IRAN

Post Reply
jefferson

#1851 Re: IRAN

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:
Gat'Gor wrote:Za Bosnu i Hercegovinu je vise korisno biti saveznik Amerike nego Irana, to je jednostavno cinjenica. Amerika je lider svjeta. A imaju dosta sto valja kopirat kao drzava. Iran nemoze za nas nista uraditi. I to je jedina stvar koja treba da nas zanima.
da li si potpuno siguran u to ?
USA je u dubokoj krizi u svakome pogledu , jedino gola vojna sila odrzava ravnotezu
a gdje nestala politika nesvrstanih ? znaci ? moramo biti robovi jednih ili drugih ( bilo Rusa ili Kineza ili USA ) ako smo mali i jadni ? u 21 vijeku gdje ne bi trebalo biti robovlasnistva ?
a sta su cekali do 1995 da nam pomognu ?
a kako to da su mudzahedini dosli u BiH i na Kosovo ?
a trebalo je oruzje a ne ljudstvo a drzali se embarga na oruzje za BiH kao blesavi )
a sve Americki saveznici i S.Arabija uvalise nam te manijake ?
mnogo pitanja
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
poznanik

#1852 Re: IRAN

Post by poznanik »

simpozijum delirijum wrote:USA je u dubokoj krizi u svakome pogledu...
Pa šta ti radiš tamo, u državi duboke krize, što se ne vraćaš kući :D
simpozijum delirijum

#1853 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

jefferson wrote:
Gat'Gor wrote:Za Bosnu i Hercegovinu je vise korisno biti saveznik Amerike nego Irana, to je jednostavno cinjenica. Amerika je lider svjeta. A imaju dosta sto valja kopirat kao drzava. Iran nemoze za nas nista uraditi. I to je jedina stvar koja treba da nas zanima.
USA je u dubokoj krizi u svakome pogledu , jedino gola vojna sila odrzava ravnotezu
a gdje nestala politika nesvrstanih ? znaci ? moramo biti robovi jednih ili drugih ( bilo Rusa ili Kineza ili USA ) ako smo mali i jadni ? u 21 vijeku gdje ne bi trebalo biti robovlasnistva ?
a trebalo je oruzje a ne ljudstvo a drzali se embarga na oruzje za BiH kao blesavi )
mnogo pitanja
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja ne znam sta je tebi smijesno ?
Saudijci poceli orgijati po BiH sa Vehabijama i Americke trupe ih nisu niti taknule ( vec Turske jedinice SFORA tadasnjega uletise u Travnik i Zenicu i spasise situaciju )
kada se molilo za oruzje Bil Klinton ladi jaja sa Monikom
a pomogli Hrvatskoj u 'Oluji" i ' Bljesku ' sa svom obavjestajnome tehnikom i savjetima i naoruzanjem
a Hrvatska vojska pocini genocid nad Srbijanskim civila tek tako i nema frke
poruka ?
" ko vas j..be vi ste Muslimani "
cijeli svijet je u krizi care , budi gdje si i spremaj se da vozis BaciKlo uskoro jer benzin ce biti za bogate :mrgreen:
psydelija

#1854 Re: IRAN

Post by psydelija »

aha ha :lol: :lol: kako perverzno jak razlog zasto se treba (verbalno) staviti na strani zlocinca i ukupatora!!!

po tvojoj "zdravoj" logici '92, svi Vi ste se trebali staviti na strani srpske tiranije, i mirna bosna (bez muslimana naravno)! Ili? :D
popajic

#1855 Re: IRAN

Post by popajic »

BarbaDue wrote:
izgleda da je na ovom forumu fora nekoga razumiti pogresno, u ranijim postovima me je vec neko optuzio da podrzavam kamenovanje, ne! u mojoj zemlji ga nebi volio, mada mislim da je to jedna dobra metoda da se onaj koji krsi zakon prije nego ga prekrsi dobro zapita dali ce ga prekrsiti. iskreno mislim da su nasi zakoni karina, kazna od 1000-5000KM u nasoj zemlji je standard za mnoga zajebana (ne humana) djela. ali kada te sudija opauci po prstima, e to ne mozes nadoknaditi iz drzavne kase, to te boli do kraja zivota. uvjek ti je na pameti!

znaci, da ponovim ne odobravam kamenovanje, ali ako je to zakon jedne zemlje ja ga postujem. pogotovo ako ga postuje 99% stanovnistva te zemlje.
He, he ...99% stanovnistva ga postuje - pa, kako nece jadan ne bio kad je alternativa kamenovanje :roll:
Klasicno utjerivanje u suru na najhumaniji nacin :-)
jefferson

#1856 Re: IRAN

Post by jefferson »

Saudijci poceli orgijati po BiH sa Vehabijama i Americke trupe ih nisu niti taknule ( vec Turske jedinice SFORA tadasnjega uletise u Travnik i Zenicu i spasise situaciju )
a pomogli Hrvatskoj u 'Oluji" i ' Bljesku ' sa svom obavjestajnome tehnikom i savjetima i naoruzanjem
poruka ?
cijeli svijet je u krizi care , budi gdje si i spremaj se da vozis BaciKlo uskoro jer benzin ce biti za bogate :mrgreen:
Hajde mojne lupati s ozbirom da sam bio nazocan :D
jefferson

#1857 Re: IRAN

Post by jefferson »

poznanik wrote:
Ja ga pitam to pitanje vec par mjeseci, pa je nakon insistiranja poceo nesto o ratu u BiH, ali nikako da ode iz cionisticko-imperijalne tvorevine (ima jos par naziva nek mi pomogu onaj tenkista, barbadue, tiger woods i sl).
simpozijum delirijum

#1858 Re: IRAN

jefferson wrote:
poruka ?
bio si nazocan kada su 150 000 Srbijanskih izbjeglica pod napadom Hrvatskih snaga bjezali u Srbiju ?
e tada trebas razgovarati sa istraziteljima suda za ratne zlocine u Den Hagu
nije zajebancije ja sam bio u ratu usred Sarajeva i opsade ali ubijanje civila i njihovo protjerivanje je ratni zlocin , Srebrenica Vukovar ili Knin , Dubrovnik ?
nema razlike ,.. osnovno pravilo vojnika ( casnoga ) ne diraj i zastiti civila !
napali su ih napalm bombama kada su se povlacili ka Srbiji ! Hrvatski Mig -21
uz artiljeriju
i vi mislite da je to u redu ?
"oko za oko zub za zub"
zato sam i odustao od daljnega otpora i pripadnistva SDA armiji pod Alijom u Sarajevu :x
exliberal

#1859 Re: IRAN

Post by exliberal »

jefferson wrote:
poznanik wrote:
Ja ga pitam to pitanje vec par mjeseci, pa je nakon insistiranja poceo nesto o ratu u BiH, ali nikako da ode iz cionisticko-imperijalne tvorevine (ima jos par naziva nek mi pomogu onaj tenkista, barbadue, tiger woods i sl).
Kako imas zivaca da se raspravljas sa njima? .....vecina ladi jaja po tom trulom zapadu ( ili kopaju nogama i rukama da ga se docekaju) a ovamo seru po njemu kad god stignu....a kad im kazes sto se neprebace u te prijateljske zemlje i osjete na svojim ledjima "demokratiju " svi se povuku.....
Hadzi Lojo

#1860 Re: IRAN

Post by Hadzi Lojo »

Ma mi trebamo ko u onom crtanom filmu o kvarnicima i zgubidubicima.
Biti mudri i ko kurve se priklanjati onima koji ce ti ga manje uturiti a vise koristi od njega dobiti.
Ova situacija u svijetu ide prema nekoj vrsti globalnog rata, IIWW ce biti mala maca za ovaj sto predstoji.
Mi smo ti ko na nekom gumenom camcu usred mora a okolo ajkule i to one cekicare.
Nego dobar biti i sa Hrvatima , onda dalje sa Amerima, Turcima, Iranom itd.
Gat'Gor

#1861 Re: IRAN

Post by Gat'Gor »

mnogo pitanja
Jeste u krizi, ali cak i u krizi razlika je ogromna. To se nemoze uporedit. Nije samo vojna sila, ali i to je vazno, pogotovo NAMA. Ja razmisljam o interesu Bosne i hercegovine. Ja vidim koliko su Bosanci i Hercegovci uspjesni u Americi. U Americi Bosnjaci su dobili respekt vrlo brzo, jer smo posteni ljudi i radimo za svoje. U Americi ako se potrudis, mozes postat nesto. Mozes od barake do palate doci. I to postujem. ima razlog zasto svi ljudi svjeta idu u USA. Kad bi BiH imala takve mogusnoti, mi bi bili lideri Balkana :D

Amerika i Turska = korisni za nas

Ta druga pitanja imaju odgovore, ali na kraju dana to uopste nije vazno za buducnost. Ja kazem valja biti njihov saveznik za BUDUCNOST. Nepricam o proslosti. Nije niko perfektan, Amerika pravi greske kao svi, nije lahko biti supersila svjeta. I naravno prvo gleda svoj interes kao svi. Ali ja mislim da ti neznas bas sve to je USA uradila za BiH. Koliko para su bacili u ovu rupu. Oruzje dali novoj armiji. Jesu dosli kasno u ratu, ali su bar dosli, i bombardovali chetnike. I Clinton je POKUSAO da digne embargo nekoliko puta, ali druge drzave kao Rusija i Engleska su blokirali. Clinton je bombardovao tu djubrad (kao Milosevica). Amerika zna biti sebicna.....ALI BAR NESTO URADE. Evropa sjedi i gleda. Ako treba da se ljutimo na ikoga, onda to je samo Evropa i Rusija. Amerika nije imala nikakvu "obavezu" da spasi neke muslimane na drugoj strani svjeta.

Netreba se kaciti za neko "muslimansko bratstvo" u politici jer to je budalastina. Arapi i drugi sa Istoka nemogu ni da se pomire medjusobno, a kamoli sa drugima. Politika je interes, nema veze sa vjerom i takvim stvarima. Meni Iran neznaci nista, i tu buducnosti nema.
Last edited by Gat'Gor on 22/02/2011 19:54, edited 1 time in total.
jefferson

#1862 Re: IRAN

Post by jefferson »

jefferson wrote:
poruka ?
bio si nazocan kada su 150 000 Srbijanskih izbjeglica pod napadom Hrvatskih snaga bjezali u Srbiju ?
e tada trebas razgovarati sa istraziteljima suda za ratne zlocine u Den Hagu
nije zajebancije ja sam bio u ratu usred Sarajeva i opsade ali ubijanje civila i njihovo protjerivanje je ratni zlocin , Srebrenica Vukovar ili Knin , Dubrovnik ?
nema razlike ,.. osnovno pravilo vojnika ( casnoga ) ne diraj i zastiti civila !
napali su ih napalm bombama kada su se povlacili ka Srbiji ! Hrvatski Mig -21
uz artiljeriju
i vi mislite da je to u redu ?
"oko za oko zub za zub"
zato sam i odustao od daljnega otpora i pripadnistva SDA armiji pod Alijom u Sarajevu :x
Jesil ti vidio sta sam ja podebljao? Ti osim sto puno kakis izgleda ima sproblema i sa citanjem?
jefferson

#1863 Re: IRAN

Post by jefferson »

Kako imas zivaca da se raspravljas sa njima? .....vecina ladi jaja po tom trulom zapadu ( ili kopaju nogama i rukama da ga se docekaju) a ovamo seru po njemu kad god stignu....a kad im kazes sto se neprebace u te prijateljske zemlje i osjete na svojim ledjima "demokratiju " svi se povuku.....
mah kakva reasprava. To onako u pauzi koji post, jos fali da se raspravljam sa njima. Nego hajde, da imaju sta raditi, pogotovo simpoziji, vidis da ga kapitalizam satra :lol:
simpozijum delirijum

#1864 Re: IRAN

jefferson wrote:
mah kakva reasprava. To onako u pauzi koji post, jos fali da se raspravljam sa njima. Nego hajde, da imaju sta raditi, pogotovo simpoziji, vidis da ga kapitalizam satra :lol:
imao sam vrlo lijep i miran zivot u SFRJ pod Titom , skolu zavrsio , ljetovao sa super kokama na jadranu , isao na koncerte , imao pasos bez vize , vlastiti biznis otvorio i "stranaca" (pod navodnicima jer su nam to braca Evropljani ) upoznao masu , sve mi jarani bili ..
a sada ste dosli vi 'zapadnjaci' da nam solite pamet
pobise nas i zaklase nas u sekundi u ime 'globalizacije '
MRS !
exliberal

#1865 Re: IRAN

Post by exliberal »

jefferson wrote:
imao sam vrlo lijep i miran zivot u SFRJ pod Titom , skolu zavrsio , ljetovao sa super kokama na jadranu , isao na koncerte , imao pasos bez vize , vlastiti biznis otvorio i "stranaca" (pod navodnicima jer su nam to braca Evropljani ) upoznao masu , sve mi jarani bili ..
a sada ste dosli vi 'zapadnjaci' da nam solite pamet
pobise nas i zaklase nas u sekundi u ime 'globalizacije '
MRS !
Ovaj zapadnjak je postao "zapadnjak" 98.....nekontam sta je pisac htjeo da kaze
simpozijum delirijum

#1866 Re: IRAN

sve sto imas sada ukljucujuci i znanje PC i sva ova tehnologija to su ti tvoji Otac i Mater dali i skolovanje u SFRJ
koji su generacijama gradili drzavu da bi mi sada mogli srat' po forumima interneta i Facebook
istorija ne postoji od juce dijete :thumbup:
Bosna je stara 900 godina
Sarajevo 470
a Travnik 500 godina
ucite istoriju djeco
da vam se ne ponovi
jefferson

#1867 Re: IRAN

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:sve sto imas sada ukljucujuci i znanje PC i sva ova tehnologija to su ti tvoji Otac i Mater dali i skolovanje u SFRJ
koji su generacijama gradili drzavu da bi mi sada mogli srat' po forumima interneta i Facebook
Sarajevo 470
a Travnik 500 godina
ucite istoriju djeco
da vam se ne ponovi
Ja sam tebe potpuno izbugio jaro u tvojim postovima. Ono sto sam primjetio je da se svako malo sex spominje, koke, dobre trebe, iranke i sl.
Mogao si malo i na tu temu :D
simpozijum delirijum

#1868 Re: IRAN

jefferson wrote:
simpozijum delirijum wrote:sve sto imas sada ukljucujuci i znanje PC i sva ova tehnologija to su ti tvoji Otac i Mater dali i skolovanje u SFRJ
Sarajevo 470
a Travnik 500 godina
ucite istoriju djeco
da vam se ne ponovi
Ja sam tebe potpuno izbugio jaro u tvojim postovima. Ono sto sam primjetio je da se svako malo sex spominje, koke, dobre trebe, iranke i sl.
Mogao si malo i na tu temu :D
gdje ; me nadje' :run:
volim Puerto Rico cure tacnije Latino cure a Ona moja je rodjena u Njujorku uz to i uzasno zeznuta kombinacija :D (zadnja koja mi je srce slomila kucka jedna a dobra kao dobar dan a starija koka !!!)
vratimo se temi sada ometas me pravo ! :D
mala pauza od politike
odoh se sada napit ' i ne pitajte me nista !
Jefferson me sjebo sada !
bogoljub

#1869 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Dobro braćo!
Kakve veze ima rasprava o USA na temi Iran.
Može li mi to neko objasniti! :?
jefferson

#1870 Re: IRAN

Post by jefferson »

bogoljub wrote:Dobro braćo!
Pa ja sam kontao da u iranu kada neko muhu zgazi to je zbog amerike? ili sam se prevario?
bogoljub

#1871 Re: IRAN

Post by bogoljub »

jefferson wrote:
bogoljub wrote:Dobro braćo!
Pa ja sam kontao da u iranu kada neko muhu zgazi to je zbog amerike? ili sam se prevario?
Prevario si se, nekad je i zbog Izraela! :D
BarbaDue

#1872 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

jefferson wrote: Ja sam te optuzio, i iz posta se opet vidi da to podrzavas!
U svojoj zemlji ne bi, ali moze u iranu? Sta su iranci, niza bica od nas??? Ja bi metak u celo onome ko baci kamen na psa a kamoli na covjeka!
U Iranu da, zato sto je to zakon te drzave, a za nasu drzavu...hm, pa ako bas insistiras evo reci cu, rado bi takav zakon uveo i u nasoj zemlji, mnogi bi proklinjali majku koja ih je rodila zbog pocinjenih zlodjela!
jefferson wrote: 99% stanovnistva irana postuje taj zakon? Znaci da svake sedmice imamo po par stotina kamenovanja, jer 1% iranaca je brate puno nesto? Valjda si htio reci 99% stanovnstva podrzava taj zakon? Kako ti znas da 99% iranaca podrzava zakon S obzirom na mjere represije, mislim da bas nisu nesto iranci poletni da se ocituju jal im se svidja ili ne taj zakon? zar ne?
nisi valjda toliki bukvalac, taj procenat sam naveo misleci da kazem da veliki broj iranaca postuje takav zakon. To sto u svakom zitu ima i kukolja nije krivica iranaca, i đavo mora platu zaraditi.
jefferson wrote: Ti, i jos par vas ovdje uzimate za pravo da govorite sta se irancima svidja ili nesvidja! Kako vi to znate? Jel vi to predstavljate irance?

Ja samo kazem sta se irancima sviđa... :D
Druze, caka je u tome sto postujem volju iranskog naroda da donese i da postuje takav zakon, da im nije valjao valjda bi ga do sada promjenili. Kakve ba represije, pusti tu suplju, u kojoj zemlji ,politicari i vladari, u rukuvicama ili bez, ne vrse represjiu (manju ili vecu) prema svom narodu?

U ostalom ti si ovdje lik koji se mjesa u unutarnju politiku druge zemlje, nije diplomatski jeffersone :D
jefferson

#1873 Re: IRAN

Post by jefferson »

BarbaDue wrote:
jefferson wrote: Ja sam te optuzio, i iz posta se opet vidi da to podrzavas!
U svojoj zemlji ne bi, ali moze u iranu? Sta su iranci, niza bica od nas??? Ja bi metak u celo onome ko baci kamen na psa a kamoli na covjeka!
U Iranu da, zato sto je to zakon te drzave, a za nasu drzavu...hm, pa ako bas insistiras evo reci cu, rado bi takav zakon uveo i u nasoj zemlji, mnogi bi proklinjali majku koja ih je rodila zbog pocinjenih zlodjela!
jefferson wrote: 99% stanovnistva irana postuje taj zakon? Znaci da svake sedmice imamo po par stotina kamenovanja, jer 1% iranaca je brate puno nesto? Valjda si htio reci 99% stanovnstva podrzava taj zakon? Kako ti znas da 99% iranaca podrzava zakon S obzirom na mjere represije, mislim da bas nisu nesto iranci poletni da se ocituju jal im se svidja ili ne taj zakon? zar ne?
nisi valjda toliki bukvalac, taj procenat sam naveo misleci da kazem da veliki broj iranaca postuje takav zakon. To sto u svakom zitu ima i kukolja nije krivica iranaca, i đavo mora platu zaraditi.
jefferson wrote: Ti, i jos par vas ovdje uzimate za pravo da govorite sta se irancima svidja ili nesvidja! Kako vi to znate? Jel vi to predstavljate irance?

Ja samo kazem sta se irancima sviđa... :D
Druze, caka je u tome sto postujem volju iranskog naroda da donese i da postuje takav zakon, da im nije valjao valjda bi ga do sada promjenili. Kakve ba represije, pusti tu suplju, u kojoj zemlji ,politicari i vladari, u rukuvicama ili bez, ne vrse represjiu (manju ili vecu) prema svom narodu?

U ostalom ti si ovdje lik koji se mjesa u unutarnju politiku druge zemlje, nije diplomatski jeffersone :D
Mislim da iranski narod taj zakon nije donio!
madner

#1874 Re: IRAN

Post by madner »

Da budemo otvoreni mnogi prizeljkuju takve zakone i ovdje i zato ne vide kako neko bi Iranci bili protiv istih.
BarbaDue

#1875 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

mene sekunde jedne nebi bilo strah takvog zakona, a vas?
Post Reply