Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post Reply
felsh

#1851 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by felsh »

woody :thumbup:
bilic

#1852 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by bilic »

E jbg . Svi znaju koliko je BILO NAORUŽANJA OKO SARAJEVA .
I MOGLI SU GA ZAUZETI DA SU IMALI MUDAAAA ... ALI NISU JEBIGA :izet: :izet: :izet:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Dezurni_kriticar

#1853 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Dezurni_kriticar »

trocadero wrote:Ма јашта, да Његош доживи Скадар на Бојани, никад ти га те реченице не би саставио! :roll:
Lave moj, da je babi qrac, bila bi djed. :run:

L.P.
analyse-this

#1854 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by analyse-this »

Horasio_Sarajlic wrote:
momče wrote:Horasio

Ti mora da si bio akter potpisivanja tog ugovora kad sa sigurnoscu tvrdis da su ugovori postojali. Ja ga nisam
potpisao niti znam nekoga da ga je potpisao. Pa nisu to bili fudbaleri, pa da potpisuju na godinu-dvije. Glupost!
Vidi momče da ti objasnim, svi pripadnici policije, specijalnih i vojnih jedinica, pripadnici JNA koji su usli u VRS, pripadnici vojne policije itd. njih 90% imali su ugovore, da ti bolje objasnim bili su izvrsna vlast tkz. republike srpske, samim tim po njihovom tada nazovi drzava rs. je finansirala place, koje su u ratnim okolnostima varirale izmedju 200 i 300 tadasnjih njemackih maraka, ugovore nisu imali: četnički dobrovoljci, kao ni prinudno mobilisani u VRS kao ni dobrovoljci u VRS, u procentima kada se sve sabere 60% ljudi imali su ugovore, profesionalna vojna lica primjerice topnistvo artiljerija, i ostali koji su rukovali specificnim sredstvima morali su imati ugovore samim tim plate, dok su se sa druge strane dobrovoljci u 95% slucajeva prikljucivali pjesadiji, i plata im je bila ratni plijen sto opljackaju i pokupe "usput", sto hocu reci pjesadija i dobrovoljci kao dio vojske koje je malo ili nikako obučena ugovore nisu imali.
Pozdrav Horasio, citam ovo sto pises i osjecam se kao u Matrixu. Dakle, da razjasnimo nesto, ako te zanima : svi pripadnici svih jedinica, ukljucujuci i civilni sektor, nikad nisu primili nijednu jedinu njemacku marku, nego tzv. "srpske dinare" koje su na sebi imale milijardu nula zbog inflacije u Srbiji a cija je vrijednost bila oko 30 njemackih maraka a to je bila vojnicka plata za sve kategorije, sa kojom si mogao kupiti malo sta i kada je bilo icega, jer su na Palama kontrolisali sta ce sici na Grbavicu a sta ne a do 1994, na Grbavici nije bilo nijedne jedine prodavnice. Na pijaci se mogao naci samo po neki kukuruz ili tegla domaceg meda i dzema, maslacak, konzervirane ribe iz Finske, kao i "cuvene" Ikar konzerve. Ugovora za vojnike nije bilo na mapi, ni za koga (osim mozda za mlade regrute, jer se i u toku rata sluzio nekakav vojni rok, daleko od ratista, ali oni su o ovoj prici nebitni), jer je 99% pripadnika VRS bilo lokalno stanovnistvo a skoro da nije bilo bivsih oficira JNA koji su mahom razgulili prema Srbiji. Plate od 200-300 DM jednostavno nisu postojale.
O'zone
Globalni moderator

#1855 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by O'zone »

analyse-this wrote:
Horasio_Sarajlic wrote:
momče wrote:Horasio

Ti mora da si bio akter potpisivanja tog ugovora kad sa sigurnoscu tvrdis da su ugovori postojali. Ja ga nisam
potpisao niti znam nekoga da ga je potpisao. Pa nisu to bili fudbaleri, pa da potpisuju na godinu-dvije. Glupost!
Vidi momče da ti objasnim, svi pripadnici policije, specijalnih i vojnih jedinica, pripadnici JNA koji su usli u VRS, pripadnici vojne policije itd. njih 90% imali su ugovore, da ti bolje objasnim bili su izvrsna vlast tkz. republike srpske, samim tim po njihovom tada nazovi drzava rs. je finansirala place, koje su u ratnim okolnostima varirale izmedju 200 i 300 tadasnjih njemackih maraka, ugovore nisu imali: četnički dobrovoljci, kao ni prinudno mobilisani u VRS kao ni dobrovoljci u VRS, u procentima kada se sve sabere 60% ljudi imali su ugovore, profesionalna vojna lica primjerice topnistvo artiljerija, i ostali koji su rukovali specificnim sredstvima morali su imati ugovore samim tim plate, dok su se sa druge strane dobrovoljci u 95% slucajeva prikljucivali pjesadiji, i plata im je bila ratni plijen sto opljackaju i pokupe "usput", sto hocu reci pjesadija i dobrovoljci kao dio vojske koje je malo ili nikako obučena ugovore nisu imali.
Pozdrav Horasio, citam ovo sto pises i osjecam se kao u Matrixu. Dakle, da razjasnimo nesto, ako te zanima : svi pripadnici svih jedinica, ukljucujuci i civilni sektor, nikad nisu primili nijednu jedinu njemacku marku, nego tzv. "srpske dinare" koje su na sebi imale milijardu nula zbog inflacije u Srbiji a cija je vrijednost bila oko 30 njemackih maraka a to je bila vojnicka plata za sve kategorije, sa kojom si mogao kupiti malo sta i kada je bilo icega, jer su na Palama kontrolisali sta ce sici na Grbavicu a sta ne a do 1994, na Grbavici nije bilo nijedne jedine prodavnice. Na pijaci se mogao naci samo po neki kukuruz ili tegla domaceg meda i dzema, maslacak, konzervirane ribe iz Finske, kao i "cuvene" Ikar konzerve. Ugovora za vojnike nije bilo na mapi, ni za koga (osim mozda za mlade regrute, jer se i u toku rata sluzio nekakav vojni rok, daleko od ratista, ali oni su o ovoj prici nebitni), jer je 99% pripadnika VRS bilo lokalno stanovnistvo a skoro da nije bilo bivsih oficira JNA koji su mahom razgulili prema Srbiji. Plate od 200-300 DM jednostavno nisu postojale.
Jes vala nigdje prodavnice s glave :roll:

Bila od početka 93 u nekadašnjem Stočaru sadašnji bistro Semi, pa bila u tadašnjem MIS-u u Zagrebačkoj a bila i "trafika" mada više prodavnica na Zagrebačkoj ispred MIS-a gdje smo mi kad izađemo iz škole znali kupovati one kisele žvake koje su unutra imale slatki sok ili šta već, bila prodavnica na pijaci Grbavica a na samoj pijaci se u jutarnjim satima moglo kupiti doslovice sve od prehrambenih artikala,pića,cigareta,slatkiša pa do ovog gore tvog navedenog.
analyse-this

#1856 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by analyse-this »

Zamijenio si 93 i 94. Ako su ti oni poluprazni rafovi u MIS-u bila prodavnica + ona trafika na cosku, u kojima je bila skoro iskljucivo roba iz humanitarne i po neka steka VEK cigareta i Bond, onda je Barak Obama bijelac. Doduse, u MIS-u je bilo mesa koliko hoces i 93-e ako nafatas koju kilu miseva, koji su veselo trckarali po brasnu...."Radila" tetka od mog jarana, isli smo tamo skoro svadnevno da donesemo zalutale macke, da nafataju miseve! 1994 stvar je bila drugacija, jer je roba dolazila iz Srbije, pa je i pijaca malo bolje radila, a i neki kafici su se otvorili, poput Aleksandrije. Da je bilo tih tvojih "prehrambenih" proizvoda, ne bi toliki narod, sve i da je imao pare da kupi bilo sta, stajao u redu na vojnicki kazan po raznim lokalitetima, ukljucujuci i skolu Bane Surbat.
PM72

#1857 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PM72 »

prosto mi žao tih ljudi što su držali grad pod opsadom :-) nisu imali granapa ni trafike... :D a na Palama ili Sokocu sve normalno radilo,nigdje fleke od granate ili gelera,opljačkane robe na sve strane,pokradene muslimanske stoke po deset maraka kao i krompira,luka...
Plus što su pljačkali svaku konvoj sa humanitarnom robom a gdje su zalihe iz kasarni,madra i fosne išle normalno za srbiju a otamo roba široke potrošnje.Na Sokocu su dobijali po vreću brašna iz humanitarne dok smo mi u gradu dobijali na dekagrame...

Mogli su regularno posijati i posaditi sve što im treba,plus opljačkano.
O'zone
Globalni moderator

#1858 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by O'zone »

analyse-this wrote:Zamijenio si 93 i 94. Ako su ti oni poluprazni rafovi u MIS-u bila prodavnica + ona trafika na cosku, u kojima je bila skoro iskljucivo roba iz humanitarne i po neka steka VEK cigareta i Bond, onda je Barak Obama bijelac. Doduse, u MIS-u je bilo mesa koliko hoces i 93-e ako nafatas koju kilu miseva, koji su veselo trckarali po brasnu...."Radila" tetka od mog jarana, isli smo tamo skoro svadnevno da donesemo zalutale macke, da nafataju miseve! 1994 stvar je bila drugacija, jer je roba dolazila iz Srbije, pa je i pijaca malo bolje radila, a i neki kafici su se otvorili, poput Aleksandrije. Da je bilo tih tvojih "prehrambenih" proizvoda, ne bi toliki narod, sve i da je imao pare da kupi bilo sta, stajao u redu na vojnicki kazan po raznim lokalitetima, ukljucujuci i skolu Bane Surbat.
Tugo moja, prosto ne znam kako preživjeh u takvoj bijedi
analyse-this

#1859 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by analyse-this »

Sokolac i Pale su bili velegradovi naspram Grbavice, bermudski dvougao, u kojem je nestajalo sve sto prodje Drinu + sve ono su nakrali po Grbavici i drugim mjestima, u vidu tehnike, od satelita preko video rekordera do bijele tehnike. U pravu si za humanitarne konvoje, sve se gore istovaralo a na Grbavicu su dolazile mrvice od svega. Sa obzirom da je bila civilna vlast, policija je radila sta je htjela. Doduse, vama hum. pomoc i nije stizala sa Pala nego sa aerodroma, ali to je mozda neka druga tema, gdje je tacno zavrsavala.
sinuhe

#1860 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by sinuhe »

Jedan Sarajlija nam je u BL pricao da je tamo na Grbavici roba jeftinija nego u BL. Sad ne znam mozda je mislio i na siri rejon Sarajeva mada on sam je bio sa Grbavice, mladji covjek koji je izbjegavao vojsku :D
PM72

#1861 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PM72 »

analyse-this wrote:Sokolac i Pale su bili velegradovi naspram Grbavice, bermudski dvougao, u kojem je nestajalo sve sto prodje Drinu + sve ono su nakrali po Grbavici i drugim mjestima, u vidu tehnike, od satelita preko video rekordera do bijele tehnike. U pravu si za humanitarne konvoje, sve se gore istovaralo a na Grbavicu su dolazile mrvice od svega. Sa obzirom da je bila civilna vlast, policija je radila sta je htjela. Doduse, vama hum. pomoc i nije stizala sa Pala nego sa aerodroma, ali to je mozda neka druga tema, gdje je tacno zavrsavala.
Nama jeste dolazila humanitarna pomoć preko aerodroma ali namjerno prešućuješ činjenicu da je srpska strana zahtjevala pola od svega inače roba ne ide u grad.Samo što ih je bilo tri ili četiri puta manje pa je na svaku kuću išla vreća brašna i karton ulja.Kad dobiju po nosu - nema humanitarne za grad.Dobijali ste humanitarnu pomoć iz Srbije,imali ste otvorene koridore sa svih strana.Pomenuću Sokolac,Pale ili Ilijaš.Svi Bošnjaci i 99% Hrvata su protjerani sa najlon kesom a ostavili ogromno bogatstvo.Samo na Palama je ostalo preko 1000 krava i 5000 ovaca.Da ne pominjem pune kuće,bašte,ostave i magaze.Domicilni Srbi imali su danima proljev od žderanja pokradene stoke.

P.S.Hebeš kauč ili tv što su sarajevski Srbi ostavljali u gradu.Ja bih dao sav namještaj za ovcu...on sa Sokoca dođe na Trebević ili Grbavicu punog ruksaka,ispuca se i izmeraka 15 ili mjesec dana i opet ode gdje mu ne puca oko kuće.Vrati se još punijeg ruksaka ili sa tamićem robe.Linije su vam padale radi nedostatka vojske jer su išli na koševinu.Znači,imao je sve,od hrane do municije.

Budimo pošteni.
analyse-this

#1862 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by analyse-this »

PM72 wrote:Nama jeste dolazila humanitarna pomoć preko aerodroma ali namjerno prešućuješ činjenicu da je srpska strana zahtjevala pola od svega inače roba ne ide u grad.
Prvi put cujem za tako nesto, naiskrenije. Znam ali da je na aerodromu bila pristuna samo nekakva srpska komisija ciji je jedini bio zadatak da se uvjeri da ne bude hum. pomoc kalibra 7,62. Uostalom, aerodrom su drzale medjunarodne snage, nije mi logicno da je srpska strana mogla zahtjevati bilo sta od bilo koga, sto ne znaci da je nemoguce.
PM72 wrote:Dobijali ste humanitarnu pomoć iz Srbije,imali ste otvorene koridore sa svih strana.Pomenuću Sokolac,Pale ili Ilijaš.
Humanitarna pomoc iz Srbije vrlo cesto nije ni presla Drinu a i kad predje, sve ostaje na Sokocu i Palama, tako da Grbavica a pogovoto Ilijas, sigurno nisu mogli dobijati nista, sto nije bilo predvidjeno stranom hum. pomoci. Ilijas je bio odsjecen, kao i Ilidza, islo se brdima okolo po putu na kojem bi se i tenk izvrnuo. Taj put je isao od Pretisa pa preko brda, koje su kao fol, probile, nekakve inzinjerijske jedinice JNA, a u stvari je bio kao povrsina Mjeseca, sa kraterima od asteroida.
PM72 wrote:Samo na Palama je ostalo preko 1000 krava i 5000 ovaca.Da ne pominjem pune kuće,bašte,ostave i magaze.Domicilni Srbi imali su danima proljev od žderanja pokradene stoke.
Ispada su na Palama srbi radili kao gonici stoke za gazde Bosnjake i Hrvate, koji su cinili oko 20% stanovnistva?
PM72 wrote:Budimo pošteni.
Samo to i trazim.
PM72

#1863 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PM72 »

Prvi put cujem za tako nesto, naiskrenije. Znam ali da je na aerodromu bila pristuna samo nekakva srpska komisija ciji je jedini bio zadatak da se uvjeri da ne bude hum. pomoc kalibra 7,62. Uostalom, aerodrom su drzale medjunarodne snage, nije mi logicno da je srpska strana mogla zahtjevati bilo sta od bilo koga, sto ne znaci da je nemoguce.
Na aerodromu su bili oficiri za vezu obje vojske s tim da je srpski oficir u svako doba mogao narediti prekid dostavljanja humanitarne pomoći.Oni su bili zaduženi za popisivanje robe kao i za njihovu daljnju distribuciju čitaj otimačinu.

Humanitarna pomoc iz Srbije vrlo cesto nije ni presla Drinu a i kad predje, sve ostaje na Sokocu i Palama, tako da Grbavica a pogovoto Ilijas, sigurno nisu mogli dobijati nista, sto nije bilo predvidjeno stranom hum. pomoci. Ilijas je bio odsjecen, kao i Ilidza, islo se brdima okolo po putu na kojem bi se i tenk izvrnuo. Taj put je isao od Pretisa pa preko brda, koje su kao fol, probile, nekakve inzinjerijske jedinice JNA, a u stvari je bio kao povrsina Mjeseca, sa kraterima od asteroida.
Grbavica kao i Ilijaš je bila ratna zona što je značilo specifični uslovi života i ponašanja u istim.Put od Pretisa do Mrkovića je prokopan godinu pred rat (sve fol nisu planirali :wink: ) i to je bila jako dobra putna komunikacija jer su preko nje vozili od novih golfova do tenkova.Nisam čuo da se ijedan prevrnuo.Rupa ima na svakom putu uostalom u sred Pala i danas imaš rupa na asfaltu do koljena.Imali ste vi i komunikaciju preko aerodroma koju ste koristili baš u slučaju nužde jer je glavni štab tzv.VRS nekoliko puta prijetio štabu UN-a da moraju propustiti šatro ranjenike u oklopnjacima preko aerodroma ili nema letova i humanitarne pomoći.

Ispada su na Palama srbi radili kao gonici stoke za gazde Bosnjake i Hrvate, koji su cinili oko 20% stanovnistva?
Nemoj izvrtati moje riječi.Bošnjaci sa Pala su PROTJERANI svi do jednog naredbom kriznog štaba i mogli su ponjeti jednu najlon kesu.Ostavili su sve iza sebe,od stoke pa do imanja.Ostavili su minimum 1000 krava i 6000 ovaca.Znaš li ti koliko je to hrane? Gro sarajevskih Srba je IZAŠAO iz Sarajeva do kraja maja jer je bio takav plan i naredba SDS-a.Ko biva,izađite,ponesite najnužnije jer ćete se vratiti za par dana-čim oslobodimo.Išli su autima,kamionima,autobusima,avionima,nosili su pare,zlato a ostale nekretnine su ostavljali jer nisu moglu tegliti.Ja bih volio da je u gradu ostalo 1000 krava i 6000 ovaca nego sve televizije i kredenci iz srpskih stanova.Ja nikad nisam čuo da su pripadnici Armije BiH ili MUP-a RBiH protjerali neku srpsku porodicu.Takva naredba nije postojala.
analyse-this

#1864 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by analyse-this »

Vrlo si agresivan a ja nemam namjeru da se prepucavam. Spajas tri i nesto, ratnih godina u jednu cjelinu, sto nije ok. Preko aerodroma se jesu prevozili ranjenici ( ne znam sta si ti cuo), kao i svi oni koji su tuda trebali ici svojim poslom, ukljucujuci i vojsku, jer drugog puta i nije bilo....Pa preko Zlatista. Kok nije dosao Unprofor a znas kada je to bilo. Kada je aerodrom zatvoren za prelaz izmedju Ilidze, Nedzarica i Pala, trazila se alternativa, a to je bilo preko Vogosce. Sa Ilidze do Pala sam isao nekoliko puta i nema govora o tim tvojim fantazijama tipa "prokopan put" do Mrkovica. Ni prije rata ni u ratu. Gadjani smo bili svaki put iz naselja podno Huma (zaboravio sam kako se zove), otud i sve one barijere i podignuti kontejneri do 10-15 metara uvis, na ulaz u Pretis a iz Pretisa, suma obicna, kaldrma, kamenje, uzbrdo, rupe....Od 10 ranjenika sa Ilidze, mozda su dvojica uspjela da izvuku zivu glavu, i to ako su bili lakse ranjeni. Golfovi o kojima pricas, nisu isli tuda, nego preko Aerodromske piste a to se desava 1992.....Kada je Aerodrom predat snagama UN, mi tu vise nismo mogli, nego preko brda i dolina, okolo. Putovalo se po 10 h do Pala...mnoga auta su ostajala zaglavljena. Od 93 do kraja rata, islo se tuda. Kamion i nekako, ali civilna kola tuda nisu mogla proci osim na proljece, ljeti i prije nego sto padne snijeg. Kada padne snijeg, dovidjenja.
Slusaj, nisam ovdje da se svadjam ili prepucavam ni sa kim, kazem onako kako je bilo i koliko znam.
PM72

#1865 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PM72 »

analyse-this wrote:Vrlo si agresivan a ja nemam namjeru da se prepucavam. Spajas tri i nesto, ratnih godina u jednu cjelinu, sto nije ok. Preko aerodroma se jesu prevozili ranjenici ( ne znam sta si ti cuo), kao i svi oni koji su tuda trebali ici svojim poslom, ukljucujuci i vojsku, jer drugog puta i nije bilo....Pa preko Zlatista. Kok nije dosao Unprofor a znas kada je to bilo. Kada je aerodrom zatvoren za prelaz izmedju Ilidze, Nedzarica i Pala, trazila se alternativa, a to je bilo preko Vogosce. Sa Ilidze do Pala sam isao nekoliko puta i nema govora o tim tvojim fantazijama tipa "prokopan put" do Mrkovica. Ni prije rata ni u ratu. Gadjani smo bili svaki put iz naselja podno Huma (zaboravio sam kako se zove), otud i sve one barijere i podignuti kontejneri do 10-15 metara uvis, na ulaz u Pretis a iz Pretisa, suma obicna, kaldrma, kamenje, uzbrdo, rupe....Od 10 ranjenika sa Ilidze, mozda su dvojica uspjela da izvuku zivu glavu, i to ako su bili lakse ranjeni. Golfovi o kojima pricas, nisu isli tuda, nego preko Aerodromske piste a to se desava 1992.....Kada je Aerodrom predat snagama UN, mi tu vise nismo mogli, nego preko brda i dolina, okolo. Putovalo se po 10 h do Pala...mnoga auta su ostajala zaglavljena. Od 93 do kraja rata, islo se tuda. Kamion i nekako, ali civilna kola tuda nisu mogla proci osim na proljece, ljeti i prije nego sto padne snijeg. Kada padne snijeg, dovidjenja.
Slusaj, nisam ovdje da se svadjam ili prepucavam ni sa kim, kazem onako kako je bilo i koliko znam.

Nisam ja agresivan nego meni ne možeš prosipati folove pa ti ne odgovaram.Put preko Mrkovića je prokopan u jesen 1991 i to od Pretisa pa preko Poljina.Šatro,stanovnicima Mrkovića htjeli uvesti asfalt da ih povežu sa fabrikom.Veliš,golfove iz TAS-a vozili prvo na Ilidžu pa preko aerodroma prema Lukavici i Palama? Bez ljutnje - Nemaš ti pojma.Svi golfovi su odvedeni preko Mrkovića.Taj put je gađan na dva mjesta,sa Velešića i sa Zečije glave na Borijama.Ništa strašno niti pogubno,ne znam da su tri čovjeka stradala.Daleko je bilo za snajpera.
analyse-this

#1866 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by analyse-this »

Ti si ocigledno neki psiho i pristalica teorija zavjere. Zavrsili smo razgovor na ovu temu. Iskreno, nisam se nadao nesto previse. Internet ratnik XXL.
PM72

#1867 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PM72 »

e dobri ti argumenti... :D :D :D zamisli konvoja od 2000 golfova kako iz TAS-a piči preko aerodroma pa za majčicu Srbiju. :lol: :lol: :lol: e šta ljudi neće izmisliti i falsifikovati.

Putuj Igumane!
goran16v

#1868 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by goran16v »

analyse-this wrote:Ti si ocigledno neki psiho i pristalica teorija zavjere. Zavrsili smo razgovor na ovu temu. Iskreno, nisam se nadao nesto previse. Internet ratnik XXL.
Folove tipa zavrsili smo razgovor na ovu temu, ironiju o nadanjima i sl mami svojoj prosipaj brdjanski primatu!
Zokipfc

#1869 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Zokipfc »

:roll: Starci na nivou
PM72

#1870 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PM72 »

Nedobrovoljac,

Šta sam ja to "nalupao" o golfovima? Jel to i ti tvrdiš da su golfovi voženi iz Vogošće preko aerodroma i da je put iz Pretisa do Mrkovića prokopan polovinom 1992? UN sačekao da se prevuku golfovi iz TAS-a pa tek onda zauzeo aerodrom. :wink:

Zamolio bih tebe i Gorana da diskusiju vratite u okvire pristojnosti,nema potrebe za psovkama i ličnim vrijeđanjem.
dede merdzane

#1871 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by dede merdzane »

analyse-this wrote:Vrlo si agresivan
Cuj ovog, nemoj biti agresivan. Odakle vam obraz da dolazite ovdje i kukate kako je VAMA bilo tesko? :-x
The Patriot

#1872 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by The Patriot »

Samo se vi nama nemojte previse uvrijediti, gluho bilo. Sada prosipate pricu da ste jadni, nenaoruzani i da vas je napala super sila, itd. Pa majku mu, citajuci sve ovo ja se pitam jesam li ja bio one cetiri godine rata u Sarajevu ili sam napadao sve sa onom silnom artiljerijom. Srpsko-crnogorska (da, Crnogorska, ja ih nisam zaboravio) propaganda i dalje neumoljivo radi i ocito je da niste zavrsili 'posao'.
madner

#1873 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by madner »

Ljudi morate imati obzira, kada bi realno sagledali stvari ispalo bi da su trebali pobjediti. Sto bi znacilo da su levati. Tesko je to priznati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1874 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Chmoljo »

PM72 wrote:Nedobrovoljac,

Šta sam ja to "nalupao" o golfovima? Jel to i ti tvrdiš da su golfovi voženi iz Vogošće preko aerodroma i da je put iz Pretisa do Mrkovića prokopan polovinom 1992? UN sačekao da se prevuku golfovi iz TAS-a pa tek onda zauzeo aerodrom. :wink:

Zamolio bih tebe i Gorana da diskusiju vratite u okvire pristojnosti,nema potrebe za psovkama i ličnim vrijeđanjem.
:thumbup:

gorane, bićeš banovan. niko ne brani da se odgovori kako spada, ali to sigurno nije uz spominjanje rodbine. nekulturno je i bezobrazno. kada vas dvojica budete u kafani, tako raspravljajte jedan sa drugim. oči u oči.
fantom slobode

#1875 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by fantom slobode »

The Patriot wrote:Samo se vi nama nemojte previse uvrijediti, gluho bilo. Sada prosipate pricu da ste jadni, nenaoruzani i da vas je napala super sila, itd. Pa majku mu, citajuci sve ovo ja se pitam jesam li ja bio one cetiri godine rata u Sarajevu ili sam napadao sve sa onom silnom artiljerijom. Srpsko-crnogorska (da, Crnogorska, ja ih nisam zaboravio) propaganda i dalje neumoljivo radi i ocito je da niste zavrsili 'posao'.
Ne da nisu zavrsili posao nego su u Bosni i Hercegovini, sto ih najvise boli :lol: :lol: :lol: :lol: mogu samo da kmece i pokusavaju izjednaciti krivicu...davno uspavani propagandom, zlocin ih opterecuje vec vise od dvije decenije.
Post Reply