Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dale cooper wrote:
Svakako da je bilo, ja sam ovdje više govorio o tome kakav je tip predstave Eurosong i da često
kvalitet pjesme nije u prvom planu.
ABBA ostaje jedina grupa koju je Evrovizija lansirala i koja je ostvarila mega karijeru poslije.
Kvalitet pjesme pada u drugi plan sve dublje i dublje kako godine prolaze. Ali eto, postoje zemlje koje se "otimaju", i posalju nesto kvalitetno s vremena na vrijeme.
plejka2 wrote:
pa jest.tako su sjebali i dadu topica.u buduce bez obzira koga da posalju tamo ako ne naprave pjesmu kako valja mogu se do sutra zalit.ta njihova dora(koliko se sjecam da se tako zove) je cisti promasaj.
ove godine prvi put nije bilo Dore, nego su odabrali Ninu, a ona je objavila album, i onda s tog albuma odabrala pjesmu
ok bez obzira prije je bilo pa nikom nista.bolje da su ovog poslali proso bi bolje nego babuske
plejka2 wrote:
pa jest.tako su sjebali i dadu topica.u buduce bez obzira koga da posalju tamo ako ne naprave pjesmu kako valja mogu se do sutra zalit.ta njihova dora(koliko se sjecam da se tako zove) je cisti promasaj.
ove godine prvi put nije bilo Dore, nego su odabrali Ninu, a ona je objavila album, i onda s tog albuma odabrala pjesmu
Da, predstaviti se na Evroviziji sa pjesmom koja gotovo da nema pravog refrena se samo može nazvati
tragično lošom procjenom. Čovjek bi pomislio da bi neko kao Nina Badrić trebao znati malo bolje.
Mislim da će i ona sama u budućnosti ovu pjesmu izbjegavati da svira uživo.
Terenc wrote:Steta sto Rambo nije u finalu pa da pobijedi I da se onda slobodno ukine eurokiceraj.
Mah Rambo, sve sutim, ali hajd
Eto Eurosong je sr*anje, ali dosao on da proba pobijediti na tom sr*anju
pa brate, ako mislis da si bolji od toga, koji djavo si dolazio?
i jos kad nije prosao, opet pljuvacina..
plain vanilla wrote:
Terenc wrote:Steta sto Rambo nije u finalu pa da pobijedi I da se onda slobodno ukine eurokiceraj.
Volim Ramba, ali ovaj izlet mu nije trebao
upravo tako. rambo je seronja. eto niko ne zna šta je eurosong, i da je kriza u svijetu i u eu, pa on došao nekome oči da otvara i šalje dubokoumne poruke a dolazi iz zemlje koja više i ne zna gdje je šuplja. kandiduj se brate za prešednika crne gore, promijeni svoju mikrosredinu pa onda kenjaj nešto evropi, pogotovo onoj zapadnoj.
a i pjesma mu nakon trećeg slušanja ide na živce.
I ja sam nekog dojma da je to bilo mnogo bolje ranije, a mozda sam ostario i sada vidim da je to jedno veliko sranje a i prije bilo samo tada nisam to znao primjetiti.
Ipak eurosongu sam zahvalan zbog Insieme, Nocturne i dragi finaca iz 2006
plejka2 wrote:
Meni nije jasno kad su radili to sto su uradili sto nisu ovu pjesmu poslali .. Nije mozda nesto ali je bolja od ove i vjerovatno bi prosla
dale cooper wrote:
Svakako da je bilo, ja sam ovdje više govorio o tome kakav je tip predstave Eurosong i da često
ABBA ostaje jedina grupa koju je Evrovizija lansirala i koja je ostvarila mega karijeru poslije.
Eto sa ABBA-om ti nije istina, Celine Dion je isto napravila fenomenalnu karijeru nakon Eurosonga na kojem je pjevala za Francusku, a pobjedila je zahvaljujući glasu Jugoslavije.
dale cooper wrote:
Eto sa ABBA-om ti nije istina, Celine Dion je isto napravila fenomenalnu karijeru nakon Eurosonga na kojem je pjevala za Francusku, a pobjedila je zahvaljujući glasu Jugoslavije.
Da, ona jeste pobijedila 1988, ali je pravi proboj i svjetska slava došla tek polovinom 90-tih, tako da
nije baš da ju je Evrovizija lansirala. Ta pobjeda sigurno nije odmogla, ali nije bila ključna za njen uspjeh
kao u slučaju ABBE.
So What! wrote:
Da, ona jeste pobijedila 1988, ali je pravi proboj i svjetska slava došla tek polovinom 90-tih, tako da
nije baš da ju je Evrovizija lansirala. Ta pobjeda sigurno nije odmogla, ali nije bila ključna za njen uspjeh
kao u slučaju ABBE.
So What! wrote:
kao u slučaju ABBE.
a Johnny Logan? Hold me nowww
Loganova popularnost je ostala zakopana u 80-tim.
Uh sama činjenica da se mogu sjetiti te Evrovizije je pouzdan znak da sam ostario.
1. Rusija
2. Švedska
3. Velika Britanija
4. Makedonija
5. Albanija
6. Njemačka
7. Kipar
8. Rumunija
9. Norveška
10. Srbija
11. Grčka
12. Island