Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kiky wrote:šta vam je ljudi ...
pa nismo ni svjesni koliko nam je dobro ...
još če nas ubijedit da, ustvari, jedemo zlatnim kašikama ...
Ćija je odgovornost za zadnje dvije godine Z. Njemaćke?
šta je dvije godine za onih dvadeset blagostanja i rahatluka ...
u stvari ...
u zadnje dvije se i nije ništa moglo promijenit tako da nam je dobro u kontinuitetu ...
( z. njemačka ne postoji več odavno ) ...
Last edited by kiky on 18/07/2012 17:44, edited 2 times in total.
Neka Goran Milić ode do dječje onkologije ili do nefrologije na dijalizu da vidi koliko nesretnika umire jer im ovdje niko ne može pružiti pomoć a za liječenje u inostranstvu nemaju novaca. I od onoga što skupe u humanitarnim akcijama BH telekom i država im uzimaju harač.. Neka ode tamo gdje su nekada bili: Astra, Ključ, Šipad, Unis, Unioninvest i u njima desetine hiljada radnih mjesta..Neka ode na biro gdje dolaze ljudi sa 50-55 godina života, koji nikada više neće dobiti posao..neka ode u bivšu Dobrovoljačku gdje bolesnim ljudima ne žele ovjeriti knjižicu.Neka ode u apoteku i vidi izraz lica penzionera koji za jedan lijek koji nije na esencijalnoj listi treba dati 40 KM..a nema..Neka ode kod tetke Zilhe ili u kuhinju Crvenog krsta na Koševskom pa pita upravnika koliko svaki dan ima novih zahtjeva....Neka ode u tri lijepe...
Inače najveći problem ovh tema je što su gotovo svi neosjetljivi na obične svakodnevne probleme (kao i političari). Samo se truni o "visokoj politici".. Onaj ko to može očigledno je materijalno dobro situiran, i zato meni ovo nije nikakvo mjerilo..Ko je gladan i bolestan, njemu su treći entitet,vojna imovina ili euroatlanske integracije "zadnja rupa na svirali"...Zato sam i izgubio volju da uopšte diskutujem i još više uvjeren da ću 7. oktobra ostati u krevetu...
Da nas @nafaka ne uputi na Gorana koji nam otvori oči da u stvari "rahatluku nigdje kraja nema",mi pojma
imali ne bi kakva je situacija,a ko nam je to obezbjedio,narod ZNA.
kix.ba wrote:I ja mislim cda je to učinio on lično i personalno, a ne mnogi koji su uplaćivali u stambene fondove, a stana ni na slici nisu vidjeli. Čak se, kažu, i odrekao babovine na Brijunima i po raznoraznim lovištima, sve u korist radničke klase i radničkog im samoupravljanja. Neka malo i rudari love jelene!
Mah, stoka sitnog zuba je sve pušila.
Inače, bravar je samo grudi Sofije Loren zadržao za sebe - sve ostalo je bilo narodno...
Mogao je on.
Za 10 godina ce i on otici na deponiju,njegov lik ce mladje generacije Bosnjaka zaboraviti i tek kad se to desi mozemo pricati o nekoj normalnoj drzavi.Sve dok je ovih komunjara za nas nema napretka...
mislim, ti ipak jesi svjestan, da ovog nije bilo ni tebe ni Bosnjaka danas nebi bilo?
Mislim druze da ti nisi svjestan da njega nije bilo mi Bosnjaci danas ne bi imali ove probleme.Zasto nam je do osamdesetih godina branio pravo na naciju,sta je pokusavao?Sve Bosnjake lagahno podjeliti u Srbe i Hrvate i da je ova seljacina,kriminalac i neobrazovani majmun ucinio nesto dobro za Bosnjake?I u onom sistemu je bilo onih koji su bili uhljebljeni od ovog covjeka.Imam ja takvih u porodici,nisu ni citati znali,ali kao da je to bilo bitno jer su imali clansku kartu KP-a i bili su gazda 100 puta obrazovanijim od sebe.
Bosnjak333 wrote:Mislim druze da ti nisi svjestan da njega nije bilo mi Bosnjaci danas ne bi imali ove probleme.Zasto nam je do osamdesetih godina branio pravo na naciju,sta je pokusavao?Sve Bosnjake lagahno podjeliti u Srbe i Hrvate i da je ova seljacina,kriminalac i neobrazovani majmun ucinio nesto dobro za Bosnjake?I u onom sistemu je bilo onih koji su bili uhljebljeni od ovog covjeka.Imam ja takvih u porodici,nisu ni citati znali,ali kao da je to bilo bitno jer su imali clansku kartu KP-a i bili su gazda 100 puta obrazovanijim od sebe.
Bosnjak333 wrote:Mislim druze da ti nisi svjestan da njega nije bilo mi Bosnjaci danas ne bi imali ove probleme.Zasto nam je do osamdesetih godina branio pravo na naciju,sta je pokusavao?Sve Bosnjake lagahno podjeliti u Srbe i Hrvate i da je ova seljacina,kriminalac i neobrazovani majmun ucinio nesto dobro za Bosnjake?I u onom sistemu je bilo onih koji su bili uhljebljeni od ovog covjeka.Imam ja takvih u porodici,nisu ni citati znali,ali kao da je to bilo bitno jer su imali clansku kartu KP-a i bili su gazda 100 puta obrazovanijim od sebe.
hvala Bogu, sada imamo pismene na svakom koraku.
Nek taj pismeni zavede diktaturu i neistomisljenike trpa na Goli otok pa ces vidjeti da ce i kod nas krenuti na bolje.Lahko je tako voditi drzavu kada si gazda i kada svakoga ko ti smeta imas pravo ukloniti sa puta,a da za to ne odgovaras...
Last edited by Bosnjak333 on 18/07/2012 21:02, edited 1 time in total.
Bosnjak333 wrote:Nek taj pismeni zavede diktaturu i neistomisljenike trpa na Goli otok pa ces vidjeti da ce i kod nas krenuti na bolje. Lahko je tako voditi drzavu kada si gazda i kada svakoga ko ti smeta imas pravo ukloniti sa puta,a da za to neodgovaras...
Naravno, ali one historije iz komunistickih udžbenika
Imamo one uhljebljene poslije rata koji brane politike SDP-a,SDA,SBiH,a imamo one sto ih je Tito uhljebio,odnosno uhljebio njihove oceve,majke,dede,nene.Ovi od poslije rata brane politku propalih stranka,a ovi od prije rata propalog Tite!Sto za njega ne pitate koliko bogatstvo je posjedovao,pa 100 puta vece nego bogatstvo sve ijednog trenutnog politicara.U to vrijeme nije bilo tesko ukrasti i dati jer je bio sam gazda jedne drzave pa tako od 1000 KM sebi ostavi 700,a 300 da narodu.Narod bio sretan sa onih 300 jer za bolje nije znao,nije znao da ga je sljedovao veci iznos...
Jedno pitanje sa Ilidže.
O čemu se radi,kad u demokratkoj proceduri,na prijedlog mjesnih odbora SDA,općinski odbor 20:12 (Godinjak protiv Memića) izabere kandidata za načelnika,to potvrdi kantonalni odbor i predmet proslijedi predsjedništvu,a ono kaže Memić?
FOČANSKI PROPISI wrote:Jedno pitanje sa Ilidže.
O čemu se radi,kad u demokratkoj proceduri,na prijedlog mjesnih odbora SDA,općinski odbor 20.12 (Godinjak protiv Memića) izabere kandidata za načelnika,to potvrdi kantonalni odbor i predmet proslijedi predsjedništvu,a ono kaže Memić?
Ja ti nisam clan SDA i ne razumijem se u opcinske,kantonalne odbore kao ni u politiku stranke,ali vjerujem da se ovo uradilo da se ne bi ponovio slucaj Radivojevic.Ovaj Godinjak je kazu blizak SDP-u,a Ilidza je poznata kao jaka baza SDA tako da bi on preko SDA lakse postao nacelnik opcine,a vjerujem da bi odmah sutra presao u SDP.SDA sigurno ne zeli da joj pojedini clanovi rade iza ledja...
Bosnjak333 wrote:Nek taj pismeni zavede diktaturu i neistomisljenike trpa na Goli otok pa ces vidjeti da ce i kod nas krenuti na bolje.Lahko je tako voditi drzavu kada si gazda i kada svakoga ko ti smeta imas pravo ukloniti sa puta,a da za to ne odgovaras...
ma normalno...
izbjeći NKVD čistke, pokrenuti istovremenu revoluciju i pokret otpora, oduprijeti se blokovskim podjelama Hladnog rata, ići svojim putem u vremenima potencijalnog nuklearnog rata, industrijalizirati zemlju seljaka, školovati horde nepismenih, i sve vrijeme odupirati se nacionalističkim zahtjevima, površinski obojenim crvenom bojom komunizma.
O čemu se radi,kad u demokratkoj proceduri,na prijedlog mjesnih odbora SDA,općinski odbor 20.12 (Godinjak protiv Memića) izabere kandidata za načelnika,to potvrdi kantonalni odbor i predmet proslijedi predsjedništvu,a ono kaže Memić?
Ja ti nisam clan SDA i ne razumijem se u opcinske,kantonalne odbore kao ni u politiku stranke,ali vjerujem da se ovo uradilo da se ne bi ponovio slucaj Radivojevic.Ovaj Godinjak je kazu blizak SDP-u,a Ilidza je poznata kao jaka baza SDA tako da bi on preko SDA lakse postao nacelnik opcine,a vjerujem da bi odmah sutra presao u SDP.SDA sigurno ne zeli da joj pojedini clanovi rade iza ledja...
Znači tačna je moja tvrdnja:
Članstvo SDA Ilidža je ludo!
Bosnjak333 wrote:Nek taj pismeni zavede diktaturu i neistomisljenike trpa na Goli otok pa ces vidjeti da ce i kod nas krenuti na bolje.Lahko je tako voditi drzavu kada si gazda i kada svakoga ko ti smeta imas pravo ukloniti sa puta,a da za to ne odgovaras...
ma normalno...
izbjeći NKVD čistke, pokrenuti istovremenu revoluciju i pokret otpora, oduprijeti se blokovskim podjelama Hladnog rata, ići svojim putem u vremenima potencijalnog nuklearnog rata, industrijalizirati zemlju seljaka, školovati horde nepismenih, i sve vrijeme odupirati se nacionalističkim zahtjevima, površinski obojenim crvenom bojom komunizma.
i još jebati Sofiju Loren.
lako je, lako.
Na ostale banalne gluposti i jeftine parole se ne vrijedi ni osvrtati, ali to o NKVD je baš cinično i bezobrazno.
Evo ti članak, koji ti se, baš kao ni novina koja ga je objavila neće svidjeti, ali koji je svejedno relativno precizan:
O čemu se radi,kad u demokratkoj proceduri,na prijedlog mjesnih odbora SDA,općinski odbor 20:12 (Godinjak protiv Memića) izabere kandidata za načelnika,to potvrdi kantonalni odbor i predmet proslijedi predsjedništvu,a ono kaže Memić?
Pitanje za Ilidžu - ti si kojim slučajem Godinjakova struja ? Molim odgovoriti iskreno, Ramazan samo što nije. Šejtan evo već pakuje kofere da ide...