Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- MOSALJOZE
#1852 Re: Al Jazeera Balkans
Do sada je ovo izgledalo odlično,jedva čekam da vidim šta je novo 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1853 Re: Al Jazeera Balkans
Čestitam i bravo Al Jazeera BalkansStupskaBitanga wrote:Od sutra novine na AJB
Al Jazeera Balkans, nakon nešto više od tri godine emitovanja, predstavila je novi vizualni identitet kao i novu programsku shemu.
Od nedjelje 1. februara 2015. vijesti na Al Jazeeri Balkans možete pratiti u više termina: polusatne u 14:00, 15:00, 21:00 i 24:00, a jednosatne u 16:00, 18:00, 20:00 i 22:00.
Proširenje programske sheme iziskivalo je i proširenje našeg tima. Tim od više od 220 profesionalaca iz cijele regije radeći pod sloganom Iz svakog ugla i sa svake strane svojim nezavisnim i nepristrasnim izvještavanjem donosi neispričane priče, vijesti, intervjue, komentare i analize te raznovrstan dokumentarni program.
"S ponosom predstavljamo i novi on-screen vizualni identitet, prestavljajući regionalne centre iz kojih emitiramo svoj program kao i prepoznatljive lokacije Balkana", ističu sa Al Jazeere.
Al Jazeera Balkans osim centralnog studija u Sarajevu ima i regionalne centre u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, dopisnike iz Podgorice, Prištine, Niša i Banje Luke, ali i iz Washingtona, Londona, Istanbula i Brisela, a koristi i mrežu od više od 90 dopisništava koje mreža Al Jazeera ima širom svijeta.
teve.ba
- It_is_a_Leclerc
#1854 Re: Al Jazeera Balkans
Zar može bolje od ovog ?! Mislim da je AJB sebi sama zadaje ritam, jer je niko ne može pratiti. Ovo što oni sad imaju drugi će imati za 5-6 godina. Kod mene se prvo pogledaju vijesti AJB da vidimo šta je prava verzija, pa onda idu ovi režimski mediji, čisto da vidimo koliko su sposobni iskriviti informaciju. Da ne pričam o ovim kasnovečernjim dokumentarcima koji znaju biti
Meni se posebno dojmio dokumentarac o ubistvu Folkea Bernadottea i cijela priča o njegovim pokušajima da nađe mir na Bliskom istoku.
Ja bih samo volio kad bi napravili jedan politički talk show, nešto kao "Otvoreno" na HTV-u. Ima "Kontekst", al' teme su često malo - nezanimljive, a gosti često žrtve nužne zastupljenosti tri studija, pa nemaju ništa kvalitetno reći.
Ja bih samo volio kad bi napravili jedan politički talk show, nešto kao "Otvoreno" na HTV-u. Ima "Kontekst", al' teme su često malo - nezanimljive, a gosti često žrtve nužne zastupljenosti tri studija, pa nemaju ništa kvalitetno reći.
- homega
#1855 Re: Al Jazeera Balkans
Da mi neko pomogne da shvatim termine vijesti:
Od nedjelje 1. februara 2015. vijesti na Al Jazeeri Balkans možete pratiti u više termina: polusatne u 14:00, 15:00, 21:00 i 24:00, a jednosatne u 16:00, 18:00, 20:00 i 22:00.
-
StupskaBitanga
#1856 Re: Al Jazeera Balkans
Pa ako imas u 3 polusatne ona ce zavrsiti do 3.30 i u 4 ce ici one od sat do 5
Logika
Vidio sam da vise rade po terenu pa sam po yt vidio izvještaje o stanju u Sisku i u Kladusi
Toga ima malo na našim tv iz manjih sredina o stvarnom stanju u tim mjestima
Sve se svodi na ZG, BG i sa
Logika
Vidio sam da vise rade po terenu pa sam po yt vidio izvještaje o stanju u Sisku i u Kladusi
- homega
#1857 Re: Al Jazeera Balkans
U 20.00 jednosatne vijesti, a u 21.00 polusatne. Treba prikupiti ovoliko informacijaStupskaBitanga wrote:Pa ako imas u 3 polusatne ona ce zavrsiti do 3.30 i u 4 ce ici one od sat do 5
Logika
-
Martinez_
#1858 Re: Al Jazeera Balkans
It_is_a_Leclerc wrote:Zar može bolje od ovog ?! Mislim da je AJB sebi sama zadaje ritam, jer je niko ne može pratiti. Ovo što oni sad imaju drugi će imati za 5-6 godina. Kod mene se prvo pogledaju vijesti AJB da vidimo šta je prava verzija, pa onda idu ovi režimski mediji, čisto da vidimo koliko su sposobni iskriviti informaciju. Da ne pričam o ovim kasnovečernjim dokumentarcima koji znaju bitiMeni se posebno dojmio dokumentarac o ubistvu Folkea Bernadottea i cijela priča o njegovim pokušajima da nađe mir na Bliskom istoku.
U ovom vremenu koje ipak obeležava daljnja getoizacija Balkanaca, kako tačno, čekajući vesti iz BiH možeš da izdržiš slušajući o izborima u Makedoniji ili novoj debati u skupštini Srbije?
- It_is_a_Leclerc
#1859 Re: Al Jazeera Balkans
Pa vrlo jednostavno. U svakoj informaciji ima ponešto zanimljivo.Martinez_ wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Zar može bolje od ovog ?! Mislim da je AJB sebi sama zadaje ritam, jer je niko ne može pratiti. Ovo što oni sad imaju drugi će imati za 5-6 godina. Kod mene se prvo pogledaju vijesti AJB da vidimo šta je prava verzija, pa onda idu ovi režimski mediji, čisto da vidimo koliko su sposobni iskriviti informaciju. Da ne pričam o ovim kasnovečernjim dokumentarcima koji znaju bitiMeni se posebno dojmio dokumentarac o ubistvu Folkea Bernadottea i cijela priča o njegovim pokušajima da nađe mir na Bliskom istoku.
U ovom vremenu koje ipak obeležava daljnja getoizacija Balkanaca, kako tačno, čekajući vesti iz BiH možeš da izdržiš slušajući o izborima u Makedoniji ili novoj debati u skupštini Srbije?
- Halcyon
#1860 Re: Al Jazeera Balkans
Logotip je doživio facelift. 
-
StupskaBitanga
#1861 Re: Al Jazeera Balkans
Logotip američka verzija AJB
Fino
Fino
-
IgiPop
#1862 Re: Al Jazeera Balkans
Tačno je da mnoge tipične Balkance ne interesuje šta se dešava ni u slijedećem gradu, a kamoli u drugim zemljama, ali također znam da ima pozamašan auditorij koji voli da se informiše malo više. Meni je bilo jako interesantno i htio sam da saznam i shvatim šta se desilo sa takozvanim "državnim udarom" u Makedoniji jučer. Ništa nisam shvatio čitajući portale, a kamoli druge tv-a kao BHT, npr. Na AJB je to bilo dobro pokriveno, iz svih uglova, sa odličnim gostom u studiju.Martinez_ wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Zar može bolje od ovog ?! Mislim da je AJB sebi sama zadaje ritam, jer je niko ne može pratiti. Ovo što oni sad imaju drugi će imati za 5-6 godina. Kod mene se prvo pogledaju vijesti AJB da vidimo šta je prava verzija, pa onda idu ovi režimski mediji, čisto da vidimo koliko su sposobni iskriviti informaciju. Da ne pričam o ovim kasnovečernjim dokumentarcima koji znaju bitiMeni se posebno dojmio dokumentarac o ubistvu Folkea Bernadottea i cijela priča o njegovim pokušajima da nađe mir na Bliskom istoku.
-
StupskaBitanga
#1863 Re: Al Jazeera Balkans
S tim da aJB napravi odičnu poveznicu nekog dešavanja sa ostatkom regije pa ti shvatiš da je ovo sistem spojenih posuda što je i logično
- Ned071
#1864 Re: Al Jazeera Balkans
Dobra je ta emisija u 18 h. Ima samo sitan problem. Nema vijesti. Il ako ima debelo kasne. Recimo u zecove su stigli samo dva mjeseca nakon ostalih. Pusti suplju nogati da saznas sta se desava kod nas gledas bhtvu 7 i ftv u pola osam. Ostatak programa ajb i bijeg poznatijih faca necu komentarisatIt_is_a_Leclerc wrote:Zar može bolje od ovog ?! Mislim da je AJB sebi sama zadaje ritam, jer je niko ne može pratiti. Ovo što oni sad imaju drugi će imati za 5-6 godina. Kod mene se prvo pogledaju vijesti AJB da vidimo šta je prava verzija, pa onda idu ovi režimski mediji, čisto da vidimo koliko su sposobni iskriviti informaciju. Da ne pričam o ovim kasnovečernjim dokumentarcima koji znaju bitiMeni se posebno dojmio dokumentarac o ubistvu Folkea Bernadottea i cijela priča o njegovim pokušajima da nađe mir na Bliskom istoku.
- It_is_a_Leclerc
#1865 Re: Al Jazeera Balkans
Jel ti to znaš šta ja gledam ili je ovaj post samo benigno glupav ?Ned071 wrote:Dobra je ta emisija u 18 h. Ima samo sitan problem. Nema vijesti. Il ako ima debelo kasne. Recimo u zecove su stigli samo dva mjeseca nakon ostalih. Pusti suplju nogati da saznas sta se desava kod nas gledas bhtvu 7 i ftv u pola osam. Ostatak programa ajb i bijeg poznatijih faca necu komentarisatIt_is_a_Leclerc wrote:Zar može bolje od ovog ?! Mislim da je AJB sebi sama zadaje ritam, jer je niko ne može pratiti. Ovo što oni sad imaju drugi će imati za 5-6 godina. Kod mene se prvo pogledaju vijesti AJB da vidimo šta je prava verzija, pa onda idu ovi režimski mediji, čisto da vidimo koliko su sposobni iskriviti informaciju. Da ne pričam o ovim kasnovečernjim dokumentarcima koji znaju bitiMeni se posebno dojmio dokumentarac o ubistvu Folkea Bernadottea i cijela priča o njegovim pokušajima da nađe mir na Bliskom istoku.
- Ned071
#1866 Re: Al Jazeera Balkans
Govorio sam o alj dnevniku u 18 h...
-
IgiPop
#1867 Re: Al Jazeera Balkans
Ovaj Ned071 ima neki problem sa AJB...
Samo ne znam kakav je primjer sa zecovima, kao stigli su nakon ostalih. Zločin se desio 1990-ih, sada podignuta optužnica, kakvih ima na tone. Nije mi bilo mrsko potrošiti 30 sekudni i malo pogledati (jer ne pratim AJB toliko revnosno kao 071) i AJB je imala vijest o tome na taj dan: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/op ... -prijedoru
Poslije toga, Arduana napravila još neku priču: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ka ... stu-zecovi
Ali, nešto 071 ima problema s tim. Samo oko Prijedora je AJB imala dva odlična filma (možda i još neke, ali ova dva sam gledao):
http://www.youtube.com/watch?v=-EGrLBDaCT8
http://www.youtube.com/watch?v=SP-yXR_OLNg
Dalje, ima problema sa terminom u 18. Koliko znam, AJB nema centralnih dnevnika kao ostale tv kuće, svejedno je je li 16, 18 ili 22, ili neki drugi termin. Mislim da njemu (071) treba dnevnik, nešto kao FTV. Imaš dobar dnevnik na FTV u 19:30. Ili, ako je samo Sarajevo interesantno, onaj na TVSA u 18:30.
Ipak je AJB za one koji traže malo više. I tu su najbolji.
Samo ne znam kakav je primjer sa zecovima, kao stigli su nakon ostalih. Zločin se desio 1990-ih, sada podignuta optužnica, kakvih ima na tone. Nije mi bilo mrsko potrošiti 30 sekudni i malo pogledati (jer ne pratim AJB toliko revnosno kao 071) i AJB je imala vijest o tome na taj dan: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/op ... -prijedoru
Poslije toga, Arduana napravila još neku priču: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ka ... stu-zecovi
Ali, nešto 071 ima problema s tim. Samo oko Prijedora je AJB imala dva odlična filma (možda i još neke, ali ova dva sam gledao):
http://www.youtube.com/watch?v=-EGrLBDaCT8
http://www.youtube.com/watch?v=SP-yXR_OLNg
Dalje, ima problema sa terminom u 18. Koliko znam, AJB nema centralnih dnevnika kao ostale tv kuće, svejedno je je li 16, 18 ili 22, ili neki drugi termin. Mislim da njemu (071) treba dnevnik, nešto kao FTV. Imaš dobar dnevnik na FTV u 19:30. Ili, ako je samo Sarajevo interesantno, onaj na TVSA u 18:30.
Ipak je AJB za one koji traže malo više. I tu su najbolji.
- Ned071
#1868 Re: Al Jazeera Balkans
nemam ja problem sa alj. ok je televizija. samo sa pretjeranim glorificiranjem za koje cesto nema nikakve osnove.
- @mba
#1869 Re: Al Jazeera Balkans
problem je sto su balkanci inace navikli da gledaju regionalno, pa zato ih i ne interesuje sta se bas desava u svijetu!!
ako ste navikli na klasicni dnevnik, a poslije dnevnika neka sapunica, onda imaalternativi koliko hoces!
ako hoces informacije iz cijelog svijeta a poslije toga neki dobar dokumentarac "cumurasi" "dousnici" "putnici" e onda se gleda AJB
godinama su ispred sve i jedne tv kuce na balkanu!
ako ste navikli na klasicni dnevnik, a poslije dnevnika neka sapunica, onda imaalternativi koliko hoces!
ako hoces informacije iz cijelog svijeta a poslije toga neki dobar dokumentarac "cumurasi" "dousnici" "putnici" e onda se gleda AJB
-
IgiPop
#1870 Re: Al Jazeera Balkans
Potpisujem!@mba wrote:problem je sto su balkanci inace navikli da gledaju regionalno, pa zato ih i ne interesuje sta se bas desava u svijetu!!
ako hoces informacije iz cijelog svijeta a poslije toga neki dobar dokumentarac "cumurasi" "dousnici" "putnici" e onda se gleda AJB![]()
-
StupskaBitanga
#1871 Re: Al Jazeera Balkans
Sve je ovo super 
- MOSALJOZE
#1872 Re: Al Jazeera Balkans
"Kuća znanja"trenutno na tv-u odličan dokumentarac
- BarbaDue
#1873 Re: Al Jazeera Balkans
Ima li išta kod njih da nije odlično. Titami po vazdan bi ih gledao.
-
savsvoj
#1874 Re: Al Jazeera Balkans
Skroz cool. Imaju i aktivan instagram, http://instagram.com/ajbalkans/
Odlicno koriste sve socijalne mreze, svaka cast.
Odlicno koriste sve socijalne mreze, svaka cast.
-
unix
#1875 Re: Al Jazeera Balkans
Da AJB postavlja standarde, vidi se iz jos jednog izdanja u nizu dokumentarnih filmova, jedan od takvih je svakako "Sest sati do neba" film posvecen Tose Proeskom..vrhunski!!
http://balkans.aljazeera.net/video/sest-sati-do-neba
http://balkans.aljazeera.net/video/sest-sati-do-neba