Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#1851 Re: Komitet za normalizaciju
Neka dođu pitari, bujrum...to im je i obaveza da prate svoj klub, pogotovu u svom gradu...plate kartu i uđete ko i svaki gledaoc svugdje širom svijeta... i ko vam to može zabraniti
nema samo organizovanog dolaska navijaca
valjda ne treba crtati šta to znaci...pa Žujo na vas i racuna (kad ce zaraditi ako nece sad
) racunao je i prošli derbi ali vama je bilo prece navijati sa Blekićem na drugom kraju grada.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1852 Re: Komitet za normalizaciju
LSD wrote:Neka dođu pitari, bujrum...to im je i obaveza da prate svoj klub, pogotovu u svom gradu...plate kartu i uđete ko i svaki gledaoc svugdje širom svijeta... i ko vam to može zabranitinema samo organizovanog dolaska navijaca
valjda ne treba crtati šta to znaci...pa Žujo na vas i racuna (kad ce zaraditi ako nece sad
) racunao je i prošli derbi ali vama je bilo prece navijati sa Blekićem na drugom kraju grada.
Kakav si ti lik, anfakingbilivabl
- ganjeta
#1853 Re: Komitet za normalizaciju
Odvojeno od nas u zadnje vrijeme, imate svoj kontejner i tu kupujete. Hipotetički gledajući, ne može doći 2000 ljudi i kupiti karte hladno a da van stadiona pri kupovini karti ne bude belaja, jer bi se prepoznalo dosta faca tu, jer mali je ovo grad i onda bi nastupio belaj zagarntovano ( ja to ne želim da se razumijemo).ultrajvosa 1987 wrote:A ziv bio kako kupujemo karte u "normalnim" uslovima za derbi na Grbavici ???ganjeta wrote:Pa nije Otoka da vas dodje 2000 hladno i kupi karte, ali eto pokušajte u inat svima.
Nikako drugacije nego hladno i 2000 milje....
Cuj pokusajte, pa jebem mu misa vidis koliko se ljudi nagura u zdenku ??? Samo sto sad nece biti u istoj, i u cemu je problem ???
Eto sve i da kupite tih 2 milje karti i udjete na stadion, ne možete biti grupisani jer ćete se izgubiti u masi od 4-5 milja, pa u tom odnosu snaga pitanje je ko bi bio donji.
Upravo ti prijetiš ovim riječima. I vjeruj mi na sjeveru je 80 % starijih likova možda čak i ludjih od ovih sa juga, malo si podcijenio sjever nisu baš tu tu djeca, curice i stariji ljudi.ultrajvosa 1987 wrote: Samo vi prijetite i dizite tenzije, pa kad bude belaj qurac ce iko gledati po sjeveru je l' neko djete, stariji, mladji...
Super vam ide, samo nastavite ...
Ja sam ubjedjen da će Komitet na čelu sa Ivicom Osimom napraviti iznimku i da ćete doći organizovano i dobiti zdenku i famozno slovo O. Isto tako mislim da treba da napravi iznimku, jer derbi Željo - Sarajevo je najveća utakmica u ovoj ligi, svidjalo se to kome ili ne i ne može se porediti ni sa jednom drugom, svaka čast svima ali je tako.
Ali mi je pun qrac priča pojedinih likova ovdje kako nama pojedine odluke Komiteta idu u prilog, kako je vas najviše pogodila ova zabrana odlazka na gostujuće terene, kako nas najmanje ide na gostovanja i slična sranja.
Ubjedjen sam da smo ove sezone do zabrane bili nabrojniji na gostovanjima mogu postaviti slike isto kao i vi, ali će ih moderator obrisati kao što je već učinio kada sam posatvio, i da bi bili i do kraja najbrojniji jer smo proigrali u najboljem mogućem trenutku.
-
ultrajvosa 1987
#1854 Re: Komitet za normalizaciju
@ ultima
Zapad sam uzeo za primjer jer dolaze i jedni i drugi, za razliku od istoka, ali si za istok 100 % u pravu i to je ono sto pokusavam reci... nije isto 2000 HZ ili TM kontra "obicnih" navijaca...
Otoka , pa sam rekoh da su to gluposti , nego samo tebi primjer kako mozemo do sutra o glupostima
Odluka, pa koliko god mi tesko pala, iskreno bilo bi glupo popustiti samo u nasem derbiju...
Onda opet dolazimo do hebenih arsina, i ode sve u pm... onda prvobitna zabrana nije ni trebala..
Kazem, nadam se da nece biti beleja, jer nam fakat to ne treba, ali kakvih "likova" ima....
Zapad sam uzeo za primjer jer dolaze i jedni i drugi, za razliku od istoka, ali si za istok 100 % u pravu i to je ono sto pokusavam reci... nije isto 2000 HZ ili TM kontra "obicnih" navijaca...
Otoka , pa sam rekoh da su to gluposti , nego samo tebi primjer kako mozemo do sutra o glupostima
Odluka, pa koliko god mi tesko pala, iskreno bilo bi glupo popustiti samo u nasem derbiju...
Onda opet dolazimo do hebenih arsina, i ode sve u pm... onda prvobitna zabrana nije ni trebala..
Kazem, nadam se da nece biti beleja, jer nam fakat to ne treba, ali kakvih "likova" ima....
-
LSD
#1855 Re: Komitet za normalizaciju
leet wrote:LSD wrote:Neka dođu pitari, bujrum...to im je i obaveza da prate svoj klub, pogotovu u svom gradu...plate kartu i uđete ko i svaki gledaoc svugdje širom svijeta... i ko vam to može zabranitinema samo organizovanog dolaska navijaca
Kakav si ti lik, anfakingbilivabl
- BHF_Manijak
#1856 Re: Komitet za normalizaciju
E ne mogu da vjerujem! Ja nisam pricao o dvije hiljade Hordi, ja sam pricao o 100-200 naspram 3-4 hiljade ljudi sa sjevera, kakvi da su, brojcano su nadmocniji i tu apsolutno nikakve sanse ne bi imali hordasi, a zasto govorim 100-200 HZ??? Pa zato sto je to realan broj koji ocekujem da ce se pojaviti na Grbavici, prvo jer ima TV prenos i mnogi pitari ce ostati kod kuce i s mirom gledati nego da idu a svjesni da bi moglo doci do belaja, dakle to su oni ljudi srednjih godina, ljudi s djecom itd, a medju 100-200 racunam mladju raju koja ce doci da pogleda svoj klub!ultrajvosa 1987 wrote:Stvarno pojedici valjaju gluposti do pm ...
Pa zapitajte se kakav je profil domacih navijaca sa sjevera Grbavice, i gostujucih HZ ???
Ko bi u slucaju belaja bio donji na toj tribini ako dodje 2000 HZ ???
Iz prazne ne puca, jedino je istina da bi neko nekoga prebio ako dodje 80-100 HZ, ali ako dodje onaj broj koji se nagura u zdenku, i ako ne bude nikakve tampon zone i ostalih "prepreka" onda stvarno ne znam o cemu pricate u slucaju ne daj Boze belaja... ???
Razmisljajte malo, nije isto navijac Zeljeznicara sa sjevera Grbavice i sa juga, a isto je sa sjevera Koseva i sjevera Grbavice kad su HZ u pitanju.
Nije problem nekad i mozak ukljuciti...
Samo vi prijetite i dizite tenzije, pa kad bude belaj qurac ce iko gledati po sjeveru je l' neko djete, stariji, mladji...
Poredis Manijake na otoci i Otoku sa Grbavicom, jesi li ozbiljan ili??? Pa i vi sad da igrate na Otoci ocekivalo bi se 1-2 hiljade hordi koje ce neorganizovano otici, ali druze Grbavica nije Otoka, Olimpik NEMA svoje navijace a Zeljeznicar ih ima i to je ta krucijalna razlika, na sjever Grbavice uvijek dodje ljudi za derbi i mimo njega, a Olimpicu je svejedno, ha doso Zeljo ha GOSK isti qrac, 20-30 ljudi ce u normalnim okolnostima biti, a na sjeveru Grbavice ce ubijek biti milja-dvije a za derbi Bogami i 4-5, eh o tome pricam pa ti skontaj da li moze DVIJE HILJADE HZ doci do karata taj dan! Poredis situaciju sa normalnim derbijima! KAKO??? Pa kad nema zabrane i kad organizovano dolazite, normalno kupis kartu jer imas vec PREDVIDJEN dio u kome su smjesteni HZ i odstamapnih 3-4 hiljade karata koje su SAMO VASE, a u ovom sad slucaju imas 4-5 hiljada karata za sjever koje bi uzimali i mi i vi, pa ti skontaj tu kako ces doci do brojke od 2 hiljade karata za HZ! Poredjenja ti stvarno nisu na mjestu, skontaj i sam!
-
ultrajvosa 1987
#1857 Re: Komitet za normalizaciju
@ ganjeta
Naravno da niko nije lud doci u tom broju (2000) pred stadion i kupovati karte, to bi vec bilo organizovano i qrac bi iko usao." Prepoznavanje" ce ti buraz svakako biti na sjeveru, i to je takodjer veliki problem ... Karte se mogu kupiti i na drugim mjestima .... O grupisanju ili izdvojenosti u masi bi se moglo polemisati danima, ali to sad nije bitno...
Znam ja da nije sjever naivan, isto kao ni nas istok, ali kako rekoh i @ultima, nije isto "ultra" kontra "obicnih", i naravno da mi nije bio cilj da prijetim kako ti rece, nego sam se osvrnuo na neka "kao dobi cete po pi*** ako vas dodje malo i oglasite se", pa sam ja onda rekao "a sta ako dodje 2000 HZ i pocne belaj "... Boze sacuvaj da huskam raju ili prijetim, samo mislim da sam koliko toliko realan glede ove situacije ( ne daj Boze) na derbiju .
O komitetu imam svoje misljenje, a to o forsiranju vas , ili o vasem odlasku na gostovanje (kao vama zabrana super) necu da trosim slova, pa niko nije lud a ni corav da ne vidi koga je ta odluka pogodila.. Zna se ko ide najbrojniji na gostovanje, HZ i TM, eto kao skripare i sl. pogodila odluka... jasta je...
Slovo "O" ispricana prica, i nadam se da to nece vise predstavljati problem ili "slucaj", jer jedino sto nam je ostalo normalno u ligi je nas derbi... ako se ne mozemo dogovoriti k'o ljudi, onda lijepo po 5 % kapaciteta i neka i ovako jadno popunjene tribine zjape prazne ...
Naravno da niko nije lud doci u tom broju (2000) pred stadion i kupovati karte, to bi vec bilo organizovano i qrac bi iko usao." Prepoznavanje" ce ti buraz svakako biti na sjeveru, i to je takodjer veliki problem ... Karte se mogu kupiti i na drugim mjestima .... O grupisanju ili izdvojenosti u masi bi se moglo polemisati danima, ali to sad nije bitno...
Znam ja da nije sjever naivan, isto kao ni nas istok, ali kako rekoh i @ultima, nije isto "ultra" kontra "obicnih", i naravno da mi nije bio cilj da prijetim kako ti rece, nego sam se osvrnuo na neka "kao dobi cete po pi*** ako vas dodje malo i oglasite se", pa sam ja onda rekao "a sta ako dodje 2000 HZ i pocne belaj "... Boze sacuvaj da huskam raju ili prijetim, samo mislim da sam koliko toliko realan glede ove situacije ( ne daj Boze) na derbiju .
O komitetu imam svoje misljenje, a to o forsiranju vas , ili o vasem odlasku na gostovanje (kao vama zabrana super) necu da trosim slova, pa niko nije lud a ni corav da ne vidi koga je ta odluka pogodila.. Zna se ko ide najbrojniji na gostovanje, HZ i TM, eto kao skripare i sl. pogodila odluka... jasta je...
Slovo "O" ispricana prica, i nadam se da to nece vise predstavljati problem ili "slucaj", jer jedino sto nam je ostalo normalno u ligi je nas derbi... ako se ne mozemo dogovoriti k'o ljudi, onda lijepo po 5 % kapaciteta i neka i ovako jadno popunjene tribine zjape prazne ...
-
ultrajvosa 1987
#1858 Re: Komitet za normalizaciju
BHF_Manijak wrote:E ne mogu da vjerujem! Ja nisam pricao o dvije hiljade Hordi, ja sam pricao o 100-200 naspram 3-4 hiljade ljudi sa sjevera, kakvi da su, brojcano su nadmocniji i tu apsolutno nikakve sanse ne bi imali hordasi, a zasto govorim 100-200 HZ??? Pa zato sto je to realan broj koji ocekujem da ce se pojaviti na Grbavici, prvo jer ima TV prenos i mnogi pitari ce ostati kod kuce i s mirom gledati nego da idu a svjesni da bi moglo doci do belaja, dakle to su oni ljudi srednjih godina, ljudi s djecom itd, a medju 100-200 racunam mladju raju koja ce doci da pogleda svoj klub!ultrajvosa 1987 wrote:Stvarno pojedici valjaju gluposti do pm ...
Pa zapitajte se kakav je profil domacih navijaca sa sjevera Grbavice, i gostujucih HZ ???
Ko bi u slucaju belaja bio donji na toj tribini ako dodje 2000 HZ ???
Iz prazne ne puca, jedino je istina da bi neko nekoga prebio ako dodje 80-100 HZ, ali ako dodje onaj broj koji se nagura u zdenku, i ako ne bude nikakve tampon zone i ostalih "prepreka" onda stvarno ne znam o cemu pricate u slucaju ne daj Boze belaja... ???
Razmisljajte malo, nije isto navijac Zeljeznicara sa sjevera Grbavice i sa juga, a isto je sa sjevera Koseva i sjevera Grbavice kad su HZ u pitanju.
Nije problem nekad i mozak ukljuciti...
Samo vi prijetite i dizite tenzije, pa kad bude belaj qurac ce iko gledati po sjeveru je l' neko djete, stariji, mladji...
Poredis Manijake na otoci i Otoku sa Grbavicom, jesi li ozbiljan ili??? Pa i vi sad da igrate na Otoci ocekivalo bi se 1-2 hiljade hordi koje ce neorganizovano otici, ali druze Grbavica nije Otoka, Olimpik NEMA svoje navijace a Zeljeznicar ih ima i to je ta krucijalna razlika, na sjever Grbavice uvijek dodje ljudi za derbi i mimo njega, a Olimpicu je svejedno, ha doso Zeljo ha GOSK isti qrac, 20-30 ljudi ce u normalnim okolnostima biti, a na sjeveru Grbavice ce ubijek biti milja-dvije a za derbi Bogami i 4-5, eh o tome pricam pa ti skontaj da li moze DVIJE HILJADE HZ doci do karata taj dan! Poredis situaciju sa normalnim derbijima! KAKO??? Pa kad nema zabrane i kad organizovano dolazite, normalno kupis kartu jer imas vec PREDVIDJEN dio u kome su smjesteni HZ i odstamapnih 3-4 hiljade karata koje su SAMO VASE, a u ovom sad slucaju imas 4-5 hiljada karata za sjever koje bi uzimali i mi i vi, pa ti skontaj tu kako ces doci do brojke od 2 hiljade karata za HZ! Poredjenja ti stvarno nisu na mjestu, skontaj i sam!
Hajd' samo procitaj zadnje postove koje sam razmijenio sa @ultima i @ganjeta i vidjet ces da se ti i ja slazemo, samo sam ja odgovorio na ono tvoje " po pi*** ", i postavio kontra pitanje STA AKO dodje 2000 HZ...
Razumijemo se ...
- ganjeta
-
tcz
#1860 Re: Komitet za normalizaciju
covjece na sjeveru Grbavice sve neki Chuck Norris
a kad je bila ona frka svi ste ovdje slinili te djeca, te zene, te penzioneri ...
izmedju Hordi i navijaca plavih je uvjek grupa bordo navijaca koi sjede ne navijaju ali kad je sansa ili gol skacu. To je bas kao kod nas na zapadnoj tribini tako je bilo,tako treba da bude, tako ce biti aBd i dalje.
a kad je bila ona frka svi ste ovdje slinili te djeca, te zene, te penzioneri ...
izmedju Hordi i navijaca plavih je uvjek grupa bordo navijaca koi sjede ne navijaju ali kad je sansa ili gol skacu. To je bas kao kod nas na zapadnoj tribini tako je bilo,tako treba da bude, tako ce biti aBd i dalje.
- veljaca
#1861 Re: Komitet za normalizaciju
Taman kad se smirilo, javi se ovaj ....tcz wrote:covjece na sjeveru Grbavice sve neki Chuck Norris![]()
Kao prvo - da li si redovan na Sjeveru Grbavice ? Ja sam tamo redovan i dobro poznam situaciju ....
Nakon toga ( ako odgovoris ) - slijede druga pitanja ?
Btw - ne treba dizati tenzije, ali takodjer ni zanemarivati neke stvari i cinjenice koje mogu dovesti do najgoreg. Zato treba sve uciniti da ne dodje do njih a sve je to proizvod glupe odluke Komiteta za normalizaciju, od koje bi jos jedino gluplja bila odluka da se ucini iznimka SAMO za ovu utakmicu ....
-
odsutraopetultra
#1862 Re: Komitet za normalizaciju
ja ne govorim o 100-200 ljudi protiv 3,4 hiljade,nije Sparta.....ja ti govorim o cetverocifrenom broju ljudi koji bi dosao ako takav bude dogovor....ako vi mislite da ce Sjever pregaziti tu brojku svaka vam cast...BHF_Manijak wrote:Pa valjda od onih 3-4 hiljade Manijaka sto budu na sjeveru, cuj od koga...Pa nece biti sami na sjevernoj tribini! To isto dodje 100-200 Manijaka na istok na Kosevu za derbi i pita te neko kakav ce belaj izbit ako pocnu navijati?!odsutraopetultra wrote:
od koga ?Belaj je neminovan, to i dalje ponavljam i stojim iza toga, ukoliko se navijaci sarajeva pojave na sjeveru Grbavice u vecem broju!
Da se razumijemo ,nisam ni za kakve belaje,zelim samo da dodjem i navijam za svoj klub pa da poslije ovdje diskutujemo ne ko je koga prebio vec da li treba natkriti i jug kako bi se bar malo uspostavila ravnoteza jer ovako vise ne moze
Last edited by odsutraopetultra on 21/10/2011 12:14, edited 1 time in total.
-
tcz
#1863 Re: Komitet za normalizaciju
veljaca wrote:Taman kad se smirilo, javi se ovaj ....tcz wrote:covjece na sjeveru Grbavice sve neki Chuck Norris![]()
Kao prvo - da li si redovan na Sjeveru Grbavice ? Ja sam tamo redovan i dobro poznam situaciju ....
Nakon toga ( ako odgovoris ) - slijede druga pitanja ?
Btw - ne treba dizati tenzije, ali takodjer ni zanemarivati neke stvari i cinjenice koje mogu dovesti do najgoreg. Zato treba sve uciniti da ne dodje do njih a sve je to proizvod glupe odluke Komiteta za normalizaciju, od koje bi jos jedino gluplja bila odluka da se ucini iznimka SAMO za ovu utakmicu ....
to i ja govorim cijelo vrjeme.
ali jok ovdje odma neki prozivaju da ce neko dobiti po p***, sto njega ne napadas? sto ce dobiti? sto na zapadu Koseva ne dobiju ni jedni ni drugi? Sto prije nisu dobijali oni ljudi koji sjede blize kopu Hordi a navijaci su Sarajeva?
Valjda jos u svjetu ovog crnila ima malo i normalni ljudi.
De nam zivotati ispricaj situaciju?
sve je ovo bez imalo provokacija.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1864 Re: Komitet za normalizaciju
Ljudi,momci koji (AKO) budu poluorganizovano(posto organizovano ne smije) dosli kao Hz na sjever Grbavice,ti momci su spremni na sve. Ne mislim da su kamikaze il' Chak Norisi (
),al bi to bili oni koji su svasta prosli,svugdje bili i mnogo toga prezivili..a da ne kazem da bi svi poginuli jedan za drugoga. Tako da ,nije isto ako je na jednom mjestu 400-500 navijaca "kako god" i isto toliko momaka koji su hard cor varijanta te price ,koji su mnogo toga zajedno prosli i koji su jako sinhronizovani i nadopunjuju se,po mnogim osnovama. Tako da bez obzira sto je logicno da da bi po tom scenariju na sjeveru Grbavice bilo 4000 navijaca Zeljeznicara pitanje je dal bi vise od 200 od te brojke bilo spremno na obracun,konflikt i sl..a ovi koji su dosli, inkognito, su vec spremni na to samom cinjenicom u kakvu situaciju idu,svjesno i pod kojim okolnostima i sve ostalo. Razlika je velika.
Mislim uopsteno je bespotrebna ova prica,narocito sto u fazonu sta bi bilo kad bi bilo,sto je automatizmom nagadjanje i supljiranje
postoji mogucnost dodatnih dizanja tenzija ,sto nam svakao ne treba. Neki ovdje,ocito,zanemaruju cinjenicu koliko je ovaj forum citan i koliko se posjecuje i kako ova HIPOTETICKA i bespotrebna rasprava moze negativno uticati na narocito mladju raju koja ce citati sve to sto pisemo a ence shvatiti da je ovo rasprava izmedju ljudi koji se na forumu "znaju" i diskutuju godinama i da sve ovo nije ni blizu onoga sto bi zelili da se desi u realnom svijetu .
Duboko vjerujem da ce ukinuti tu suspenziju,i da ce derbi proteci kako treba...mirno ,sa navijackim tenzijama,ali mirno
Mislim uopsteno je bespotrebna ova prica,narocito sto u fazonu sta bi bilo kad bi bilo,sto je automatizmom nagadjanje i supljiranje
Duboko vjerujem da ce ukinuti tu suspenziju,i da ce derbi proteci kako treba...mirno ,sa navijackim tenzijama,ali mirno
- ultima_palabra
#1865 Re: Komitet za normalizaciju
Hipotetički
Takva stvar bi se pročula, pa bi se jedno pola juga prebacilo na sjever... e tek to onda ne bi valjalo
Najbolje da mi obustavimo ovu priču pošto je u domenu Azirinih kašika
Valjda će bajramski duh preovladati pošto je derbi uoči Bajrama 
Najbolje da mi obustavimo ovu priču pošto je u domenu Azirinih kašika
- veljaca
#1866 Re: Komitet za normalizaciju
Dobro je i preuvelicati, samo da se ne dese nedao Bog neki neredi i mrtve glave .... Da i ja malo "preuvelicam" - a ko kaze da medju tih 4000 navijaca Zelje na Sjaveru Grbavice nece biti i dosta onih "opasnih" i onih sa Juga clanova TM87 - da "odbrane" svoj Sjever Grbavice .... dosta i "ubacenih" elemenata ( koji nemaju veze sa navijanjem ) da naprave neko zlo .... Kazem i tebi - da li si na Sjeveru Grbavice redovan i da li poznas dobro tamo situaciju ?-LIBERO- wrote:Ljudi,momci koji (AKO) budu poluorganizovano(posto organizovano ne smije) dosli kao Hz na sjever Grbavice,ti momci su spremni na sve. Ne mislim da su kamikaze il' Chak Norisi (),al bi to bili oni koji su svasta prosli,svugdje bili i mnogo toga prezivili..a da ne kazem da bi svi poginuli jedan za drugoga. Tako da ,nije isto ako je na jednom mjestu 400-500 navijaca "kako god" i isto toliko momaka koji su hard cor varijanta te price ,koji su mnogo toga zajedno prosli i koji su jako sinhronizovani i nadopunjuju se,po mnogim osnovama. Tako da bez obzira sto je logicno da da bi po tom scenariju na sjeveru Grbavice bilo 4000 navijaca Zeljeznicara pitanje je dal bi vise od 200 od te brojke bilo spremno na obracun,konflikt i sl..a ovi koji su dosli, inkognito, su vec spremni na to samom cinjenicom u kakvu situaciju idu,svjesno i pod kojim okolnostima i sve ostalo. Razlika je velika.
Mislim uopsteno je bespotrebna ova prica,narocito sto u fazonu sta bi bilo kad bi bilo,sto je automatizmom nagadjanje i supljiranje![]()
postoji mogucnost dodatnih dizanja tenzija ,sto nam svakao ne treba. Neki ovdje,ocito,zanemaruju cinjenicu koliko je ovaj forum citan i koliko se posjecuje i kako ova HIPOTETICKA i bespotrebna rasprava moze negativno uticati na narocito mladju raju koja ce citati sve to sto pisemo a ence shvatiti da je ovo rasprava izmedju ljudi koji se na forumu "znaju" i diskutuju godinama i da sve ovo nije ni blizu onoga sto bi zelili da se desi u realnom svijetu .
Neko moze reci - kao sto si i ti napisao iz svog ugla - da je ovo preuvelicavanje - ali ja podvlacim - da ODGOVORNI sve ovo moraju imati na umu .... Da ne bude na dao Bog onda - nismo znali, iznenadilo nas je ....
Ja bih najvise volio da sve protekne u najboljem redu - jer je i moj sin clan TM87, pa odatle roditeljska zabrinutost, a bilo bi mi zao i bilo koga da nastrada .... Niko ne kaze da ce nastradati - ali treba skrenuti paznju i na tu mogucnost ....
Ja duboko vjerujem da nece ukinuzi tu suspenziju za derbi - jer bi to bila jos gora odluka, nego vjerujem da ce organizator ( FK Zeljeznicar ) u saradnji sa gostom ( FK Sarajevom ) iznaci neko prihvatljivo rjesenje ....
Btw - pitanje za tebe ( bez ikakve provokacije ) sta mislis kako bi proslo da TM87 ( ili dio njih, ili dio navijaca plavih ) sa 2000 dodje na Istok Koseva ( jer Sjever Grbavice je u rangu Istoka Koseva - prema navijacima ), da li bi sve proteklo u miru ?
Zato treba skrenuti paznju na ovo - a sve u cilju da sve prodje u najboljem redu .... Jer jebo ti i 3, pa i vise bodova - ako padne mrtva glava ...... ( ovim to ni u kom slucaju ne prizivam - ali oprez je majka mudrosti ) ....
Nadam se da ovaj Forum citaju neko i iz Komiteta, policije i oba kluba ....
- veljaca
#1867 Re: Komitet za normalizaciju
Odlukom o zabrani organizovanog odlaska na gostovanja najviše su pogodjeni naši najveći klubovi - Sarajevo,Željezničar, Borac, Velež, Čelik...
- Tačno, desetak klubova to ne dotiče. Zna se ko ide na gostovanja, kaže Ljubojević.
- Jednostavno, osim vječitog derbija, nismo mogli zabraniti dolazak gostujućih navijača na sve ostale utakmice. Jer, naša odluka je donesena prije mostarskog derbija, a takodjer, i navijači Borca su takodjer poznati po odlasku na gostovanja, gdje idu u velikom broju. Ne znam kako bih im objasnio da navijači Sarajeva mogu ići na gostovanje, a oni ne mogu?
Koje su trenutno najvažnije aktivnosti Komiteta?
- Prošle sedmice smo analizirali nastupe svih reprezentativnih selekcija, ne samo „A“ tima. Naravno, pored izabranika Safeta Sušića, pohvale su zaslužile i selekcije U-21 i U-19, koja je napravila fantastičan rezultat na kvalifikacionom turniru u Bugarskoj.
Takodjer, priveli smo kraju reformu administracije, a sada pod posebnom lupom imamo situaciju u Premijer ligi BiH.
Odluka Komiteta o zabranidolaska gostujućih navijača na utakmice naišla je naosude najvatrenijih „fanatika“naših najvećih klubova.
- To nije popularna odluka, ali je jedina ispravna u ovom momentu. Huligani su uzeli previše maha, tako da smo morali reagovati prije nego što neko ponovo izgubi život.
Hoće li predstojeći vječiti derbi na Grbavici biti bez navijača Sarajeva?
- Čuli smo za negodovanje navijača Sarajeva. Meni je jako žao zbog toga, ali u ponedjeljak ili utorak ćemo još jednom razmotriti tu našu odluku, pa ćemo vidjeti šta ćemo uraditi po tom pitanju. Naravno, i nama je jako žao što smo morali donijeti neku takvu odluku, ali svima je jasno da nismo mogli djelovati preventivno - za kraj kaže Ljubojević.
-----------------
Sport, 21.10.2011.
- Tačno, desetak klubova to ne dotiče. Zna se ko ide na gostovanja, kaže Ljubojević.
- Jednostavno, osim vječitog derbija, nismo mogli zabraniti dolazak gostujućih navijača na sve ostale utakmice. Jer, naša odluka je donesena prije mostarskog derbija, a takodjer, i navijači Borca su takodjer poznati po odlasku na gostovanja, gdje idu u velikom broju. Ne znam kako bih im objasnio da navijači Sarajeva mogu ići na gostovanje, a oni ne mogu?
Koje su trenutno najvažnije aktivnosti Komiteta?
- Prošle sedmice smo analizirali nastupe svih reprezentativnih selekcija, ne samo „A“ tima. Naravno, pored izabranika Safeta Sušića, pohvale su zaslužile i selekcije U-21 i U-19, koja je napravila fantastičan rezultat na kvalifikacionom turniru u Bugarskoj.
Takodjer, priveli smo kraju reformu administracije, a sada pod posebnom lupom imamo situaciju u Premijer ligi BiH.
Odluka Komiteta o zabranidolaska gostujućih navijača na utakmice naišla je naosude najvatrenijih „fanatika“naših najvećih klubova.
- To nije popularna odluka, ali je jedina ispravna u ovom momentu. Huligani su uzeli previše maha, tako da smo morali reagovati prije nego što neko ponovo izgubi život.
Hoće li predstojeći vječiti derbi na Grbavici biti bez navijača Sarajeva?
- Čuli smo za negodovanje navijača Sarajeva. Meni je jako žao zbog toga, ali u ponedjeljak ili utorak ćemo još jednom razmotriti tu našu odluku, pa ćemo vidjeti šta ćemo uraditi po tom pitanju. Naravno, i nama je jako žao što smo morali donijeti neku takvu odluku, ali svima je jasno da nismo mogli djelovati preventivno - za kraj kaže Ljubojević.
-----------------
Sport, 21.10.2011.
- Jeff Bingham
#1868 Re: Komitet za normalizaciju
da mi je neko davao dolar za svaki put kad je veljaca napisao da bi ukidanje odluke samo za ovu utakmicu bio jos gori potez.... 
- kokuz_sa
#1869 Re: Komitet za normalizaciju
Veljaca ti sanjas jelde kakav pokolj manijaka i hordi?
sta ce bit ako dodje koja hiljada hordi na sjever po tvom ce bit krvoprolice po mom
ce bit samo navijanja za svoj klub..
i val abila zabrana ili ne ja cu na sjever pa makar sam bio..stacu pored kakve kornjace i izvuc bordo sal pa sta Allah da
sta ce bit ako dodje koja hiljada hordi na sjever po tvom ce bit krvoprolice po mom
i val abila zabrana ili ne ja cu na sjever pa makar sam bio..stacu pored kakve kornjace i izvuc bordo sal pa sta Allah da
- Pitarrr82
#1870 Re: Komitet za normalizaciju
kokuz_sa wrote:Veljaca ti sanjas jelde kakav pokolj manijaka i hordi?
Neces sam biti bilo zabrane ili ne
- veljaca
#1871 Re: Komitet za normalizaciju
Ocito ne shvatate neke stvari. Na zalost ....
- Ja sam PROTIV odluke Komiteta o zabrani organizovanog dolaska gostujucih navijaca ... ( valjda ce te ovo skontati vise ) ....
- Takodjer sam PROTIV ukidanja te odluke SAMO za tu utakmicu, jer kako to objasniti navijacima Borca, recimo, kako kaze i sam clan Komiteta - Ljubojevic ... ( imam pravo da budem PROTIV - a Komitet moze i preinaciti svoju odluku - nece oni mene pitati - a ja cu i dalje imati to misljenje ... )
- Takodjer sam da sve u derbiju protekne bez nereda i ne dao Bog mrtvih glava ( valjda ce te i ovo shvatiti - jer to ponavljam vise puta ) ...
- Eventualno dozvoljavanje da se dvije skupine TM87 i HZ pomijesaju na Sjeveru - nije dobro - za vas koji ne znate ima i dosta clanova TM87 na Sjeveru ( valjda i ovo shvatate ) ...
- Odluka Komiteta o zabrani organizovanog dolaska gostujucih navijaca je izmedju ostalog ( a to nije jedino ) da se skine njihova odgovornost za sve eventualne nerede .....
- Bolje je sprijeciti nego lijeciti - reci ce svako pametan ( valjda i ovo shvatate )....
- Navedite mi vi bordo - a najvise me vi napadate - gdje sam ja rekao da sam protiv dolaska navijaca FK Sarajevo na derbi ... Naveo sam cak vise puta da bi bilo dobro da organizator obezbijedi dio gdje ce biti navijaci FK Sarajevo - bez mijesanja sa navijacima FK Zeljeznicar ( to je onaj dio Zdenka i istok ) ....
- Takodjer ne bih da neko pomisli da se ja a i ostali koji su sa mnom na Sjeveru Grbavice ( a ja sam stalno na Sjeveru Grbavice kada igra moj klub ) BOJIMO eventualnog mijesanja sa navijacima FK Sarajevo ( u smislu - jaci su, prebice nas ... ).
- GLAVNA stvar zbog cega i sve ovo pisem je: Da neko shvati ozbiljnost situacije i da se preduprijete eventualni nezeljeni dogadjaji ....
- Ovo bih isto pisao ( znam da mi neki sada nece ovo vjerovati - ali to je njihov problem ) i da se derbi igra na Kosevu .....
- Na kraju cu reci da imam dosta prijatelja medju navijacima FK Sarajevo ( jer zivimo u istom gradu ) i sa kojima sam razgovarao na ovu temu a da su i oni slicnog misljenja kojeg imam ja - da se plase da bi se moglo nesto nezeljeno desiti na derbiju i da nam to u ovoj situaciji stanja u Drzavi BiH ne treba ....

- Ja sam PROTIV odluke Komiteta o zabrani organizovanog dolaska gostujucih navijaca ... ( valjda ce te ovo skontati vise ) ....
- Takodjer sam PROTIV ukidanja te odluke SAMO za tu utakmicu, jer kako to objasniti navijacima Borca, recimo, kako kaze i sam clan Komiteta - Ljubojevic ... ( imam pravo da budem PROTIV - a Komitet moze i preinaciti svoju odluku - nece oni mene pitati - a ja cu i dalje imati to misljenje ... )
- Takodjer sam da sve u derbiju protekne bez nereda i ne dao Bog mrtvih glava ( valjda ce te i ovo shvatiti - jer to ponavljam vise puta ) ...
- Eventualno dozvoljavanje da se dvije skupine TM87 i HZ pomijesaju na Sjeveru - nije dobro - za vas koji ne znate ima i dosta clanova TM87 na Sjeveru ( valjda i ovo shvatate ) ...
- Odluka Komiteta o zabrani organizovanog dolaska gostujucih navijaca je izmedju ostalog ( a to nije jedino ) da se skine njihova odgovornost za sve eventualne nerede .....
- Bolje je sprijeciti nego lijeciti - reci ce svako pametan ( valjda i ovo shvatate )....
- Navedite mi vi bordo - a najvise me vi napadate - gdje sam ja rekao da sam protiv dolaska navijaca FK Sarajevo na derbi ... Naveo sam cak vise puta da bi bilo dobro da organizator obezbijedi dio gdje ce biti navijaci FK Sarajevo - bez mijesanja sa navijacima FK Zeljeznicar ( to je onaj dio Zdenka i istok ) ....
- Takodjer ne bih da neko pomisli da se ja a i ostali koji su sa mnom na Sjeveru Grbavice ( a ja sam stalno na Sjeveru Grbavice kada igra moj klub ) BOJIMO eventualnog mijesanja sa navijacima FK Sarajevo ( u smislu - jaci su, prebice nas ... ).
- GLAVNA stvar zbog cega i sve ovo pisem je: Da neko shvati ozbiljnost situacije i da se preduprijete eventualni nezeljeni dogadjaji ....
- Ovo bih isto pisao ( znam da mi neki sada nece ovo vjerovati - ali to je njihov problem ) i da se derbi igra na Kosevu .....
- Na kraju cu reci da imam dosta prijatelja medju navijacima FK Sarajevo ( jer zivimo u istom gradu ) i sa kojima sam razgovarao na ovu temu a da su i oni slicnog misljenja kojeg imam ja - da se plase da bi se moglo nesto nezeljeno desiti na derbiju i da nam to u ovoj situaciji stanja u Drzavi BiH ne treba ....
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1872 Re: Komitet za normalizaciju
Bice nasPitarrr82 wrote:kokuz_sa wrote:Veljaca ti sanjas jelde kakav pokolj manijaka i hordi?
Neces sam biti bilo zabrane ili ne![]()
-
sistematski pregled
#1873 Re: Komitet za normalizaciju
Najbolje bi bilo da se nakon sve ove priče Odluka o zabrani ne primjeni na derbi.
I da nam daju malo mjesta pa da opet bojkotujemo
I da nam daju malo mjesta pa da opet bojkotujemo
-
senci-071
#1874 Re: Komitet za normalizaciju
Vratite nam Domiinkovica, Čeku... 
-
LSD
#1875 Re: Komitet za normalizaciju
Sve u redu... samo šal ,transparent, zastava, koreografija ili bilo koje navijacko obilježje ne može....nemoj se protiviti odlukama Komiteta...neka vas dođe 5.000 ali nemojte sad ismijavati Komitet još i na Grbavici i praviti cirkus.kokuz_sa wrote:Veljaca ti sanjas jelde kakav pokolj manijaka i hordi?
Fino je receno bez organizovanog dolaska gostujucih navijaca...sjedi, kupi košpe i gledaj svoj tim i sve ce biti normala....bice i murije koja nece dati nikakva sranja i nemojte neke djecije price i plašenja (jedni drugih) ovdje po forumu ccccc
Možeš s vremena na vrijeme uputiti aplauz za neku dobru akciju, to je Komitet dozvolio.
Last edited by LSD on 21/10/2011 19:17, edited 1 time in total.