Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Alcatraz_

#1851 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

JohnnyS. wrote:Ma daj pretjera ga ti. Ne podcjenjujem ljude bez fakulteta i ima pametnih al ipak fakultet nosi svoju tezinu i pozeljno je da ga ima svaki kandidat za svako mjesto na koje se kandiduje.
Nisam ljude sa srednjom skolom podcijenio, jer vecina njih je za zivota stekla iskustva i pametniji su od mnogih "akademskih gradjana".
_Alcatraz_ wrote:Ne treba gledati ni ono "ima diplomu", "zavrsio/la fakultet", "doktor", "profesor" itd. jer ima pametnijih ljudi sa srednjom skolom nego filozofa, sociologa, DIFovaca i dr.
JohnnyS.

#1852 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote:
JohnnyS. wrote:Ma daj pretjera ga ti. Ne podcjenjujem ljude bez fakulteta i ima pametnih al ipak fakultet nosi svoju tezinu i pozeljno je da ga ima svaki kandidat za svako mjesto na koje se kandiduje.
Nisam ljude sa srednjom skolom podcijenio, jer vecina njih je za zivota stekla iskustva i pametniji su od mnogih "akademskih gradjana".
_Alcatraz_ wrote:Ne treba gledati ni ono "ima diplomu", "zavrsio/la fakultet", "doktor", "profesor" itd. jer ima pametnijih ljudi sa srednjom skolom nego filozofa, sociologa, DIFovaca i dr.
To je isto da ja tebi sada kazem, nemoj se naci uvrijedjenim al glupa ti je konstatacija.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1853 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

Prije nego glasam, zamolim odgovarajuću stranku da mi dostavi kratke biografije onih koji su na listi. Potražim likove za koje sam se odlučio na FB, pa im uputim poruku da očekujem da budu borbeni vijećnici, predstavnici,...inače, nema više glasova.
To mi se upravo desilo sa SDP-om za koji sam glasao (nisam označio ni ZL, ni premijera Kantona zbog godina) i opet su me prevarili. Glavna parola na koju sam se bio ''navukao'' ZAKON O OPLJAČKANOJ IMOVINI je ubleha, prevara,...Dolazi vrijeme kada JA odlučujem u prvoj hefti oktobra, pa će prevaranti da plate, t.j. (tobe jarrabi) neće dobiti moj glas NIKO IZ SDP-a.
N.S. mi se sviđa, ali čini mi se da ću poništiti svoje glasove, jer i oni u Opštinskom vijeću ''šupljiraju'', a uz pomoć mojih glasova (3) je izabran taj jedan vijećnik, Elvis Vreto, 2008.g.
FOČANSKI PROPISI

#1854 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

PipiDugaDevetka wrote:
JohnnyS. wrote: Meni je samo zao sto su sve starci opet kandidati. Niko da ponudi mladog covjeka. Nije da ih nema kvalitetnih, nego im niko ne vjeruje a vijece staraca im ne dopusta da prodju igdje.
Tako je, pa ja glasam isključivo za mladje od 45 godina. Penzionere, direktore šalabajzerskih firmi i slično,...ne begenišem.
Baš fino,Dučić je rođen 1971.
JohnnyS.

#1855 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

FOČANSKI PROPISI wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
JohnnyS. wrote: Meni je samo zao sto su sve starci opet kandidati. Niko da ponudi mladog covjeka. Nije da ih nema kvalitetnih, nego im niko ne vjeruje a vijece staraca im ne dopusta da prodju igdje.
Tako je, pa ja glasam isključivo za mladje od 45 godina. Penzionere, direktore šalabajzerskih firmi i slično,...ne begenišem.
Baš fino,Dučić je rođen 1971.
43 godine. Pa blizi je penziji nego pola tavla kluba moje mjesne zajednice :)
Pod mladim mislim do 30te godine.
FOČANSKI PROPISI

#1856 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

JohnnyS. wrote: 43 godine. Pa blizi je penziji nego pola tavla kluba moje mjesne zajednice :)
Pod mladim mislim do 30te godine.
Ko je još diplomirao do 30-te,a rekli smo,bar da ima fakultet.
FOČANSKI PROPISI

#1857 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

PipiDugaDevetka wrote:Prije nego glasam, zamolim odgovarajuću stranku da mi dostavi kratke biografije onih koji su na listi. Potražim likove za koje sam se odlučio na FB, pa im uputim poruku da očekujem da budu borbeni vijećnici, predstavnici,...inače, nema više glasova.
To mi se upravo desilo sa SDP-om za koji sam glasao (nisam označio ni ZL, ni premijera Kantona zbog godina) i opet su me prevarili. Glavna parola na koju sam se bio ''navukao'' ZAKON O OPLJAČKANOJ IMOVINI je ubleha, prevara,...Dolazi vrijeme kada JA odlučujem u prvoj hefti oktobra, pa će prevaranti da plate, t.j. (tobe jarrabi) neće dobiti moj glas NIKO IZ SDP-a.
N.S. mi se sviđa, ali čini mi se da ću poništiti svoje glasove, jer i oni u Opštinskom vijeću ''šupljiraju'', a uz pomoć mojih glasova (3) je izabran taj jedan vijećnik, Elvis Vreto, 2008.g.
Ovaj ti je pravo borben!
DELEGACIJA

#1858 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Alcatraz_ wrote:
A može se gledati i ovako :shock: :shock: :shock: ako je završio fakultet iza 30-te onda zna marifetluke, pa mu pozicija (načelnika, vijećnika...) dođe kao "utvrđivanje" gradiva :dance:
Ako se fakultet završio, pa se vrtio oko budžetskih para (općina, organizacije i sl.) opet "fešta", vidio od starijih.
Možda treba samo anonimuse izabrati, jer sigurno dok se uhodaju kako to "MOORA" da Općina funkcioniše, vjerovatno će manje mazijati, ako ništa onda u početku zbog nekog straha.... Ali ovi tuberani istrošeni i koji su na zalasku karijere, i koji su prevalili više od pola radnog vijeka, mislim da ih treba zaobići.......bar koliko je to moguće
FOČANSKI PROPISI

#1859 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

JohnnyS. wrote: Pod mladim mislim do 30te godine.
Za šta sam ,onda,ja?
Kupi prnje,pa pravo na fočansku Jabuku.Nabaviti koju kozu,ovčicu...
Kupiti frulicu...
A žena u Buničkom potoku neka pjeva:

Pašće laje,mislim dragi ti si
Otišo si sarmu prob'o nisi
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1860 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

FOČANSKI PROPISI wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Prije nego glasam, zamolim odgovarajuću stranku da mi dostavi kratke biografije onih koji su na listi. Potražim likove za koje sam se odlučio na FB, pa im uputim poruku da očekujem da budu borbeni vijećnici, predstavnici,...inače, nema više glasova.
Ovaj ti je pravo borben!
Elvis se registrovao pod pravim imenom na podforumu Politika, pa vidi šta kaže na tvoju ironiju da je ''pravo borben''.
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 3#p7406843
DELEGACIJA

#1861 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Za šta sam ,onda,ja?
Kupiti frulicu...

.......ženo moja farbaj se u plavo,
davno nisam sa plavušom spavo....
_Alcatraz_

#1862 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Kako mislis da tako mlad covjek moze da izadje na kraj sa, prije svega, stranackim konkurentima koji ce ukoliko ne budu izabrani za ono sta traze preci u drugu stranku ili ce ostati u stranci, ali nece podrzati mladog kandidata? Kako ce on isfinansirati tu kampanju?
Jednom od mladih koji je danas u politici je otac morao podici kredit za kampanju, ali nisu svi toliko hrabri ni imucni da mogu dizati kredite. Stari politicki klosari na to gledaju kao "sta ce on, mlad je i zelen". Stari na osnovu poznanstava mogu da pronadju "sponzore" za kampanju, a koji ce kasnije imati interesa, a mlad covjek teze u tome uspijeva jer i kada uspije nacice se neki starkelja koji ce mu "podapeti" u njegovom nastojanju da uspije u kandidaturi i izboru za npr. nacelnika i sl.
JohnnyS.

#1863 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

.
Last edited by JohnnyS. on 24/05/2012 00:59, edited 1 time in total.
JohnnyS.

#1864 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote:
Kako mislis da tako mlad covjek moze da izadje na kraj sa, prije svega, stranackim konkurentima koji ce ukoliko ne budu izabrani za ono sta traze preci u drugu stranku ili ce ostati u stranci, ali nece podrzati mladog kandidata? Kako ce on isfinansirati tu kampanju?
Jednom od mladih koji je danas u politici je otac morao podici kredit za kampanju, ali nisu svi toliko hrabri ni imucni da mogu dizati kredite. Stari politicki klosari na to gledaju kao "sta ce on, mlad je i zelen". Stari na osnovu poznanstava mogu da pronadju "sponzore" za kampanju, a koji ce kasnije imati interesa, a mlad covjek teze u tome uspijeva jer i kada uspije nacice se neki starkelja koji ce mu "podapeti" u njegovom nastojanju da uspije u kandidaturi i izboru za npr. nacelnika i sl.
u normalnim državama stari guraju mlade. stari mudraci od mladih "prave, tešu i bruse" dobre političare. ali dosta o drugim normalnim državama. znamo da kod nas nije tako. i ovi su nam izbori još jedan dokaz..
Last edited by JohnnyS. on 24/05/2012 01:01, edited 1 time in total.
JohnnyS.

#1865 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

DELEGACIJA wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Za šta sam ,onda,ja?
Kupiti frulicu...

.......ženo moja farbaj se u plavo,
davno nisam sa plavušom spavo....
i jedan za našu stranku:
Idem selom i sviram gitaru, komšija misli da sam Elvis Prisli.
_Alcatraz_

#1866 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

JohnnyS. wrote: u normalnim državama stari guraju mlade. stari mudraci od mladih "prave, tešu i bruse" dobre političare. ali dosta o drugim normalnim državama. znamo da kod nas nije tako. i ovi su nam izbori dokaz..
O tome ti i pricam, jer mi smo u BiH i zamisli sada da mlad covjek ispod 30 godina isfinansira kampanju, automatski bi mu sutra (zahvaljujuci stranackim kolegama) za vratom bila finansijska inspekcija. On ne moze imati jaku podrsku u BiH i na ilidzi, kao sto to moze neki poznati politicki starac koji ima dobra poznanstva.
Ti mladi sto ce da budu na listi za vijecnike su tu samo silom prilika, a ne zato sto je nekome drago da na svoju listu stavi mladog covjeka.
golfiista

#1867 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by golfiista »

Haris Dučić neće biti kandidat za načelnika, potvrđeno od strane istog.
Šta sad? :-) :-) :-) :-)
VreloBosne

#1868 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

golfiista wrote:Haris Dučić neće biti kandidat za načelnika, potvrđeno od strane istog.

Auuu štete ....... !!!! 'ta cemo sada ...
fidoremilienko

#1869 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Cuj sta!? Izvrsit cemo kolektivni suicid! :D
JohnnyS.

#1870 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Ne javlja se FP nikako. Mora da u nevjerici nervozno okrece brojeve i pita se zasto se ovo moralo ovo desiti :)
VreloBosne

#1871 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

JohnnyS. wrote:Ne javlja se FP nikako. Mora da u nevjerici nervozno okrece brojeve i pita se zasto se ovo moralo ovo desiti :)

hahahahha Ja sam mu prije par dana rekao da ima lose informacije. Izgleda da ce skontati na malo tezi nacin .
"Ima on svoje ljude sa kojim pije kafu oni sve znaju " :P :zzzz: :D
FOČANSKI PROPISI

#1872 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

golfiista wrote:Haris Dučić neće biti kandidat za načelnika, potvrđeno od strane istog.
Imamo mlađeg.
fidoremilienko

#1873 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Haris Ducic!? To je voditelj sa TVSA? :roll:
VreloBosne

#1874 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Imamo mlađeg.
Eki too .. ko je sada ....
jon_jovi

#1875 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Kakav Dučić nalet ga bilo. Dučić je bio Jovan.
Locked