Ma ja bi ga izlemala da me takne al se bojim da nema noz sa sobom onda sam naje*'sherbett wrote: ↑25/09/2020 12:07dorkcic wrote: ↑25/09/2020 11:54
@biscanka2 mene je u centru Sa jedan pratio
Prvo sam hodala iza njega, noje me vidio dok mi nije cuo potpetice, okrenuo se i zastao da ja prodjem
Hoda iza mene ja usporim, on uspori, ja zastanem da prodje, prodje pa zastane on lafo slika Miljacku, ja prodjem on kren, ja usporim, on uspori, ja predjem cestu i to namjerno mimo zebre, on zamnom, dodjem pred kazaliste i stanem, stane i on i gleda u mene, skuzim u kafani nasuprot kazalista neke mrge sjede, ja predjem stanem kraj njih, on predje stane par metara dalje bulji u mene
12 sati popodne
Usla sam u kafanu i sjedila pola sata u medjuvremenu govorim konobaru da pogleda jel ima neko kaze nema i onda sam krenula dalje
Odvratan osjecaj!
Istog dana na carsiji nasuprot ulazu u bezistan, stisli njih 5 kineza uza zid i pljackaju ga
Ovaj jadan samo piskuta "please no, please no"
Ja se skamenilaZbog sličih doživljenih situacija, ja sad idem komercijalom ili taksijem gdje sam prije mogla pješke prošetati, u Bingo ni ne pomišljam sama. Na svakom su koraku.
A ne pada mi napamet dozvoliti ogranicenje slobode kretanja
Reko mi jedan taxista da samo pocnem vikat da ce netko sigurno izac
Inace u slucaju takve opasnosti samo kreni vilat vatra!
Zbog pozara ce svi izaci a za upomoc bas i ne, ljudi se boje uplitat al zbog svoje sigurnosti ce skakati sa prozora
[/quote]
Pa nosite u dzepu onaj peper sprej.To je napastovanje i imas pravo na samoodbranu (pogotovo kao zensko) Kad vidis da te neprestaje pratiti stati pred nega isprskati mu oci i dok se on ocima bavi dobro ga nagom medju jajca odvaliti.Ako je drzava u tome zakazala onda svak ima pravo da se brani a pogotovo zenske.