AMD wrote:Izvini
Android OS
Moderator: Benq
- zateznistub
#1851 Re: Android OS
- BaDa
#1852 Re: Android OS
koristi li ko ovaj ics 4.0.3 rc1?? nesta razmisljam da ga probam 
- vedo27
#1853 Re: Android OS
Zdravo raja,
Imam problem sa HTC Sensationom. Svaki put kada se upali, stoji na onom lock screenu i reboota se za 5-10 sekundi ili čim krenem otključati mobitel.
Guglam čitav dan da flashujem ovo ono, al u svakom uputstvu je potrebno da mobitel ima "S-OFF" i da se uključi usb debugging.
Ušao sam u bootloader i piše S-ON, a ima izgleda neki fazon za S-OFF ali moram skinuti neki app.
A USB debugging ne mogu uključiti jer logično, ne mogu ući u mob
Ako iko zna neki fazon da mu stavim novi softver nek pomaže.
Imam problem sa HTC Sensationom. Svaki put kada se upali, stoji na onom lock screenu i reboota se za 5-10 sekundi ili čim krenem otključati mobitel.
Guglam čitav dan da flashujem ovo ono, al u svakom uputstvu je potrebno da mobitel ima "S-OFF" i da se uključi usb debugging.
Ušao sam u bootloader i piše S-ON, a ima izgleda neki fazon za S-OFF ali moram skinuti neki app.
- hakazvaka
#1854 Re: Android OS
A sta si mu uradio, nesreco, da ga dovedes u takvo stanje? Da znam da ne radimvedo27 wrote:Zdravo raja,
- neo7
#1855 Re: Android OS
sladoled62: Zdravo svima,posedujem gore navedeni telefon,Android 2.3.3 Gingerbread.Zelim da upozorim sve korisnike na mogucu opasnost sa nesagledivim posledicama!
Juce mi je telefon poslao SMS na potpuno desetu adresu.Naime,poslao sam sms osobi A,a dobila ga je osoba B!Proverio u tredovima,nije bila moja greska,jednostavno, sam je odlucio i poslao sms na nezeljeni broj.
Telefon posedujem nekoliko meseci,nisam neki Android freak,zeleo bih da vas pitam dali je neko imao,ili cuo za ovakvu brljotinu?
Od samog pocetka telefon brlja,to se najvise izrazavalo u tome da sam bira i postavlja vec customizovane ringtonove,sam prepravjla imena u kontaktima(naime ako je neko ukucan kao Djordje Petrovic,on sam izbaci Petrovic/1Djordje i to bez nekog odredejnog sistema!)To je sve bilo podnosljivo i relativno zanemarljivo,ali ovo sa slanjem sms na pogresan broj je previse i u krajnoj liniji,moze da bude vrlo opasno!
Eto,ako neko ume da mi odgovori,unapred hvala,ako ne,neka sluzi kao upozorenje svima,oprez sa Androidom ili LG,ne znam do cega je vec problem!
https://market.android.com/details?id=n ... rch_result
Koja aplikacija! ovo mi je trebalo samo tako
Napravio sam aplikaciju jer me je nervirala situacija kad dobijem poruku od Vipa "propušten poziv sa tog i tog broja" a ja naravno ne znam napamet taj broj i sad nisam siguran da li je to neko kome hitno moram da se javim ili ne. Onda kliknem na broj ali telefon i dalje ne konta pa tek kad nazovem vidim ko je, a ako u stvari ne želim da pričam sa tom osobom onda moram da spustim s tim što ako nisam dovoljno brz na kraju ispadne da sam cimnuo nekog
Elem, ako imate instaliranu ovu aplikaciju nećete ni dobijati ove poruke već ćete biti obaveštavani preko notifikacija, uz ime i prezime pozivaoca i mogućnost da jednim klikom uzvratite pozivom, porukom ili emailom.
- hakazvaka
#1856 Re: Android OS
Meni ne radi...neo7 wrote:sladoled62: Zdravo svima,posedujem gore navedeni telefon,Android 2.3.3 Gingerbread.Zelim da upozorim sve korisnike na mogucu opasnost sa nesagledivim posledicama!
Juce mi je telefon poslao SMS na potpuno desetu adresu.Naime,poslao sam sms osobi A,a dobila ga je osoba B!Proverio u tredovima,nije bila moja greska,jednostavno, sam je odlucio i poslao sms na nezeljeni broj.
Telefon posedujem nekoliko meseci,nisam neki Android freak,zeleo bih da vas pitam dali je neko imao,ili cuo za ovakvu brljotinu?
Od samog pocetka telefon brlja,to se najvise izrazavalo u tome da sam bira i postavlja vec customizovane ringtonove,sam prepravjla imena u kontaktima(naime ako je neko ukucan kao Djordje Petrovic,on sam izbaci Petrovic/1Djordje i to bez nekog odredejnog sistema!)To je sve bilo podnosljivo i relativno zanemarljivo,ali ovo sa slanjem sms na pogresan broj je previse i u krajnoj liniji,moze da bude vrlo opasno!
Eto,ako neko ume da mi odgovori,unapred hvala,ako ne,neka sluzi kao upozorenje svima,oprez sa Androidom ili LG,ne znam do cega je vec problem!
Koja aplikacija! ovo mi je trebalo samo tako![]()
Napravio sam aplikaciju jer me je nervirala situacija kad dobijem poruku od Vipa "propušten poziv sa tog i tog broja" a ja naravno ne znam napamet taj broj i sad nisam siguran da li je to neko kome hitno moram da se javim ili ne. Onda kliknem na broj ali telefon i dalje ne konta pa tek kad nazovem vidim ko je, a ako u stvari ne želim da pričam sa tom osobom onda moram da spustim s tim što ako nisam dovoljno brz na kraju ispadne da sam cimnuo nekog
Elem, ako imate instaliranu ovu aplikaciju nećete ni dobijati ove poruke već ćete biti obaveštavani preko notifikacija, uz ime i prezime pozivaoca i mogućnost da jednim klikom uzvratite pozivom, porukom ili emailom.
- vedo27
#1857 Re: Android OS
Smrkovicu ne zezajhakazvaka wrote:A sta si mu uradio, nesreco, da ga dovedes u takvo stanje? Da znam da ne radimvedo27 wrote:Zdravo raja,
Ako iko zna neki fazon da mu stavim novi softver nek pomaže.)))
Ma dao mi ga je neko takvog pa hoću da ga iskoristim kad ga već imam
-
Walter76
#1858 Re: Android OS
Koristim ga već heftu čitavu, zasad bez ikakvih problema niti bug-ova, app-ovi, widget-i, sve radi! Preporučujem naravno da napraviš nandroid backup (backup iz Recovery moda) i onda da nabaciš ICS! Inače, instaliraj PRVO rom pa potom kernel, ja pokušao obrnuto, nije radilo (boot loop)!BaDa wrote:koristi li ko ovaj ics 4.0.3 rc1?? nesta razmisljam da ga probam
Odavde sam skinuo sve (Main rom, kernel i SuperUser - ovim redom instaliraj): http://ics.samsung-updates.com/ICSI9000/
- BaDa
#1859 Re: Android OS
citao sam dosti o ics-u i sacekat cu rekli su prije nove godine izbaciti rc2Walter76 wrote:Koristim ga već heftu čitavu, zasad bez ikakvih problema niti bug-ova, app-ovi, widget-i, sve radi! Preporučujem naravno da napraviš nandroid backup (backup iz Recovery moda) i onda da nabaciš ICS! Inače, instaliraj PRVO rom pa potom kernel, ja pokušao obrnuto, nije radilo (boot loop)!BaDa wrote:koristi li ko ovaj ics 4.0.3 rc1?? nesta razmisljam da ga probam
Odavde sam skinuo sve (Main rom, kernel i SuperUser - ovim redom instaliraj): http://ics.samsung-updates.com/ICSI9000/
- BaDa
- shiljak
#1862 Re: Android OS
mozes gdje uploadovati? Meni ne dozvoljava da instaliram na mobneo7 wrote:sladoled62: Zdravo svima,posedujem gore navedeni telefon,Android 2.3.3 Gingerbread.Zelim da upozorim sve korisnike na mogucu opasnost sa nesagledivim posledicama!
Koja aplikacija! ovo mi je trebalo samo tako![]()
- burekodsira
#1863 Re: Android OS
nek se proizvodjaci ugledaju na HTC
izdali su zvanicni program kojim se otkljucava bootloader u svrhu nesmetanog cackanja po sistemu, root(ov)anja, nabacivanja alternativnih os-ova, modova i sl

izdali su zvanicni program kojim se otkljucava bootloader u svrhu nesmetanog cackanja po sistemu, root(ov)anja, nabacivanja alternativnih os-ova, modova i sl
- TAFKAP
#1864 Re: Android OS
uz odricanje garancijeburekodsira wrote:nek se proizvodjaci ugledaju na HTC
izdali su zvanicni program kojim se otkljucava bootloader u svrhu nesmetanog cackanja po sistemu, root(ov)anja, nabacivanja alternativnih os-ova, modova i sl![]()
- burekodsira
#1865 Re: Android OS
trenutno za mobitele od septembra 2011, a za starije ce doci vremenom
http://htcdev.com/bootloader/
a vezano za garanciju, jbg nece ti dati garanciju na tudje romove i modove nikako... jedno je otkljucati a drugo staviti tudje stvari

http://htcdev.com/bootloader/
a vezano za garanciju, jbg nece ti dati garanciju na tudje romove i modove nikako... jedno je otkljucati a drugo staviti tudje stvari

- Ady88
#1866 Re: Android OS
Valja li sta ovaj LG Optimus 2X, moram Galaxy S vratiti imam nekakvih problema s baterijom tj.nije do softvera sigurno sve probao ali opet 10sati na standby je maximalno i necu vise nista da petljam pa me zanima kakav je ovaj LG Optimus 2X i ima li kakvih mana posto mogu uzeti njega?
-
AmoK
#1867 Re: Android OS
Ne valja odron je .. .pogotovo zbog baterije... još će ti kraće trajati.Ady88 wrote:Valja li sta ovaj LG Optimus 2X, moram Galaxy S vratiti imam nekakvih problema s baterijom tj.nije do softvera sigurno sve probao ali opet 10sati na standby je maximalno i necu vise nista da petljam pa me zanima kakav je ovaj LG Optimus 2X i ima li kakvih mana posto mogu uzeti njega?
A što se tiče i9000 treba snimiti SpeedMod kernel i onda traje po 2-3 dana.
-
Gray
#1868 Re: Android OS
Ady88 wrote:Valja li sta ovaj LG Optimus 2X, moram Galaxy S vratiti imam nekakvih problema s baterijom tj.nije do softvera sigurno sve probao ali opet 10sati na standby je maximalno i necu vise nista da petljam pa me zanima kakav je ovaj LG Optimus 2X i ima li kakvih mana posto mogu uzeti njega?
Imam ga ja, i meni je dobar, najjeftiniji dual core na tržištu. Nije LG najbrži sa updateom software, ali su se sada malo poboljšali i dobit će ICS.
Baterija je ok, malo preko 4 sata videa može izdržati, standby i razgovor nisam testirao. Ja ga punim svaki dan. Uglavnom baterija je manje više standardna za smartphonove.
- Ady88
#1869 Re: Android OS
Ma sve sam probao hbt mu mater, nemam vise ni snage ni volje da se zahebajem s njim. Kupovao baterije, stavljao CyanogenMod 7, DarkyROM v10.2.2, mijenjao kernele, modem, vracao na fabricki, vadio sim karticu da testiram bez nje, vadio memory karticu, stavljao airplane mod, instalirao razne programe za ustedu baterije, gasio sve u pozadini i bez obzira sta god uradim trosi 10% baterije svako sat vremena. Skontao sam da nije bitno sta mi je ukljuceno u pozadini da li je to wi-fi, ili najvise uzima cell standby itd. vise od 10sati na standby-u ne moze.AmoK wrote:Ne valja odron je .. .pogotovo zbog baterije... još će ti kraće trajati.Ady88 wrote:Valja li sta ovaj LG Optimus 2X, moram Galaxy S vratiti imam nekakvih problema s baterijom tj.nije do softvera sigurno sve probao ali opet 10sati na standby je maximalno i necu vise nista da petljam pa me zanima kakav je ovaj LG Optimus 2X i ima li kakvih mana posto mogu uzeti njega?
A što se tiče i9000 treba snimiti SpeedMod kernel i onda traje po 2-3 dana.
- Radar71
#1870 Re: Android OS
Meni na Optimusu 2x baterija traje 2 dana, a instaliran je CM7
- beco
#1871 Re: Android OS
Iste rezultate dobijam, i mislim da moze vise od 5 sati videa datiRadar71 wrote:Meni na Optimusu 2x baterija traje 2 dana, a instaliran je CM7
- Ady88
#1872 Re: Android OS
Na koji nacin neki operater zakljuca svoj telefon koji prodaje, dakle konkretno galaxy s zakljucan od strane bhtelecom-a, tj. samo njihova kartica moze. Znaci ukoliko bih uzeo ovaj telefon da li je problem dekodirati isti na neku drugu mrezu?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1873 Re: Android OS
KIES vise ne podrzava galaxy mini ili meni nesto nije ok KIES? 
-
AmoK
#1874 Re: Android OS
Još malo pa završen
Sve radi, fali dosta nekih opcija ali se lagano ubacuju.
Nakon isprobavanja raznih ROMova, ovaj ICS je šlag na tortu.
Custom ICS ROM [OneCosmic ICS @ XDA]

- BaDa
#1875 Re: Android OS
jel ovo RC 2 ILI 2.1?AmoK wrote:Još malo pa završen![]()