko zeli da sa, tad, 26 godina stice nove prijatelje, uci novi jezik, navikava se na nova pravila, da se odvaja od porodice. U zadnje 4 godine sam propustila maturu brata o kojem sam se brinula od rodjenja, prpustila kad mi je sestra diplomirala na medicini (bio big deal za citavu porodicu), propustila 8 bajrama, rodjendanje, bolesti clanova porodice...

Prije nego sam otisla, poslala sam prijave za posao u sve i jedan dom zdravlja i bolnicu gdje sam mogla naci adresu ili mail na internetu, trazila bilo sta samo.da ostanem. Dobila 2 odgovora, da im je zao, ali...

Ni mene ne raduju lose vijesti iz Bosne, apsolutna sva familija i dalje zivi dole, tako da bih vas zamolila da ne serete bezveze.

Ispalo je na kraju da je odlazak bio najbolja odluka koju sam ikad u zivotu donijela, odlicno sam se snasla, ali vjerujem da to nije slucaj sa svima koji odu i da vecina trazi bilo kakav razlog da se vrati. Najlakse je pljuvati.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18525 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Matijevic_Vlado »

ćiribiribela wrote:Ni ja nisam otisla zato sto mi se islo, ko zeli da sa, tad, 26 godina stice nove prijatelje, uci novi jezik, navikava se na nova pravila, da se odvaja od porodice. U zadnje 4 godine sam propustila maturu brata o kojem sam se brinula od rodjenja, prpustila kad mi je sestra diplomirala na medicini (bio big deal za citavu porodicu), propustila 8 bajrama, rodjendanje, bolesti clanova porodice...

Prije nego sam otisla, poslala sam prijave za posao u sve i jedan dom zdravlja i bolnicu gdje sam mogla naci adresu ili mail na internetu, trazila bilo sta samo.da ostanem. Dobila 2 odgovora, da im je zao, ali...

Ni mene ne raduju lose vijesti iz Bosne, apsolutna sva familija i dalje zivi dole, tako da bih vas zamolila da ne serete bezveze.

Ispalo je na kraju da je odlazak bio najbolja odluka koju sam ikad u zivotu donijela, odlicno sam se snasla, ali vjerujem da to nije slucaj sa svima koji odu i da vecina trazi bilo kakav razlog da se vrati. Najlakse je pljuvati.
Draga sestro, mi smo svi dobro, samo ti nama posalji para. Bice Bajrama ne beri brigu. Selam
Post Reply