FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Srebrni

#1851 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Srebrni »

usora wrote:Ameterska televizija i na njoj drečavi komentator koji ne bi mogao da radi ni na jednoj ozbiljnijoj televiziji. Državne stanice su face-u zakon. Samo da kupe bolju opremu

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
:-) niđe veze..
cyprus

#1852 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by cyprus »

Ono jučer je zaista bio beton, gdje god da se miksalo :-) Kod nas jednostavno dosad nije bilo bolje i stvarno ne znam kako neko može srat po tome... Dakle, ono je bilo FANTASTIČNO i jedva čekam utorak...

A nisam čak ni neki veliki fan Hadžifejzovića, pa ni Marjana (opet, u poređenju sa ostalim je nebo)... Međutim, puno mu bolje stoji kad komentariše umjerenijim tonom :-D
Nero Histrion

#1853 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nero Histrion »

Srebrni wrote:ljudi su kupili nešto što se zove "Superfeed" koji se mixa u Londonu, na šta oni nemaju nikakvog uticaja. Naravno da će hejteri reći da ne valja. Takvi mogu pratiti BHT1, FTV i ostale kanale kako im je volja, ali bolje je doći na forum pa pod anonimnim nick-om pljunuti na dobru ideju i podići sebi ego što nešto nije bilo kako je njima volja. Sve primjedbe što se tiče sinoćnjeg multiprijenosa padaju u vodu. Kad si vidio da ti je iko dao nešto ovako u BiH? Voliš sky Sports? imaš brate dreambox, pa gledaj. Voliš Jazeeru? Pa imaš i to... Ljudi su se očito polomili da ti nešto daju prije i poslije naše utakmice (koju je razumljivo svako gledao na mrljavom BHT1), ali ne znam šta bi imali da izmisle da ovih utakmica uopšte nije bilo... garant bi se žalili što nije FACE to prenosio... ili gdje su ostale utakmice... bljak FACE je beton.. BETON! SAmo naprijed! :thumbup:
E bas tako. :thumbup:
Nero Histrion

#1854 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nero Histrion »

usora wrote:Ameterska televizija i na njoj drečavi komentator koji ne bi mogao da radi ni na jednoj ozbiljnijoj televiziji. Državne stanice su face-u zakon. Samo da kupe bolju opremu

Ovo je stvarno da covjek ne povjeruje :shock: . Koje drzavne televizije? Aaaaaaaaa .... :idea: .... Da ovo nije mozda malo preuranjena aprilska sala?
Sabirni centar

#1855 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Sabirni centar »

Image
scooby_dooby_doo

#1856 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by scooby_dooby_doo »

Nero Histrion wrote:

Ovo je stvarno da covjek ne povjeruje :shock: . Koje drzavne televizije? Aaaaaaaaa .... :idea: .... Da ovo nije mozda malo preuranjena aprilska sala?
divi prvi april jos malo.. :lol:
BHF_Manijak

#1857 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHF_Manijak »

A i vodje garant msa facetv zaposlenika, da se ne lazemo bezze! :mrgreen: :wink:

Nego, posto nisam gledao taj prenos na Faceu, sem mozda nekih 5 minuta, je li prenos isao tako da sve vrijeme Marijan i jos onaj neki lik sjede u onoj "crnoj prostoriji" sa 4 plazme i onda se kao ukljucuju gdje padne gol?!
Jazzy.ba

#1858 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Jazzy.ba »

Sta su oni ukljuciali, ukljucivali su oni gore u Londonu sta su htjeli, a ova dvojica blejili ko telad u sarena vrata sto im ovi iz Londona nisu servirali na vrijeme repeticije golova. Ma shega.
Erzsebet

#1859 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

cyprus wrote:Ono jučer je zaista bio beton, gdje god da se miksalo :-) Kod nas jednostavno dosad nije bilo bolje i stvarno ne znam kako neko može srat po tome... Dakle, ono je bilo FANTASTIČNO i jedva čekam utorak...

A nisam čak ni neki veliki fan Hadžifejzovića, pa ni Marjana (opet, u poređenju sa ostalim je nebo)... Međutim, puno mu bolje stoji kad komentariše umjerenijim tonom :-D
Slažem se da je lijepo gledati onakvo nešto, ali brate opet je na niskom nivou.

Prvi kiks je "lafo uključivanje" u Zagreb, a ustvari uopšte nemaju utjecaja na režiju prenosa, nego su od nekoga otkupili. Siguran sam da su ilegalno prodavali ovaj program drugim stanicama, vjerovatno u nadi da taj koji im je prodao neće ni vidjeti da je Face to prodao recimo TV Bugojno...

Slijedeća stvar je šanerski naglasak one dvojice komentatora. Nijedan od njih nikad na govorne vježbe očigledno nije išao, puni su izraza poput "ekstra" i sl., ne daju se slušati.

Onda hiljadu puta ponavljaju "prvi put u istoriji evropskih televizija", što je notorna laž, jer u Njemačkoj uvijek imaš tako nešto, čak i kad prenose samo Bundesligu. Ovo nije učestalo, jer jednostavno ljude u Engleskoj ili Francuskoj ne zanima kako igraju Andora ili Makedonija. Mi smo rijetki bolesnici jer nemamo para, pa se ubijamo fudbalom, kao i svaka siromašna zemlja.

Elem, pokušao sam gledati, ali nisam mogao, iako je super gledati stalno golove i šest sati dobrog fudbala, ali ja njih ne mogu slušati.
Erzsebet

#1860 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

A još mi je draže što ih gledam preko Net TV Plus, koji im ne plaća frekvenciju :D :D :D
Mustang1

#1861 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Mustang1 »

Kvalifikacije nikad niko nije prenosio kombinovano pa ni sky nijedan ni bilo ko drugi ..
luckylaka

#1862 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Erzsebet wrote:A još mi je draže što ih gledam preko Net TV Plus, koji im ne plaća frekvenciju :D :D :D
Sto je naravno cista laz jer Nettv plus ima ugovor o emitovanju programa FaceTv-a 24 sata (to je sigurno jer sam upucen u te poslove)tako da tvoje cisto izmisljanje nema veze :-)
Erzsebet

#1863 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

luckylaka wrote:
Erzsebet wrote:A još mi je draže što ih gledam preko Net TV Plus, koji im ne plaća frekvenciju :D :D :D
Sto je naravno cista laz jer Nettv plus ima ugovor o emitovanju programa FaceTv-a 24 sata (to je sigurno jer sam upucen u te poslove)tako da tvoje cisto izmisljanje nema veze :-)
Onda je to odnedavno, Senad je ranije govorio na dnevniku o tome kako net tv plus nema ugovor sa njima.
luckylaka

#1864 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Erzsebet wrote:
luckylaka wrote:
Onda je to odnedavno, Senad je ranije govorio na dnevniku o tome kako net tv plus nema ugovor sa njima.
Opet nije tacno jer Nettv plus od prvog dana ima ugovor sa FaceTv,Tv1,Ftv,Bht...a BosnaTv je ukrala signal Face Tv-a i reklamirala se kao jedini zastupnik FaceTv za podrucje S.Amerike,Kanade i Australije dok Senad nije upozorio vlasnika(vlasnik BosnaTv je inace albanac kojinema veze sa BiH ali pokusava navuci Bosnje na lopovsku kompaniju BosnaTv,koja je onako uz put i utakmicu BiH-Grcka ukrala sa Espn bez komentatora pa su i zato prijavljeni).Dakle sto se tice Iptv tj.internet kanala za podrucje Amerike slobodno pitajhttp://www.youtube.com/watch?v=DwE7tbmxSc8
Srebrni

#1865 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Srebrni »

Erzsebet wrote:Elem, pokušao sam gledati, ali nisam mogao, iako je super gledati stalno golove i šest sati dobrog fudbala, ali ja njih ne mogu slušati.
Niko te ne tjera... ali očito je da si od pljuvanja po FACE-u napravio svoju životnu misiju, pratim malo više temu, pa sam to tako zaključio... Pusti ljude neka rade, tvoje je da gledaš ili ne. Što se momaka tiče, sasvim su ok. Osvježenje u odnosu na more dosadnih i već poznatih glasova.. googlaj ih.. jedan od njih je čak i glumac, ja mislim... taj ako nije prošao govorne vježbe... :| ...da ne govorim o tome kako bi ti sigurno uradio mnogo bolji posao, pretpostavljam..
cyprus

#1866 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by cyprus »

Erzsebet wrote:
cyprus wrote:Ono jučer je zaista bio beton, gdje god da se miksalo :-) Kod nas jednostavno dosad nije bilo bolje i stvarno ne znam kako neko može srat po tome... Dakle, ono je bilo FANTASTIČNO i jedva čekam utorak...

Prvi kiks je "lafo uključivanje" u Zagreb, a ustvari uopšte nemaju utjecaja na režiju prenosa, nego su od nekoga otkupili. Siguran sam da su ilegalno prodavali ovaj program drugim stanicama, vjerovatno u nadi da taj koji im je prodao neće ni vidjeti da je Face to prodao recimo TV Bugojno...

Slijedeća stvar je šanerski naglasak one dvojice komentatora. Nijedan od njih nikad na govorne vježbe očigledno nije išao, puni su izraza poput "ekstra" i sl., ne daju se slušati.

Onda hiljadu puta ponavljaju "prvi put u istoriji evropskih televizija", što je notorna laž, jer u Njemačkoj uvijek imaš tako nešto, čak i kad prenose samo Bundesligu. Ovo nije učestalo, jer jednostavno ljude u Engleskoj ili Francuskoj ne zanima kako igraju Andora ili Makedonija. Mi smo rijetki bolesnici jer nemamo para, pa se ubijamo fudbalom, kao i svaka siromašna zemlja.

Elem, pokušao sam gledati, ali nisam mogao, iako je super gledati stalno golove i šest sati dobrog fudbala, ali ja njih ne mogu slušati.
Bez obzira na sve zamjerke i moguće propuste i nedostatke, ja nikada ranije nisam imao priliku ovako pratiti kvalifikacije, a uvijek sam to želio, zato im jedno veliko hvala, uz nadu da će nastaviti i dalje...
luckylaka

#1867 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

cyprus wrote:
Erzsebet wrote:

Bez obzira na sve zamjerke i moguće propuste i nedostatke, ja nikada ranije nisam imao priliku ovako pratiti kvalifikacije, a uvijek sam to želio, zato im jedno veliko hvala, uz nadu da će nastaviti i dalje...
Naravno da je propusta bilo i bice ali najgore sto ljudi usporedjuju drzavnu Bht koja je stara 50 godina kupi pare sa svih strana i Face Tv koja je stara godinu,dvijeNa kraju uvijek imas izbor da biras sta ces gledati
Erzsebet

#1868 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

luckylaka wrote:Opet nije tacno jer Nettv plus od prvog dana ima ugovor sa FaceTv,Tv1,Ftv,Bht...a BosnaTv je ukrala signal Face Tv-a i reklamirala se kao jedini zastupnik FaceTv za podrucje S.Amerike,Kanade i Australije dok Senad nije upozorio vlasnika(vlasnik BosnaTv je inace albanac kojinema veze sa BiH ali pokusava navuci Bosnje na lopovsku kompaniju BosnaTv,koja je onako uz put i utakmicu BiH-Grcka ukrala sa Espn bez komentatora pa su i zato prijavljeni).Dakle sto se tice Iptv tj.internet kanala za podrucje Amerike slobodno pitajhttp://www.youtube.com/watch?v=DwE7tbmxSc8
U pravu si, zamijenio sam Bosna TV sa Net TV Plus, moja greška, evo sad sam provjerio.

Ali ako ćemo o lopovskoj kampanji, meni ime Bosna TV nije ništa drugačije od prodavanja transkripta dnevnika po gastarbajterskim dernecima u Americi, Švicarskoj, Njemačkoj... i to po 70-80 eura. Jbg, kad ima budala, može mu se, a tako je isto i sa ovim seljačkim programom (mada za ovo juče skidam kapu, iako su samo preuzeli signal i lagali raju da oni k'o fol nešto montiraju).
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1869 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by -LIBERO- »

Sto sam mogao upratiti, jer sam prebacivao malo na BHT malo na Face TV, i to iz pocetka samo, jer se kasnije raja sa kojom sam gledao utakmicu pobunila da ne vracam vise na Face TV :D ..jer pocinje himna na Bilinom Polju, ovi prenose Madarsku..pocinje utakmica, ovi se jos ne ukljjucuju..tako da uopste ne znam jesu li se ikako ukljucivali na Bilino Polje???

Par puta sam isto tako prebacio, i vidim ni jednom nije nasa utakmica bila na FaceTV u periodu prebacivanja :? :shock:

Isto tako, prvi gol u Zagrebu, je pao tri minute prije nego se Face TV "ukljucio" :zzzz:

Mozda nije losa ideja i namjera..ali jako je lose sto oni sami nemaju mogucnost odabira koje utakmice ce prenositi i na koji stadion ce se ukljucivati i koliko vremenski.

Pa se tako desavalo da se iskljuce iz prenosa u zagrebu,a korner za Hrvatsku..da bi pokazali sansu na utakmici slovenija -island i tu sansu ponavlajju 3-4 puta...a tamo korner vec izveden.

Ili nekako neka potignu varijantu da se sami mogu ukljucivati i iskljucivati, i odabrati koje su im utakmice prioritet..ili neka ne prenose ovoliko utamica u isto vrijeme.

Malo ko ce pratiti ovakav kombinovani prenos bez kontrole ukljucivanja pojedinih stadiona, kada u tom periodu traje neka utakmica koja ga jako interesuje. :skoljka:
Nero Histrion

#1870 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nero Histrion »

Erzsebet wrote:

Ovdje se radi o ociglednom animozitetu prema Face TV. Do sada ste, koliko mogu primijetiti, iskljucivo pljuvali sto po vlasniku sto po programu. Nije to idealna televizija, naravno, tek su poceli i ja rado pogledam, pratim sta rade, jer su ipak neka vrsta osvjezenja u ovoj zabokrecini ovdje, gdje se od turbo-folka vise zivjeti ne moze. Dugo sam zivio vani, sokiran sam kompletnim stanjem i u medijima i u kulturi, a o politici da i ne govorimo. Mediji su, uglavnom, pod sapom neke od vladajucih partija. To se cak i ne krije, kojiko sam primijetio.

Ocigledno je da je Face TV nezavisna kuca, jer da nisu - imali bi dobro politicko zaledje i ne bi imali problema s lovom.

U jednom intervjuu, ako se dobro sjecam, upravo je Senad izjavio da se sa mladim ljudima ozbiljno radi i da, izmedju ostalog, imaju govorne vjezbe. Ne mogu zamisliti da neko njegovog kalibra i ugleda (znam da se Vi, postovani Erszebet, necete s ovim sloziti jer Senada uvijek "nakacite") tek tako pokrene televiziju i da toj djeci dozvoli da stanu pred kameru i pricaju kako hoce. Osim toga, lako se raspitati radi li se s njima ili ne. Sarajevo - mala carsija, sve se zna pa i to. Dakle, moze se tu naci stotinu zamjerki ako neko bas zeli da bude zlonamjeran, ali da sanerski govore, to ne pije vode. Smatram da gaje vrlo kultiviran govor. Onaj momak sto je sjedio u sredini im vodi Dnevnik i ima odlicnu dikciju. Onaj drugi je simpatican i za sportskog novinara je sasvim OK.

Pratite li Vi sportske komentatore drugih TV kuca? Mnogi odlicno poznaju materiju, ali dikcija je svuda prosjecna (govorim iskljucivo o sportskim novinarima) ili cak ispod prosjeka. Pa i Topalbecirevic nije bas najbolji s afrikatima, a opet je odlican sportski novinar. Ali, kad neko hoce da bude zajedljiv i zlonamjeran, to je druga stvar, i to iza nickname. Razlika izmedju njih i nas je sto oni stanu sa punim imenom i prezimeno pred kameru, pa ih i takvi i ovakvi i onakvi onda cerece kako hoce i umiju te tako. Sta se moze, ima nas raznih. Hvala jos jednom Face-u za odlican sprotski program :thumbup: . I hvala sto su, barem za sada, svoji. :bih:
Erzsebet

#1871 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

Ne radi se u animozitetu, nego o gađenju prema vlasniku ove TV kuće, a već sam mnogo puta objasnio zašto. On radi sa mladima upravo zato jer njih ne mora plaćati (dok i oni ne daju otkaz), i može ih lagati mnogo duže nego neke provjerene novinare. A šanerski govor je očigledno subjektivna kategorija, a ti to možda i ne primijetiš.

O političkoj nezavisnosti govore njegovi intervjui, gdje dovede gosta i postavlja mu pitanja koja on želi. To se u Bosni zovu plaćeni intervjui, a ako želiš vidjeti kako to izgleda, pogledaj Dodika u njegovoj emisiji, koji je gostovao dvaput.
Nero Histrion

#1872 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nero Histrion »

[quote="Erzsebet"]Ne radi se u animozitetu, nego o gađenju prema vlasniku ove TV kuće, a već sam mnogo puta objasnio zašto. On radi sa mladima upravo zato jer njih ne mora plaćati (dok i oni ne daju otkaz), i može ih lagati mnogo duže nego neke provjerene novinare. A šanerski govor je očigledno subjektivna kategorija, a ti to možda i ne primijetiš.
Last edited by Nero Histrion on 08/08/2016 23:46, edited 2 times in total.
slucajni prolaznik

#1873 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by slucajni prolaznik »

Nero Histrion wrote:...Sto se “sanerskog govora” tice, moram te razocarati i reci da znam sta govorim. Ne zelim isticati svoj CV, za sto sam ovdje vec prozvan ... nije mi to stvarno namjera, ali moram reagirati kad cujem izjave ovakvog tipa od ljudi koji, bez ljutnje, nisu kompetentni. Prije nego sto sam progovorio u emisiji na radiju, a bilo je to puuuuuno prije rata, kada su kriteriji bili ostriji nego danas , isao sam skoro godinu dana na govorne vjezbe i to kod pokojnog Miroslava Avrama, covjeka koji je odgojio generacije mladih glumaca u BiH. Sjecam se k’o sad njegove kancelarije u Kamernom teatru gdje smo dolazili na vjezbe ... davno nekada. Islo se i kod Velibora Ostojica, ali meni je profesor Avram bio sami vrh. Face TV, za sada, gaji urbani govor.

Sportska emisija na Face-u je bila odlicna. Od ona dva momka za koje kazes da govore sanerski , jedan,kao sto rekoh u prethodnom postu, vodi Dnevnik. Mislim da se zove Haris, ima lijepu boju glasa i dobru dikciju. ...
Eto, toliko od mene. Ne moramo se u svemu slagati, ali mozemo civilizirano razgovarati..

Iako @Erzebetove postove uglavnom preskacem, obzirom da me ne zanima njegova ocita frustracija Hadzifejzovicevim postojanjem - likom i djelom, mislim da je u prethodnom postu dotakao problem koji FACE TV ima u "komunikaciji" s javnoscu. Dikcija mladih spikerki i spikera, koji vode informativne emisije prije svih, nema onu potrebnu odlucnost, nema samopouzdanja u glasu, osjeti se trema, ali se osjeti i nesigurnost u izgovoreno - ocito je da ne poznaju dovoljno materiju o kojoj govore. Ne smatram obaveznim poznavanje "svijeta", ali smatram da i spikeri moraju biti dovoljno obrazovani da znaju osnovne svjetske prilike, da znaju aktuelne dogadjaje i politicke odnose, a ne da ih upoznaju tokom citanja... Jednostavno, informacija koju spikerke i spikeri iznose iz FACE TV ne omogucava gledaocu njenu projekciju, ne pruza mu zakljucivanje dogadjaja, ne daje mu kvalitetnu informaciju.

Ne treba gledaoca da zanima poslovna politika FACE TV, da li Hadzifejzovic zaposljava mlade ljude i obucava ih, placa li ih adekvatno, i sl. Kvalitet njegovog rada mora biti dokazan i kvalitetnim nastupom njegovih mladih saradnika. Po mom misljenju, on do sada nije pokazao neko zavidno umijece da osposobi mlade spikere za javni TV nastup. Ja, npr. FACE TV gledam samo petkom i subotom u vrijeme u kojem Hadzifejzovic ima nastup, jer su sve ostale emisije, po mojoj percepciji, kreirane za mlad svijet i "pisane" mladalackim zargonom. "Tinejdzerske", prosto receno.

Iskoristicu priliku i kao primjer spikerke sa dobrom dikcijom i sposobnoscu da gledaocu donese informaciju navesti ime mlade Aide Spahic sa OBN TV, iako sam siguran da ih u nas ima jos slicnih njoj.

Sto se tice one "istorijske" 6-satne sportske emisije, konceptualno je odlicno zamisljena, i poprilicno dobro realizirana. Izuzetak je nemoc voditelja da dirigiraju prenos utakmica, obzirom da je rezija bila smjestena u Briselu ili Londonu, ne znam... Taj dio su nam morali drugacije prikazati, donekle su slagali gledaoce stvarajuci utisak da je prikaz utakmica "u njihovim rukama", a nije bio, ocito.

Kod ovakvih emisija, posebno sportskih, gledaocu ne treba biti bitna dikcija voditelja, gledaoc ne treba traziti ispravnost izgovorene rijeci, vec sposobnost voditelja da odrzi dinamiku dogadaja, da drzi tempo sve vrijeme dok traje emisija, da gledaocu da dovoljno informacija koje nije znao ili koje mu mogu pojednostaviti gledanje i zakljucivanje, pa cak da i za gledaoca zakljucuje (nismo svi strucnjaci u nogometu, a svi volimo nogomet i postizanje golova), tako da je kroz ovakve emisije dozvoljen "sanerski" zargon, pa cak i pozeljan.

Podrzavam rad i ucinak Marjana Mijajlovica :thumbup:
Mr. Brightside

#1874 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Mr. Brightside »

sviđa mi se muzička sekcija :D
Erzsebet

#1875 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

Nero Histrion wrote:
Znaci, po tebi su intervjui Senada Hadzifejzovica naruceni, on fino uzima :shock: pare od “klijentele” , ne placa zaposlene a sebi puni dzepove? Meni ovo veze s vezom nema, nemoj se uvrijediti, ali daj malo razmisli i odvoji svoje gadjenje prema vlasniku od realnosti.

Cisto sumnjam da je Dodik platio da bi dobio medijski prostor u Face to Face i pljuvao po BiH. Radi on to svakodnevno, kad hoce i kako hoce i jer mu se moze. A smatram da mu Senad umije postaviti pitanje i navuci ga na tanak led, poslusaj malo. Pa sta je trebalo da uradi? Mozda da zadovoljio siroki auditorij tako sto ce Dodika zavaliti sakom i sasuti mu zube u grlo? Sigurno bi privukao masu pucanstva kojem je potrebno “hljeba i igara”, ali ja bih onda zauvijek ugasio kanal na kojem je ta TV stanica.

Bit ce uvijek ljudi kojima se nesto svidja, sto zbog licnog animoziteta prema nekome sto zbog ko zna cega drugog, ali sta se moze, takav je zivot. Nece ni svijet ni Senad proapsti zbog toga. De gustibus non est disputandum, sto bi rekli stari Latini. Ja oduzih ... Peace and respect to all. :)
Već sam rekao mnogo toga šta mislim o ovoj temi. Nemam nikakav kontakt sa Senadom, nikad nisam aplicirao na poslove u njegovim medijima, niti sam ikad u životu vidio čovjeka, sve do nedavno, kad sam bio na jednoj svadbi gdje i on. Dakle, nemam uopšte lični problem s njim, a već odavno živim van BiH i nikakvog razloga nemam da pljujem po nekome bez osnova.

Međutim, ima stvari o kojima znam mnogo više, i to uglavnom od urednika medija za koje sam radio. Mile Dodik je Senadu platio 30.000 KM za predzadnji intervju. Ako malo više obratiš pažnju, Dodik uopšte nije pljuvao po BiH u tom intervjuu, nego je upravo bio normalan, onakav kakvog ga pamtimo iz 2000. godine. Senad već odavno ima tarifu, i to se u novinarskim vodama zna. Nije on jedini, takav je i Mato Đaković, još jedna beskičmenjačka novinarska ubleha. Ako ne vjeruješ meni, raspitaj se kod drugih novinara, pošto si već dugo u tim vodama očigledno. Pa sjeti se i Fikreta Abdića, zar stvarno vjeruješ da taj čovjek zaslužuje četiri sata u prajm terminu?

Senadove emisije imaju potencijal da budu sjajne, ali to nisu upravo zbog:

- šanerskog govora (pričaj šta hoćeš, ljudi kao da na Hridu vode emisiju, s izuzetkom Marjana),
- zbog nikakvih plata,
- zbog laganja gledaoca da upravljaju montažom, a to nije slučaj,
- zbog plaćenih intervjua,
- zbog sms poruka koje koštaju 1.10€ (a pritom uopšte ne napiše broj sa kojeg dolazi poruka, tako da vrlo lako može i izmisliti samo poruku)
- zbog namještenih anketa (sjećam se da je pred izbore 2010. godine govorio kako će za SBiH glasati 50% ljudi, dok će za SDP glasati 200 na uzorku od 30.000, a desilo se upravo obrnuto)
- zbog nadrogirane face koja zrači kokainom (ko to ne vidi, taj je slijep)
- zbog njegovog ego - tripa, gdje ljude laže kako pravi dvijehiljaditi dnenvik (a ustvari računa dnevnike sa TVSA, koji uopšte nisu njegovi, nego on samo čita s idiota), i gdje napravi one man show, umjesto da pravi dnevnik
- zbog puštanja u program najseljačkijeg dijela puka kroz one debilne pozive
- itd.

Da to ima kvalitet, dolazili bi ljudi koji su provjereni novinari, i radili bi s njim.
Locked