Horori...
Moderator: _BataZiv_0809
- Snake Eyes
#1852 Re: Horori...
99% horora, posebno današnjih, je krš. Da se niko ne uvrijedi ali smiješno mi je kada čitam da neko prilazi gledanju horora iz akademskog ugla 
- johnnykola
#1853 Re: Horori...
Uvijek bilo. Polusmešan žanr.Snake Eyes wrote:99% horora, posebno današnjih, je krš. Da se niko ne uvrijedi ali smiješno mi je kada čitam da neko prilazi gledanju horora iz akademskog ugla
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1854 Re: Horori...
ne seri 
- Truba
#1855 Re: Horori...
zato sto je jeftin za snimitiSnake Eyes wrote:99% horora, posebno današnjih, je krš. Da se niko ne uvrijedi ali smiješno mi je kada čitam da neko prilazi gledanju horora iz akademskog ugla
i lako lansira glumce u stardom
i na kraju...ima jaku žanrovsku bazu za razliku od drugih zanrova... naravno kad kazem horor mislim i na sf i na f
- johnnykola
#1856 Re: Horori...
Ma gro njih je kenjaža i bazirani su na idovskim osnovama, uglavnom seksualnim = karina sura!Black swan wrote:zato sto je jeftin za snimitiSnake Eyes wrote:99% horora, posebno današnjih, je krš. Da se niko ne uvrijedi ali smiješno mi je kada čitam da neko prilazi gledanju horora iz akademskog ugla
i na kraju...ima jaku žanrovsku bazu za razliku od drugih zanrova... naravno kad kazem horor mislim i na sf i na f
- Snake Eyes
#1857 Re: Horori...
SF je skroz druga priča, šta ti je f ?Black swan wrote:zato sto je jeftin za snimitiSnake Eyes wrote:99% horora, posebno današnjih, je krš. Da se niko ne uvrijedi ali smiješno mi je kada čitam da neko prilazi gledanju horora iz akademskog ugla
- johnnykola
#1858 Re: Horori...
Fantazi, forsira ga momački.
- derion
#1859 Re: Horori...
Slažem se da je većina horora "krš", kako si naveo, ali u vezi drugog je evidentno da nemaš veze o čemu govoriš. Na fakultetima (odsjeci: medijske nauke, sociologija, literatura, historija, pol. nauke, pa i arhitektura) širom svijeta istražuju naučne aspekte u filmovima, pa tako i u žanru horora.Snake Eyes wrote:99% horora, posebno današnjih, je krš. Da se niko ne uvrijedi ali smiješno mi je kada čitam da neko prilazi gledanju horora iz akademskog ugla
Imam kolegicu (Ph.d.) čiji je čitav naučni rad vezan za horore, u kojima istražuje kognitivne i neuropsihološke aspekte emocija i osjećanja, tj. kako ljudski mozak i tijelo reaguju na stimulanse tokom gledanja npr. splatter filmova ili drugih subžanrova horor filmova.
Moje područje istraživanja nije horor, nego filmska teorija, s posebnim interesom za evropskom kinematografijom (Tarkovski, de Sica i dr.).
- johnnykola
#1860 Re: Horori...
Pa ljudi po Kanadi studiraju skok skakvca maltene četiri godine, pa nije baš argument ako se studiraju hororci. Po meni, pogledati Martyrs i vizavi tog žanra sve završiti.derion wrote:Slažem se da je većina horora "krš", kako si naveo, ali u vezi drugog je evidentno da nemaš veze o čemu govoriš. Na fakultetima (odsjeci: medijske nauke, sociologija, literatura, historija, pol. nauke, pa i arhitektura) širom svijeta istražuju naučne aspekte u filmovima, pa tako i u žanru horora.Snake Eyes wrote:99% horora, posebno današnjih, je krš. Da se niko ne uvrijedi ali smiješno mi je kada čitam da neko prilazi gledanju horora iz akademskog ugla
Imam kolegicu (Ph.d.) čiji je čitav naučni rad vezan za horore, u kojima istražuje kognitivne i neuropsihološke aspekte emocija i osjećanja, tj. kako ljudski mozak i tijelo reaguju na stimulanse tokom gledanja npr. splatter filmova ili drugih subžanrova horor filmova.
Moje područje istraživanja nije horor, nego filmska teorija, s posebnim interesom za evropskom kinematografijom (Tarkovski, de Sica i dr.).
- Truba
#1861 Re: Horori...
kako skroz druga priča kad se prožimajuSnake Eyes wrote:SF je skroz druga priča, šta ti je f ?Black swan wrote:zato sto je jeftin za snimitiSnake Eyes wrote:99% horora, posebno današnjih, je krš. Da se niko ne uvrijedi ali smiješno mi je kada čitam da neko prilazi gledanju horora iz akademskog ugla
klasik ALIEN? kako on može biti SF a ne H a kako može biti H a ne SF...
f je fantastika uopće...
- Snake Eyes
#1862 Re: Horori...
Pa prožimaju se horori i sa trilerom, akcijom, čak i sa komedijomBlack swan wrote:kako skroz druga priča kad se prožimajuSnake Eyes wrote:SF je skroz druga priča, šta ti je f ?Black swan wrote: zato sto je jeftin za snimiti
klasik ALIEN? kako on može biti SF a ne H a kako može biti H a ne SF...
f je fantastika uopće...
Kao što rekoh 1% horora valja i to onih prožetih SF-om
- Truba
#1863 Re: Horori...
ne znam što pokušavaš započeti
samo sam rekao da horor ima jaku žanrovsku bazu...
postoje udruženja registrirana ljudi koji vole fantastiku...
dakle jedan pogleda preporuči još 3 ljudi u klubu...
postoje i horor novine i tako to... dakle njeguje se ...
udruženja za SF, H i F...
nisam čuo za udruženja ljubitelja europske drame
znajući za jeftinoću snimanja, mogućnost postanka hita ili lansiranja karijere ( rene celveger teksas chainsaw...pa čak i ona zvijezda true decetiva je bila u teksačkom masakru... neve capmpel...jamie lee curtis noć vještica... možeš vako do sutra nabrajati)
samo sam rekao da horor ima jaku žanrovsku bazu...
postoje udruženja registrirana ljudi koji vole fantastiku...
dakle jedan pogleda preporuči još 3 ljudi u klubu...
postoje i horor novine i tako to... dakle njeguje se ...
udruženja za SF, H i F...
nisam čuo za udruženja ljubitelja europske drame
znajući za jeftinoću snimanja, mogućnost postanka hita ili lansiranja karijere ( rene celveger teksas chainsaw...pa čak i ona zvijezda true decetiva je bila u teksačkom masakru... neve capmpel...jamie lee curtis noć vještica... možeš vako do sutra nabrajati)
- Snake Eyes
#1864 Re: Horori...
I'm just sayin manBlack swan wrote:ne znam što pokušavaš započeti
- Truba
#1866 Re: Horori...
manje price vise gledanja naslova
- brown.sugar
#1867 Re: Horori...
Sto se tice Conjuring 2, nisam bas odusevljena temom (Enfield Poltergeist) koja je vec obradjena u nekoliko filmova i nedavnoj mini-seriji. Ali, pogledat ce se.
- Truba
#1868 Re: Horori...
joj gledam ovaj near dark od ketrin bigelov
kako je dobar
a tek mjuza
osamdesete <3
kako je dobar
a tek mjuza
osamdesete <3
- avetinja
#1869 Re: Horori...
http://www.imdb.com/title/tt1010271/
Valja li čemu?
Usput, može li preporuka za neki koji je snimljen u periodu 2000 - 2015?
Valja li čemu?
- derion
#1870 Re: Horori...
Meni vrlo loš. Mislim da sam ga prekinuo negdje na sredini.avetinja wrote:http://www.imdb.com/title/tt1010271/
Valja li čemu?
- johnnykola
#1871 Re: Horori...
derion wrote:Meni vrlo loš. Mislim da sam ga prekinuo negdje na sredini.avetinja wrote:http://www.imdb.com/title/tt1010271/
Valja li čemu?
Uznemirujući, ali, u biti, ništa naročito.
-
dezurni_ucenik
#1872 Re: Horori...

Los film. Zaobidjite ga slobodno
- Tigar1
#1873 Re: Horori...
The Visit.
Prvih sat vremena smor, ostatak odličan.
-
dezurni_ucenik
#1874 Re: Horori...
Tigar1 wrote:The Visit.
Two siblings become incredibly frightened by their grandparents disturbing behavior, while visiting them on vacation.
Ova radnja me podsjetila na film Bakina Kuca iz osamdesetih.
- avetinja
#1875 Re: Horori...
Postoji li neka stranica gdje mogu naručiti titlove za film?
Sjećam se da sam negdje čuo za to, ali ne znam o čemu je tačno riječ.
Sjećam se da sam negdje čuo za to, ali ne znam o čemu je tačno riječ.