Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Izgleda da ce nova Alfa ipak nositi naziv Giulia.
Na slici se na B stubu nazire taj naziv
Na nekim talijanskim forumima se prica da bi najjaci dizel trebao biti 2.2 4cil sa 270 KS. Doduse koristio bi se i KERS sistem slican kao kod LaFerrarija od cca 60 KS. Ali to si sve nagadjanja.
Ostalo je jos 7 dana pa cemo sve znati u iducu srijedu.
citroen xm wrote:Samo još kožne vozačke rukavice i gospodska vožnja može da počne.
Sa mnom radi jedan stariji kolega,covjek jos malo pa penzija. Nedavno je nesto zavrsio u bolnici na 10-ak dana i kaze pored njega lezao ciko sa blizu 90 godina,pukovnik JNA u penziji vec 30 godina i pricali o autima. Kaze,jedina ne prezaljena stvar je sto nije u svoje doba mogao kupiti Alfu,tamo krajem 60 i pocetkom 70. Strasno kako su tada bile skupe.
Kaze odmah sam se tebe sjetio,jer znam da ti to gotivis
Između sedam i osam hiljada, ako je baš očuvana...možeš je cijeniti osam milja, pa spuštati naknadno...mislim da bi moglo biti kupaca za sedam milja...troja ili petero vrata?
johntra wrote:Između sedam i osam hiljada, ako je baš očuvana...možeš je cijeniti osam milja, pa spuštati naknadno...mislim da bi moglo biti kupaca za sedam milja...troja ili petero vrata?
Troja vrata, crvena, smedja koza.
Od mog druga je, meni se cini OK, ne voza se puno, vise stoji no voza. Cijena je oko 6800 KM.
johntra wrote:Između sedam i osam hiljada, ako je baš očuvana...možeš je cijeniti osam milja, pa spuštati naknadno...mislim da bi moglo biti kupaca za sedam milja...troja ili petero vrata?
Od mog druga je, meni se cini OK, ne voza se puno, vise stoji no voza. Cijena je oko 6800 KM.
To je smijesna cijena ako je sve kako kazes.
Kombinacija crvene boje i smedje koze je prava
Mislim da 1.6 tih godina skoro sve imaju 105 KS,odnosno motor je bez varijatora,tako da i za odrzavanje i neke glupe kvarove je super.
To je smijesna cijena ako je sve kako kazes.
Kombinacija crvene boje i smedje koze je prava
Mislim da 1.6 tih godina skoro sve imaju 105 KS,odnosno motor je bez varijatora,tako da i za odrzavanje i neke glupe kvarove je super.
Ako koga zanima mogu sutra slike i svi ostali detalji. Ja sam samo jednom malo vozio, a sutra ide jedna ozbiljna test voznja.
Navodno bi nova Giulia trebala biti nesto duza od BMW 3,negdje oko 4.7m.
Vjerovatno ce nastaviti tradiciju pa ce naprijed imati duple lafete,a nazad multilink.
Govori se o obilatom koristenju aluminija,celika visoke cvrstoce i karbona da se dobije sto laksi auto.
Svi motori ce biti smjesteni centralno sprijeda,iza prednje osovine da bi se dobio sto bolji omjer tezine.
mali_milojica wrote:Navodno bi nova Giulia trebala biti nesto duza od BMW 3,negdje oko 4.7m.
Vjerovatno ce nastaviti tradiciju pa ce naprijed imati duple lafete,a nazad multilink.
Govori se o obilatom koristenju aluminija,celika visoke cvrstoce i karbona da se dobije sto laksi auto.
Svi motori ce biti smjesteni centralno sprijeda,iza prednje osovine da bi se dobio sto bolji omjer tezine.
mali_milojica wrote:Navodno bi nova Giulia trebala biti nesto duza od BMW 3,negdje oko 4.7m.
Narode, šta mislite gdje bi bilo najpametnije da tražim kablove za svjećice za 2.0 16V t. spark?! Vrijeme im je za zamjenu, a ne znam mogu li ih naručiti kod ovih da kažem standardnih prodavača auto dijelova (Škoro, Motorex, Trgomat isl.)?!
Sutra svakako provjerim sve, ali da priupitam i ovdje, jer nikad se ne zna kakav savjet neko ima
bitanga_sa_otesa wrote:malo je problematicno posto ima 8 kablova...zelim ti srecu da ih nadjes u prvoj prodavnici koju nazoves
Hvala legendo! To i ja pretpostavljam, jer ih je 8 komada. Nisam ni znao da su mi kablovi u takvom stanju. Omotani nekom ciganskom izolir trakom, a jedan je skroz "probio". Ma fuj ukratko!
Imas druze lika u azicima laki ga zovu ima bruku dijelova za alfe, ja sam od njega uzima svasta dok sam alficu vozao. Nemam broja ali na piku ga nadji profil mu se zove cini mi se autolaki.