Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
elSaik
#1851 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma glavni likovi serijala su Varys i Littlefinger. 
- vee-jay
#1852 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Frank Darabont je za svoju seriju The Walking Dead izjavio da je on namjerno pravi takvu da svake epizode svako moze biti ubijen. Razlika izmedju TWDa i GOT je sto je prva sranje a druga kvalitet.marshall_bug wrote:Ovakvi twistovi se ne ocekuju, gdje glavni karakteri (po nasem misljenju glavni) ginu bez po muke, ko da su neki statisti.vee-jay wrote: nisam citao knjigu, nisam ni sa kim pricao ko je citao knjigu... da, pretpostavljao sam i jedno i drugo... cak sam i vjerovao da ce biti ovako brutalno zato sto su visokobudzetne serije i filmovi konstatno sve brutalnije...
to sto je tebe i hrpu ljudi zaprepastilo se zove: twist. svaka prica ima manje vise barem jedan twist. ako te interesuje, mogao bih ti napisati nekoliko filmova i serija sa veoma dobrim twistovima koji ce te isto ovako ostaviti zapanjenim
Svaka cas ako si ovo predvidio ali jednostavno velika vecina nije.
Ja nisam slutio epizode unaprijed sta ce se desiti u ovoj epizodi jer ne znam sta ce se desiti. Ali radnja citave epizode se odvijala tako da se nesto tesko moralo na kraju desiti; od one scene kad Robb stoji sa majkom pred kartom, preko scene sa hljebom i soli, paralelne scene sa malom Arya i njenom putovanju, pa sve kada se zatvore ona vrata i kad pocne muzika. Zato je ovo meni extra epizoda jer sam je bas "citao". Da napomenem, da se ja bas i ne razumijem u film ali sam u zadnjih par godina pohadjao nekoliko kurseva pisanja za film, tako da kada gledam film ponekad pokusavam da shvatim nacin na koji je pisan.
Btw. ja sam nakon prve pogledane epizode - prije nekih 30-40 stranica - napisao da je serija totalni shit
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1853 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
imal na forumu onih što su završili teoriju književnosti? da nam malo pripomognu sa svojim teorijama
nedgdje sam pročitao da su samo tri lika glavna...tri linije priče...tri velike grane na stablu
kepec, ona sa zmajevima i ne mogu se sjetiti ko je treći... ja bih rekao mala ajra...ili općenitije... starkovi kao obitelj
svi ostali su sporedni
pa i starkovi ako svi odjednom ne zaginu s obzirom da su se razletili po kontinentu to i nije moguće barem ne istovremeno
nedgdje sam pročitao da su samo tri lika glavna...tri linije priče...tri velike grane na stablu
kepec, ona sa zmajevima i ne mogu se sjetiti ko je treći... ja bih rekao mala ajra...ili općenitije... starkovi kao obitelj
svi ostali su sporedni
- seoBIH
#1854 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Koliko ja znam "glavni" su Rikon i Snow, ili ce barem odigrati najvece uloge..
- hrastov žižak
#1855 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
šta si u pravu? da ovdje postoje protagonisti i antagonisti? nema šanse. jedini koji se može možda smatrati antagonistom u ovoj seriji jeste onaj produkt incesta koji je potpuno dehumaniziran, predstavljen samo iz "vanjske" perspektive.vee-jay wrote:
nisam, u pravu sam, u potpunosti. jedino sto sam u brzini napisao drama umjesto tragedije, ali ni to nije neka greska jer - da sam imao vremena - nabrojao bih i klasicne zanrove. Games of throne je meni super samo sto to ne znaci ono sto je forumas @marshall_bug napisao. Cak naprotiv, nerijetko su serije i filmovi slicnog zanra (sa time i oni holivudski) napravljeni "na isti kalup". Jedino sto je otvorena brutalnost IN, zahvaljujuci Tarantinu, Miikeu i slicnim...
Ne bi mi mrsko da izvadim Naratološki rečnik od Džeralda Prinsa:
Protagonista (protagonist)
Glavni lik; lik koji predstavlja glavni fokus interesa. Pripovest koja se artikuliše kao sukob između dve osobe podrazumeva dva važna lika sa suprostavljenim ciljevima: protagonistu (ili junaka) i antagonistu.
Antagonista (antagonist).
Glavni protivnik protagoniste. Pripovest koja se artikuliše kao međusobni sukob podrazumeva dva glavna lika koji imaju suprostavljene ciljeve: protagonist (ili junak) i antagonist ili neprijatelj.
Ovakvih relacija među likovima u ovoj seriji jednostavno nema. Ne da mi se sad objašnjavat koliko pitanje protagoniste zavisi i od tačke gledišta i šta se to zapravo na tom planu dešava u ovoj seriji... Uglavnom protabiri ti te pojmove još malo, nauči se sve
- hrastov žižak
-
brain bubbles
-
mrgreen
#1858 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pretpostavka za rikona ili? i ja mogu nagadjati nesto takvo, ali me zanima odakle ti ta sigurnost123456789 wrote:Koliko ja znam "glavni" su Rikon i Snow, ili ce barem odigrati najvece uloge..
- seoBIH
#1859 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zato sto sam procitao sve knjige i kroz ucesce u nekim rasrpavama koje su vodili oni koji su procitali knjige.mrgreen wrote:pretpostavka za rikona ili? i ja mogu nagadjati nesto takvo, ali me zanima odakle ti ta sigurnost123456789 wrote:Koliko ja znam "glavni" su Rikon i Snow, ili ce barem odigrati najvece uloge..
- Gandalf
#1860 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jedino što sam u ovoj knjizi prokužio prije nego što će se desiti je Rob Stark i njegov kraj - ma vidilo se na prvu da sve te k'o fol pobjede su čisto puhanje neke karizme, da bi onda bio šok kad nestane sa scene, obzirom da je bio bezvezan lik, lijepo je što će više prostora biti ostavljeno mnogo zanimljivijim starkovima, jonu i Ariyi
sve ovo neće proći tek tako ni lanisterima ni freyevima, biće tu svašta, a vrapci tek trebaju da navale na...............et' laku noć
sve ovo neće proći tek tako ni lanisterima ni freyevima, biće tu svašta, a vrapci tek trebaju da navale na...............et' laku noć
-
1Dante1
#1861 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jedino sto sam upratio je da na kraju svake sezone Starkovi najebu
.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1862 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
hm, Cat u seriji nije pokidala lice noktima? napomenu me na to onaj isječak iz knjige... to je bilo baš nekako upečatljivo.
i dok je trajala klaonica, svirala je muzika, ali nisam siguran da bi to dobro izgledalo u ekranizaciji.
i dok je trajala klaonica, svirala je muzika, ali nisam siguran da bi to dobro izgledalo u ekranizaciji.
- shmizlica
#1863 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne budi cjepidlaka 
- Brkooo
#1864 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I meni je bilo krivo sto nije nastavljena muzika
al sta bi
neg sta vi mislite da li je Jon Snow - Targaryen? (ovo je teorija ljudi nije spoiler
) 
al sta bi
neg sta vi mislite da li je Jon Snow - Targaryen? (ovo je teorija ljudi nije spoiler
- Truba
#1865 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ako se ne varam negdje sam pročitao da se martin "povukao" 1990 iz svih ostalih projekata da bi ovo radio
tako da je sve moguće... vjerovatno ima neki kostur radnje koji je glavni a onda mijenja kako piše
čitam da je neku podpriču u sljedećoj knjizi uvećao sa 50.000 na 250.000 riječi
tako da je sve moguće... vjerovatno ima neki kostur radnje koji je glavni a onda mijenja kako piše
čitam da je neku podpriču u sljedećoj knjizi uvećao sa 50.000 na 250.000 riječi
- Chmoljo
#1866 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
o tome bi bilo bolje na temi o knjigama.Brkooo wrote:I meni je bilo krivo sto nije nastavljena muzika![]()
al sta bi![]()
neg sta vi mislite da li je Jon Snow - Targaryen? (ovo je teorija ljudi nije spoiler)
shmizlica wrote:ne budi cjepidlaka
- Gandalf
#1867 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Najebaće i drugi osim starkova, bez brige, serija je tek na pola od do sada napisanog, sve do sada je bilo 1. poluvrijeme i sada se može zaključiti da uprkos tome što raja gotivi Starkove, oni nisu glavni likovi, što ne znači da možda Bran na kraju i neće postati bukvalno glavni lik, mislim to još nije napisano, bez brige nije spoiler, ali nekakvi sudbinski, mitski i misteriozni događaji i mnogo čudnovatosti će malac doživjeti dok putuje na sjever, a opet poznajući Martina, možda ga brzo i sredi nekom infekcijom k'o Kal Droga
Glavni likovi po svemu prikazanom u seriji do sada su, Denerys, Tyryon, Arya, Jon, Jamie, svaki od ovih likova uzima sudbinu u svoje ruke i počinje da prekraja svijet, a neki su ga svojim postupcima već dobro uzdrmali, na ovaj ili onaj način, svaki od ovih likova je nezavisan u svojim postupcima i uradiće ono što mora kud puklo da puklo, ma ko se tome protivio a posljedice se i te kako osjete na daleko
Glavni likovi po svemu prikazanom u seriji do sada su, Denerys, Tyryon, Arya, Jon, Jamie, svaki od ovih likova uzima sudbinu u svoje ruke i počinje da prekraja svijet, a neki su ga svojim postupcima već dobro uzdrmali, na ovaj ili onaj način, svaki od ovih likova je nezavisan u svojim postupcima i uradiće ono što mora kud puklo da puklo, ma ko se tome protivio a posljedice se i te kako osjete na daleko
- Brkooo
#1868 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Umjesto rains of castamere , trebali su im na vjencanju zasvirati
http://www.youtube.com/watch?v=eMdgmomGldg

http://www.youtube.com/watch?v=eMdgmomGldg
- Truba
-
Revolver
#1870 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jedno brzinsko pitanje, pošto mi je to nekako promaklo: zašto Bran uopšte ide na sjever?
- Chmoljo
#1871 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zbog snova. neprestano je sanjao... vranu sa tri oka.Revolver wrote:jedno brzinsko pitanje, pošto mi je to nekako promaklo: zašto Bran uopšte ide na sjever?
- Ciprol
#1872 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
traži trooku vranu.Revolver wrote:jedno brzinsko pitanje, pošto mi je to nekako promaklo: zašto Bran uopšte ide na sjever?
-
brain bubbles
#1873 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
samo je receno da su povezani, nije objasnjeno zastoChmoljo wrote:zbog snova. neprestano je sanjao... vranu sa tri oka.Revolver wrote:jedno brzinsko pitanje, pošto mi je to nekako promaklo: zašto Bran uopšte ide na sjever?a je li u seriji postalo jasno na koji su način Starkovi povezani sa svojim vukovima?
- Chmoljo
#1874 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a je li prikazano kako, tj. šta mogu sa tom povezanošću? to pitam 
- Truba
#1875 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ovo su moji heroji i kuća najbolja te moto