BH klubovi u Evropi - 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#1851 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by cyprus »

Poenta je da je Sarajevo dobio prilično jačeg protivnika od sebe i odigralo solidno... Željo je sa druge strane dobio protivnika približno svog ranga i odigrao katastrofalno... Naravno da to nije razlog da jedni sad zajebavaju druge, jer su sve prilike da ćemo i jedni i drugi ispast, ali zar je tako teško priznat da je Sarajevo odigralo bolju utakmicu od Želje?

:-)
cyprus

#1852 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by cyprus »

-LIBERO- wrote:
cyprus wrote:Ako prođemo Levski favoriti smo protiv ovih Finaca/Crnogoraca... :thumbup: Ali...

Široki ako prođe dobio atraktivnog protivnika, kome možda i ne bude do Evrope pa odmah ispadne :mrgreen: Ali...
Cyprus optimista, ne mogu vjerovati.... :D :thumbup:
Gdje vidiš optimizam tu :mrgreen: To je realno tako... Sarajevo bi trebalo da je jače od crnogorskih klubova, kao i od ispodprosječnog finskog kluba...

A da sam još pesimista pokazuje činjenica da ne mislim da ćemo uopšte igrat protiv njih... 8-) :sad:
LSD

#1853 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

cyprus wrote:Poenta je da je Sarajevo dobio prilično jačeg protivnika od sebe i odigralo solidno... Željo je sa druge strane dobio protivnika približno svog ranga i odigrao katastrofalno... Naravno da to nije razlog da jedni sad zajebavaju druge, jer su sve prilike da ćemo i jedni i drugi ispast, ali zar je tako teško priznat da je Sarajevo odigralo bolju utakmicu od Želje?

Ali naravno, to je samo tvoje licno mišljenje i viđenje ko je od koga jaci i ta neka stajališta na papiru....a s druge strane, vidjeli smo na terenu sve snage ova 4 kluba (pošto je to izgleda ovdje postala furka da se 4 tima nekako mjere)....sinoc Levski jedva pobjedi Sarajevo, tom istom Sarajevu ribari strpaše 6 komada, bugari jedva jedan.
cyprus

#1854 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by cyprus »

LSD wrote:
cyprus wrote:Poenta je da je Sarajevo dobio prilično jačeg protivnika od sebe i odigralo solidno... Željo je sa druge strane dobio protivnika približno svog ranga i odigrao katastrofalno... Naravno da to nije razlog da jedni sad zajebavaju druge, jer su sve prilike da ćemo i jedni i drugi ispast, ali zar je tako teško priznat da je Sarajevo odigralo bolju utakmicu od Želje?

Ali naravno, to je samo tvoje licno mišljenje i viđenje ko je od koga jaci i ta neka stajališta na papiru....a s druge strane, vidjeli smo na terenu sve snage ova 4 kluba (pošto je to izgleda ovdje postala furka da se 4 tima nekako mjere)....sinoc Levski jedva pobjedi Sarajevo, tom istom Sarajevu ribari strpaše 6 komada, bugari jedva jedan.
Dakle, konkluzija bi trebala biti da su Maltežani šest puta jači od Bugara :? :-) :-)

Zašto uvijek kad neki naš tim/reprezentacija od nekoga bude razvaljena taj dobije epitet vanzemaljaca sa kojima je nemoguće igrat, a čim ne budemo razvaljeni, e onda je ta ekipa pičkin dim? :-) Uostalom šta je to Maribor naročito pokazao pa su nedodirljiva sila? Ja bih prije reko da je ovo bila najgora Željina utakmica zadnjih godina... I u tome treba tražiti razlog visokog poraza, a ne u svemoćnosti slovenačkog prvaka...

Svi parametri sa druge strane pokazuju da je Levski jača ekipa od Maribora, a daleko jača od Sarajeva... To pokazuje cijena igrača, rezultati u Evropi, jačina njihove lige, koeficijenti na kladionici, manje-više sve na što se može pozvati... OK, vjerovatno jučer nisu odigrali na svom očekivanom nivou, ali to ne umanjuje solidnu igru Sarajeva i pristojan rezultat... Naravno i ovaj rezultat je vrlo zajeban, i teško da vidim način na koji Sarajevo može pobjediti sa dva razlike

A kad već porediš Hibernians i Levski :-) , jel ti ijednom palo na um da je bio različit pristup u tim utakmicama? Ja mislim da smo mi prilično potcjenili Maltežane, a Bugare smo maksimalno ozbiljno shvatili... E ono čega se ja bojim, a što će vjerovatno bit, nakon ove prve utakmice ćemo vjerovatno potcjenit Bugare u revanšu a onda smo donji...
Last edited by cyprus on 20/07/2012 17:41, edited 1 time in total.
sistematski pregled

#1855 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by sistematski pregled »

Vidjeli smo. Sarajevo i Levski su tu negdje. Maribor (najprecjenjenija ekipa o kojoj se ovdje piše) i željezničar za nijansu slabiji. A Hibsi su jači od svih.
Impavidus

#1856 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Impavidus »

Prvo rasuturiti Tutu Bugarina!
LSD

#1857 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

cyprus wrote:
LSD wrote:

Dakle, konkluzija bi trebala biti da su Maltežani šest puta jači od Bugara :? :-) :-)

Zašto uvijek kad neki naš tim/reprezentacija od nekoga bude razvaljena taj dobije epitet vanzemaljaca sa kojima je nemoguće igrat, a čim ne budemo razvaljeni, e onda je ta ekipa pičkin dim? :-) Uostalom šta je to Maribor naročito pokazao pa su nedodirljiva sila? Ja bih prije reko da je ovo bila najgora Željina utakmica zadnjih godina... I u tome treba tražiti razlog visokog poraza, a ne u svemoćnosti slovenačkog prvaka...

Svi parametri sa druge strane pokazuju da je Levski jača ekipa od Maribora, a daleko jača od Sarajeva... To pokazuje cijena igrača, rezultati u Evropi, jačina njihove lige, koeficijenti na kladionici, manje-više sve na što se može pozvati... OK, vjerovatno jučer nisu odigrali na svom očekivanom nivou, ali to ne umanjuje solidnu igru Sarajeva i pristojan rezultat... Naravno i ovaj rezultat je vrlo zajeban, i teško da vidim način na koji Sarajevo može pobjediti sa dva razlike

A kad već porediš Hibernians i Levski :-) , jel ti ijednom palo na um da je bio različit pristup u tim utakmicama? Ja mislim da smo mi prilično potcjenili Maltežane, a Bugare smo maksimalno ozbiljno shvatili... E ono čega se ja bojim, a što će vjerovatno bit, nakon ove prve utakmice ćemo vjerovatno potcjenit Bugare u revanšu a onda smo donji...
Šta je Maribor pokazao :? pa uvalio 4 komada prvaku države i osvajacu kupa....a ti tvrdiš da su ekipe podjednake kvalitete :shock: :shock: pa da jesu podjednaki, razultat nebi bio 4-1 ;-) malo logike jbg..

Pristup?? pa nije mi palo na pamet, niti mi sad pada jer Sarajevo nije Barcelona pa da podcjenjuje protivnike, vec 4-to plasirani tim iz PLBiH... uostalom i Jović je prije mečeva javno izjavljivao da nece sigurno biti podcjenjivanja ;-) .....s druge strane, Levksom se davala abnormalna snaga od strane samih pitara, pa su sad i oni šokirani i umislili da su pravo jaki jer su izgubili minimalno od tima kojem su do neki dana davali snagu Barcelone....a zapravo vidjeli smo sinoc snagu te bugarske Barce ;-) jedva zabiše jedan gol.

Zakljucak, obrni one svoje teze iz prvog posta.
sistematski pregled

#1858 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Maribor za 90 minuta stvorio tri šanse. Ja kluba i govana.
roboth

#1859 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by roboth »

.
hypko_nurko

#1860 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

sistematski pregled wrote:Maribor za 90 minuta stvorio tri šanse. Ja kluba i govana.
sta tek reci za levski koji je jedva jednu sansu stvorio i na srecu zabio gol
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1861 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Velkoski »

hypko_nurko wrote: sta tek reci za levski koji je jedva jednu sansu stvorio i na srecu zabio gol
Reći ćemo da su bolji od Litexa :)
hypko_nurko

#1862 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

leet wrote:
hypko_nurko wrote: sta tek reci za levski koji je jedva jednu sansu stvorio i na srecu zabio gol
Reći ćemo da su bolji od Litexa :)
od barcelone kakav litex
sistematski pregled

#1863 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Ma željezničar je podbacio. Ekipe kao maribor su poklon u II kolu kvalifikacija. Mada još uvijek postoje šanse da štrumfete prođu. Je li to nekoga maribor impresionirao igrom? Ma truba od ekipe.
sistematski pregled

#1864 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

hypko_nurko wrote:
sistematski pregled wrote:Maribor za 90 minuta stvorio tri šanse. Ja kluba i govana.
sta tek reci za levski koji je jedva jednu sansu stvorio i na srecu zabio gol
Ma za levski smo utvrdili da su u rangu Travnika, to je jasno.
Samo se od usranog maribora pravi Barsa.
LSD

#1865 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

sistematski pregled wrote:Ma željezničar je podbacio. Ekipe kao maribor su poklon u II kolu kvalifikacija. Mada još uvijek postoje šanse da štrumfete prođu. Je li to nekoga maribor impresionirao igrom? Ma truba od ekipe.
Šuplja prica ;-) šatro podbacio, a vodio 1-0 na poluvremenu...i ko fol odjednom zaboravio igrati na poluvremenu i primio kasnije 4 komada....kako loš nacin omalovažavanja Maribora, njihove pobjede i loša nacin spuštanje njihove kvalitete.

A s druge strane Sarajevo odjednom proigralo, od tima koja prima po 6 komada od maltežana su u roku od par dana izrasli u ekipu kojim bugarska barca jedva zabije jedan gol....ipak, budimo pošteni: to su price za basne hansa krijstijana andersona i braće grim.
Mračajski proto

#1866 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Mračajski proto »

Joj vam priče. :shock: Davite s tim :'' Maribor imao 4 prilike, 4 gola dao.'' A kol'ko ste to vi prilika imali bolan ? Što peglate. I vi ste dali gol iz ničega, pa pišete kao da ste igrali k'o Bog Allah.
LSD

#1867 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

Sarajevo_Grad wrote:Joj vam priče. :shock: Davite s tim :'' Maribor imao 4 prilike, 4 gola dao.'' A kol'ko ste to vi prilika imali bolan ? Što peglate. I vi ste dali gol iz ničega, pa pišete kao da ste igrali k'o Bog Allah.
Ko to piše :? :shock: niko nije izvalio da smo mi nešto igrali posebno....naprotiv - ljudi nas ugazili, vec ovaj sistemtlija valja šuplju ovdje da je Maribor rinaka od tima, fol imali svega 3 šanse ,a ljudi nam uvalili 4 komada....procitaj malo šta se piše ;-)
Mračajski proto

#1868 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Ne piše se tako, al' u kurcu. Puni forumi vas takvih. Ma 'ta će Maribor.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1869 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by -LIBERO- »

Hajde ljudi sta vam je, kako vam se da :D

Stisnuti zube u utorak (komsije) Bez predaje i apatije. Fajterski uci od prve sekunde. Bez respekta i fakinski ako treba. Ako im date gol u prvih 15 minuta sve je onda moguce ;-) . U sustini nemate sta cekati nego odmah krenuti u "rat". A vi morate napraviti ludilo na tribinama.

Mi u cetvrtak. Mi trebamo drugacije uci u susret. Identicno k'o u Sofiji. Zatvoriti bokove i stisnuti sredinu terena. Cak i bez ofanzive i pritiska pravili smo sanse za gol. Tako treba igrati od pocetka bez srljanja. Gol ce doci, siguran sam ;-)
Last edited by -LIBERO- on 20/07/2012 18:22, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#1870 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Dead Man Walking »

Cinjenica je da smo se mi izblamirali a komsije nisu. Ali je isto tako cinjenica da komsijama za prolaz treba pobjeda od 2:0, a nama od 3:0, znaci "samo" 1 go vise. Bas onaj sugavi go iz devedeset i neke koji moze biti prevaga. :x Hocu reci da je i pred jednim i pred drugim itekako tezak posao, i iako je komsiluk pokazao vise ne treba se previse slaviti, ovi Bugari su se tek skupili (ako sam dobro zapamtio, Marijan rece 8 novih igraca je sinoc bilo), oni ce iz utakmice u utakmicu biti sve opasniji, sumnjam da ce im se jos dugo desavati da pravolinijski pas od 3 metra ide u aut. Nesto slicno kao onaj Sherif prosle godine kad smo ih klepili na foru dok su im igraci jedan drugog jos zvali po brojevima a ne imenima. I mi i vi ako ga primimo mozemo se halaliti komotno. Cheerokee nisam gledo pa ne znam, al sudeci prema izvjestaju cini mi se da ce i oni izletiti.
sistematski pregled

#1871 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Da se razumijemo, volio bih ja da maribor zabije tricu željezničaru na koševu ali se to neće desiti jer su kita od ekipe.
Mračajski proto

#1872 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

:lol:
LSD

#1873 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

Dead Man Walking wrote:Cinjenica je da smo se mi izblamirali a komsije nisu. Ali je isto tako cinjenica da komsijama za prolaz treba pobjeda od 2:0, a nama od 3:0, znaci "samo" 1 go vise. Bas onaj sugavi go iz devedeset i neke koji moze biti prevaga. :x Hocu reci da je i pred jednim i pred drugim itekako tezak posao, i iako je komsiluk pokazao vise ne treba se previse slaviti, ovi Bugari su se tek skupili (ako sam dobro zapamtio, Marijan rece 8 novih igraca je sinoc bilo), oni ce iz utakmice u utakmicu biti sve opasniji, sumnjam da ce im se jos dugo desavati da pravolinijski pas od 3 metra ide u aut. Nesto slicno kao onaj Sherif prosle godine kad smo ih klepili na foru dok su im igraci jedan drugog jos zvali po brojevima a ne imenima. I mi i vi ako ga primimo mozemo se halaliti komotno. Cheerokee nisam gledo pa ne znam, al sudeci prema izvjestaju cini mi se da ce i oni izletiti.
Baš taj gol iz '93 minute ce odbiti minimalno 5 hiljada navijaca, nekako bi bilo podnošljivije 3-1....mada opet nisam siguran da bi se plasirali dalje i sa 1-3 iz prvog meca....valja nam zabiti 3 gola, a ne primiti niti jedan u međuvremenu...jbg ,to je vec viša matematika za nas, da smo neki jaci klub pa hajd i nekako...ali opet što kažeš - na nama je obaveza da odem gore na koševo , da navijamo do kraja i da se nadamo nekim cudima.

Komšinice bi trebale proci ove bugare, ali i oni se moraju cuvati kontri.
astala_vistala

#1874 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by astala_vistala »

Stvarno nemam pojma cemu ovolika paljba na Levski od strane manijaka ? ispade Levski u rangu Pofalickog..

Ili mozda grijesim zavist i ljubomora cini svoje pa bi Levski valjao samo da je uvalio Sarajevu 5 golova.
Realna cinjenica je da Levski sinoc nista nije mogao Sarajevu,to jest njihova ekipa nije imala ideju kako doci do naseg gola,to pokazuje i njihovo ponasanje kada zadrzavaju loptu na sopstvenom terenu,zato nemorate da nas volite,ali morate da nas postujete,jer BiH u europi jedino moze Sarajevo casno da predstavlja.

Ali moram da napomenem prvi sam mislio bice kisa golova,na nasu srecu bilo je daleko bolje i nardnu utakmicu staviti se na stranu autsajdera,bili smo favoriti protiv maltezan pa na uliva 6,pa vasem rezonu Maltezani jaci od levskog..
Mračajski proto

#1875 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Kad se sjetim njihove priče poslije našeg poraza od Maribora (6:3), a i oni su najebali od njih, također. Kad su povlačili paralelu između njih i nas, to bi rek'o opasan tim neki. :-)
Locked