Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#1851 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Dobra koža na volanu i sjedištima, kao nova. Ček malo, pa i jeste nova. :-D
530i

#1852 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Mogu sjebati vulkanizeri...radije idi nekom normalnom, pouzdanom, isprobanom.
Better Man

#1853 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

r_faruk wrote:jedno pitanje, zašto je renault fluence ovako jeftin. gledam ga po piku 2011-12 godiste, benzin 11-13 hiljada, kilometraža 30-50 hiljada. koliko je kostao nov?

Fluence se sklapa u Turskoj i nov je bio jeftiniji nego Megane berlina koji se sklapa u Francuskoj i Španjolskoj i zato je tako niska cijena.
drunken tiger

#1854 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

Imao sam mali problem s meganom. Nije reagovao na daljinski nikako. Neće da otključa, ona crvena lampica koja inače blinka nije blinkala nego je bila upaljena konstantno. Morao sam otključati na ključ, ubacio karticu al ništa se nije dešavalo. Onda kako sam pošao da otvorim haubu proradi sve, i daljinski i lampica i sve. Kasnije tog dana dok sam vozio prestala muzika da svira na sekund, isto kao da se restartovalo sve. nije se gasilo auto nego samo ona lampica se upali ponovo i malo nakon toga sve se vratilo u normalu...Neki problem je sa strujom očito ali ima li ko od vas sličnih iskustava ili ideju šta bi moglo biti?
Hvala vam baklavaši.
Warashii

#1855 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

drunken tiger wrote:Imao sam mali problem s meganom. Nije reagovao na daljinski nikako. Neće da otključa, ona crvena lampica koja inače blinka nije blinkala nego je bila upaljena konstantno. Morao sam otključati na ključ, ubacio karticu al ništa se nije dešavalo. Onda kako sam pošao da otvorim haubu proradi sve, i daljinski i lampica i sve. Kasnije tog dana dok sam vozio prestala muzika da svira na sekund, isto kao da se restartovalo sve. nije se gasilo auto nego samo ona lampica se upali ponovo i malo nakon toga sve se vratilo u normalu...Neki problem je sa strujom očito ali ima li ko od vas sličnih iskustava ili ideju šta bi moglo biti?
Hvala vam baklavaši.
Akumulator. Mozebiti da je klema olabavila ili oksidirala, jer čim si haubu podigao ono proradilo bit će da negdje nema dobar spoj pa si tim razdrmao.
Meni se slično desilo na moru samo je crkao akumulator pa sam morao da furam 7 kilometara dalje i da nas o platim neki sklj akumulator.
drunken tiger

#1856 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

Warashii wrote:
drunken tiger wrote:Imao sam mali problem s meganom. Nije reagovao na daljinski nikako. Neće da otključa, ona crvena lampica koja inače blinka nije blinkala nego je bila upaljena konstantno. Morao sam otključati na ključ, ubacio karticu al ništa se nije dešavalo. Onda kako sam pošao da otvorim haubu proradi sve, i daljinski i lampica i sve. Kasnije tog dana dok sam vozio prestala muzika da svira na sekund, isto kao da se restartovalo sve. nije se gasilo auto nego samo ona lampica se upali ponovo i malo nakon toga sve se vratilo u normalu...Neki problem je sa strujom očito ali ima li ko od vas sličnih iskustava ili ideju šta bi moglo biti?
Hvala vam baklavaši.
Akumulator. Mozebiti da je klema olabavila ili oksidirala, jer čim si haubu podigao ono proradilo bit će da negdje nema dobar spoj pa si tim razdrmao.
Meni se slično desilo na moru samo je crkao akumulator pa sam morao da furam 7 kilometara dalje i da nas o platim neki sklj akumulator.
moguće da je to. Jutros mi se isto desilo ali mi se "desio" još jedan detalj. Upalila mi se servisna lampica i poruka "electronic fault". OPet otvorim haubu ono sve proradi. Onda sam zaključavao i otključavao s obje kartice i radi dobro.
drunken tiger

#1857 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

Riješio sam problem. Na akumulatoru gdje je kleme ima neka kutija s puno nekih žica i spojeva. Na jednoj od tih je bio slab kontakt (odvrnuo se šaraf koji drži žicu). To sam stegao i sada sve radi kako treba ;)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1858 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

dje se i kako pale maglenke :cry: :( :skoljka:
530i

#1859 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Na istoj ručici kao i kratka svjetla, pogledaj.
drunken tiger

#1860 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

Black swan wrote:dje se i kako pale maglenke :cry: :( :skoljka:
Na ručici gdje se pale duga svjetla. Negdje otprilike na pola ručie imaš dio koji se okreće naprijed i nazad, za prednje i zadnje maglenke.
Truba

#1861 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

fala probat cu nisam ih nikad palio mislio sam i da ne rade
drunken tiger

#1862 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

Black swan wrote:fala probat cu nisam ih nikad palio mislio sam i da ne rade
Sa zadnje strane auta radi samo jedna i to lijeva. Nemoj da te zbuni to. Tako fabrički to ide. Koji je megane kod tebe?
Truba

#1863 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

to su mi i majstori rekli u uniprometu nije mi bilo jasno pa sam prešutio :D
megane II 1.6 :D benzin hahahah
ne znam dalje :oops:

fin avto samo prevelik skok nakon oper corse b :D 1.2
parkiranje loše ide pogotovo u rikverc... servo volan mi je mora :D u rikverc
drunken tiger

#1864 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

Black swan wrote:to su mi i majstori rekli u uniprometu nije mi bilo jasno pa sam prešutio :D
megane II 1.6 :D benzin hahahah
ne znam dalje :oops:

fin avto samo prevelik skok nakon oper corse b :D 1.2
I meni je s fieste 1,3benzin veliki skok na meganea karavana dizel :D Joj ja sam na poligon išao da vježbam parkiranje :D da se ne brukam pred rajom.
530i

#1865 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Black swan wrote: fin avto samo prevelik skok nakon oper corse b :D 1.2
Servo bi trebao da je električni, pa time i lakši za manevre u mjestu (i ne samo u mjestu). Naštimaj retrovizore i parkiraj se, nemoj grliti suvozača :lol:
Truba

#1866 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

htio sam reći kako sam navikao na silu koliko namotam volan a ovo sa servom izgibim osjećaj koliko vrtim :D
i koliko je lako
tutku

#1867 Re: Renault Megane all about

Post by tutku »

ljudi je li neko imao "problem" da mu se tokom voznje, u pitanju je Megane III 1.5 DCI, nesto nazad cuje, tesko za objasnit kakav je zvuk otprilike kao da je ukljucen zadnji brisac, skoro neprimjetno zujanje 1-2 sekunde pa se u toku voznje nekoliko puta ponovi.
drunken tiger

#1868 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

tutku wrote:ljudi je li neko imao "problem" da mu se tokom voznje, u pitanju je Megane III 1.5 DCI, nesto nazad cuje, tesko za objasnit kakav je zvuk otprilike kao da je ukljucen zadnji brisac, skoro neprimjetno zujanje 1-2 sekunde pa se u toku voznje nekoliko puta ponovi.
Možda ti je brisač.
tutku

#1869 Re: Renault Megane all about

Post by tutku »

drunken tiger wrote:
tutku wrote:ljudi je li neko imao "problem" da mu se tokom voznje, u pitanju je Megane III 1.5 DCI, nesto nazad cuje, tesko za objasnit kakav je zvuk otprilike kao da je ukljucen zadnji brisac, skoro neprimjetno zujanje 1-2 sekunde pa se u toku voznje nekoliko puta ponovi.
Možda ti je brisač.
bas sam pratio da ga nisam slucajno ukljucio, medjutim nije to u pitanju, svakog puta mi se to javlja, jedino ako se neki mehanizam ne cuje u brisacu i kada nije ukljucen..
direstraits0078

#1870 Re: Renault Megane all about

Automatska ili rucna klima? Za koje je trziste pravljeno vozilo? Sta stoji iza TL na plocici na B-stubu?
milojicabrzi

#1871 Re: Renault Megane all about

Post by milojicabrzi »

Kakva je ovo akcija kod Bunje, mali servis 89-, KM

Zar oni jos servisiraju Renaulta :D
Warashii

#1872 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

E vala u svom Megane-u imam sijaset zvukova, sto sprijeda sto nazad al bas takvih nemam :).
Da na neki nacin ne "baca vodu" na pumpu zadnjeg brisaca? :S .
direstraits0078

#1873 Re: Renault Megane all about

milojicabrzi wrote:Kakva je ovo akcija kod Bunje, mali servis 89-, KM

Multibrand braco, servisiraju sve s točkovima. :-D
530i

#1874 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

milojicabrzi wrote:Kakva je ovo akcija kod Bunje, mali servis 89-, KM

Pretpostavljam da je u pitanju Motrio ulje i filter ulja.
drunken tiger

#1875 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

tutku wrote:
drunken tiger wrote:
Možda ti je brisač.
bas sam pratio da ga nisam slucajno ukljucio, medjutim nije to u pitanju, svakog puta mi se to javlja, jedino ako se neki mehanizam ne cuje u brisacu i kada nije ukljucen..
Ne znam. Kod njega su oni automatski brisači koji nekad malo pobudale pa sami okrenu krug po šajbi s kišom ili bez. Meni se desi da se pokrene sam. Hajd kad riješiš javi nam šta je bilo baš me zanima.
Post Reply