Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Raigor Stonehoof

#1851 Re: Raiffeisen banka

Post by Raigor Stonehoof »

merkato wrote:Upoznat netko sa prenosom plate u raiffaisen i sa nekim dobivanjem 100 km ?
Vrti se danima po fb i drugim oglasima
Kakva je caka?

sa trenutnom svakako nisam zadovoljna,i svakaako samm htjela mijenjati
:-) da mi daju 1000 ne bih presao. nemoj prec, zajebat ces se.
Horcrux

#1852 Re: Raiffeisen banka

Post by Horcrux »

Ja primam platu preko RFB-a, nikakvih problema nemam. Sta vise, nikad nisam imao problem od kada imam racun, a ima vec godina. Koristim karticu i za kupovinu preko neta, a i koristio je u inostranstvu - nikakvih problema nisam imao. Jesam ja jedini zadovoljni korisnik? :lol:
splinter

#1853 Re: Raiffeisen banka

Post by splinter »

Raigor Stonehoof wrote:
merkato wrote:Upoznat netko sa prenosom plate u raiffaisen i sa nekim dobivanjem 100 km ?
Kakva je caka?

:-) da mi daju 1000 ne bih presao. nemoj prec, zajebat ces se.
Sto posto si u pravu
prof.

#1854 Re: Raiffeisen banka

Post by prof. »

Kakva je caka?

meni su obećali mobitel ako prenesem račun pa slagali, ako se odlučiš samo traži crno na bijelo, s pečatom :D
Edin H.

#1855 Re: Raiffeisen banka

Post by Edin H. »

prof. wrote:
Kakva je caka?

meni su obećali mobitel ako prenesem račun pa slagali, ako se odlučiš samo traži crno na bijelo, s pečatom :D
Kako su ti obecali?

Znaci vole slagati. :oops:
Laertes

#1856 Re: Raiffeisen banka

Post by Laertes »

Horcrux wrote:Ja primam platu preko RFB-a, nikakvih problema nemam. Sta vise, nikad nisam imao problem od kada imam racun, a ima vec godina. Koristim karticu i za kupovinu preko neta, a i koristio je u inostranstvu - nikakvih problema nisam imao. Jesam ja jedini zadovoljni korisnik? :lol:
Nisi jedini. Plata, plaćanje online, shopping kartica, račun firme, internet bankarstvo, sve ok.
jahac96

#1857 Re: Raiffeisen banka

Post by jahac96 »

Pozdrav, posjedujem MasterCard karticu, student sam i ne primam nikakva primanja na njoj koristim je prvenstveno za online kupovinu. Uz nju sam dobio i besplatno mobilno bankrastvo zato sto sam student. Sada imam jedan problem, tek sada sam skontao da ne mogu primati novac preko paypala na mastercard vec samo na Visa, i zanima me da li mogu zamijeniti kartice u banci da mi daju Visa a poniste Mastercard s tim da i dalje imam mobilno bankrastvo, i da li ce se to nesto platiti?
perfect_guy

#1858 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

jahac96 wrote:Pozdrav, posjedujem MasterCard karticu, student sam i ne primam nikakva primanja na njoj koristim je prvenstveno za online kupovinu. Uz nju sam dobio i besplatno mobilno bankrastvo zato sto sam student. Sada imam jedan problem, tek sada sam skontao da ne mogu primati novac preko paypala na mastercard vec samo na Visa, i zanima me da li mogu zamijeniti kartice u banci da mi daju Visa a poniste Mastercard s tim da i dalje imam mobilno bankrastvo, i da li ce se to nesto platiti?
jedino da otvoriš novi račun sa Visom i da zatvoriš ovaj. Mobilno bi vjerovatno na isti način mogao vezati uz novi račun.
zakasnila

#1859 Re: Raiffeisen banka

Post by zakasnila »

jahac96 wrote:Pozdrav, posjedujem MasterCard karticu, student sam i ne primam nikakva primanja na njoj koristim je prvenstveno za online kupovinu. Uz nju sam dobio i besplatno mobilno bankrastvo zato sto sam student. Sada imam jedan problem, tek sada sam skontao da ne mogu primati novac preko paypala na mastercard vec samo na Visa, i zanima me da li mogu zamijeniti kartice u banci da mi daju Visa a poniste Mastercard s tim da i dalje imam mobilno bankrastvo, i da li ce se to nesto platiti?
Odes i trazis Visa electron karticu koja bi bila vezana za isti taj racun.
perfect_guy

#1860 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

zakasnila wrote: Odes i trazis Visa electron karticu koja bi bila vezana za isti taj racun.
ja sam istu stvar htio, i žena mi kaže da ne može, već da mora ići skroz novi račun za novu karticu
jahac96

#1861 Re: Raiffeisen banka

Post by jahac96 »

perfect_guy wrote:
zakasnila wrote: Odes i trazis Visa electron karticu koja bi bila vezana za isti taj racun.
ja sam istu stvar htio, i žena mi kaže da ne može, već da mora ići skroz novi račun za novu karticu
I ona ti otvorila novi racuna i dala novu karticu a zatvorila tu? I jesi li obavio sve bez problema, mislim hoce li zezati sta? jer sam Mastercard izvadio prije mozda mjesec dana a sada vec da trazim novu :lol: :evil:
zakasnila

#1862 Re: Raiffeisen banka

Post by zakasnila »

perfect_guy wrote:
Koja budala :-) ! Mene je takođe uvjeravala kako bi bilo bolje da otvorim jos jedan račun koji bi bio povezan sa Visa karticom,jer je to kao sigurnije, blabla! Striktno sam im tražila Visa koja bila povezana sa istim računom kao i Mastercard i na kraju sam i dobila karticu.Tako da imam 2 kartice i jedan račun
jahac96

#1863 Re: Raiffeisen banka

Post by jahac96 »

zakasnila wrote:
perfect_guy wrote:
Koja budala :-) ! Mene je takođe uvjeravala kako bi bilo bolje da otvorim jos jedan račun koji bi bio povezan sa Visa karticom,jer je to kao sigurnije, blabla! Striktno sam im tražila Visa koja bila povezana sa istim računom kao i Mastercard i na kraju sam i dobila karticu.Tako da imam 2 kartice i jedan račun
Jesi li platila nesto to ponovno vađenje kartice?
zakasnila

#1864 Re: Raiffeisen banka

Post by zakasnila »

Mislim da je bilo 10 KM, ali ti nisam sigurna 100%
perfect_guy

#1865 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

zakasnila wrote:
nekad ranije kad sam se raspitivao, ciljano pitam je li nova kartica znači i novi račun, i tad mi je tako rečeno, i kad sam podnio za izdavanje kartice (u drugoj poslovnici) druga službenica reče isto to
zakasnila

#1866 Re: Raiffeisen banka

Post by zakasnila »

perfect_guy wrote:
zakasnila wrote:
nekad ranije kad sam se raspitivao, ciljano pitam je li nova kartica znači i novi račun, i tad mi je tako rečeno, i kad sam podnio za izdavanje kartice (u drugoj poslovnici) druga službenica reče isto to
Jedino da nisu mjenjali pravila, a ako jesu onda je stvarno glupo. Znam ja da je njima u interesu da mi otvorimo po jos jedan račun.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1867 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

i ja sam dobio neki sms za promjenu računa
:D

garant 0.1% pad očekivane dobiti pa sad maltretiraju raju uokolo
ado_sar

#1869 Re: Raiffeisen banka

Post by ado_sar »

da li Raiffeisen banka naplacuje neku dodatnu proviziju za prijem novca preko paypala?
drndalo

#1870 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Da... Slicno kao i kad placas karticom vani, pored kursne razlike naplacuju i "naknadu" za koristenje kartice vani.... Da ne kazem "roaming"...
Dzontra_Volta

#1871 Re: RE: Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

drndalo wrote:Da... Slicno kao i kad placas karticom vani, pored kursne razlike naplacuju i "naknadu" za koristenje kartice vani.... Da ne kazem "roaming"...
Za PayPal ne znam, ali za kupovinu u inostranstvu se naplaćuje samo kursna provizija od 1% iznosa i ništa više.
O'zone
Globalni moderator

#1872 Re: Raiffeisen banka

Post by O'zone »

Ovo je jedan od onih dugih postova pa preskočite ako Vam se žuri ili mrzite čitati na dugo i široko :mrgreen:

E jutros su me ispizdili po prvi put u evo 10 godina kako sam u RBBiH.

Prekjuče mojom greškom pri plaćanju na pumpi dva puta ukucam pogrešan pin cod. Da mi je tad trebalo za zdravlja i dugog života ja bih bio siguran da je to taj pin međutim uradio sam permutaciju prva dva broja pin-a :roll: Poslije toga odem u poslovnicu RB u Ložioničkoj i haj reko da probam na bankomatu, i opet degen (al 100% siguran da je to taj) ukucam pogrešan pin i osta kartica u bankomatu.

Uđem unutra objasnim situaciju, izvade dame karticu, pošalju upit prema centrali (procedura), sjedio nekih 40-ak minuta dok nisu dobile povratnu info i vratile mi karticu tu ih ja napomenem da resetuju broj pogrešnih pinova u sistemu, kažu nema problema čim ukucate ispravan pin sve se resetuje na nulu. Dođem kući nađem onaj pin cod što su mi poslali vidim gdje sam pogriješio lupim se po čelu i haj jbaji ga.

Jutros u Robotu u Rajlovcu pokupovao nekih gluposti plaćam karticom, njima aparat nešto zapinje i neće da prođe. Zamolim suprugu da ona svoju provuče i opet neće da prođe. Pređemo za drugu kasu tamo ja opet svoju karticu..neće, supruga svoju..njena prođe. Haj reko odo ja dole do bankomata (koji me đavo tjerao na to nemam pojma) i opet kaže pogrešan pin i osta kartica :evil:

Nazovem broj za podršku pričam sa onim tipom kaže gospodine ukucali ste pogrešan pin 6 PUTA! Kako rekoh 6 kad mi je resetovana kartica? Kaže nije ništa resetovano kartica je blokirana :twisted: Dobro haj mi objasnite kako je moguće da su bila još tri pogrešna pina kad znam da sam kucao ispravne (tu je bila žena u mene da me napomene da kucam ispravan pin) kaže ne zna. Trebale su to kolegice kad su Vam vratile karticu da ponište. Sad moram čekat 7 do 10 dana da mi vrate karticu jer srećom je onaj bankomat na prometnom mjestu pa s obilazi često :roll:

Poslije te avanture pokupim se i odem u poslovnicu u Ložioničkoj, nađem dame koje rade tamo, kažem im šta su zajebale...E sad one kažu da nije do njih jer one ne mogu to ništa brisati nego se to sistemski radi :roll: E onda Vam sistem ne valja. Pa onda kaže; eto da bi ste bili sigurni kad Vam vrate karticu vi napomentie kolegici da Vam obriše sve pinove i da Vam izda novi (što je naravno 10 KM). PA kako ona može da briše a Vi ne i neću tražiti novi pin! Nego ću fino da ponesem onaj glupi papir sa pin codom i da ukucavam pred njima na bankomatu.

Elem primam pozajmice do Ponedjeljka tad bih trebao moći dići love sa blagajne banke :roll:
Edin H.

#1873 Re: Raiffeisen banka

Post by Edin H. »

O'zone wrote:. Pa onda kaže; eto da bi ste bili sigurni kad Vam vrate karticu vi napomentie kolegici da Vam obriše sve pinove i da Vam izda novi (što je naravno 10 KM).
Joj kako vas giganti udaraju po dzepu, eki cener da izdaju novi pin :lol: :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#1874 Re: Raiffeisen banka

Post by O'zone »

Edin H. wrote:
O'zone wrote:. Pa onda kaže; eto da bi ste bili sigurni kad Vam vrate karticu vi napomentie kolegici da Vam obriše sve pinove i da Vam izda novi (što je naravno 10 KM).
Joj kako vas giganti udaraju po dzepu, eki cener da izdaju novi pin :lol: :lol: :lol:
Evo ti cjenovnik

https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... .2016..pdf

Stavka "Po Kartici" pa zamjena PIN-a
ExNihilo

#1875 Re: Raiffeisen banka

Post by ExNihilo »

drndalo wrote:Da... Slicno kao i kad placas karticom vani, pored kursne razlike naplacuju i "naknadu" za koristenje kartice vani.... Da ne kazem "roaming"...
Isto ko svih banaka, ili specifično za RAI? Ima li neka da to ne naplaćuje?
Post Reply