Hrvati neće biti najbolja druga..to će biti ili Šveđani li Norvežani..odbij bodove protiv posljednjeplasirane ekipe..Baudelaire wrote:Portugal osvaja grupu, Hrvati najbolja druga. Toliko od meneNama Danska u baražu
Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
udrch
#1851 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
-
zlajaBHF
#1852 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Mozda si se preracunao....Hrvati ce najvjerovatnije biti najbolji 2.udrch wrote:Hrvati neće biti najbolja druga..to će biti ili Šveđani li Norvežani..odbij bodove protiv posljednjeplasirane ekipe..Baudelaire wrote:Portugal osvaja grupu, Hrvati najbolja druga. Toliko od meneNama Danska u baražu
Svedi ih mogu prestici samo sa pobjedom protiv Holandije
- jeza u ledja
#1853 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Mislim da bi se vrlo lako moglo desiti da Portugal NE osvoji svoju grupu i bude najbolji drugoplasirani. Imaju 3 boda vise od Danske, ali i utakmicu vise, te u zadnjem kolu igraju u Kopenhagenu.
A tu su i Norvezani koji su trenutno izjednaceni sa Portugalom.
Sto se tice ostalih grupa, nesto kontam da bi Madjari mogli biti ispred Svedjana, mada imaju utakmicu vise. Madjarska bi mogla uzeti svih 6 bodova u preostale dvije tekme (gosti u Moldaviji i domacini Finskoj), a Svedskoj treba pobjeda ili u Finskoj ili kuci protiv Holandije da bi ostali drugi. Imaju jos utakmicu protiv San Marina, ali 3, 4 ili 5 bodova im vrlo moguce nece biti dovoljno.
Takodje u drugoj grupi mislim da ce Irska na kraju izaci ispred Slovacke, jer ne vjerujem da ce Slovaci uzeti u Skoplju ili kuci Rusiju. No dobro to je otvoreno.
Hrvatska ce ja mislim biti druga jer ih Grcka docekuje kuci. Vrlo moguce da bi onda na gol razliku ispali/dobili prvo drugoplasirano mjesto u poredjenju sa grupom H (Portugal/Norveska/Danska).
Srbija takodje druga. Slovenci su ispusili.
Svicarska ispred Crne Gore , mada su u znacajnom bodovnom zaostatku.
Turska u prvoj i Ceska u zadnjoj, mislim da je to vec izvjesno.
Uglavnom, mogao bi se desiti mnogo tezi scenarij nego kako je izgledalo, tj. da nam Hrvati, Srbi i Turci budu moguci protivnici. Pa vi birajte.
PS: Mada, mi smo samo 10 mjesta na FIFA ljestvici od recimo Srbije, a 15 mjesta iza Turske, tako da se to jos moze promjeniti.
A tu su i Norvezani koji su trenutno izjednaceni sa Portugalom.
Sto se tice ostalih grupa, nesto kontam da bi Madjari mogli biti ispred Svedjana, mada imaju utakmicu vise. Madjarska bi mogla uzeti svih 6 bodova u preostale dvije tekme (gosti u Moldaviji i domacini Finskoj), a Svedskoj treba pobjeda ili u Finskoj ili kuci protiv Holandije da bi ostali drugi. Imaju jos utakmicu protiv San Marina, ali 3, 4 ili 5 bodova im vrlo moguce nece biti dovoljno.
Takodje u drugoj grupi mislim da ce Irska na kraju izaci ispred Slovacke, jer ne vjerujem da ce Slovaci uzeti u Skoplju ili kuci Rusiju. No dobro to je otvoreno.
Hrvatska ce ja mislim biti druga jer ih Grcka docekuje kuci. Vrlo moguce da bi onda na gol razliku ispali/dobili prvo drugoplasirano mjesto u poredjenju sa grupom H (Portugal/Norveska/Danska).
Srbija takodje druga. Slovenci su ispusili.
Svicarska ispred Crne Gore , mada su u znacajnom bodovnom zaostatku.
Turska u prvoj i Ceska u zadnjoj, mislim da je to vec izvjesno.
Uglavnom, mogao bi se desiti mnogo tezi scenarij nego kako je izgledalo, tj. da nam Hrvati, Srbi i Turci budu moguci protivnici. Pa vi birajte.
PS: Mada, mi smo samo 10 mjesta na FIFA ljestvici od recimo Srbije, a 15 mjesta iza Turske, tako da se to jos moze promjeniti.
-
zlajaBHF
#1854 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Ja mislim da ce Portugal biti 1. u njihovoj grupi.
Danci i Norvezani nemaju kvalitet d aosvoje grupu!
Naravno da je Portugal ekipa koja zna kiksati u grupi, ali prosto ne vjerujem da Danska moze dobiti Portugal.
Danci sad igraju sa Norvezanima kuci, i nemaju nista protiv nerijesenog rezultata, koji je najrelaniji.
Hrvati sa pobjedom nad Izraelom i Letonijom su skoro sigurni da ce biti najbolji drugi.
U jakom sesiru ce najvjerovatnije biti :
1. Norveska/Danska
2. Svedska
3. Turska
4. Slovacka/Srbija/Svicarska/ Crna Gora
Naravno da je Portugal ekipa koja zna kiksati u grupi, ali prosto ne vjerujem da Danska moze dobiti Portugal.
Danci sad igraju sa Norvezanima kuci, i nemaju nista protiv nerijesenog rezultata, koji je najrelaniji.
Hrvati sa pobjedom nad Izraelom i Letonijom su skoro sigurni da ce biti najbolji drugi.
1. Norveska/Danska
2. Svedska
3. Turska
Last edited by zlajaBHF on 06/09/2011 01:41, edited 1 time in total.
- ledeni_caj
#1855 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Da li je vec odluceno da ce biti nosioci i nenosioci u barazu? Za svjetsko nekad ima, nekad ne, ako se dobro sjecam da je ta prica isla prije Portugala?
- cyprus
#1856 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Prvo hopni, pa reci skoč... izgleda ne vrijedi u BiH
Čuj protivnici u baražu 
- jeza u ledja
#1857 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Pa ako Norveska i Danska odigraju nerijeseno onda ce Norveska ili Danska biti najbolja drugoplasirana ekipa. Imali bi bod vise nego Hrvatska. Doduse, u ovoj grupi se jos ne zna ko je zadnji, Island ili Kipar. Crna Gora ja mislim vrlo vrlo male sanse ima, dok ce Svedska vrlo moguce biti i treca. Mislim da su oni i Madjari fifti-fifti, kao i Slovaci i Irci.zlajaBHF wrote:Ja mislim da ce Portugal biti 1. u njihovoj grupi.
1. Norveska/Danska
2. Svedska
3. Turska
Svi vec pricaju uveliko o tome. U prijenosu svih utakmica koje sam gledao ovog vikenda bilo je price o tome. (o mogucim protivnicima). Dakle nije to nista cudno. Naravno, sto se tice fudbalera , nek oni razmisljaju o utakmici sutra. Mi mozemo palamudit koliko nam ceif.cyprus wrote:Prvo hopni, pa reci skoč... izgleda ne vrijedi u BiHČuj protivnici u baražu
Last edited by jeza u ledja on 06/09/2011 01:50, edited 2 times in total.
- Bosanski_kralj
#1858 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
cyprus wrote:Prvo hopni, pa reci skoč... izgleda ne vrijedi u BiHČuj protivnici u baražu
-
zlajaBHF
#1859 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
U pravu si...jeza u ledja wrote:Pa ako Norveska i Danska odigraju nerijeseno onda ce Norveska ili Danska biti najbolja drugoplasirana ekipa. Imali bi bod vise nego Hrvatska. Doduse, u ovoj grupi se jos ne zna ko je zadnji, Island ili Kipar. Crna Gora ja mislim vrlo vrlo male sanse ima, dok ce Svedska vrlo moguce biti i treca. Mislim da su oni i Madjari fifti-fifti, kao i Slovaci i Irci.zlajaBHF wrote:Ja mislim da ce Portugal biti 1. u njihovoj grupi.
1. Norveska/Danska
2. Svedska
3. Turska
Svi vec pricaju uveliko o tome. U prijenosu svih utakmica koje sam gledao ovog vikenda bilo je price o tome. (o mogucim protivnicima). Dakle nije to nista cudno. Naravno, sto se tice fudbalera , nek oni razmisljaju o utakmici sutra. Mi mozemo palamudit koliko nam ceif.cyprus wrote:Prvo hopni, pa reci skoč... izgleda ne vrijedi u BiHČuj protivnici u baražu
Sa nerijesenim rezultatom ce Norvezani biti najbolji drugi
Nadajmo se ond pobjei Danaca....Mislio sam da Dancima odgovara nerijeseno, i da ce bez problema izvuci taj rezultat.
Norvezani imaju povreda u ekipi, i sigurno nece pobjediti
Nemoj zaboraviti da Hrvati mogu uzeti bodove i u Grckoj i tako biti najbolji 2.
Zar nije realan X u Atini ?
- jeza u ledja
#1860 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Pa jeste, dosta toga je jos u igri. Sutra ce se mozda neke stvari znati malo bolje. 
- cyprus
#1861 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Ne znam, ja bih volio Estoniju u baražu
Jbt, i Estonija i Armenija imaju kakve takve, makar simbolične šanse za baraž... Mislim da se sad najbolje vidi koliko smo imali tešku grupu u prošlim kvalifikacijama...
Jbt, i Estonija i Armenija imaju kakve takve, makar simbolične šanse za baraž... Mislim da se sad najbolje vidi koliko smo imali tešku grupu u prošlim kvalifikacijama...
-
zlajaBHF
#1862 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Koliko me zanima nasa tekma, toliko i RUM-FRA....a i ove ostale Dobro bi bilo da Slovacka bude druga, sto bi znacilo da Srbija sigurno nece biti u 1. bubnjujeza u ledja wrote:Pa jeste, dosta toga je jos u igri. Sutra ce se mozda neke stvari znati malo bolje.
- jeza u ledja
#1863 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Armenija je super. Igrali kuci s Rusima 0-0, uzeli bod u Makedoniji i razvalili kuci Slovacku 3-1. Jedino sto su izgubili kuci od Irske u prvom kolu.
Estonija dobila u gostima i Srbiju i Sloveniju
Medjutim, uspjeli su izgubiti od Farskih Otoka 2-0.
Estonija dobila u gostima i Srbiju i Sloveniju
Medjutim, uspjeli su izgubiti od Farskih Otoka 2-0.
Last edited by jeza u ledja on 06/09/2011 05:19, edited 3 times in total.
- jeza u ledja
#1864 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Ja kako sam gledao i Svicarska bi bila u prvom bubnju kad bi prosli. Ispred njih Srbija.zlajaBHF wrote:Koliko me zanima nasa tekma, toliko i RUM-FRA....a i ove ostale Dobro bi bilo da Slovacka bude druga, sto bi znacilo da Srbija sigurno nece biti u 1. bubnjujeza u ledja wrote:Pa jeste, dosta toga je jos u igri. Sutra ce se mozda neke stvari znati malo bolje.
Slovacka je 3 mjesta ispred Srba, medjutim kontam da ce se ovaj FIFA ranking znacajno izmjeniti do tada. (Evo mi smo skocili jedno 15 mjesta mescini u zadnjih par mjeseci, samo zbog Grcke(?!))
Stoga nam je mozda i glupa ova prica jer su svi u pet deka.
-
zlajaBHF
#1865 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Nece se tabela mnogo promjenuti za mjesec-dva
1 Netherlands 1596 1 54
2 Spain 1563 -1 -25 '
3 Germany 1330 0 25 '
4 England 1177 2 31
5 Uruguay 1174 0 18
6 Brazil 1156 -2 -46
7 Italy 1110 1 51
8 Portugal 1060 -1 -16
9 Argentina 1017 1 5
10 Croatia 1009 -1 -24
11 Chile 960 0 -14
12 Norway 943 0 -29
13 Russia 940 4 25
14 Greece 937 -1 -22
15 Côte d'Ivoire 918 0 -4
15 France 918 1 -2
15 Japan 918 -1 -6
18 Sweden 889 1 5
19 Montenegro 875 -2 -40
20 Mexico 864 0 -4
21 Denmark 841 0 -16
22 Australia 837 0 3
23 Slovenia 816 0 -17
24 Turkey 811 0 -9
25 Paraguay 807 1 3
26 Peru 806 -1 1
26 Slovakia 806 3
28 USA 791 2 14
29 Serbia 784 -2 -14
30 Switzerland 757 0 -20
- jeza u ledja
#1866 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Prije samo mjesec dana Slovacka je bila iza Srbije, a mi iza Ceske, a recimo Svedska i Rusija su bile ispod Crne Gore.
-
emirbey_7
#1867 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
I ne samo to, nego koga bismo jos mogli i nadigrati...cyprus wrote:Prvo hopni, pa reci skoč... izgleda ne vrijedi u BiHČuj protivnici u baražu
- dingosp0
#1868 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
BiH-Bjelorusija (1)
Luksemburg-Albanija (2) ili X ????
Danska-Norveška (1)
Engleska-Vels (1)
Italija-Slovenija (1)
Švicarska-Bugarska (1)
Latvija-Grčka (2)
Rumunjska-Francuska (2)
Hrvatska-Izrael (1)
Estonija-Sj.Irska (1)
Finska-Nizozemska (2)
Škotska-Litva (1)
Srbija-Farski Otoci (1)
Španjolska-Lihtenštajn (1)
San Marino-Švedska (2)
?????????????
Luksemburg-Albanija (2) ili X ????
Danska-Norveška (1)
Engleska-Vels (1)
Italija-Slovenija (1)
Švicarska-Bugarska (1)
Latvija-Grčka (2)
Rumunjska-Francuska (2)
Hrvatska-Izrael (1)
Estonija-Sj.Irska (1)
Finska-Nizozemska (2)
Škotska-Litva (1)
Srbija-Farski Otoci (1)
Španjolska-Lihtenštajn (1)
San Marino-Švedska (2)
?????????????
- denimb
#1869 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
udrch wrote:Samo nam dajte Srbe ili Hrvate..gorih ekipa u Evropi od njih trenutno nema..
Bio bi to vrhunac ove generacije..
Joj brate, ne isplati se kroz te traume prolaziti tamam kad bi ih mlatnuli i tamo i ovamo...
Kod nas bi odmah prijenos utakmice bio u sklopu emisije 60 minuta
-
Baudelaire
#1870 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Izbjegavajte ovaj par Danska - Norveška, sa Skandinavcima se ne zna kad međusobno igraju. Kako momački izbaciše Italiju sa Eura 2004
Što se Portugala tiče, ja govorim da bi ga valjalo izbjeći, malo i iz straha, a i što stvarno dobro igraju u posljednje vrijeme. Bolji su za klasu od Danaca i Norvežana, a ono što su kiksali, kiksali su na početku kvalifikacija dok je Queiroz još bio selektor.
I vidim, jež u leđa je spominjao posljednje mjesto u toj grupi, Island ili Kipar. To je totalno nebitno za baraž, jer ta grupa ima 5 reprezentacija, pa se svejedno neće skidati bodovi osvojeni protiv najlošije ekipe u grupi.
Što se Portugala tiče, ja govorim da bi ga valjalo izbjeći, malo i iz straha, a i što stvarno dobro igraju u posljednje vrijeme. Bolji su za klasu od Danaca i Norvežana, a ono što su kiksali, kiksali su na početku kvalifikacija dok je Queiroz još bio selektor.
I vidim, jež u leđa je spominjao posljednje mjesto u toj grupi, Island ili Kipar. To je totalno nebitno za baraž, jer ta grupa ima 5 reprezentacija, pa se svejedno neće skidati bodovi osvojeni protiv najlošije ekipe u grupi.
-
Timotije
#1871 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Ma pratim i previse, Messija vidim cesce od rodjene majke.-).Šandor wrote:Ma uopšte nije važno protiv koga ćemo igrati u baražu. Svi su jaki ali svako može izgubiti. Kako je velika Rusija mogla ispasti od sićušne državice Slovenije? Ko je nas spriječio da uzmemo Dansku 2003. godine? Ili Portugal 2009. godine? Ni suci ni iko drugi. Sve je bilo čisto kao suza. Imali smo sasvim dovoljno vremena na raspologanju.Timotije wrote:Ma znam ja to, ali samo mi nemoj Srba i Hrvata!!!Šandor wrote:Njih priželjkivao? Slovenci su izbacili Ukrajince na vrhuncu moći u baražu prije 10-ak godina. Tada su također izbacili i Rumune u baražu.
A u baražu za prošlo svjetsko prvenstvo Slovenija je izbacila Rusiju.
Nisu nista posebno, u ovome trenutku, ni jedni ni drugi, ali....znam da bi ga mi na kraju nekako popusili!I jedni idrugi bi poceli sa sranjima i verbalnim provokacijama, puno prije utakmice, a imaju jace medije....i bezobrazniji su.
Gledao sam malo i ove druge grupe, ne bih volio Turke, ni u kom slucaju, Skandinavci tu i tamo....Ama sjetim se one duple stative iz Lisabona, pa se odmah sjebem! Sanjacu je dok sam zivsamo da se sutra sami u nogu ne upucamo!
Mislim da nikome ko navija za BiH ne bi bilo milo da u baražu igramo protiv Srbije. Zbog emocionalnog naboja. Ali možda to i ne bi bilo loše. Otići u Beograd, bez naših navijača. Ako zabijemo gol, njihovi ludi navijači ući će u teren u pokušaju da pokolju naše igrače. Sudija bi prekinuo utakmicu i mi bi išli dalje. Ključna stvar su navijači. Ako naši navijači budu išli u Beograd, kao što su to učinili prije 6 godina, vjerovatno ispadamo. Dešavanja na tribinama uznemirit će igrače, baš kao i prošli put. Ali znajući Srbe, ako ne bi bilo navijača, njihov fokus bio bi na igračima. Za očekivati je da provale na teren. I tu bi bio kraj za Srbiju. Ako pratiš fudbal, vjerovatno ti je poznato da je Srbija već pred isključenjem iz međunarodnih takmičenja zbog brojnih incidenata njihovih navijača.
Samo sto sto sve ostalo pratim sa kauca, bez pretjeranog zivciranja. Repka je nesto dvanaesto, evo i sad vise od dva sata pred utakmicu me rastura nervoza, stvarno svim srcem volim one momke!
Problem sa Srbijom je taj sto niko ziv ne bi uspio zaustaviti nase Fanaticose da tamo i odu! Ja ne bih smio ni u ludilu, ne bih se cak odvazio ni do Zagreba otici....
Emocije su tu prejake, i koliko god se mi trudili da ih malo potisnemo, fali uvijek samo sekunda (obicno njihovog izliva nacionalizma), pa da i mi eksplodiramo...A jebo to, od toga nikakve koristi, bolje bi ih bilo, kao sto kazes, pustiti da se sami izbace....Iskreno, poslije onakvih belaja srpskih navijaca u Italiji, trebali su biti kaznjeni oduzimanjem bodova, prosli su i vise nego jeftino. Tu naravno mislim na par-forfe 0:3, i minus par vec zaradjenih bodova.
-
Timotije
#1872 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Jesu onda Talijane dogovorno izbacili, bilo je bas "ascare", ali jebiga Skandinavci, gdje bi oni to...:_)?Baudelaire wrote:Izbjegavajte ovaj par Danska - Norveška, sa Skandinavcima se ne zna kad međusobno igraju. Kako momački izbaciše Italiju sa Eura 2004![]()
Imaju i oni malo kao neki verbalni rat pred vecerasnju utakmicu, ali to je karina....Na poslu danas niko i ne spomenu utakmicu, jebiga, nisu ovakve budale pa da ih prekine u 50-oj, zato i zive ko kornjace....
- jeza u ledja
#1873 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Haha jest, dobro si.Baudelaire wrote:
-
Curranphill
#1874 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
off topic, jedno tehničko pitanje, unaprijed zahvalan. može li ko postati linkove za live striming vecerasnje tekme iz zenice?
- campa_xxx
#1875 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2
Otidji na temu BiH-Bjelorusija, imas tamo linkoveCurranphill wrote:off topic, jedno tehničko pitanje, unaprijed zahvalan. može li ko postati linkove za live striming vecerasnje tekme iz zenice?