Demokratska fronta Željko Komšić
- mirzadelibasic
#18501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
[quote="Teniser"
Počni od sramotne smjene u Velikoj Kladuši,razlog je više nego sramotan,odbor je stao na stranu građana,raspitaj se na K.Brdu,pogledaj rezultat odbora i stanje u N.Gradu,zatim se malo dublje raspitaj za Zenicu i Mostar,na kraju ni Tuzla nije ravnodušna.Ili bi možda ostavio poruku u P.P.pa da te uvijerim negdje na kafi.Trdim tebi i drugima,da je Vrh DF postavio logiku kao SDP,da se po pamet ide u centralu.[/quote]
Vidi druže, u DF je došlo puno ljudi sa ličnim ambicijama koji su gledali samo sebe i radili su sve da se proguraju. Što je i logično jer se u neku ruku i očekivao ovako dobar rezultat DF-a. Svako ko je na takav način došao i tako se ponašao je otjeran, pa i kompletni odbori. To je vezano za Veliku Kladušu, Mostar i Tuzlu. Zenica je koliko vidim normalna i jako dobro rade tako da ti to ne vjerujem. Što se tiče centrale DF-a tu se možemo složiti jer nije nešto i to se treba promijeniti na kongresu ili ako je Komšić pametan da odma otjera pola predsjedništva i postavi sposobnije ljude, koje DF itekako ima.
Počni od sramotne smjene u Velikoj Kladuši,razlog je više nego sramotan,odbor je stao na stranu građana,raspitaj se na K.Brdu,pogledaj rezultat odbora i stanje u N.Gradu,zatim se malo dublje raspitaj za Zenicu i Mostar,na kraju ni Tuzla nije ravnodušna.Ili bi možda ostavio poruku u P.P.pa da te uvijerim negdje na kafi.Trdim tebi i drugima,da je Vrh DF postavio logiku kao SDP,da se po pamet ide u centralu.[/quote]
Vidi druže, u DF je došlo puno ljudi sa ličnim ambicijama koji su gledali samo sebe i radili su sve da se proguraju. Što je i logično jer se u neku ruku i očekivao ovako dobar rezultat DF-a. Svako ko je na takav način došao i tako se ponašao je otjeran, pa i kompletni odbori. To je vezano za Veliku Kladušu, Mostar i Tuzlu. Zenica je koliko vidim normalna i jako dobro rade tako da ti to ne vjerujem. Što se tiče centrale DF-a tu se možemo složiti jer nije nešto i to se treba promijeniti na kongresu ili ako je Komšić pametan da odma otjera pola predsjedništva i postavi sposobnije ljude, koje DF itekako ima.
-
Marko Zarko
#18502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
krivo pedjku kojovicu sto ne mere bit premijer s tri mandata, ns ubleha metafizicko filozofska...trazio je od dfa da bude premijer ultimativno.
-
Baton_Ilirski
#18503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da li je ovo istina sto si napisao?Marko Zarko wrote:krivo pedjku kojovicu sto ne mere bit premijer s tri mandata, ns ubleha metafizicko filozofska...trazio je od dfa da bude premijer ultimativno.
-
Marko Zarko
#18504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Baton_Ilirski wrote:Da li je ovo istina sto si napisao?Marko Zarko wrote:krivo pedjku kojovicu sto ne mere bit premijer s tri mandata, ns ubleha metafizicko filozofska...trazio je od dfa da bude premijer ultimativno.
da, ali ga je poslije poklopila cudicka koja nije bila na razgovorima, pa je klepio ušima
- Maystor
#18505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mislim da je evidentno ko je "klepio ušima"
-
Baton_Ilirski
#18506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A to je???Maystor wrote:mislim da je evidentno ko je "klepio ušima"
- Teniser
#18507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi druže, u DF je došlo puno ljudi sa ličnim ambicijama koji su gledali samo sebe i radili su sve da se proguraju. Što je i logično jer se u neku ruku i očekivao ovako dobar rezultat DF-a. Svako ko je na takav način došao i tako se ponašao je otjeran, pa i kompletni odbori. To je vezano za Veliku Kladušu, Mostar i Tuzlu. Zenica je koliko vidim normalna i jako dobro rade tako da ti to ne vjerujem. Što se tiče centrale DF-a tu se možemo složiti jer nije nešto i to se treba promijeniti na kongresu ili ako je Komšić pametan da odma otjera pola predsjedništva i postavi sposobnije ljude, koje DF itekako ima.[/quote]mirzadelibasic wrote:[quote="Teniser"
Počni od sramotne smjene u Velikoj Kladuši,razlog je više nego sramotan,odbor je stao na stranu građana,raspitaj se na K.Brdu,pogledaj rezultat odbora i stanje u N.Gradu,zatim se malo dublje raspitaj za Zenicu i Mostar,na kraju ni Tuzla nije ravnodušna.Ili bi možda ostavio poruku u P.P.pa da te uvijerim negdje na kafi.Trdim tebi i drugima,da je Vrh DF postavio logiku kao SDP,da se po pamet ide u centralu.
Kinđe,pogledaj P.P.
- fosna2014
#18508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nadam se skorašnjem ujedinjenju DF- sa ostalim socijaldemokratski orijentiranim strankama. Tako se priča po strankama. Traži se jak čovjek, a Komšić bi danas u Teleringu trebao iznijeti više detalja o tome. Upravo načuo.
-
Innovation
#18509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zeljko odlican u Teleringu. 
- fosna2014
#18510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Interesantno da niko ne komentariše ovaj intervju. Obzirom da je Komšić najavio svoj odlazak iz politike i vrlo vjerovatno ujedinjenje sicijaldemokrata u BiH.Innovation wrote:Zeljko odlican u Teleringu.
-
Innovation
#18511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
fosna2014 wrote: Interesantno da niko ne komentariše ovaj intervju. Obzirom da je Komšić najavio svoj odlazak iz politike i vrlo vjerovatno ujedinjenje sicijaldemokrata u BiH.

http://hms.ba/komsic-necu-jos-dugo-ako- ... vo-mu-sve/
Mozda ceka zavrsetak desavanja sa SDP-om.
-
zagor 19
#18512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Innovation wrote:fosna2014 wrote: Interesantno da niko ne komentariše ovaj intervju. Obzirom da je Komšić najavio svoj odlazak iz politike i vrlo vjerovatno ujedinjenje sicijaldemokrata u BiH.
Ma je li moguće? Ovako bez puno razmišljanja, "na prvu loptu", drago mi je da je Željko prepoznao ispravan put sto se tiče razvoja lijeve poltičke opcije u BiH i da podržava Bogića Bogićevića, a onda između redova i ujedinjenje ljevice u BiH. A ovo sranje koje se zove DF, hajde malo je ublažilo oštricu i moć nacionalnim strankama, koje bi u suprotnom tj, da je Komšič ostao u SDP.u, sada imali totalnu moć. DF je privukao isuviše onih koji su htjeli "brzu lovu" i komad kolača vlasti preko brenda- Željko Komšič i on sam to zna. I ko zna kakve je nemoralne ponude morao usput da prihvati, jer poltika je izuzetno skup sport. Ima tu po OO širom lijepe naše BiH, svašta od ubačenih kadrova SBIH-a, HDZ-a , SDA, do onih koji su jednostavno propali u drugim strankama pa do običnih lopova-pilićara. Nakon svega teturanja i posrtanja, mislim može se računati na Happyend uz Bogićevića na kormilu SDP-a, i povratak Željka tamo gdje mu je i mjesto.
- fosna2014
#18513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima tu dosta indikatora koja ukazuju na takav rasplet. SDP je na svojoj FB-stranici postavio okačenu vijest da je Bogićević trenutno van zemlje i da se čeka njegova odluka. Gledajući na DF-ovu stranicu vidimo NIŠTA. Mjesec dana nijedan unos.Innovation wrote:fosna2014 wrote: Interesantno da niko ne komentariše ovaj intervju. Obzirom da je Komšić najavio svoj odlazak iz politike i vrlo vjerovatno ujedinjenje sicijaldemokrata u BiH.
Iskreno, vrlo rado bih gledao takav rasplet situacije. I moji drugovi pričaju isto. Usko su vezani za jednu ili drugu stranku.
-
Baton_Ilirski
#18514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel to znaci siru koaliciju na celu sa SDAfosna2014 wrote:
Ima tu dosta indikatora koja ukazuju na takav rasplet. SDP je na svojoj FB-stranici postavio okačenu vijest da je Bogićević trenutno van zemlje i da se čeka njegova odluka. Gledajući na DF-ovu stranicu vidimo NIŠTA. Mjesec dana nijedan unos.
Iskreno, vrlo rado bih gledao takav rasplet situacije. I moji drugovi pričaju isto. Usko su vezani za jednu ili drugu stranku.
- fosna2014
#18515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne vjerujem. Ovo je skroz neprirodno. Treba opet stvoriti takvu atmosferu gdje se vidi očita razlika između stranaka. Prije svega ideološka i principijelna razlika.Baton_Ilirski wrote:Jel to znaci siru koaliciju na celu sa SDAfosna2014 wrote:
Ima tu dosta indikatora koja ukazuju na takav rasplet. SDP je na svojoj FB-stranici postavio okačenu vijest da je Bogićević trenutno van zemlje i da se čeka njegova odluka. Gledajući na DF-ovu stranicu vidimo NIŠTA. Mjesec dana nijedan unos.
-
Innovation
#18516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja mislim, da Zeljko ne vjeruje u price da se g.Bogicevic kandidovao za predsjednika SDP-a /bar je meni tako djelovao/. Vjerovatno je zato rekao, "ako g. Bogicevic prihvati, evo mu sve" /rekao je to iskreno/.fosna2014 wrote: Ima tu dosta indikatora koja ukazuju na takav rasplet. SDP je na svojoj FB-stranici postavio okačenu vijest da je Bogićević trenutno van zemlje
- fosna2014
#18517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uveliko se radi na tome. Za nadati se je.Innovation wrote:Ja mislim, da Zeljko ne vjeruje u price da se g.Bogicevic kandidovao za predsjednika SDP-a /bar je meni tako djelovao/. Vjerovatno je zato rekao, "ako g. Bogicevic prihvati, evo mu sve" /rekao je to iskreno/.fosna2014 wrote: Ima tu dosta indikatora koja ukazuju na takav rasplet. SDP je na svojoj FB-stranici postavio okačenu vijest da je Bogićević trenutno van zemlje
-
StupskaBitanga
#18518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zakomplicirala se situacija oko skupštinske većine u BPK - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/148180/demokr ... vMDFV.dpuf
- biske
#18519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SBK, BPK, TK (iako vagaju). Bravo za raju na kantonalnim nivoima, nema labavo! 
- svjezi_ustipak
#18520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
StupskaBitanga wrote:Zakomplicirala se situacija oko skupštinske većine u BPK - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/148180/demokr ... vMDFV.dpuf
cini se da drugu predsjedniku nece bas tako lako ici na terenu. prvo SBK, sad BPK, jos da vidimo KS. zanimljivo ce biti jer je BOSS izgledan partner SDA i DF za formiranje kantonalne vlade. obzirom da je Esso problem za DF u BPK, da vidimo hoce li biti problem i u KS.
- Teniser
#18521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Smješan odgovor DF.Nije bitno dali se krade narod,grad,Federacija i Država bitno je ne krasti,bilo da se radi od Marijin dvora do kozje ćuprije ili bilo gdje,vi kao stranka ste prihvatili koaliciju ,razmislite s kim,sjetite se predizbornih govora,nemojte nam prodavati maglu,govriti o tome da vam treba dati vremena itd.
Da trebali ste ostati opozicija i raditi na jedinom ispravnom putu,prije svega putu poštenja,ovakvim koalicijama postajete saučesnici i kao takvi niste pošteni.
PREVARILI STE OGROMAN BROJ ČLANOVA,SIMPATIZERA I SVIH DRUGIH KOJI SU VAM DALI GLAS.
Evroatlanske integracje vi kao stranka nemožete napraviti niti imati suradnju s tim i takvima.
Svaka čast "NAŠA STRANKA,nemojte prodavati ruke za stolice,ne dozvolite da vas nazivaju trgovačkim strankama.
Da trebali ste ostati opozicija i raditi na jedinom ispravnom putu,prije svega putu poštenja,ovakvim koalicijama postajete saučesnici i kao takvi niste pošteni.
PREVARILI STE OGROMAN BROJ ČLANOVA,SIMPATIZERA I SVIH DRUGIH KOJI SU VAM DALI GLAS.
Evroatlanske integracje vi kao stranka nemožete napraviti niti imati suradnju s tim i takvima.
Svaka čast "NAŠA STRANKA,nemojte prodavati ruke za stolice,ne dozvolite da vas nazivaju trgovačkim strankama.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#18522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Djeluje mi da se Komsic, ko prije Zlatko,okruzio ekipicom koja mu vrlo vjerovatno vjestacki stvara atmosferu pdrske, spinujuci i sminkajuci situaciju iz baze stranke.
Radi veliki kiks.
A moja preporuka, ISKRENO DOBRONAMJERNA, da licno sidje medju raju, raspita se kod simparizera i svojih glasaca....i preskoci taj neki prvi stranacki esalon oko sebe, i licno se uvjeri sta ljudi koji su mu dali glas, misle o ovom zblizavanju sa SDA.
U principu, u mom okruzenju svi oni koji su DF dali glas, sustinski komentarisu, parafraziram, evo ih ko SDP...ja otisao od njih Zeljko nas isto zavali.
Jer bas najveci hard cor anti SDA glasaci SDPa, koji su im taj cin javise i zamjerili, zapravo cine najveci dio glasaca sadasnje DF.
Tako gledajuci, i slusajuci oko sebe, DF je fakticki prodao vecinu svoga glasackog tijela.
Mla ali malaaaaa vadiona bi im bila da se po kantonima distanciraju od SDA, pod cijenu da tamo gdje ne mogu biti u vlasti BEZ SDA, neka idu u opoziciju. Jer ako po vertikali budu na svim nivoima sa SDA, kljucaj bravu stranke.
Za dvije-cetri godine ih onda samo moze spasiti neki proces ponovnog spajanja socijaldemokrata, u neku veliku koaliciju, pa da se na talasu toga namjenski halali ovaj cin. Sve drugo, halaliti im se nece, ko sto je vise od pola tadasnjih glasaca SDPa u startu prekrizilo tu stranku, cim su ovi usli sa SDA u vlast.
Nikako mi nije jasno kako ti ljudi, prije SDP sada DF, ne shvataju, da ima jedna velika skupina od preko 150 000- 200 000 glasaca koja jednostavno ne zeli SDA, ni u kojim varijantama. A to nije mala skupina ljudi. I ta skupina lebdi od SDP do DF ..manjih stranaka ili apstinencije. A Zeljko sada ima kod sebe njveci broj od nji. Jasna je matematika uzrokovana potezima vrha DFa, i reakcije baze...i kakav ce epilog biti.
Ali hajde da vidimo sta ce se desavati.
Radi veliki kiks.
A moja preporuka, ISKRENO DOBRONAMJERNA, da licno sidje medju raju, raspita se kod simparizera i svojih glasaca....i preskoci taj neki prvi stranacki esalon oko sebe, i licno se uvjeri sta ljudi koji su mu dali glas, misle o ovom zblizavanju sa SDA.
U principu, u mom okruzenju svi oni koji su DF dali glas, sustinski komentarisu, parafraziram, evo ih ko SDP...ja otisao od njih Zeljko nas isto zavali.
Jer bas najveci hard cor anti SDA glasaci SDPa, koji su im taj cin javise i zamjerili, zapravo cine najveci dio glasaca sadasnje DF.
Tako gledajuci, i slusajuci oko sebe, DF je fakticki prodao vecinu svoga glasackog tijela.
Mla ali malaaaaa vadiona bi im bila da se po kantonima distanciraju od SDA, pod cijenu da tamo gdje ne mogu biti u vlasti BEZ SDA, neka idu u opoziciju. Jer ako po vertikali budu na svim nivoima sa SDA, kljucaj bravu stranke.
Za dvije-cetri godine ih onda samo moze spasiti neki proces ponovnog spajanja socijaldemokrata, u neku veliku koaliciju, pa da se na talasu toga namjenski halali ovaj cin. Sve drugo, halaliti im se nece, ko sto je vise od pola tadasnjih glasaca SDPa u startu prekrizilo tu stranku, cim su ovi usli sa SDA u vlast.
Nikako mi nije jasno kako ti ljudi, prije SDP sada DF, ne shvataju, da ima jedna velika skupina od preko 150 000- 200 000 glasaca koja jednostavno ne zeli SDA, ni u kojim varijantama. A to nije mala skupina ljudi. I ta skupina lebdi od SDP do DF ..manjih stranaka ili apstinencije. A Zeljko sada ima kod sebe njveci broj od nji. Jasna je matematika uzrokovana potezima vrha DFa, i reakcije baze...i kakav ce epilog biti.
- hornet
#18523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Al nije mi jasno kako covjek ne shvata da ti ljudi nisu nikakvi ljevicari, niti prosjecan glasac zna sta to znaci, niti ta podjela politickog spektra igra kakvu bitnu ulogu, prakticno. Da se sutra pojavi neka pro patriotska, desna stranka koji bi dovoljno uvjerljivo obecavala promjene, kao alternativa SDA-u i svemu sto ta politika nosi, ta velika skupina ljudi bi glasala za tu stranku. Glasalo se vecinom po nacelu kontra SDA, kontra toj politici da ako si stranacki igrac, ili blizak njima onda mozes sve, a s druge strane ako nisi, 'nema te nigdje'. Zeljko nije kapacitet, to moramo priznati. Mozda nije pokvaren, ni korumpiran al nije ni kalibar politicara da donose promjene.-LIBERO- wrote:Djeluje mi da se Komsic, ko prije Zlatko,okruzio ekipicom koja mu vrlo vjerovatno vjestacki stvara atmosferu pdrske, spinujuci i sminkajuci situaciju iz baze stranke.
Radi veliki kiks.
- dustaban
#18524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve sto si pobrojao SDP je vec ostvario. DF ce pokusati makar da ocuva ovo sta je ostalo izvan pobrojanog.Banksy wrote: Nemoj tako, u pitanju je viši državni interes zbog kojeg smo ušli u vlast i postigli ciljeve:
Nakon varljive četverogodišnje vlasti ''ljevice'', vraćamo se stabilnoj i sigurnoj desnici, jačamo Bakira i pravimo od njega novog Aliju, čistimo mu SDA od starih, Tihićevih kadrova i donosimo sigurnu pobjedu na predstojećem kongresu, vraćamo Čoviću i HDZ-u pozicije i jačamo mu politički utjecaj, rušimo Dodika, a dovodimo Pandurevićku, Cicka Bjelicu i Sonju Karadžić.
Odlučno u promjene
- Banksy
#18525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšićeva izjava u kojoj kaže da je pred izbore razgovarao s Izetbegovićem i predlagao mu da u savez pozovu i SBB, pa tako prošire taj ''patriotski'' front, pokazuje da je koalicija zaista dogovorena mnogo ranije.
Već su bili zagrljeni dok su nama govorili ovo:
Već su bili zagrljeni dok su nama govorili ovo:
Suljagić:
GLAS ZA SDA JE GLAS ZA LAGUMDŽIJU,
Između SDA i SDP postoji postizborni sporazum prema kojem će novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH biti Zlatko Lagumdžija.
Izašli smo na megdan tamnoj sili koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu - oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena.
Komšić:
Neću sa fašistima, šovinistima, lopovima i reketašima!
Sa Demokratskom frontom u ovoj državi raste i razvija se nova ljevica, koja za razliku od sadašnje nije korumpirana, bahata i kriminalna. Nastaje jedna nova istinska i poštena ljevica,
Izađite na izbore i glasajte. Neizlaskom na izbore glasat ćete za one koji su glavni krivci za stanje u kojem se ova zemlja nalazi zadnjih dvadeset godina
Reuf Bajrović
BiH zaslužuje vlast bez Lagumdžije i Izetbegovića.
BiH zaslužuje vlast u kojoj po prvi puta od nezavisnosti nema niti jedne od te dvije osobe.
Glas za SDA i Izetbegovića glas za SDP - Zlatka Lagumdžiju
SDA će imati strahovito težak posao da ikome objasni zašto glasati baš za nju jer je glas za SDA i Izetbegovića glas za SDP - Zlatka Lagumdžiju.
Svako ko kaže da ne treba izaći na izbore, radi za SDA, SDP, HDZ i SNSD jer time njima daje još četiri godine da stvari naprave još gorim.