Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Chuckie

#1851 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Ama odletio si ti pred rudu, već. :lol:

"When you pay through Paypal, we as sellers must ship to your address generated by Paypal for our financial protection and yours. Asking a seller to ship to an alternate address is a hassle. We have to type the address in. It is not imported from the transaction record. Mistakes can happen and we as the seller no longer have any protection against a fraudulent transaction."

http://reviews.ebay.com/Shipping-to-an- ... 0004515914

"What if the buyer asks me to ship to an address other than the address on the transaction details page?
If you ship to a different address, you will not be eligible for coverage. If the buyer wants you to ship to a different address, we recommend that you ask the buyer to resubmit the payment with the new shipping address."

https://www.paypal.com/c2/cgi-bin/websc ... shipping10

http://acapella.harmony-central.com/sho ... han-Paypal

Čuj niko mu nikad nije pomenuo Paypal adresu. Nakupovo si se ti mnogo na eBayu. :D
robert treniro

#1852 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

bolan ne bio...

ja vecinu stvari kupujem na ebay.de, i saljem ih na adresu u njemackoj, pa mi to prijatelj donese u kamionu. placam odavde, paypalom. ponekad kad se radi o nekoj sitnici navedem drugu adresu, bosansku, na kojoj sad stanujem, a koja isto nije ona sa paypala.
inace nemam ja nista protiv. lupetaj ti slobodno. ignorisi zdrav razum koji bi ebayu nalozio da ostavi otvorene opcije da se preko ebaya kupuju pokloni, placaju pay palom i salju onome kome su namjenjeni. na adresu koja je drugacija od one na pay palu. na shipping address.
Chuckie

#1853 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Da da, na tvojim principima zdravog razuma se zasniva najveći scam na eBayu, onaj nigerijski. :D

I ja sam slao na druge adrese koje sam dodavao povremeno na eBayu, ali uvijek bi morao promjeniti adresu na checkoutu sa one primarne "confirmed" Paypal adrese (koja se podudara sa adresom sa kartice, zato je i potvrđena) na neke unconfirmed i većina prodavaca odbija slati na te divlje adrese koje se dodaju na eBayu.

Kako bolan nisi čuo za Paypal adresu. :mrgreen:
robert treniro

#1854 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

preko ebaya sam kupovao i prije deset godina, kad nije bilo paypal placanja u bosni. roba mi je isto stizala na shipping address.
u nekoliko navrata su umjesto mene placali neki prijatelji. paypalom, iz engleske, njemacke, norveske. stvar je isto funkiconisala bez ikakvih pitanja.
Last edited by robert treniro on 20/10/2012 02:24, edited 2 times in total.
robert treniro

#1855 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

ne znam. mozda te neko iz paypala zajebaje. ja samo prenosim svoja iskustva.
newklear

#1856 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

znači ako želim da mi nešto dođe na neku drugu adresu nego što sam do sada naručivao da promijenim adresu na paypal?
Chuckie

#1857 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

newklear wrote:znači ako želim da mi nešto dođe na neku drugu adresu nego što sam do sada naručivao da promijenim adresu na paypal?
Kad ti šalje na adresu sa Paypala, to bi prošlo kod svakog prodavca. Međutim, neki prodavci ce htjeti slati i na druge adrese razlicite od one na Paypalu, tada je dovoljno da uneses drugu adresu na eBay accountu i na checkoutu odaberes tu drugu adresu.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1858 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

Kada god narucis imas polje "shipping adress is diferent than paypal" nesto na taj fazon, gdje uneses adresu gdje ces da ti se posalje.

Meni jos nije stigao paket, skoro mejsecdana proslo :( US je u pitanju :S Jebam ti ...

Processed at USPS Origin Sort Facility

Oct-09-12, 03:22 AM, JAMAICA, NY 11430

Ima da naribam prodavaca jer je "obecao" da ce doci za manje od mejsec :)
josi

#1859 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

trebam pomoc...prvi put koristim ebay...sad mi trebaju savjeti sta trebam paziti.....obicno gledam stvari gdje se pošta neplaca....najvise me zanima dali mogu stavljati razlicite adrese..dali ce mi cariniti robu ako nije skuplja od 50km dali cu imati dodatnih troskova uopce..
robert treniro

#1860 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

jesi li platio upisninu na ebay "uopce"?
josi

#1861 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

nisam uplatila.....ustvari nemam pojma kako se i placa
josi

#1862 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

pomoć..prvi put sam na ebay kliknula sam 2 puta na jednu stvar ona mi se pojavi uvjek na stranici,takođe mi piše da nisam platila te stvari i da platim da prodavac nebi otvorio neplaceni slucaj..ja sam mu prije poslala poruku da sam pogreskom kliknula 2 puta sta da radim mogu li se ja jednostavno odjaviti a da nemam problema jer mi je ovo komplicirano a ja strasljiva pomoc :? :?
robert treniro

#1863 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

opusti se josi..
nego, kako mislis platiti to sto si kupila?
josi

#1864 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

ma nemam pojma sta da radim....slucajno sam kliknula na dva kaiša nisu skupi ukupno 8km dali da ih kupim oba ili da cekam odg? jesu li oni meni automatski skinuli upisninu ili.....mogu li se ja odjaviti s ebay
josi

#1865 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

pa preko kartice upisala sam broj racuna
Ductus Holedocus

#1866 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ductus Holedocus »

na koji nacin se kupuje sa ebay-a
gdje izvaditi karticu,koliko se placa..
isplati li se uopce narucivati,ili je cijena tu negdje,kad se saberu dodatni troskovi
na osnovu cega se doda na cijenu kupljenog proizvida dodatnih troskova i sl
josi

#1867 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

joooj izvini a mozes li mi reci gdje da odem da to uradim...ja trenutno gledam u svojim aktivnostima te dvje stvari al nevidim tu ni korpu i na izbrisem:(:)
josi

#1868 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

patakdaca wrote:
josi wrote:pa preko kartice upisala sam broj racuna
Klikni na korpu u gornjem desnom uglu i na kraju od oznake proizvoda koji si kupila imas opciju remove, klikni na to i rijesila si problem :wink:
pomoc....molim te odg da to zavrsim:)
kokuz_sa

#1869 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kokuz_sa »

Ductus Holedocus wrote:na koji nacin se kupuje sa ebay-a
gdje izvaditi karticu,koliko se placa..
isplati li se uopce narucivati,ili je cijena tu negdje,kad se saberu dodatni troskovi
na osnovu cega se doda na cijenu kupljenog proizvida dodatnih troskova i sl
zavisi sta se kupuje i tako sta..

ja nekidan smeknuo u planici jedne patike koje kostaju 150KM..nasao ih na ebay u engleskoj u nekoj radnji za 29eura+4eura dostava

sa PDV-om, carinom i svim..izaslo me oko 85KM

uglavnom sve preko 50KM se carini..znaci saberes cijenu artikla+postarinu..i onda ako iznosi iznad 50Km na to dodas PDV 17% i dodas carinu(razlicita je za artikle) i eto onda jos mozes imati nekih 10tak KM dodatnih troskova i to je ukupna cijena
kartica se vadi u banci :mrgreen:
debitna treba biti ako se ne varam..uglavnom pitas tamo i to je to
ne placa s enista za karticu..kad otvaras paypal nalog s kartice ti uzmu 1.95dolara-2,97KM je to u nasim parama nekidan bilo..ali to ti vrate nakon sto verifikujes acc svoj
robert treniro

#1870 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by robert treniro »

nemojte zajebavat curu.

josi, tebi treba paypal account.

www.paypal.com
preko tog servisa vrsis placanja stvari koje kupujes na ebay-u. mozda bi najbolje bilo da nadjes nekog deckica tvojih godina koji se konta u te stvari pa da ti on na miru uz kafu objasni sve sto trebas znati.
josi

#1871 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

ja imam taj paypal accaunt ali kad na njega uđem nema mi ništa jer gore mi stoji da im trebaju još neki podatci o kartici e sad ako ih ne ukucam hoce li mi moci naplatiti robu? kakva su vasa iskustva sa odjecom htjela sam narucivati ali me strah te dostave i kvalitete robe?
Chuckie

#1872 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

josi wrote:ja imam taj paypal accaunt ali kad na njega uđem nema mi ništa jer gore mi stoji da im trebaju još neki podatci o kartici e sad ako ih ne ukucam hoce li mi moci naplatiti robu? kakva su vasa iskustva sa odjecom htjela sam narucivati ali me strah te dostave i kvalitete robe?
Ma bolje je da ti ništa ne kupuješ na netu, svak te može zavaliti, pa eto belaja. :-?
josi

#1873 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by josi »

hahahaha...nije ni ta loša..al šta bi sad kad sam započela....
ACCEND

#1874 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ACCEND »

Par stranica prije sam se interesovao za način dostave sa bodybuilding.com, odn. da li robu ovdje preuzima DHL ili pošta. Naručio sam paket (Omega 3 + zeleni čaj kapsule) 20. septembra, došlo je DHL Global Mailom tek 18. oktobra,
s tim da je poštar donio paket na koji nisam dakle placao ni carinu ni nista dodatno(vrijednost je bila oko 45 KM).
Dakle ovdasnji DHL ne preuzima pošiljke iako idu putem DHL Global Mail-a, što je super.
To su mi isto potvrdili na iherb.com , još jedna stranica sa koje mislim naručivati.
Jedino je tracking ograničen, tj. jedine informacije koje imate su datum i mjesto slanja pošiljke i datum preuzimanja.
Inače sam izračunao da sam što se tiče konkretno omege 3 prošao tačno 3x povoljnije nego kad sam ovdje uzimao.
Tako da definitivno se isplati naruciti neke manje artikle.
Chuckie

#1875 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Ja sam dobijao DHL Express worldwide pošiljke iz USA i preuzimao ih je uredno DHL BiH, i zvao na telefon, te dostavljali u onim njihovim žutim autićima ili Europaexpressom nekad.
Post Reply