Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- campa_xxx
#1851 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Al onaj teren je katastrofa, dobro su ikako igrali ...hebes teren u Zvorniku kakav je ovaj bio
klasicna oranica
- Sasvim_Obican
#1852 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ja sam prvo mislio da je Džeku neko povlačio za dres ili nešto slično. E onda sam pogledao ponovljenu snimku i jasno se vidi da je Bjelorus namjerno rukom spriječio da lopta ode van terena i na taj način prekinuo napad naše selekcije u prilici za postizanje gola. Dobro je prošao da nije i požutio.just principe wrote:nisam citao prve postove kad je tekma bila, pa da priupitam jel niko ni od vas na prvi pogled nije skontao za sta je sudija penal svirao, jer realno ono bi svaki 100-ti sudija svirao...Bjelorusi misle da su pokradeni
- al_neri
#1853 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Teoretski kada bi imali isti broj bodova sa Francuskom, jel odlucuje gol razlika ili medjusobni duel ?
- campa_xxx
#1854 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
medjusobni duel pa onda ostaloal_neri wrote:Teoretski kada bi imali isti broj bodova sa Francuskom, jel odlucuje gol razlika ili medjusobni duel ?
- karanana
#1855 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
nisam ni ja citao postove za vrijeme tekme.
da li mi se cini ili je mozda dzeko utjecao i izlobirao penal kod sudije?
ucinilo mi se da je sviran sa nesto zakasnjenja.
- BHF_Manijak
#1856 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Medjusobni pa gol razlika...
A fakat kad sam vidio da je penal sjebo se, kontam sta je sviro jer prvo sam konto hajd korner, pa faul u napadu kad penal
Rijetko kad nam sta sviraju u nasu korist ali ovo je bilo vrh, jako tesko za dosudit jer ja prvi nisam vidio da je igro rukom, i niko ko je sa mnom gledo nije vidio(a Bogami pun kafic bi
), ko da ne bi Bosnje odmah zagraktale PEEENAAAAL...Svaka cast Kassaiu(sem sto Pjani dade karton
), teska ali ispravna odluka koju niko odmah nije skonto dok Spaho nije vrisno, pa kad se vidio snimak eh to je bilo to...Cisto ko suza, pokupi je hladno ispred Dzeke!
Inace fakat ne pamtim kad nam je zadnji put penal sviran, mislim protiv Estonije kod 7:0...
@Karanana, odmah je sviran prije nego li su nasi i digrli ruke...
A fakat kad sam vidio da je penal sjebo se, kontam sta je sviro jer prvo sam konto hajd korner, pa faul u napadu kad penal
-
klixober
#1857 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
karanana wrote:nisam ni ja citao postove za vrijeme tekme.
This !
- Bosanski_kralj
#1858 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Naši su digli ruke, slaveći što je sudija svirao penal.BHF_Manijak wrote:Medjusobni pa gol razlika...![]()
A fakat kad sam vidio da je penal sjebo se, kontam sta je sviro jer prvo sam konto hajd korner, pa faul u napadu kad penalRijetko kad nam sta sviraju u nasu korist ali ovo je bilo vrh, jako tesko za dosudit jer ja prvi nisam vidio da je igro rukom, i niko ko je sa mnom gledo nije vidio(a Bogami pun kafic bi
), ko da ne bi Bosnje odmah zagraktale PEEENAAAAL...Svaka cast Kassaiu(sem sto Pjani dade karton
), teska ali ispravna odluka koju niko odmah nije skonto dok Spaho nije vrisno, pa kad se vidio snimak eh to je bilo to...Cisto ko suza, pokupi je hladno ispred Dzeke!
Inace fakat ne pamtim kad nam je zadnji put penal sviran, mislim protiv Estonije kod 7:0...
P.S. Je li ono Džeko protiv Armenije penal promašio?
- BHF_Manijak
#1859 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Aham, nebu pod oblake...Bosanski_kralj wrote:Naši su digli ruke, slaveći što je sudija svirao penal.BHF_Manijak wrote:Medjusobni pa gol razlika...![]()
A fakat kad sam vidio da je penal sjebo se, kontam sta je sviro jer prvo sam konto hajd korner, pa faul u napadu kad penalRijetko kad nam sta sviraju u nasu korist ali ovo je bilo vrh, jako tesko za dosudit jer ja prvi nisam vidio da je igro rukom, i niko ko je sa mnom gledo nije vidio(a Bogami pun kafic bi
P.S. Je li ono Džeko protiv Armenije penal promašio?
- ljevoruki
#1860 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Penal cist k'o suza ali da nije bio Dzeko u prodoru ne bi ga mi vidjeli.Sasvim_Obican wrote:Ja sam prvo mislio da je Džeku neko povlačio za dres ili nešto slično. E onda sam pogledao ponovljenu snimku i jasno se vidi da je Bjelorus namjerno rukom spriječio da lopta ode van terena i na taj način prekinuo napad naše selekcije u prilici za postizanje gola. Dobro je prošao da nije i požutio.just principe wrote:nisam citao prve postove kad je tekma bila, pa da priupitam jel niko ni od vas na prvi pogled nije skontao za sta je sudija penal svirao, jer realno ono bi svaki 100-ti sudija svirao...Bjelorusi misle da su pokradeni
Pape
Dobro smo stajali na terenu, rutinski priveli kraju, ovi nisu opucali na gol kako treba. Bice tesko bez Spahica, igracina je i vodja na terenu ali ne igramo protiv spanije nego %$^&* Bjelorusije i moramo im dati tri komada, u prvom poluvremenu
Spahic,Papac, Zahirovic
bolji od ostalih, Miske sa klupe,
Idemo u Poljsku, idemo u Ukrajinu
-
RtrnOfSalisbury
#1861 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
ne znam jel tako treba ali kanda su nas nekoliko puta napali s lijeve strane prilicno opasno pa je bilo plivanja, golman isto tako dva-tri puta otiso na ekskurziju, moro bi bar za vrijeme utakmice bit na golu ... ova pobjeda se vjerovatno pika samo ako pobijedimo i u utorak.
- bandini
#1862 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
ljevoruki wrote:Penal cist k'o suza ali da nije bio Dzeko u prodoru ne bi ga mi vidjeli.Sasvim_Obican wrote:Ja sam prvo mislio da je Džeku neko povlačio za dres ili nešto slično. E onda sam pogledao ponovljenu snimku i jasno se vidi da je Bjelorus namjerno rukom spriječio da lopta ode van terena i na taj način prekinuo napad naše selekcije u prilici za postizanje gola. Dobro je prošao da nije i požutio.just principe wrote:nisam citao prve postove kad je tekma bila, pa da priupitam jel niko ni od vas na prvi pogled nije skontao za sta je sudija penal svirao, jer realno ono bi svaki 100-ti sudija svirao...Bjelorusi misle da su pokradeni![]()
Pape![]()
Dobro smo stajali na terenu, rutinski priveli kraju, ovi nisu opucali na gol kako treba. Bice tesko bez Spahica, igracina je i vodja na terenu ali ne igramo protiv spanije nego %$^&* Bjelorusije i moramo im dati tri komada, u prvom poluvremenu![]()
Spahic,Papac, Zahirovic(bravo Pape), Rahimic,Medunjanin ( veliki majstor fudbala),Salihovic,DZEKO, DZEKO, DZEKO( dijamantu, dijamantu)
,
bolji od ostalih, Miske sa klupe,Ibricic na klupi
, Pape mehlemu nas
![]()
Idemo u Poljsku, idemo u Ukrajinu
smanji odusevljenje
to nas uvijek i klepi po usima
dok ne udju u avion za ukrajinu ja nista ne vjerujem
- ljevoruki
#1863 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Malo se popilo pa se veselo
Uostalom neka idu autobusom

Uostalom neka idu autobusom
- nemam_ideje
#1864 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Lijepo. Moram priznati da sam očekivao pobjedu. Ovo je bio jedini način da se riješimo briga za drugo mjesto pod uslovom da dobijemo i drugu utakmicu protiv Bjelorusa i da Rumunčuge ne dobiju Francusku što se u suštini ne bi trebalo desiti
Uglavnom, sve je napisano, ja mogu samo još dodati

Uglavnom, sve je napisano, ja mogu samo još dodati
- Kinaski
#1865 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Utorak se ceka
- cyprus
#1866 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
(polomih se dok sam pročito sve ove stranice - kakav način za gubljenje vremena
)
Mislim da nema potrebe da se traže mane u našim redovima. Rutinski smo mlatnuli reprezentaciju koja solidno kotira i koja nam je direktni konkurent, U GOSTIMA. Takvim se pobjedama ne gleda u zube. A i većina onoga što možemo detektovat kao greške, posljedica je užasnog terena... Mislim da smo napokon odigrali kao velika reprezentacija, posebno zbog činjenice da smo protivnika shvatili potpuno ozbiljno (što je dosad bila rijetkost). Dakle, ja presretan... BRAVO MOMCI/LJILJANI/ZMAJEVI...
Bjelorusi jesu odigrali loše, ali činjenica je i da protivnik odigra onoliko dobro koliko mu dozvoliš, a ja mislim da mi protivniku nismo dozvolili baš mnogo. Pape je skroz pogodio sa taktikom. Ipak, ja se sad bojim euforije u Zenici. Jesmo, razbili smo Bjeloruse, ali vjerujem da će nam biti teža utakmica kod nas, jer je većina naših ljudi već upisala ta 3 boda. A Bjelorusima je to zadnja slamka spasa... Tako da se ja nadam potpunoj ozbiljnosti pristupa, i ne bih volio da euforija uzme prevelikog maha, a evidentno je da hoće. Zato se bar očekujem da su se igrači naučili nositi sa istom.
Što se tiče igrača ne bih nikoga posebno izdvajo, jer su svi odigrali u najmanju ruku solidno. Treba reći samo da je Zahirović stvarno veliko otkrovljenje i da smo puno dobili sa Sejinim i Sašinim povratkom. Vidim dosta je kritika upućeno na Pandžin račun, ali moja je ocjena da je i on bio solidan. Ja sam mu zapazio samo jednu veću grešku (ono vraćanje glavom), dok sam recimo kod kapitena uočio više njih. Što se tiče Hasagićevog nastupa, on bukvalno nije vrijedan spomena, ali zanimljivo da je njegovo ime i dalje među najspominjanijim... Zanimljivo
A u utorak, možda nam je od utakmice u Zenici i važnija ona u Bukureštu... Navijati za X2 (prije X nego 2), da ne strepimo bezveze sljedećih mjesec dana
Mislim da nema potrebe da se traže mane u našim redovima. Rutinski smo mlatnuli reprezentaciju koja solidno kotira i koja nam je direktni konkurent, U GOSTIMA. Takvim se pobjedama ne gleda u zube. A i većina onoga što možemo detektovat kao greške, posljedica je užasnog terena... Mislim da smo napokon odigrali kao velika reprezentacija, posebno zbog činjenice da smo protivnika shvatili potpuno ozbiljno (što je dosad bila rijetkost). Dakle, ja presretan... BRAVO MOMCI/LJILJANI/ZMAJEVI...
Bjelorusi jesu odigrali loše, ali činjenica je i da protivnik odigra onoliko dobro koliko mu dozvoliš, a ja mislim da mi protivniku nismo dozvolili baš mnogo. Pape je skroz pogodio sa taktikom. Ipak, ja se sad bojim euforije u Zenici. Jesmo, razbili smo Bjeloruse, ali vjerujem da će nam biti teža utakmica kod nas, jer je većina naših ljudi već upisala ta 3 boda. A Bjelorusima je to zadnja slamka spasa... Tako da se ja nadam potpunoj ozbiljnosti pristupa, i ne bih volio da euforija uzme prevelikog maha, a evidentno je da hoće. Zato se bar očekujem da su se igrači naučili nositi sa istom.
Što se tiče igrača ne bih nikoga posebno izdvajo, jer su svi odigrali u najmanju ruku solidno. Treba reći samo da je Zahirović stvarno veliko otkrovljenje i da smo puno dobili sa Sejinim i Sašinim povratkom. Vidim dosta je kritika upućeno na Pandžin račun, ali moja je ocjena da je i on bio solidan. Ja sam mu zapazio samo jednu veću grešku (ono vraćanje glavom), dok sam recimo kod kapitena uočio više njih. Što se tiče Hasagićevog nastupa, on bukvalno nije vrijedan spomena, ali zanimljivo da je njegovo ime i dalje među najspominjanijim... Zanimljivo
A u utorak, možda nam je od utakmice u Zenici i važnija ona u Bukureštu... Navijati za X2 (prije X nego 2), da ne strepimo bezveze sljedećih mjesec dana
Last edited by cyprus on 03/09/2011 03:57, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#1867 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Konstruktivna i dobronamjerna kritika gdje se jedan igrac optuzuje za mafijaske kabadahije, marisanje saigraca i naredjivanje selektoru ko mora igrati, a ko ne? Jakako, konstruktivno nema sta...Sasvim_Obican wrote: Ne znam zašto se to odmah tumači kao lični napad na nekog, a ne kao konstruktivna i dobronamjerna kritika u cilju poboljšanja predstava naše nogometne selekcije.
A inace sam se uvijek pitao da sam igrac i da citam ovakve forume (bilo koji maltene igrac) , pa ja bi poludio od bljuvotina kakve se ovdje pisu.
Naravno, bio bih lud kad bi ih uopste citao.
- jeza u ledja
#1868 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ibricica danas nije bilo ni na klupi.ljevoruki wrote:Ibricic na klupi,
Ja se sjecam recimo kad je Lulic na desnoj strani (prvo PV) krenuo nazad sa loptom sa igracem iza sebe, a Pandza poletio i umjesto da primi/preuzme loptu on je nabio ponovo u Luliceve noge, ona se odbila nazad prema nasem golu i u noge bjeloruskog krila. Nisam siguran jel to ona situacija kad je Spahic izletio i kod auta faulirao igraca (nije sviran faul, ali ovaj se valjao jedno vrijeme), odnosno zakasnio na loptu koja je prosla skoro do bjeloruskog spica, ali je Papac pokupio i sutnuo u aut. Poslije se moglo vidjeti kako Pandza slijeze rukama prema Lulicu. Znaci i Papac i Spahic i Lulic i Pandza , svi su zavrsili na desnoj strani zbog greske Pandze. Toga se sjecam, a bilo ih je jos.cyprus wrote:Vidim dosta je kritika upućeno na Pandžin račun, ali moja je ocjena da je i on bio solidan. Ja sam mu zapazio samo jednu veću grešku (ono vraćanje glavom),
Usput, u utorak bi se vrlo lako moglo desiti da mi vec obezbjedimo baraz.
Ako mi pobjedimo, a Rumuni ne pobjede Francusku (recimo oba rezultata su realna), onda nas Rumuni vise nece moci stici, a ni Bjelorusi. Onda cemo uci rahat u oktobarske utakmice.
Naravno, ovdje preskacem "sitnicu", a to je pobjeda kuci nad Luksemburgom, 4 dana prije Francuske.
-
TOM SCHOLZ
#1869 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Meni ce Kenan Hasagic uvijek biti ruuuzno sjecanje na utakmice sa Danskom i Srbijom.Kad god ga vidim na golu imam osjecaj da vidim bivsu djevojku.To boli covjece
Skloni se vise sa tog gola i olaksaj i sebi i nama
P.S Pandza i Mravac takodje NE SMIJU imati mjesta u ovoj selekciji koja pretenduje da bude ozbiljna.I jos nesto za kraj.1000% sam siguran da francuzi NEMOGU iz preostale tri utakmice uzeti devet bodova.ZNAM da ce jednu kiksati.Da li ce to biti dovoljno nama za prvo mjesto ne znam ali znam da ima neke simbolike u Susicevom povratku u Pariz
P.S.Naravno, treba dobiti bjeloruse u utorak
.
-
Madrid
#1870 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Da, eto bas ce namjerno, ono bolje penal vec korner ili gol aut, sta je vec trebalo bitSasvim_Obican wrote:Ja sam prvo mislio da je Džeku neko povlačio za dres ili nešto slično. E onda sam pogledao ponovljenu snimku i jasno se vidi da je Bjelorus namjerno rukom spriječio da lopta ode van terena i na taj način prekinuo napad naše selekcije u prilici za postizanje gola. Dobro je prošao da nije i požutio.just principe wrote:nisam citao prve postove kad je tekma bila, pa da priupitam jel niko ni od vas na prvi pogled nije skontao za sta je sudija penal svirao, jer realno ono bi svaki 100-ti sudija svirao...Bjelorusi misle da su pokradeni
Hebiga covjek pao na nju, onemogucio Džeku da ista uradi (mada mislim da bi lopta zasla) i to je 100% penal, ali ne vjerujem da bi svaki sudija ono svirao
-
W12
#1871 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Takticki najzrelija utakmica koju smo odigrali. Kako se samo sjajno zatvarao prostor za Bjeloruske napade.
- SanskiBiser
#1872 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Analiza utakmice i komentar na Bjeloruskom sajtu prevod sa google translate Ruski na Hrvatski:
http://translate.google.com/translate?h ... %2F1097881
http://translate.google.com/translate?h ... %2F1097881
-
hali gali halid
#1873 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Na ovom goal.com isto k'o da nismo ni igrali, ili ja ne mogu da nadjem? 
- bingov buraz
#1874 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

iskusno
Dobra utakmica nasih momaka,pohvale i za selektora (napisah prije utakmice da se kocka sa Hasagicem,ovaj put je proslo za utorak bih stvarno volio vidjeti Begovica na golu).
Vidim ima delegata koji pisu da Dzeko nije odigrao na nivou
Medunjanin mora sto prije bjezati iz one zlocinacke drzave,u Njemackoj bi bio medju 3 najbolja play-a bez sumnje.
Spaha-jedinica sigurnosti
Papac-lijepo ga je vidjeti nazad,za 50% jaca odbrana sa njim
Necu ruziti nikoga,bilo je malo blijedjih izdanja ali bezobrazno bi bilo nekog izdvojiti.
-
zavrzlama
#1875 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
zamislte da smo pobijedili Albaniju u Trani a treba li smo..i da smo odigrali nekih traljavih nerijeseno sa Francuzima u Sarajeva a mogliu smo...u utorak bi sa bjelorusima u Zenici igrali odlucujucu utakmicu za prvu violinu u grupi i odlazak na Evropsko prvenstvo.....jedina sansa nam je da rumuni iz zadnje tri utakmice ne dobiju vise od 6 bodova....
moja je zelja da francuzi odigraju nerijeseno sa rumunima i da ih "Historijskom tekomom u Parizu uzmemo ko lopatom i direkt na Prvenstvo Evrope
moja je zelja da francuzi odigraju nerijeseno sa rumunima i da ih "Historijskom tekomom u Parizu uzmemo ko lopatom i direkt na Prvenstvo Evrope