Ne gledam ni ja pa placam.Anestezija wrote:ne gledam bht
BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
-
recto-verso
#1851 Re: BHT
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1852 Re: BHT
Nema to veze gledas li BHT,FTV,RTRS ili ne.Anestezija wrote:ne gledam bht
Trebalo bi nauciti sta je RTV taksa,sta ona predstavlja i gdje se sve placa.
-
Phantasy
#1853 Re: BHT
Moze pojasnjenje sta ja tacno dobijam placanjem takse?mali_milojica wrote:Nema to veze gledas li BHT,FTV,RTRS ili ne.Anestezija wrote:ne gledam bht
- rocco_siffredi
#1854 Re: BHT
Evo prilike Bosnjacima da ljubav prema zemlji ne ostane samo na rijecima i statusima na FB
Od Hrvata i Srba svakako nista ne ocekujem.
Od Hrvata i Srba svakako nista ne ocekujem.
- Anestezija
#1855 Re: BHT
bude ti viza za buducnost u hd-u ako placas
- mali_milojica
#1856 Re: BHT
Neovisan,nepristran,objektivan javni RTV servis.Phantasy wrote:Moze pojasnjenje sta ja tacno dobijam placanjem takse?mali_milojica wrote:Nema to veze gledas li BHT,FTV,RTRS ili ne.Anestezija wrote:ne gledam bht
Sta dobija Englez,Amerikanac,Nijemac,Svicarac,Svedjanin u svojoj zemlji?
-
Phantasy
#1857 Re: BHT
e to vec vrijedi paraAnestezija wrote:bude ti viza za buducnost u hd-u ako placas
-
recto-verso
#1858 Re: BHT
mali_milojica wrote:Nema to veze gledas li BHT,FTV,RTRS ili ne.Anestezija wrote:ne gledam bht
-
Phantasy
#1859 Re: BHT
Kvalitetne kanale vrijedne gledanjamali_milojica wrote:Neovisan,nepristran,objektivan javni RTV servis.Phantasy wrote:Moze pojasnjenje sta ja tacno dobijam placanjem takse?mali_milojica wrote: Nema to veze gledas li BHT,FTV,RTRS ili ne.
Sta dobija Englez,Amerikanac,Nijemac,Svicarac,Svedjanin u svojoj zemlji?
- It_is_a_Leclerc
#1860 Re: BHT
Što više ljudi plaća pretplatu, to više para na računu JRTVSBiH i više mogućnosti za taj kvalitetan i dobar program.
Neplaćanje i izbjegavanje plaćanja RTV pretplate je protuzakonito.
-
kakavdanakneiskustvu
#1861 Re: BHT
i sad se struja može plaćati posebnom uplatnicom,ne znam što ne bi moglo i ubuduće
- mali_milojica
#1862 Re: BHT
Koje omogucuje 100% naplata rtv takse i koja iznosi stotine miliona €,da ne kazem milijarde.Phantasy wrote: Kvalitetne kanale vrijedne gledanja
- daky585
#1863 Re: BHT
Teško da će ovim uspjeti u namjeri da se RTV taksa redovno plaća.
Postoje ljudi koji ne plaćaju račune za struju svaki mjesec. Npr. Ne plate jedan mjesec ali plate sljedeći za oba. E sad da li se i RTV taksa prenosi na sljedeći mjesec kao i struja, ne znam.
Inače je l' ovo vrijedi samo za FBiH?
Postoje ljudi koji ne plaćaju račune za struju svaki mjesec. Npr. Ne plate jedan mjesec ali plate sljedeći za oba. E sad da li se i RTV taksa prenosi na sljedeći mjesec kao i struja, ne znam.
- mali_milojica
#1864 Re: BHT
Vazi samo za EP BiH.
EP HZ HB nine potpisala nikakav ugovor.
EP HZ HB nine potpisala nikakav ugovor.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1865 Re: BHT
Znaci naplata samo u vecinski bosnjacim sredinama.
- Krokodajl
#1866 Re: BHT
Za sad vrijedi samo tamo gdje distribuciju električne energije vrši EPBiH, što znači prostor koji Federaciji BiH u amanet ostavila ARBiH, ponuđeno je isto i EPHB i EPRS, ali dotični se još nisu oglasili.daky585 wrote:Teško da će ovim uspjeti u namjeri da se RTV taksa redovno plaća.
To praktično znači, Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihać, Travnik i pola Mostara plaćaju Srbima da gledaju reprezentaciju Srbije na RTRS.
-
kakavdanakneiskustvu
#1867 Re: BHT
da,a i do sad se moglo struju platiti posebnom uplatnicom,osoba ispuni uplatnicu i upiše koliki će iznos platiti,ne vjerujem da se to ubuduće neće moći raditi_BataZiv_0809 wrote:Znaci naplata samo u vecinski bosnjacim sredinama.
-
recto-verso
#1868 Re: BHT
It_is_a_Leclerc wrote:Što više ljudi plaća pretplatu, to više para na računu JRTVSBiH i više mogućnosti za taj kvalitetan i dobar program.
-
recto-verso
#1869 Re: BHT
Sram te bilo.kakavdanakneiskustvu wrote:da,a i do sad se moglo struju platiti posebnom uplatnicom,osoba ispuni uplatnicu i upiše koliki će iznos platiti,ne vjerujem da se to ubuduće neće moći raditi_BataZiv_0809 wrote:Znaci naplata samo u vecinski bosnjacim sredinama.
-
recto-verso
#1870 Re: BHT
RTRS ima inkasante.Krokodajl wrote:Za sad vrijedi samo tamo gdje distribuciju električne energije vrši EPBiH, što znači prostor koji Federaciji BiH u amanet ostavila ARBiH, ponuđeno je isto i EPHB i EPRS, ali dotični se još nisu oglasili.daky585 wrote:Teško da će ovim uspjeti u namjeri da se RTV taksa redovno plaća.
To praktično znači, Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihać, Travnik i pola Mostara plaćaju Srbima da gledaju reprezentaciju Srbije na RTRS.
-
kakavdanakneiskustvu
#1871 Re: BHT
recto-verso wrote:Sram te bilo.kakavdanakneiskustvu wrote:da,a i do sad se moglo struju platiti posebnom uplatnicom,osoba ispuni uplatnicu i upiše koliki će iznos platiti,ne vjerujem da se to ubuduće neće moći raditi_BataZiv_0809 wrote:Znaci naplata samo u vecinski bosnjacim sredinama.
zašto,nisam rekao da neću plaćati rtv taksu samo spominjem da se to ko hoće može izbjeći
- bdzs
#1872 Re: BHT
Mislim da će" elektroprivreda BiH" imati ne mali uticaj na uređivačku politiku FTV i BHT do sljedećih izbora. Dobro odigrano od strane riđegKrokodajl wrote:Za sad vrijedi samo tamo gdje distribuciju električne energije vrši EPBiH, što znači prostor koji Federaciji BiH u amanet ostavila ARBiH, ponuđeno je isto i EPHB i EPRS, ali dotični se još nisu oglasili.daky585 wrote:Teško da će ovim uspjeti u namjeri da se RTV taksa redovno plaća.
-
kakavdanakneiskustvu
#1873 Re: BHT
recto-verso wrote:RTRS ima inkasante.Krokodajl wrote:Za sad vrijedi samo tamo gdje distribuciju električne energije vrši EPBiH, što znači prostor koji Federaciji BiH u amanet ostavila ARBiH, ponuđeno je isto i EPHB i EPRS, ali dotični se još nisu oglasili.daky585 wrote:Teško da će ovim uspjeti u namjeri da se RTV taksa redovno plaća.
ima i BHT
-
boshniak
#1874 Re: BHT
Mislim da taksa treba da se placa, ali u realnom iznosu nekih 3KM, zašto da plaćamo ovu nakaradu od 3 RTV servisa 7.5KM, u srbiji je taksa 150dinara to je nekih 2,5KM, pa nismo mi 3x bogatiji od srbije, nit je RTV servis 3x bolji od srbiianskog. Najbolje bi bilo da se ponudi građanima uz račun 3KM placanje i da odaberu kojem servisu žele da plate RTRS ili FTV, hrvati će se buniti, pa nek i njima daju jedan program, nek ide 1KM od sva tri servisa za BHT, a po 2KM onom servisu kojem građanin želi.
- mali_milojica
#1875 Re: BHT
Taksa u Srbiji je bas tako oko 2.5 KM. Ali RTSrbije svake godine iz budjeta dobije 60mil €. A Srbija ima i skoro duplo stanovnika.
BHT nema inkasante,to je pripalo entitetskim emiterima.
BHT nema inkasante,to je pripalo entitetskim emiterima.