FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#1851 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tomahawk11 »

Tuzlanke, svaka vam cast :thumbup:
Ni jedne pitarke, zeljovke, pa moraju Tuzlanke braniti cast.
Razbile ste monotoniju i na onoj temi o PL, dale pozitivan damar, uglavnom je neka teska prica ko u zadimljenoj kafani izmedju dva pijana penzionera :oops:
kamen spoticanja

#1852 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by kamen spoticanja »

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote: Samo da moja baklava ne ode u sarajevo :mrgreen:
neJma sanse, baklava samo za Zenicu :D
:kiss: :oops:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1853 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote: Samo da moja baklava ne ode u sarajevo :mrgreen:
neJma sanse, baklava samo za Zenicu :D
:kiss: :oops:
u Zenicu kada podjem ja ... :kiss:
R2D2_SA

#1854 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by R2D2_SA »

Ma blef. A je li on ocekuje da drzava, mislim opstina, pardon grad, ulaze neke pare u Slobodu na ovoj besparici ili samo ocekuje neki reprogram dugova, administrativne stvari neke? Ako zna neko, konkretno. I zar Husicu nije zabranjeno obavljanje bilo kakvih fudbalskih funkcija na godinu dana ili se to odnosilo iskljucivo na Simin Han?
todd_smith

#1856 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

Lik malo reci debil kada ne konta neke stvari...

Ovo utice na ostatak sporta u BiH...kada vide da neko tek tako dize ruke....jos njihov covjek...em sto nece ulagati u druge klubove, sad pogotovo nece u Slobodu neko treci
plain vanilla

#1857 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

sad citam komentare na portalima... vidjet cemo sutra hoce li biti zvanicno saopcenje
maida95

#1858 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Molim Boga da neće.. Ovo je baš šok :|
plain vanilla

#1859 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

maida95 wrote:Molim Boga da neće.. Ovo je baš šok :|
ma vala ne molim Boga, ako je naumio da ide, nek ide
ovo se jednom zauvijek mora rijesiti

to sto mi samo gledamo i uzdisemo, a nista ne poduzimamo, to i jeste nas najveci problem
maida95

#1860 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Ma ima i toga :-?
Navikli da šutimo i trpimo, a baš sad bi trebali da se trgnemo, jer ako to ne uradimo propada nam sve što smo uradili u ovih 16 kola, a i prije.
Tyke

#1861 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

R2D2_SA wrote:Ma blef. A je li on ocekuje da drzava, mislim opstina, pardon grad, ulaze neke pare u Slobodu na ovoj besparici ili samo ocekuje neki reprogram dugova, administrativne stvari neke? Ako zna neko, konkretno. I zar Husicu nije zabranjeno obavljanje bilo kakvih fudbalskih funkcija na godinu dana ili se to odnosilo iskljucivo na Simin Han?
"Ne, ne radi se o načelniku Jasminu Imamoviću. Mislim da je on čovjek koji ima dobre namjere, ali okružen je savjetnicima kojima očito interes Slobode nije na prvom mjestu. Nekako mi se čini da oni ne žele da fudbal bude broj jedan u Tuzli. U januaru su nam obećali mnogo toga, ali malo toga su ispunili. Donijeli smo im sve na stol, mislim na plan i program stvaranja jake Slobode, no očito je da ih to ne zanima", dodaje pomalo razočarani Husić."
Imamovic, a pogotovo njegov zamjenik (ili je savjetnik, nemam ni ja vise pojma jbg) je veliki zaljubljenik u kosarku i oduvijek su gotivili Sloboda Ditu. Posto je sad pokrenutak projekat OKK Sloboda Tuzla oni mnogo para ulazu u taj "novi" kosarkaski klub, uz jakog sponzora Pan i doticnog Berbica koji je, najvecim dijelom (cini mi se), i unistio veliki KK Sloboda Dita.
Obecali su reprogram duga na proljetnoj sjednici i imali tako slatkorjeciv govor da smo svi svrsavali slusajuci ih i vec zamisljajuci kako dizemo pehar u PL i igramo 3. pretkolo LP, barem. :D A onda kako vrijeme odmice oni nista ne rade, pored transe koja se izdvaja za FK nista drugo nisu ispostovali, a predoceni su im svi dokazi, planovi i ciljevi kluba koji se uveliko vec realizuju, a i kud ce ti veci dokaz od 1. mjesta na tabeli (nakon igranja u Federalnoj ligi, ne tako davno), imas skoro zavrsen transfer Pirica za kojeg se ceka bolja ponuda koja je vrlo vjerovatna na zimu ili proljece, imas Ordagica koji je vec sad blago Slobode, imas toliko smanjen dug (skoro prepolovljen), klub posluje u plusu i sad-sad nam se prikljucuju neka manje firme (jer Udruzenje Gradjana Tuzla radi izvanredan projekat - 100 firmi za Slobodu i stalno se ukljucuje nove firme kao sponzori), mislim toliko toga pozitivnog i od toga svi mogu imati korist.
Od dobrih plata igracima i pozitivne price o Slobodi, a tako i gradu, preko uzora mladih i satisfakcije da idu sa ulicu i treniraju, bore se i nadaju da ce igrati u Evropi jednog dana i imati svoju platu (a ne samo obecanja i lazi, kao ranije), preko uposljavanja novih ljudi u klubu, pa izgradnje stadiona i novog posla domacim firmama, igranje u Evropi i dobre pare koje se tamo zaradjuju... ma milion toga otvorenog, ali jok, vole oni opstruirati neciji rad i ulaganje...

Husicu jeste zabranjeno vrsenje duznosti u nasem fudbalu, ali se i dalje vodi kao prvi covjek Slobode (naravno pod "suspenzijom), a to ne znaci da ne moze dati klubu pare da dovede nove igrace i sl., nazvati Sasu Vugdalica i popricati sta i kako dalje a isti to odradi, sasvim jednostavno.
Logovan

#1862 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

Eto plana odlazak Husića. :lol:
maida95

#1863 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Ko se zadnji smije.. :)
Tyke

#1864 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Sad kako dobijam informacije jos vise jebem sve Jasminu Imamovicu i ne bi vise moja porodica mu dala glas kad bi pozlatio Slobodu. Niste svjesni sta je zasrao i nije ispostovao, kakvog novog sponzora je takodjer sjebao da nas preuzme, ncnc. E moja Fontano glupa i bezobrazna. :D
maida95

#1865 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Piši, nek' se zna ko je kriv.
Tyke

#1866 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Pa gradska vlast kriva sto nije ispostovala dogovor na vrijeme i sve zasrali. Na pp ti pisem o cemu je rijec.
jeza u ledja

#1867 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by jeza u ledja »

a zasto nisu ispostovali dogovor? jer im je mrsko ili sto nece?

sve mi se cini da je azmir nasao savrsen nacin da dobije ono sto zeli - ucjenom.

uskoro simin han i krupa umjesto slobode i borca.
plain vanilla

#1868 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

supercali

#1869 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by supercali »

Ovo je klasicni nas mentalitet
Gradi se gradi i kad se izgradi respektabilan projekat onda se to pocne sjebavati zbog nekih licnih razmirica koristi i sl
Za sad je izuzetak tan jer ipak je stranac a sve njegovo pa nema talova i sl
R2D2_SA

#1870 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by R2D2_SA »

Ljudi dragi prvo morate rijesiti osnovno, upravljacku strukturu! Dzaba trosite energiju na to Azmire ostani, Azmire nemoj kad se kao i u 99,99 posto klubva u BiH ne zna kome na kraju ide zarada, ako je ima. Ne mozete ocekivati da drzava daje pare u nesto odakle nema povrata novca, a privatno lice ako zeli da rizikuje bujrum. Energiju treba da usmjerite u izmjene zakona o sportu ili cega vec kako bi se omogucila pretvorba klubova u privatno vlasnistvo. Azmir ako hoce neka kupi klub i onda radi sta hoce, ulaze koliko hoce. Lesinare oko klub svakako ocekujte, ekipa vam je na prvom mjestu, porasla vrijednost igraca pa je zinula guzica mnogima, sad se treba utaliti i lovu rastaliti i tu pocinju prave turbulencije, osim ako je u klubu sve sredjeno kako treba.
plain vanilla

#1871 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

R2D2_SA wrote:Ljudi dragi prvo morate rijesiti osnovno, upravljacku strukturu! Dzaba trosite energiju na to Azmire ostani, Azmire nemoj kad se kao i u 99,99 posto klubva u BiH ne zna kome na kraju ide zarada, ako je ima. Ne mozete ocekivati da drzava daje pare u nesto odakle nema povrata novca, a privatno lice ako zeli da rizikuje bujrum. Energiju treba da usmjerite u izmjene zakona o sportu ili cega vec kako bi se omogucila pretvorba klubova u privatno vlasnistvo. Azmir ako hoce neka kupi klub i onda radi sta hoce, ulaze koliko hoce. Lesinare oko klub svakako ocekujte, ekipa vam je na prvom mjestu, porasla vrijednost igraca pa je zinula guzica mnogima, sad se treba utaliti i lovu rastaliti i tu pocinju prave turbulencije, osim ako je u klubu sve sredjeno kako treba.
da, to je taj problem. svi bili u misjoj rupi kad je sloboda propadala, a sad bi svi dio tala

svaka cast Azmiru, ali brate dragi, meni nije jasno da se problem rjesava na nacin-evo ostavka iz Amerike. dodji ovamo, hajde da zakuhamo, i da se ovaj problem rijesi za sva vremena.
sumirprimus

#1872 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

nema on veze s ditom,s.ditu su unstili neki drugi ljudi...
sumirprimus

#1873 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

zakon o sportu,pravila igre,vlasnicki odnosi,i tako to..
Nadzorna_ploca

#1874 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Nadzorna_ploca »

Znao je Husic gdje dolazi. Ovo sad cudjenje mi nije jasno.
sumirprimus

#1875 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

meni izgleda ko pritisak,da se ispuni dogovoreno..
vidcemo vrijeme ce pokazat.
ionako je jos pod suspenzijom ne? :skoljka:
Post Reply