Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Desert Wind

#1851 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Desert Wind »

ovaj mesijev go je ruku na srce podsjetio na njbolje dane diega maradone....
najskuplju odbranu na svijetu coek promijes'o...
alal vera šinko
nOke93

#1852 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by nOke93 »

S onakvom igrom Barca nema sta da trazi u finalu.
hahaha e ovo je vec za oplakat'.. kako bolan nema, pa satrat ce Mancester dok si reko keks.. Sumnjam da ce igrati ovako kao veceras, jer mancester sigurno nece igrati bunker kao ovi sugavci. To ce tek da bude utakmica..
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1853 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by anthraxQ »

don vito wrote:
Gledas li ti utakmice neke od liga petice? Ovakav start svuda se sudi kao crveni. Izuzetak je mozda Spanija, i to neki divlji teren tipa Bilbao, Sevilla, Hihon, plus isprepadan i neiskusan sudija
na svakoj utakmici ima po najmanje 3 ovakva starta...

po tebi znači 3 crvena svaka tekma?

90% ovakvih prekrsaja zavrsi na žutom...
skafiskafsnjak

#1854 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

Desert Wind wrote:ovaj mesijev go je ruku na srce podsjetio na njbolje dane diega maradone....
najskuplju odbranu na svijetu coek promijes'o...
alal vera šinko
najskuplju ali ne najbolju odbranu :D
shillen

#1855 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by shillen »

ovi sto "provaljuju" pedra i busketsa neka se sjete "svojih" di marije i ramosa kad su isto radili :thumbup:
don vito

#1856 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by don vito »

505sCrtom wrote:Cudno mi je da niko ne spominje ovaj drugi messijev gol:

Covjek je nanizao 6 igraca Madrida. I nikome to nije zanimljivo za prokomentarisati. :?
Pepe ili Murinjo bi ga zaustavili...

...da nisu iskljuceni 8)
Baltazar_khan

#1857 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

Plavih_11 wrote:

Covjek je nanizao 6 igraca Madrida. I nikome to nije zanimljivo za prokomentarisati. :?
A i ti si bas cudan. Sta imaju to komentarisati pored crvenog kartona. To se "hobitu" omaklo da ih naniza tolike, nije mu billa namjera ... 8-)
samo treba biti realan i kazati da je velika sreća što nije bilo carvalha, siguran sam da bi ga kako tako zaustavio kod ovog drugog gola.
Charuga
Globalni moderator

#1858 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

Graeme Souness u analizi prvog poluvremena na Al Jazeera Sports +3: "Gledamo lošu utakmicu jer se Barcelona mora prilagođavati igri Real Madrida. Mourinho se plaši Barçe i zato pribjegava ovakvom fudbalu da bi nekako uspio provući svoju ekipu do finala. Ali ovo je najcrnje što se može vidjeti - pokušaji i mlataranja rukama Marcela i Di Marije da bi Dani Alves dobio žuti karton su sramotni i užasni!"
nOke93

#1859 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by nOke93 »

anthraxQ wrote:
don vito wrote:
Gledas li ti utakmice neke od liga petice? Ovakav start svuda se sudi kao crveni. Izuzetak je mozda Spanija, i to neki divlji teren tipa Bilbao, Sevilla, Hihon, plus isprepadan i neiskusan sudija

Najmanje 3 onakva starta?! Kume, na cemu si ti... pa hej, lik je djonom isao na nogu, ne na loptu.. da je loptu odnio djonom, bio bi zuti za opasnu igru.. a ovako, zna se..
5 0 5

#1860 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Better Man wrote:S onakvom igrom Barca nema sta da trazi u finalu.
Opet ti kazem, ako si preskocio. Ako ManU bude igrao u finalu, tim koji ne igra kukavicki nego igraju lopte, tako ce se i Barcelona postaviti i igrati svoju igru. Za ovakav Madrid ovo je izgleda jedina moguca taktika. Nazalost.
shillen

#1861 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by shillen »

anthraxQ wrote:
don vito wrote:

Image
ako tebi ovo nije za crvenog , onda ti preporucujem da pratis NFL ...
kamen spoticanja

#1862 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by kamen spoticanja »

LSD wrote:Ne znam šta sad kukaju navijaci Reala na suđenje, kad znamo da je protiv Totenhema sudija iskljucio Croucha nakon 14 minuta igre...ali tada se niko o realovaca nije žalio oko toga, niti puno moralisao oko sudija...ovo je LP i sudije imaju takve kriterije.
Mourinhu se odbilo od glavu njegove provokacije i prozivanja Guardiole, a i standardna prepotencija....samo je dodatno to motivisalo Barcu...pa Real nije uopšte napadao organizovano, vec na ho-ruk i dubinskim loptama pritom preskacucu vezni red.
Prisilna izmjena Pedro - Afelaj se pokazala kao pun pogodak...Messi :shock: šta reci kod drugog gola - nema komentara.
tako valjda nekako funcionise Bozija pravda...onaj firgos marcelo izgaza pedra,ostavi mu za uspomenu par krampona u koljenima i kako ovaj vise nije mogao udje ibrahim(rodila ga majka :D ) i ostalo se zna :-D
bosnovizija

#1863 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bosnovizija »

[quote="north"]Ma Barcelona realno jača, nema priče, jesam za Real naginjao, ali treba biti realan.....

Ali treba biti i realan pa reći da je crveni presudio utakmicu, a realno start isključivo za žuti i ništa više.....

Vjerovatno bi ostalo 0-o u tom slučaju, pa revanš bio puno interesantnii ovako je sve završeno....

Ne može Real završiti protiv Barcelone sa 11 igra
Oko isključenja Pepea, da je bilo prestrogo, složili su se i neke sudije iz Hrvatske. Večerašnji njemački sudija je proglašen najslabijim sudijom u Njemačkoj.
tzipiripi

#1864 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

ganjeta wrote:Isplaci se bice to lakse :dance:
Place ovaj, al sumnjam da mu je lakse. :dance:

ImageImage

Image
Last edited by tzipiripi on 27/04/2011 23:27, edited 1 time in total.
5 0 5

#1865 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

anthraxQ wrote: na svakoj utakmici ima po najmanje 3 ovakva starta...

Hajde nadji mi molim te jos dva takva starta iz vecerasnje utakmice.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1866 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by pici »

ono što Messi uradi realu drugim golom....može se samo usporenim snimkom pratiti......broburazi ih ko puterćiće....
Last edited by pici on 27/04/2011 23:28, edited 1 time in total.
pikoi

#1867 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by pikoi »

Mourinho: Uvijek mi sudija izbaci igraca, uvijek nam sudija pokvari igru, "Pepe" se hinjski zali na sudije, a mene sudije uvijek zakinu, Barca se hinjski ponasa na terenu, a mene uvijek zakinu...

Prije utakmice, svi su govorili kako je Mourinho uspio da nametne tempo i retoriku, kako je uspio motivisati svoj tim i istovremeno napraviti pritisak i na Barcu i na sudije, mnogo se raspravljalo kako je Guardiolin ispad na pres-konferenciji isao Mourinhu na ruku, kako sad igraju po njegovim pravilima, itd itd itd....

Ali obistini se stara narodna: Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada

Steta za neiskoristene ogromne talente u Realu (Kaka, Higuain, Benzema, pa i Ronaldo je dijelom zauzdan zbog defanzivne taktike), njih mi je iskreno zao sto ce jos jednu godinu proci bez velikog priznanja kakvog zasluzuju....

Ali mi Mourinha nikako ne moze biti zao. Zbog njegove arogancije i nemoci da najskuplji klub na svijetu, sa vjerovatno najboljom klupom na svijetu, istinski povede srcem i stilom protiv Barcelone, nego tim uvijek izgleda "k'o misevi," sto rece Di Stefano... Bye bye Mou, enjoy Camp Nou. Zasluzio si to.

Barceloni svaka cast, bolji tim je pobjedio. Mislim da je 0:1 realniji rezultat, ali sta je tu je, cekamo utorak...
Charuga
Globalni moderator

#1868 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

Baltazar_khan wrote:
Plavih_11 wrote:

A i ti si bas cudan. Sta imaju to komentarisati pored crvenog kartona. To se "hobitu" omaklo da ih naniza tolike, nije mu billa namjera ... 8-)
samo treba biti realan i kazati da je velika sreća što nije bilo carvalha, siguran sam da bi ga kako tako zaustavio kod ovog drugog gola.
Slazem se 100% sa tim ali opet je majstorija ono sto je uradio. Nema Carvalha ali nisu ono u odbrani Reala balvani pa da ih onako prolazi.
slobodni armirach

#1869 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by slobodni armirach »

missko wrote:Ovo nije bila tekma 10 protiv jedanest nego 10 protiv 11 plus sudija anonimac.
kome govorit, djeci koja fudbala nikad vidila nisu,
leo karan

#1870 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by leo karan »

onako objektivno
padavicari su bolji puno
real se mora napuhati ko ona zaba da bi ih svaku petu pobijedili
al da su igraci barselone odvartni za povratit, jesu vala
nije mi jasno zasto im pored svog umijeca treba onaj ciganluk koji konstantno prosipaju
Ali_G

#1871 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Ali_G »

Jebes ti ekipu koja se fura da je najbolja svih vremena, a onako se hinjski bacaju i foliraju. Sto je najgore nije im prvi put, al sta ces, posto je to Barca onda je to cool:)) Mourinju se obilo o glavu sto na klupi drzi Kaku, Benzemu, Higuaina. Da je ostalo 0:1, mog'o bi se necemu nadati. Ovako tesko da mogu dalje. Taman i da zabiju 2, primit ce jedan sigurno.
Volio bih da United na kraju podigne pehar. Kakvi god da su za ove padavicare i mesare su gospoda:))
Sto se Messia tice, svaka mu cast, al odbrana Reala previse mlaka. Ne pridju mu ni na pola metra, vec isprepadani sta ce biti ako ga dotaknu. Steta sto Zuka nije bio veceras da mu objasni neke stvari:))
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1872 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by anthraxQ »

nOke93 wrote:
anthraxQ wrote:
don vito wrote:

Najmanje 3 onakva starta?! Kume, na cemu si ti... pa hej, lik je djonom isao na nogu, ne na loptu.. da je loptu odnio djonom, bio bi zuti za opasnu igru.. a ovako, zna se..

volim gledati neizvjesnu utakmicu. to je poenta. crveni je s!ebao sve. a mogao je biti i žuti.

tako su i Arsenalu dosudili crveni protiv Barce, a mogao je biti žuti. i s!ebala se utakmica.

poenta je: Barselona svaku utakmicu prolazi velikim djelom na crveni... i htio priznati ili ne, igraju dosta i na tu

kartu. Vidjelo se i večeras. Barca je bila bolja, ali falična je ova pobjeda ipak.
and

#1873 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by and »

Johnny_x wrote:
nOke93 wrote:Ovak'
na ovoj i slicnim temama, moze se raspravljati do beskonacnosti... zasto radije ne bi govorili u cinjenicama nego u nekim vlastitim, subjektivnim ubjedjenjima?! Na zivce mi idu ljudi koji nemaju veze sa sportom i jedina zanimacija im je da sjede ispred monitora i pljuju po boljima.. Zbog cega? samo da se o tome prica!
Činjenica je, da je Barca najbolji tim na planeti trenutno, cinjenica je da igraju najljepsi fudbal trenutno.. Cinjenica je da je Messi daleko najbolji igrac danasnjice...
Dalje, zbog cega napadati sudiju? zbog cega napadi da je sudija pomogao barci? Najlakse je napast sudiju ako protivnicka ekipa dobije... Pa ljudi, Murko je igr'o bunker fakticki sa 10 igraca, pa hej!? i onda se prica da je on veliki takticar?! :S Ali, Barcelona ih je nokautirala uprkos bunkeru ( Statisticki podatak iz 83min: Passes completed: Real-127! Barcelona-482!)..
Ali, ljudi moji, fudbal je sport, lopta je okrugla, nikad se ne zna.. utakmica se moze okrenuti u 2 minute... zato, ne kenjajte o tome ko je bolji a ko nije, ko su cigani a ko nisu, jednostavno uzivajte u ljepoti Barcelonine igre..
Real ima potencijal da bude strasna ekipa, ali kad onaj Murinho umrtvi onako igru to nema smisla.. U duelima ova dva tima, trebali bi da pljuste golovi, da pljuste sanse i sutevi sa svake strane, da SE IGRA FUDBAL!
eto, toliko.. respekt. pozdrav. mir ;)

P.S. Mes Que Un Club :D
KAko je najbolja po kojem zakljucku? Cinjenica je da je Inter aktuelni prvak Evrope kao i svjetskog klupskog prvenstva. Ko kaze da igraju najljepsi fudbal na svijetu ta teza ti je relativna.
Ja ne mogu uzivati u onoj ljepoti Barsine igre, jer cemu svrha onolikog dodavanja, vise volim pogledati utakmicu engleske lige nego Barselonine ljepota je relativna
teško je uživati u utakmicama velikih i malih,kada jedna ekipa igra sa 10 odbrambenih igrača.teško tu bude šta lijepo za vidjeti.
don vito

#1874 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by don vito »

anthraxQ wrote:
don vito wrote:

Mozda u Premijer ligi BiH, u Banovicima ili Zvorniku...
U Bundesligi se i za manje prekrsaje daje crveni.

"90% ovakvih prekrsaja zavrsi na žutom"? Zavrsavalo je prije 25 godina. Onda je FIFA promijenila pravila i uvela direktni crveni za onakve startove, direktni crveni za faul zadnjeg igraca odbrane... Ovo je bilo striktno postovanje pravila, a da se Stark drzao striktnog postovanja i nije promijenio kriterij poslije iskljucenja Pepea, mogli su lako pocrveniti i Adebayor i Marcelo.
shillen

#1875 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by shillen »

sto niko ne spominje RAMOSA i DI MARIJU kad su oni padali ??
Locked