Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
muflon1977

#1851 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

Kao npr.vas su napadale 3gardijske brigade HV i sad reci koje vise lagao :lol: :lol: :lol:
Bosnjak333

#1852 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Bosnjak333 »

Tragos wrote:"Hrvat iz hrvatske"

Prije sam čitao većinom strane i hr portale. Neki srbi s kojima sam u kontaktu i neki muslimani sa kojima sam još više u kontaktu čitaju portale u "regionu". To me ponukalo da i ja malo čitam stvari iz "regiona". Sa srbima je sve jasno. Zna se naš odnos i to je to. Bar se zna. I to je fer. Nema skrivenih karata, nema prevrtljivosti, nema ništo nepoznato...
Zapravo me iznenadila, čitajući sve ove postove, forume, portale... u "regionu" muslimanska priča. :(
Za vrijeme rata u Bosni, moja ulica je bila puna imena tipa Almir, Ferid, Fahrudin... Ti ljudi su bili vojno sposobni ljudi sa svojim ženama i djecom. Stanovali su kod ljudi koji su se hranili u Caritasu i koji su djelili komad kruha sa njima. Sjećam se punih hotela, djece, žena i vojno sposobnih muslimana koji su ljetovali na jadranu. Sjećam se tih istih hotela porušenih nakon njihovog odlaska. Nitko nije ni riječi rekao.

Ovi postovi, pri tom mislim na svim komentarima po portalima u "regionu" su pravo otkriće za mene! Nevjerovatna količina mržnje prema hrvatima. Spominju se klanja i mogućnost novog rata gdje bi "hrvati brzo popušili". Poklani bi bili brzo itd.
Kao hrvati nikada nisu dobro u bosni donijeli, niti su ikada pomogli... Dobro. Neka nisu.

Zapravo, od nedvno drugačije gledam na muslimane. Nekoliko različitih korisnika foruma može biti slučajnost, ali 99% istog razmišljanja već ne može. Srbi mi se nekako više sviđaju. Jasniji su. Ajmo reć- pošteni neprijatelj. :D
ALI Bošnjaci- muslimani su mi nekako poput zmije koja ti upravo prolazi ispod nogu i čeka pogodan trenutak da te ugrize.

A sad da se bar malo dotaknem teme. Bošnjaci ili ti ga muslimani nisu svjesni koliko bi oni trebali voljeti Bill Clintona. Skidam kapu svim čestitim muslimanskim borcima i hordama hrabrih muslimanskih vojnika, ali zapravo moram reći istinu. Svi bi oni bili pod zemljom da nije bilo USA- Clinton. Srbi bi ih zgromili već davno. Hrvati su za to vrijeme primali i hranili horde izbjeglica + dopustili prijevoz oružja za muslimane kroz Hrvatsku.

Da su Hrvati htjeli, mogli su apsolutno izolirati Bosnu. Srbi su to već uradili. Crnogorci sa treće strane. Hrane ne bi bilo. Oružja ne bi bilo. Ničega ne bi bilo. Situacija u Bosni je već bila "ne zna se tko pije, a tko plaća".

Zapravo, nevjerovatna je količina mržnje prema hrvatima, sagledajući realnu situaciju kakva je bila. Jebem mater svim hrvatima zločincima i budalama, ali muslimansko generaliziranje svega hrvatskog je nevjerovatno. Čovjek se stvarno zaželi popiti kavu sa svojim starim, poštenim neprijateljom srbinom, pa ono po naški stavit sve karte na stol i jedan drugome jebat mater do mile volje. Sve to uz bevandu ili rakijicu :) MUslimani su kao suncokreti, oni se okreću, prevrću, smiju se sa tobom, a u đepu drži nož. Naravno znam dosta Bošnjaka- muslimana koji su sasvim dragi, pristojni i predobri. Čitajući sve ove postove, duboko sam razočaran, bar ovom forumskom Bošnjačkom populacijom. Ja vam se kunem, na sve svoje, da većina ljudi iz Hrvatske (osim ovih iz hercegovine :D ), gleda sa simpatijom na Bošnjake- muslimane. Ili je gledala. Nitko nije više lud. Svako se koristi internetom. Svako je načulio mržnju Bošnjaka- muslimana prema svemu hrvatskom. Svako čita. A to što čitamo, ovdje u Hrvatskoj je tragedija. Priklali bi vi nas prvom prilikom. I nekako vam vjerujem.
Sve je to lijepo,ali zaboravljas drugu stranu primanja izbjeglica iz BiH.Hrvatska je masno naplatila svoje usluge,zaradjivala na muci protjeranih i osakacenih.Tetak mi je pricao da je pred izbjeglicki centar u Karlovcu dosao sleper Marlboro cigara,Crveni krst Svedske poslao izbjeglicama.Kaze da je cuo razgovor izmedju direktora centra i vozaca kamiona u kojem direktor vozacu govori da se okrene i cigare vozi u kasarnu i da se podijele vojnicima HV i HVO-a.Kako je sleper dosao tako je i otisao.Isto tako je odlazilo i oruzje,hrana,novac i sve ostalo sto je stizalo iz zapadnih zemalja.

Kakvo nam dobro zelite pokazali ste 95. kad ste odlucili primiti Fikreta Abdica i njegove izdajnike.Mjesec prije toga vojnici i starjesine HV-a i 5.Korpusa pruzali ruke jedni drugima i grlili se.Autonomase ste takodje primili iz interesa jer je Fikret svu imovinu Agrokomerca u Hrvatskoj prepisao vasoj drzavi.Zato ja uvijek kazem ne daj Boze da Hrvatska vise ikada primi izbjeglicu.
muflon1977

#1853 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

N e zboris posteno ljudino moja.Koji sleperi pih toga je bilo i danas kad nema izbjeglica sverca se i krade se,
najstariji zanat.Nego ono na pocetku naravno da se naplacivalo ali zamisli molim te,da i nije tako bilo kud bi sa tim narodom,kad je vec pred kraj rata onoliko ljudi platilo glavom.Jer mislis da bi se ona celjad bolje snasla da ih Hrvatska nije primila?Mozda bi bilo lakse problem traziti izmedju sebe,prije bi se naso.Znaci Hrvati vas napadali nevaljaju..OK
Hrvati vas zajebali u ratu OK I sad ovo da i to nije dobro za vas,neznam to se zove mrznja,a sad sokkia i tutnjavac ajmo mrznja....i nadati se dobru pih.I jos nesto niti mene nisu bolje docekali iako su moji,jao se onom ko u tudji canak gleda :sad:
exliberal-ex

#1854 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by exliberal-ex »

Bosnjak333 wrote:Sve je to lijepo,ali zaboravljas drugu stranu primanja izbjeglica iz BiH.Hrvatska je masno naplatila svoje usluge,zaradjivala na muci protjeranih i osakacenih.Tetak mi je pricao da je pred izbjeglicki centar u Karlovcu dosao sleper Marlboro cigara,Crveni krst Svedske poslao izbjeglicama.Kaze da je cuo razgovor izmedju direktora centra i vozaca kamiona u kojem direktor vozacu govori da se okrene i cigare vozi u kasarnu i da se podijele vojnicima HV i HVO-a.Kako je sleper dosao tako je i otisao.Isto tako je odlazilo i oruzje,hrana,novac i sve ostalo sto je stizalo iz zapadnih zemalja.

Kakvo nam dobro zelite pokazali ste 95. kad ste odlucili primiti Fikreta Abdica i njegove izdajnike.Mjesec prije toga vojnici i starjesine HV-a i 5.Korpusa pruzali ruke jedni drugima i grlili se.Autonomase ste takodje primili iz interesa jer je Fikret svu imovinu Agrokomerca u Hrvatskoj prepisao vasoj drzavi.Zato ja uvijek kazem ne daj Boze da Hrvatska vise ikada primi izbjeglicu.

Moram sam jednu stvar ovdje da komentarisem...kazes pricao ti tetak da je dosao sleper malboro cigara iz crvenog krsta svedske....jel ti nas zajebavas ili...crveni krst da salje sleper cigara umjesto sleper pun hrane , odjece obuce?...sta covjek da prokomentarise na ovo :lol: :lol: :lol:
PM72

#1855 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by PM72 »

Šuplja priča.Nikad Crveni krst nije poslao kutiju VEK-a a kamoli šleper Marlbora pa makar to bio i švedski.A u Karlovcu nije bilo HVO-a da se rastali sa HV-om oko tih cigara.Laže tetak!
El_comadante

#1856 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by El_comadante »

Hrvatska je dosta dobro naplatila prolazak oružja za nas muslimane, što u param što uzimanjem tog istog oružja. dakle nemože se reći da su to odradili onako na lijepe oći bez ustupaka.
sokkia

#1857 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

El_comadante wrote:Hrvatska je dosta dobro naplatila prolazak oružja za nas muslimane, što u param što uzimanjem tog istog oružja. dakle nemože se reći da su to odradili onako na lijepe oći bez ustupaka.
da, u otvorenom pismu koje šalje A.Izetbegovic Tuđmanu kao odgovor u nekom prepucavanju njih dvojice kaže otprilike sljedece:
-prigovaraš mi da sam 91. rekao da se rat u Hrvatskoj ne tice BIH i da to nije naš rat, a istovremeno zaboravljaš da sam tada zabranio odlazak regrutima u (tada još JNA) i tako pomogla Hrvatskoj da ne dobije još desetine hiljada vojnika protiv sebe.
jer je bilo jasno ko dan da bi ti regruti poslije krace obuke slati na ratište u Hrvatsku.
-prigovaraš mi da si dopustio prolazak MTSa preko hrvatske teritorije bez kojeg ABH ne bi mogla da se suprostavi srpskom agresoru a neš javno da kažeš koliko si to naplacivao.
kao npr. da si za jedan iranski brod MTSa naplatio 10 miliona dolara + pola ukupnog tovara si uzeo sebi,
i to sam ti halalio ali nisam onaj dio koji je HVO opljackao ne bezbrojnim punktovima na putu do odredišta.-
-prigovaraš mi i to da je Hrvatska prihvatila mnoge naše izbjeglice i ranjenike a neš da kažeš koliko je to naplaceno od MZ i raznih drugih humanitarnih organizacija-
Gojeni H

#1858 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Gojeni H »

Tragos wrote:"Hrvat iz hrvatske"

Prije sam čitao većinom strane i hr portale. Neki srbi s kojima sam u kontaktu i neki muslimani sa kojima sam još više u kontaktu čitaju portale u "regionu". To me ponukalo da i ja malo čitam stvari iz "regiona". Sa srbima je sve jasno. Zna se naš odnos i to je to. Bar se zna. I to je fer. Nema skrivenih karata, nema prevrtljivosti, nema ništo nepoznato...
Zapravo me iznenadila, čitajući sve ove postove, forume, portale... u "regionu" muslimanska priča. :(
Za vrijeme rata u Bosni, moja ulica je bila puna imena tipa Almir, Ferid, Fahrudin... Ti ljudi su bili vojno sposobni ljudi sa svojim ženama i djecom. Stanovali su kod ljudi koji su se hranili u Caritasu i koji su djelili komad kruha sa njima. Sjećam se punih hotela, djece, žena i vojno sposobnih muslimana koji su ljetovali na jadranu. Sjećam se tih istih hotela porušenih nakon njihovog odlaska. Nitko nije ni riječi rekao.

Ovi postovi, pri tom mislim na svim komentarima po portalima u "regionu" su pravo otkriće za mene! Nevjerovatna količina mržnje prema hrvatima. Spominju se klanja i mogućnost novog rata gdje bi "hrvati brzo popušili". Poklani bi bili brzo itd.
Kao hrvati nikada nisu dobro u bosni donijeli, niti su ikada pomogli... Dobro. Neka nisu.

Zapravo, od nedvno drugačije gledam na muslimane. Nekoliko različitih korisnika foruma može biti slučajnost, ali 99% istog razmišljanja već ne može. Srbi mi se nekako više sviđaju. Jasniji su. Ajmo reć- pošteni neprijatelj. :D
ALI Bošnjaci- muslimani su mi nekako poput zmije koja ti upravo prolazi ispod nogu i čeka pogodan trenutak da te ugrize.

A sad da se bar malo dotaknem teme. Bošnjaci ili ti ga muslimani nisu svjesni koliko bi oni trebali voljeti Bill Clintona. Skidam kapu svim čestitim muslimanskim borcima i hordama hrabrih muslimanskih vojnika, ali zapravo moram reći istinu. Svi bi oni bili pod zemljom da nije bilo USA- Clinton. Srbi bi ih zgromili već davno. Hrvati su za to vrijeme primali i hranili horde izbjeglica + dopustili prijevoz oružja za muslimane kroz Hrvatsku.

Da su Hrvati htjeli, mogli su apsolutno izolirati Bosnu. Srbi su to već uradili. Crnogorci sa treće strane. Hrane ne bi bilo. Oružja ne bi bilo. Ničega ne bi bilo. Situacija u Bosni je već bila "ne zna se tko pije, a tko plaća".

Zapravo, nevjerovatna je količina mržnje prema hrvatima, sagledajući realnu situaciju kakva je bila. Jebem mater svim hrvatima zločincima i budalama, ali muslimansko generaliziranje svega hrvatskog je nevjerovatno. Čovjek se stvarno zaželi popiti kavu sa svojim starim, poštenim neprijateljom srbinom, pa ono po naški stavit sve karte na stol i jedan drugome jebat mater do mile volje. Sve to uz bevandu ili rakijicu :) MUslimani su kao suncokreti, oni se okreću, prevrću, smiju se sa tobom, a u đepu drži nož. Naravno znam dosta Bošnjaka- muslimana koji su sasvim dragi, pristojni i predobri. Čitajući sve ove postove, duboko sam razočaran, bar ovom forumskom Bošnjačkom populacijom. Ja vam se kunem, na sve svoje, da većina ljudi iz Hrvatske (osim ovih iz hercegovine :D ), gleda sa simpatijom na Bošnjake- muslimane. Ili je gledala. Nitko nije više lud. Svako se koristi internetom. Svako je načulio mržnju Bošnjaka- muslimana prema svemu hrvatskom. Svako čita. A to što čitamo, ovdje u Hrvatskoj je tragedija. Priklali bi vi nas prvom prilikom. I nekako vam vjerujem.
Znas ti onaj vic koji se zavrsava sa: "Nemoj me Haso vise matere ti branit'?"
Takav je nas odnos prema hrvatskoj "pomoci". Nemojte nam vise nikada onako pomagati!

Jedina dobra strana sukoba Armije RBiH i HVO/HV je ta da vise nema normalnog u nas koji ce povjerovati u saveznistvo sa HR.
muflon1977

#1859 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

sokkia wrote:
El_comadante wrote:Hrvatska je dosta dobro naplatila prolazak oružja za nas muslimane, što u param što uzimanjem tog istog oružja. dakle nemože se reći da su to odradili onako na lijepe oći bez ustupaka.
da, u otvorenom pismu koje šalje A.Izetbegovic Tuđmanu kao odgovor u nekom prepucavanju njih dvojice kaže otprilike sljedece:
-prigovaraš mi da sam 91. rekao da se rat u Hrvatskoj ne tice BIH i da to nije naš rat, a istovremeno zaboravljaš da sam tada zabranio odlazak regrutima u (tada još JNA) i tako pomogla Hrvatskoj da ne dobije još desetine hiljada vojnika protiv sebe.
jer je bilo jasno ko dan da bi ti regruti poslije krace obuke slati na ratište u Hrvatsku.
-prigovaraš mi da si dopustio prolazak MTSa preko hrvatske teritorije bez kojeg ABH ne bi mogla da se suprostavi srpskom agresoru a neš javno da kažeš koliko si to naplacivao.
kao npr. da si za jedan iranski brod MTSa naplatio 10 miliona dolara + pola ukupnog tovara si uzeo sebi,
i to sam ti halalio ali nisam onaj dio koji je HVO opljackao ne bezbrojnim punktovima na putu do odredišta.-
-prigovaraš mi i to da je Hrvatska prihvatila mnoge naše izbjeglice i ranjenike a neš da kažeš koliko je to naplaceno od MZ i raznih drugih humanitarnih organizacija-

Sad vam je tako niste prije tako govorili,a iskreno i ja big ga naplatio.kad danas vidim onaj koji je naplacivao dobro zivi a fukare ko vas hebe.A ja pripadam u ove druge :sad:
Muderiss

#1860 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Muderiss »

Moram da se prikljucim temi jer upoznat sam s desavanjima.Teska srca moram da priznam da je Tragos u ovom svom postu 70 posto stvari upravu.Nevjerovatno je mrznja vecine bosnjaka prema svemu sto je hrvatsko al bas svemu dok nas ljudi tamo gledaju vecinom sa simpatijama.Rat je bio i prosao popusili smo svi tu pobjednika nema,ali nakon toliko godina najgore je sto nove generacije koje nisu ni rodjene tada ili su imale par godina imaju toliku mrznju u sebi da je to strasno.Svi znamo kakvi su oni u zapadnoj hercegovini i iskreno velika su gamad i nacionalisti,ali zasto i mi moramo bit takvi kad nas koji se osjecamo bosancima hrvatska drage volje uvijek doceka.Cisti primjer je utakmica hrvatske s turskom i mislim da smo tu pali u ocima cijelom balkanu,smeta nam kad nas zovu turcima ili fasistima a ono sto smo mi tada pokazali to je bilo gore od turcizma i fasizma,mislim da se i oni nisu toliko radovali.Sramotno je to sve i dok mi sami sebi ne utuvimo neke stvari i shvatimo kako treba da se ponasa i napreduje uvijek cemo biti zadnja vukojebina.Ja ne mrzim nikog i svi su mi ljudi isti pa se na svakom koraku gadim na ljudske otpade,pocevsi od zapadne hercegovine pa do federacije.
sokkia

#1861 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

Muderiss wrote:Moram da se prikljucim temi jer upoznat sam s desavanjima.Teska srca moram da priznam da je Tragos u ovom svom postu 70 posto stvari upravu.Nevjerovatno je mrznja vecine bosnjaka prema svemu sto je hrvatsko al bas svemu dok nas ljudi tamo gledaju vecinom sa simpatijama.Rat je bio i prosao popusili smo svi tu pobjednika nema,ali nakon toliko godina najgore je sto nove generacije koje nisu ni rodjene tada ili su imale par godina imaju toliku mrznju u sebi da je to strasno.Svi znamo kakvi su oni u zapadnoj hercegovini i iskreno velika su gamad i nacionalisti,ali zasto i mi moramo bit takvi kad nas koji se osjecamo bosancima hrvatska drage volje uvijek doceka.Cisti primjer je utakmica hrvatske s turskom i mislim da smo tu pali u ocima cijelom balkanu,smeta nam kad nas zovu turcima ili fasistima a ono sto smo mi tada pokazali to je bilo gore od turcizma i fasizma,mislim da se i oni nisu toliko radovali.Sramotno je to sve i dok mi sami sebi ne utuvimo neke stvari i shvatimo kako treba da se ponasa i napreduje uvijek cemo biti zadnja vukojebina.Ja ne mrzim nikog i svi su mi ljudi isti pa se na svakom koraku gadim na ljudske otpade,pocevsi od zapadne hercegovine pa do federacije.
2. njutnov zakon jarane :-?
-akcija jednog tjela jednaka je reakciji drugog tjela-tj.zakon akcije i reakcije.
i u pravu si kad kažeš da je stepen mržnje velik.
ali...ako tebi neko udari šamar po jednom obrezu hoceš li mu ti okrenuti i drugi??
neceš,
e sad, mogli bi se do sudnjeg dana ubjeđivati ko je poceo i ko je kriv za međusobni rat.
krivac i pocetnik se zna samo što nece da to prizna.
necu da kažem da su na bošnjackoj strani bili sveci , ali koji debil moraš biti i tvrditi da je ABH željela sukob sa HVO-om u takvim uslovima u kojima je bila tada.
kladim se u šta god ko želi-neka svako svoju krivicu prizna i mržnja ce nestati preko noci.
svakodnevno radim sa Hrvatima , uopšte ih ne mrzim i ne gledam ih kroz tu prizmu, gledam ih kakvi su ko ljudi, cak su mi predpostavljeni i nemamo nikakvih problema.
svi mi moramo prije svega gledati od cega i kako živimo a ne ko je ko.
a na žalost danas je bitnije ko je jo nego kako mu je u životu. :(
Tutnjavac

#1862 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tutnjavac »

Navijanje za Tursku ima veze s HVO-ovim postupanjem i izdajom u ratu koliko i ja imam veze sa svojim budućim prapraunicima. To su sve neke interpretacije, idite pišite kolumne.

Ako mislite da Bošnjaci nešto kao neracionalno mrze Hrvate, ili da je čak ova tema puna mržnje, izvolite provesti par dana na sličnim temama na HB forumu, pa mi dođite objasniti kako vi vidite to što je na forumu opšte mjesto neka slika Bošnjaka koji mora biti irget kod Hrvata.

Dotad, je.be mi se za vaše bratskojedinstvene priče. :kakoste:

Ovaj post Gojenog sve govori
Takav je nas odnos prema hrvatskoj "pomoci". Nemojte nam vise nikada onako pomagati!

Jedina dobra strana sukoba Armije RBiH i HVO/HV je ta da vise nema normalnog u nas koji ce povjerovati u saveznistvo sa HR.
El_comadante

#1863 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by El_comadante »

Muderiss wrote:Moram da se prikljucim temi jer upoznat sam s desavanjima.Teska srca moram da priznam da je Tragos u ovom svom postu 70 posto stvari upravu.Nevjerovatno je mrznja vecine bosnjaka prema svemu sto je hrvatsko al bas svemu dok nas ljudi tamo gledaju vecinom sa simpatijama.Rat je bio i prosao popusili smo svi tu pobjednika nema,ali nakon toliko godina najgore je sto nove generacije koje nisu ni rodjene tada ili su imale par godina imaju toliku mrznju u sebi da je to strasno.Svi znamo kakvi su oni u zapadnoj hercegovini i iskreno velika su gamad i nacionalisti,ali zasto i mi moramo bit takvi kad nas koji se osjecamo bosancima hrvatska drage volje uvijek doceka.Cisti primjer je utakmica hrvatske s turskom i mislim da smo tu pali u ocima cijelom balkanu,smeta nam kad nas zovu turcima ili fasistima a ono sto smo mi tada pokazali to je bilo gore od turcizma i fasizma,mislim da se i oni nisu toliko radovali.Sramotno je to sve i dok mi sami sebi ne utuvimo neke stvari i shvatimo kako treba da se ponasa i napreduje uvijek cemo biti zadnja vukojebina.Ja ne mrzim nikog i svi su mi ljudi isti pa se na svakom koraku gadim na ljudske otpade,pocevsi od zapadne hercegovine pa do federacije.
što se tiče mene nije upravu i nije to mržanja prema hrvatima i hrvatskoj nego slijedeče: kao eto oni nama pomagali u ratu pušajući oružije a koliko su to naplatili u parama i istom tom oružiju, oni su započeli sukob 93 kad je bilo najteže nismo mi prvi počeli, oni su držali logore pune Bošnjak Dretelj itsl., oni su mnogo belaja i problema prouzrokovali a okreču sada pricu kako su sveci. mnogo jada i problema su vijdetli Bošnjaci Čapljine, Stoca i Mostara od Hrvata kojim nisu ništa nažao uradili. Hrvati su napravili i uradili Ahmiće bez ikakvog povoda i razloga. mogo bi ovako 5 dana... nije mržnja iznosim činjenice a oni se prestvalju kao neko o nam je pomagao.
stakasa

#1864 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by stakasa »

Necemo tako...
Navijanje za Tursku je pocelo nakon divljanja po zapadnom Mostaru odmah nakon prve utakmice Evropskog prvenstva u Austriji
Škobo Habu

#1865 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Škobo Habu »

Čista glupost.
Jesu li se ikome Hrvati iz Hrvatske izvinjavali kada su im subraća sa zapadne strane Mostara 1996 god. svojom proslavom finala Svjetskog prvenstva, pucajući po istočnom dijelu, ubili jednog a ranili nekoliko Bošnjaka?
Muderiss

#1866 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Muderiss »

stakasa wrote:
Necemo tako...
Navijanje za Tursku je pocelo nakon divljanja po zapadnom Mostaru odmah nakon prve utakmice Evropskog prvenstva u Austriji
Eto vidis jarane ja upravo o ovome i pricam.Bas zbog takvih kao sto si ti i njima slicnim mi nikad necemo moci normalno da funkcionisemo.Stalno trazimo neke razloge za njihove postupke neka vracanja i sve to ide u nedogled,al hajd zakuni se sad svim sto imas da nije bilo nista s hrvatske strane da se to opet slicno ne bi ponovilo s nase?Nemoj me zajebavati to nam je u krvi tako i to ce bit dovijeka da samo cekamo svoju priliku da im ga zakrkamo kao i oni nama.Ovo govorim vi,mi da vama bolje docaram iako smo za mene svi mi al eto..proce jos dugo dugoo godina dok bude onako kako ja zelim.Ja samo znam da sam prvi ja bio izlozen nekom napadu samo sto sam bezveze rekao da navijam za hrvatsku,znaci znam na svom primjeru da je mrznja prema sve sto je njihovo velika.Spomenuo sam vec hrvate dole i njihova sranja i tu nikad nece bit nikakve pomoci govorim samo sto mi moramo bit takvi,a fol mi prvi zelimo da smo svi bosanci i neka pomirenja,e pa to s takvim nacinom ne ide i samo izazivamo kontraefekat da nas svi jos vise mrze.Kad shvatite ove moje rijeci javite mi se a ja sam siguran da sa upravu.
Muderiss

#1867 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Muderiss »

Škobo Habu wrote:
Čista glupost.
Jesu li se ikome Hrvati iz Hrvatske izvinjavali kada su im subraća sa zapadne strane Mostara 1996 god. svojom proslavom finala Svjetskog prvenstva, pucajući po istočnom dijelu, ubili jednog a ranili nekoliko Bošnjaka?
Brate mili vjeruj da za ovo ni sam nisam znao,ali te ozbiljne stvari kad urade neke fasiste bez obzira s koje strane to se odma rjesava,a ne sad da zbog toga npr.pamte i sute svi bosnjaci i iskale se onda na nekom hrvatu koji je ni kriv ni duzan.Ili da cekaju ono sasvim bezazlenu utakmicu kao ona turske s hrvatskom pa da iskale sav svoj bijes.Ja samo jarane kazem da to tako ne ide i nikad nece doci do pomirenja na taj nacin.Trebaju prestat optuzivanja pa iza nas je ljudi 20 godina od rata ako je moj otac ratovao s Mirkovim ocem,pa ne moram i ja da ratujem s njim nego zelim da zajedno pijemo kafu..ljudi kad shvatite te neke stvari bice nam bolje vjerujte.Sam znam i slaze se da su hrvati u hrvatskoj dosta bolji nego ovi ovdje,ali uvijek ima iznimaka a mi nekim svojim ponasanjem dajemo im samo povoda da budu takvi.Pozz i razmislite malo
Muderiss

#1868 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Muderiss »

sokkia wrote:
-akcija jednog tjela jednaka je reakciji drugog tjela-tj.zakon akcije i reakcije.
ali...ako tebi neko udari šamar po jednom obrezu hoceš li mu ti okrenuti i drugi??
neceš,
e sad, mogli bi se do sudnjeg dana ubjeđivati ko je poceo i ko je kriv za međusobni rat.
necu da kažem da su na bošnjackoj strani bili sveci , ali koji debil moraš biti i tvrditi da je ABH željela sukob sa HVO-om u takvim uslovima u kojima je bila tada.
kladim se u šta god ko želi-neka svako svoju krivicu prizna i mržnja ce nestati preko noci.
svakodnevno radim sa Hrvatima , uopšte ih ne mrzim i ne gledam ih kroz tu prizmu, gledam ih kakvi su ko ljudi, cak su mi predpostavljeni i nemamo nikakvih problema.
S ovim tvojim postom se najvise slazem.Mislim najslicnije razmisljamo i upravu si kad kazes da priznanjem krivice rjesavamo se nekih stvari ali neki ljudi jednostavno to ne zele.Mi svi znamo ko je poceo to sve i nema smisla da se o tome prica kada su dvije strane bile na nasoj zemlji.Znaci nikako nema logike da ga je armija zapocela.Ali covjece pokusavam reci da je 20 godina iza nas,a ispranih mozgova je previse i iskreno plasim se toga.Tolika je mrznja nastala da je to nenormalno vjerujem slicna kao za vrijeme rata a godine odmicu.To i ja govorim ovima da nisu svi hrvati isti ima ljudi kao zlato znam na svom primjeru,ali ima isto i fasista normalno.Kod nas je tu uvijek neka fraza kao ma bitno kakav je ko covjek,a u sebi jebo mater svoju..to je ta nasa prokletinja i neiskrenost i to mi se nimalo ne svidja.Znam licno par svojih bosanaca dobrih prijatelja koji kad je tu neki hrvat govore kao bitno je jarane kakav si covjek,a tog istog covjeka mrze iz dna duse samo zato znaci sto je hrvat i ja se samo pitam dokle tako.
Muderiss

#1869 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Muderiss »

Tutnjavac wrote:Navijanje za Tursku ima veze s HVO-ovim postupanjem i izdajom u ratu koliko i ja imam veze sa svojim budućim prapraunicima. To su sve neke interpretacije, idite pišite kolumne.

Ako mislite da Bošnjaci nešto kao neracionalno mrze Hrvate, ili da je čak ova tema puna mržnje, izvolite provesti par dana na sličnim temama na HB forumu, pa mi dođite objasniti kako vi vidite to što je na forumu opšte mjesto neka slika Bošnjaka koji mora biti irget kod Hrvata.

Dotad, je.be mi se za vaše bratskojedinstvene priče. :kakoste:

Ovaj post Gojenog sve govori

Evo vidis ja upravo o ovome i pricam.Izvini jarane al bas zbog takvih ko sto si ti ce uvijek bit sranja.Uvijek trazis neki razlog da mrzis,ti u prijevodu tu kazes ako hrvati nas pljuju tamo po nekim forumima e jebacu i ja njima majku pa cu ih ovdje pljuvat.To je samo obicni primjer i nesto izmedju redova,a taj kontraefekat i trazenje razloga mrznje nikad nisu na dobro doveli al ti nastavi po svom pozzz
muflon1977

#1870 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

sokkia wrote:

Nesto sad kaskas...daj malo unazad inace zaboravljas sta pises pametnjakovicu....
neceš,
muflon1977

#1871 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

Moj Muderisu eto ti Tutnjavca i Sokkie za vratom,ta dvojica neidu na spavanje dok neopsuju sve sto je rvacko.
Od mene kazem sve sto sam imao i sve sto mi je otac stekao su Muslimani pokrali i zapalili.
Pobijena i neka rodbina,no nikad se odreci necu onog odakle jesam a to je iz Bosne.
Ma kakva se ona zvala i krojili joj granice,no navijat cu za Bosnu kad budu svi Bosanci navijali i kad se budu zastave Bosne nosile,a ne kojekakve sa ratnim obiljezjima itd.A za Tutnjavca ja njemu kazem da nabijem na kurac njegovo misljenje o tome da su samo Muslimani imali pravo i zrtve ovoga rata,i nevinascad.Ovi drugi i treci se sami pobili.
Sto prije iz ovoga bit ce nam bolje svima a pitanje kako?
Škobo Habu

#1872 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Škobo Habu »

Muderiss wrote:
Brate mili vjeruj da za ovo ni sam nisam znao,ali te ozbiljne stvari kad urade neke fasiste bez obzira s koje strane to se odma rjesava,a ne sad da zbog toga npr.pamte i sute svi bosnjaci i iskale se onda na nekom hrvatu koji je ni kriv ni duzan.Ili da cekaju ono sasvim bezazlenu utakmicu kao ona turske s hrvatskom pa da iskale sav svoj bijes.Ja samo jarane kazem da to tako ne ide i nikad nece doci do pomirenja na taj nacin.Trebaju prestat optuzivanja pa iza nas je ljudi 20 godina od rata ako je moj otac ratovao s Mirkovim ocem,pa ne moram i ja da ratujem s njim nego zelim da zajedno pijemo kafu..ljudi kad shvatite te neke stvari bice nam bolje vjerujte.Sam znam i slaze se da su hrvati u hrvatskoj dosta bolji nego ovi ovdje,ali uvijek ima iznimaka a mi nekim svojim ponasanjem dajemo im samo povoda da budu takvi.Pozz i razmislite malo
Nisi ti uopšte shvatio moju komparaciju.
Zašto bi sa ja, ili bilo ko, treb'o osjećati odgovornim za famozno "turčenje" po Sarajevu, što je bilo samo po sebi idiotluk svake vrste, i u tom smislu nositi neku vrstu javne stigme?
Mislim, isto takvo je apsurdno očekivati i od nekog Zagrebčanina za postupke nekog idiota, koji na jedan barbarski način, obilježava'o pobjedu hravatske repke.
No, sa druge strane, ono što mene interesuje u konkretnom slučaju je odgovor hrvatske javnosti na tadašnji čin. On je izost'o i prešućen je. U bosanskoj javnosti je mnogo potrošeno na kritiku gluposti sa "turčenjem". Stoga, nema potrebe za nabijanjem kompleksa u svakom smislu.
sokkia

#1873 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

muflon1977 wrote:Moj Muderisu eto ti Tutnjavca i Sokkie za vratom,ta dvojica neidu na spavanje dok neopsuju sve sto je rvacko.
Od mene kazem sve sto sam imao i sve sto mi je otac stekao su Muslimani pokrali i zapalili.
Pobijena i neka rodbina,no nikad se odreci necu onog odakle jesam a to je iz Bosne.
Ma kakva se ona zvala i krojili joj granice,no navijat cu za Bosnu kad budu svi Bosanci navijali i kad se budu zastave Bosne nosile,a ne kojekakve sa ratnim obiljezjima itd.A za Tutnjavca ja njemu kazem da nabijem na kurac njegovo misljenje o tome da su samo Muslimani imali pravo i zrtve ovoga rata,i nevinascad.Ovi drugi i treci se sami pobili.
Sto prije iz ovoga bit ce nam bolje svima a pitanje kako?
daj taj post gdje psujem "rvacko" , makar jedan.
tvoj je problem što ne citaš ono šta piše u postu, nego ono što bi ti volio da je napisano pa da se onda i dalje možeš preseravat ovdje.
tebi covjek pa ni dragi Bog izgleda ne može ni objasnit,ni naslikati, ni nacetati u cemu je suština problema.
davno sam ti rekao da samo debil ne može izvuci zakljucak iz cinjenice da su tvoji idoli (politicko i vojno rukovodstvo hzhb) u Hagu osuđeni za UZP (udruženi zlocinacki poduhvat)i da cekaju drugostepenu presudu.
možda im i ukinu kaznu u drugostepenoj, ali to ne znaci da nisu pocinili to za što su osuđeni u prvostepenoj(jer politika ja kurva i ima je svugdje)
vidiš ja te i takve MRZIM.
a to je ustaško-fašisticka politika koju je franjo vodio u Bosni.
i mrzim i mrziti cu sve one koji su je slijedili i koji je slijede, jel ti to jasno.
sve ljude, na svim stranama cjenim onoliko koliko su ljudi i koliko oni cjene mene.
Tutnjavac

#1874 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tutnjavac »

Ko nađe đe je Tutnjavac opsovao nešto hrvatsko - popušiću mu.
Muderiss

#1875 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Muderiss »

Škobo Habu wrote:
Muderiss wrote:
Nisi ti uopšte shvatio moju komparaciju.
Zašto bi sa ja, ili bilo ko, treb'o osjećati odgovornim za famozno "turčenje" po Sarajevu, što je bilo samo po sebi idiotluk svake vrste, i u tom smislu nositi neku vrstu javne stigme?
Mislim, isto takvo je apsurdno očekivati i od nekog Zagrebčanina za postupke nekog idiota, koji na jedan barbarski način, obilježava'o pobjedu hravatske repke.
No, sa druge strane, ono što mene interesuje u konkretnom slučaju je odgovor hrvatske javnosti na tadašnji čin. On je izost'o i prešućen je. U bosanskoj javnosti je mnogo potrošeno na kritiku gluposti sa "turčenjem". Stoga, nema potrebe za nabijanjem kompleksa u svakom smislu.
O tome ti ja i pricam,ali vidis vecina nas je takvih poput tebe sami sebe pobijamo vec u sljedecoj recenici.U jednoj recenici nam stoji pa oni su nase komsije dobri su nisu svi isti sto bi meni jedan turcin bio preci od hrvata,dok u drugoj vec jebemo ustasku majku zbog nekog budale npr.koji se nasao negdje nesto da pametuje.Mislim to je kompromitiranje samog sebe a vjeruj da smo u tom majstori koliko god ti to ne zelio da priznas.Svaka ti cast to sto si rekao u ovom postu al ja bi samo volio da to prate i djela,jer dzaba sto ti to govoris ako vec u drugoj situaciji jebes nekom fasisti ustasku majku i odma se tu pronadju posteni hrvati i dodje do konflikta,vjeruj da u tome lezi sav taj nas problem.Pokusavam da kazem da se treba uvijek drzat na sredini ne treba nikad nikog vrijedjat i treba biti uvijek realan bez obzira ko bio u pitanju i tek kad to postanemo za nas se moze rec da smo ljudi.Vrijedjanjem drugih i jebavanje majke zbog kao nekih osveta jarane nikad ne moze na dobro izac i uvijek se stvara novi jaz medju nama.Evo sad cu ti dat jedan primjer idiotizma,u gradu gdje ja zivim tj.u Travniku imam jednog dobrog jarana hrvata koji je sa mnom i jos par ljudi dosao da gleda i navija za bosnu.Neki idiot iz coska koji ga je valjda primjetio poceo je da ostalima prica sta ce ovaj ustasa ovdje ovo ono.I da isprovociraju covjeka pocelo navijanje gazi gazi ustase znaci iz cista mira a mi igramo protiv grcke..i kako tu taj lik da se osjeca i da voli svoju drzavu dok mu drugi jebu majku?
Post Reply